Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zbog koje je dvije stvari Pavao bio “pritiješnjen” i kakvo je oslobađanje želio ?

Uslijed okolnosti u kojima se nalazio, bio je “pritiješnjen” jer je pred sobom vidio samo dvije mogućnosti — mogao je ili živjeti ili umrijeti (Filip. 1:21). Pavao nije otkrio što bi od to dvoje odabrao, nego je rekao da želi nešto treće — doživjeti oslobađanje i biti s Kristom (Filip. 3:20, 21; 1. Sol. 4:16). To oslobađanje trebalo mu je tijekom Kristove prisutnosti donijeti nagradu koju mu je Jehova pripremio (Mat. 24:3).

Kako se ne zna sta je odabrao kad je rekao da bi radije umro i bio sa Hristom?
Isus je JAHVE taj naziv jehova nema veze sa mozgom a kamoli Biblijom..

Otkrivenje 14:6,7 - I vidio sam jednog drugog anđela kako leti posred neba noseći vječnu dobru vijest da je objavi onima koji žive na zemlji — svakom narodu i plemenu i jeziku i puku. I govorio je jakim glasom: “Bojte se Boga i dajte mu slavu, jer je došao čas suda njegova! Poklonite se onome koji je načinio nebo i zemlju i more i izvore voda!”

Bitno je zapaziti sljedeće tri stvari :

Prvo, anđeo treba objavljivati vječnu dobru vijest da Krist danas ima punu kraljevsku vlast. Isus je 1914. ustoličen za kralja, stoga se ta dobra vijest mora objavljivati po cijeloj Zemlji.

Drugo, anđeo govori: “Bojte se Boga. Poučavatelji trebaju pomagati osobama s kojima proučavaju Bibliju da razviju duboko poštovanje prema Bogu kako ne bi činile ništa što on ne odobrava. Isto se odnosi i na same poučavatelje.

Treće, anđeo je zapovjedio: ‘Dajte slavu Bogu. Nesmijemo nikada zaboraviti da svojom službom slavimo Boga, a ne sebe. A o ‘času suda’, se treba znati, da je preostalo još malo vremena do konačne presude, i zato se treba propovjedati kako bi mnogi još bili spašeni.

Ovaj citat naglašava najistaknutije djelo anđela danas. Oni su uključeni u zadatak koji ima visok prioritet — zadatak objavljivanja dobre vijesti o Božjem Kraljevstvu. U vezi s tim djelom, Isus je obećao svojim sljedbenicima: ”Ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka“ (Matej 28:18-20). Kako je Isus sa svojim sljedbenicima? Jedan je način da im pruža anđeosku pomoć kako bi se ovo veličanstveno djelo moglo izvršiti.

Jehovini svjedoci provode više od milijardu i sedamsto milijuna sati godišnje propovijedajući dobru vijest o Božjem Kraljevstvu. Dok obavljaju to djelo, oni vide dokaz anđeoskog vodstva. Često se događa da u svojoj službi od vrata do vrata dođu u vezu s osobama koje su se upravo molile da im netko pomogne razumjeti Božje naume. Anđeosko vodstvo, zajedno s inicijativom samih Svjedoka, rezultiralo je stotinama tisuća onih koji svake godine upoznaju Jehovu!

Poslednja izmena:
Otkrivenje 14:6,7 - I vidio sam jednog drugog anđela kako leti posred neba noseći vječnu dobru vijest da je objavi onima koji žive na zemlji — svakom narodu i plemenu i jeziku i puku. I govorio je jakim glasom: “Bojte se Boga i dajte mu slavu, jer je došao čas suda njegova! Poklonite se onome koji je načinio nebo i zemlju i more i izvore voda!”

Da li možete da nam kažete samo čiji prevod ste citirali?

Luka 22:42 - “Oče, ako hoćeš, ukloni ovu čašu od mene! Ali neka ne bude moja volja, nego tvoja!”

Kome se molio, jednom dijelu samoga sebe, ili ?

Zar se ovdje ne radi o dvije volje ?

U prethodnom postu sam govorio o Božjoj ipostasi - Sinu kome su "počeci od večnih vremena"(Mihej 5,2),a ne o čoveku Isusu koji je u jednom trenutku osetio strah od onoga što ga očekuje.

i ja sam bratu glasniku objasnio da to nema smisla

A da li bi imalo smisla kada biste se pomolili pre svakog čitanja Biblije?

(da li pre svakog čitanja Božje reči tražite da Vam Bog da Svetog Duha da razumete napisano?)

I da li biste drugačije shvatili Božje opomene da odlučite da se odvojite od svakog greha?

(da li ste odlučili da se pobedite želje očiju, ponos života i telesne želje?)

Morate znati da ako mi nećemo da se oslobodimo greha (a svi imamo slobodu da ovo biramo), onda nemate mogućnosti da na Vas utiče SAMO Bog...

mogu i drugi uticaji (sufleri) da Vam pružaju svoje tumačenje.

Zato, neka Vam bude prvi zadatak da ODLUČITE da se potpuno predate Bogu i da se OČISTITE od svakoga greha...

u protivnom ostaćete u grehu i pali anđeli će Vam prezentovati zabludu kao istinu..

a Vi ćete to prihvatiti jer Vam više odgovara da živite u grehu, nego da se odreknete sebe (sebičnosti).

Luk 14:33 Tako dakle svaki od vas koji se ne odreče svega što ima ne može biti moj učenik.

(razmislite zašto većina ljudi zadržava uspostavljenu religiju u svojoj zemlji)

Poslednja izmena:
sektaski kulove nastavljas da prdis i smrdis i da siris svoj sektaski smrad.....rekao sam ti,na seminar pa da pricamo jer je ocigledno da si plitak ko potok a ja ne bih da te gazim i da kvasim noge...:mrgreen:
Pa decko drago mi je sto si prizno da si kulov koji rdi i smrdi i siri svoj sektaski smrad.Nego da cujemo nesto od tvojih seminara mada je to za tebe pojam koji se trazi u recniku jer popovi drze seminare na slavama,litijama,dacama onako truc,bruc 100 evrica.Valjda te nesto nucio za te pare?Da cujemo nesto iz panganskog kulta koji sledis

evo ga

И рече му Исус: Заиста ти кажем: данас ћеш бити са мном у рају.

jel bio petak kada je umro na krstu? jeste, jel rekao razbojniku da ce tog dana biti zajedno u raju? jeste

jel treba da se crta?

Pa mozes momce i vodene bojice da upotrebis i vostane ako ti je lakse da razumes.Dakle pokazi mi stih gde pise da je Isus u petak bio u raju.Stih koji navodis to ne govori.Taj stih kaze da ce bisit sa njime u raju,ja cekam potvdu toga.Znaci jos jednom stih koji kaze da je ISUS BIO U PETAK U RAJU.Ne stih koji kaze DA CE BITI.
Ako treba i flomestere i tempere mogu da upotrebim da ti pomognem samo kazi

Pa mozes momce i vodene bojice da upotrebis i vostane ako ti je lakse da razumes.Dakle pokazi mi stih gde pise da je Isus u petak bio u raju.Stih koji navodis to ne govori.Taj stih kaze da ce bisit sa njime u raju,ja cekam potvdu toga.Znaci jos jednom stih koji kaze da je ISUS BIO U PETAK U RAJU.Ne stih koji kaze DA CE BITI.
Ako treba i flomestere i tempere mogu da upotrebim da ti pomognem samo kazi

Zar ne veruješ Hristovom obećanju?

Pogledao sam grčki tekst (Textus Receptus) i najpribližniji prevod je E. Čarnića:

(Serbian EC) Ne prima se, naime, anđela, nego se prima Avraamova semena.

Vukov prevod je ipak malo razumljiviji:

(Serbian DK) Jer se zaista ne primaju anđeli, nego se prima seme Avraamovo.

(o tumačenju ne bih sada govorio...

ali bih spomenuo da se na osnovu ovog stiha ne može osporavati Glasnikovo izneto mišljenje...

mada iskreno govoreći, logičnije je to tumačenje nego što većina prevodioca dodaje nepostojeće reči i daju šarenolika tumačenja)

...

...

Ostali prevodi su veoma proizvoljni...

(svi oni koji Božju reč prevode metodom Reč za smisao i koji još koriste izopačen grčki Westcott-Hort)

Hebrews 2:16

(BBE) For, truly, he does not take on the life of angels, but that of the seed of Abraham.

(CEV) Jesus clearly did not come to help angels, but he did come to help Abraham's descendants.

(Croatian IS) Jer se nigdje ne zauzima za anđele, nego se zauzima za potomke Abrahamove.

(Croatian ST (KS)) Ta ne zauzima se dašto za anđele, nego se zauzima za potomstvo Abrahamovo.

(Croatian E2R) Svi znamo da Isus nije došao pomoći anđelima, nego Abrahamovim potomcima.

(EMTV) For indeed He does not take hold of angels, but He does take hold of the seed of Abraham.

(ERV) Clearly, it is not angels that Jesus helps. He helps the people who are from Abraham.

(ESV) For surely it is not angels that he helps, but he helps the offspring of Abraham.

(GNB) For it is clear that it is not the angels that he helps. Instead, he helps the descendants of Abraham.

(GW) So Jesus helps Abraham's descendants rather than helping angels.

(ISV) For it is clear that he did not come to help angels. No, he came to help Abraham's descendants.

(KJV) For verily he took not on him the nature of angels; but he took on him the seed of Abraham.

(LITV) For indeed He does not take hold of angels, "but He takes hold of" "the seed of Abraham."

(MKJV) For truly He did not take the nature of angels, but He took hold of the seed of Abraham.

(RV) For verily not of angels doth he take hold, but he taketh hold of the seed of Abraham.

(Serbian DK) Jer se zaista ne primaju anđeli, nego se prima seme Avraamovo.

(Serbian LBc) Јер он заиста не дође у помоћ анђелима, него потомству Аврамову.

(Serbian SPc) Јер, заиста се не присаједини анђелима, него се присаједини сјемену Авраамову.

(Serbian DS) Dakle se ne prima anđela, nego se prima semena Avramova.

(Serbian EC) Ne prima se, naime, anđela, nego se prima Avraamova semena.

(Serbian SA) Jer, on ne pomaže anđelima, nego pomaže Avraamovim potomcima.

Ko god voli istinu i želi da upozna najpouzdaniju proročku reč - Božju reč, morao bi da se pozabavi i sa žalosnom istorijom borbe protiv Biblije...

213B - Battle of the Bibles / Total Onslaught - Walter Veith

Videćete da se skoro svi moderni prevodi Biblije zasnivaju na izopačenim manuskriptima!

Ne smete da propustite ova predavanja!

Poslednja izmena:
1. Anđeli su se ponudili da umru za čovjeka (Рани Списи, 127. str.),

Brat Vam je već odgovorio.

Zašto se čudite da nesebična bića hoće da se žrtvuju da bi spasili ljude?

Ovo ne bi uradili samo sebični ljudi i sebična stvorenja..

svima njima je takvo ponašanje čudno, i oni prosto neveruju da postoje nesebični motivi u drugima..

A zašto? Zato jer su se odvojili od Boga i nemaju više Njegovu ljubav u srcu! Takav je sotona i on danas optužuje Boga za zlo u ovom svetu a on sam je uzročnik svih zala.. on sam uzrokuje svađe i krvoprolića, on je incijator svih lažnih religija sa kojima uzima duše ljudi..

On je laža, krvnik ljudski i ova planeta će mu se pokloniti.. svi koji budu prihvatili nedeljni zakon prihvatiće njegovu vladavinu..

I zato će STVORITELJ pokazati da On ima sva prava.. Ima prava i da pokaže bezakonicima da je On car nad carevima..

Već sada se katastrofe ispunjavaju na zemlji, ali tek treba da se ispune trube iz Otkrivenja!

Šta znače te trube? Zašto STVORITELJ pušta jednu po jednu nevolju koja će uništavati sve više planetu?

Zato što Bog upozorava ostatak čovečanstva da će doći 7 zala..

UŽASNE KAZNE ZA SVE ONE KOJI PRIHVATAJU SOTONINU VLADAVINU

Zašto braćo hrišćani ne upozoravamo ljude na ovu predstojeću opasnost?
Zašto ih ne opominjemo da trebamo da ispravimo sve karakterne mane (da ostavimo sve grehe) i da se posvetimo Bogu?

Zašto da odbacujemo BOŽJA UPOZORENJA izrečena preko Ellen White?

...

Poslednja izmena:
...

2. Anđeli mogu iz Neba samo sa zlatnom karticom, i plaču ! (Рани Списи, 39. str.).

Svi anđeli kojima je naloženo da odlaze na Zemlju nose zlatnu kartu koju pokazuju anđelima na gradskim vratima kad ulaze i izlaze.

Bog u svemiru ima problem sa grehom ako još uvek zapažete taj problem!?

Kao što znate, sotona se nepozvan pojavljivao na skupu sinova Božjih (čitajte priču o Jovu..

Job 1:6 A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona.

Da li postoji opasnost da još neko stvorenje zloupotrebi svoju slobodnu volju? Naravno!

Da li postoje provere kada ulazite u sud, ili putujete avionom...

Da li je čudno onda što postoje provere u Nebeskom Jerusalimu?

Sotona na ovoj planeti ima mogućnost da se kreće slobodno kako hoće, ali u svemiru je njemu i njegovim istomišljenicima ta mogućnost ograničena.

...

Poslednja izmena:
Dakle, ako hoćete zaista znati šta Bog govori...

obratite pažnju i na prevod koji koristite!

Što ne kažeš koji već mučiš ovde forumaše sa Clear word Bible?

Još mi ni jedan posvećeni subotar nije citirao Jovana 1,1 do pet(5) iz te biblije koju subotari studiraju u subotnjim školama (uključujući tu i tebe).
Smeš nesmeš da ga citiraš i diskutiraš kao čovek? Hajd subotari dosta sa spamovanjem uozbilite se, zašto da mrzite neistomišljenika zbog vaših nebuloza ili tebi kao i svim subotarima cilj diskreditovati sagovornika.

Lago pastor Mika pa se izgubio, Glsnik puko pa ga više nema a ti SDG hoćeš pre odmora da mi čitaš Jovana 1,1 do pet(5) ili nećeš?

...

4. Не само што именицу сотона пише великим словом, већ и придеве и остале речи које су у вези са
сотоном пише великим словом:

(Рани Списи, предговор, погл. 6):
(Рани Списи, стр 15 ):

Ako svi prevodioci prevode Sotona (eng. Satan) velikim slovom...

Job 1:6

(BBE) And there was a day when the sons of the gods came together before the Lord, and the Satan came with them.

(CEV) One day, when the angels had gathered around the LORD, and Satan was there with them,

(Croatian IS) A dogodi se jednoga dana, te dođoše sinovi Božji i stupiše pred Gospoda. I Sotona se pojavi među njima.

(Croatian ST (KS)) Jednoga dana dođu sinovi Božji da stanu pred Jahvu, a među njima pristupi i Satan.

(ERV) Then the day came for the angels to meet with the LORD. Even Satan was there with them.

(ESV) Now there was a day when the sons of God came to present themselves before the LORD, and Satan also came among them.

(GNB) When the day came for the heavenly beings to appear before the LORD, Satan was there among them.

(GW) One day when the sons of God came to stand in front of the LORD, Satan the Accuser came along with them.

(JPS) Now it fell upon a day, that the sons of God came to present themselves before the LORD, and Satan came also among them.

(KJV) Now there was a day when the sons of God came to present themselves before the LORD, and Satan came also among them.

(LITV) And a day came when the sons of God came to present themselves before Jehovah. And Satan also came among them.

(MKJV) And a day came when the sons of God came to present themselves before Jehovah. And Satan also came among them.

(RV) Now there was a day when the sons of God came to present themselves before the LORD, and Satan came also among them.

(Serbian DK) A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona.

... u čemu je onda problem?

...

Poslednja izmena:
Nemam sada vremena da se posvetim analizi i detaljnom odgovoru na ovo krucijalno pitanje...

ali odgovoriću Vam zato ukratko.

Ali pre toga, zašto ne biste Vi pružili Vaše shvatanje...

(ne tumačenje Vaše crkve, već kako Vi shvatate Božju reč kada je čitate)

?

Da li pitaš kako opčenito shvaćam Božju Riječ, ili ove citate koje si naveo kroz takozvane tri anđeoske tajne ?

Inače, što se tiće objašnjenja naše zajednice po pitanju tih biblijskih stihova, u potpunosti se slažem sa našim objašnjenjem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back