Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa vi samo truckate vizije lazne prorcice i tvrdite da vam je biblija jedini izvor ucenja a ono iza svega toga dela zene plagijatora....o njenim vizijama dzaba da pricam.....smestila je sotonu na bozji presto:eek: osnivac vase ,,crkve,, dize satanu na bozji presto...tragedija

Nista momce od tebe,ajde ti lepo sa babama u dvoriste da heklas miljice i pletes carape mozda ce to bolje da ti ide posto ne vidoh NIJEDAN biblijski stih niti dokaz,sem truckanja.Ti delujes po sistemu trla baba lan da joj prodje dan:hahaha:

Nista momce od tebe,ajde ti lepo sa babama u dvoriste da heklas miljice i pletes carape mozda ce to bolje da ti ide posto ne vidoh NIJEDAN biblijski stih niti dokaz,sem truckanja.Ti delujes po sistemu trla baba lan da joj prodje dan:hahaha:

Ajde bre troleru bezi u svoju sektasko subotarsko gnezdo....vasi dokazi su lazna prorostva i subolatrija.....sto bi citirao bibliju kad je i filipu visnjicu jasno vase slepilo i sledjenje zene koja se molila sotoni i koja je smestila sotonu na bozji presto....
Nego da ti lepo odes na jos koji seminar posto ti ne ide da te pripreme za debate jer ovako samo ispadas choban sedmoga dana:mrgreen:

evo konkretno

И рече му Исус: Заиста ти кажем: данас ћеш бити са мном у рају.

jel mu rekao danas ce zajedno biti u raju ili danas mu je rekao da ce biti u raju?
jel dusa spava do opsteg vaskrsenja u dve rate kako vi kazete?

Nista momce nije ovde nije ni priblizno konkretno,jel Isus tog dana bou u Raju ili nije?Jel u petak bio u raju?
Drugo opet trucanje prazne slame.Daj mi neki dokaz da mi verujemo da dusa spava u dve rate kako ti kazes?Znaci adventisticki izvor verovanja,ostalo trabunjanje me ne intresuje

Ajde bre troleru bezi u svoju sektasko subotarsko gnezdo....vasi dokazi su lazna prorostva i subolatrija.....sto bi citirao bibliju kad je i filipu visnjicu jasno vase slepilo i sledjenje zene koja se molila sotoni i koja je smestila sotonu na bozji presto....
Nego da ti lepo odes na jos koji seminar posto ti ne ide da te pripreme za debate jer ovako samo ispadas choban sedmoga dana:mrgreen:

U pa nemoj da upasis slucajno takvim tonom leba ti,golobradi gulanferu:mrgreen:.Dugo nisam ovde pisao inace sine prolistaj malo bolje cika je ihaha tema ovde postavljao i napisao.Evo cika ce da ti da joj jednu sansu da ne kukas posle ipak si ti moja ovcica posto sam ja coban kako rece pa da ne blejis bespotrebno vec da to bude smisaono.Imas li neki DOKAZ IZ BIBLIJE.
Znas ovcice moja zabludela Biblija je osnova hriscanstva,ako nemas ostavi adresu poslacu ti onu od sinoda prevod,samo ti kazi moja ovcice zao mi je da te gledam kako beposmocno i besciljno blejis ovde

U pa nemoj da upasis slucajno takvim tonom leba ti,golobradi gulanferu:mrgreen:.Dugo nisam ovde pisao inace sine prolistaj malo bolje cika je ihaha tema ovde postavljao i napisao.Evo cika ce da ti da joj jednu sansu da ne kukas posle ipak si ti moja ovcica posto sam ja coban kako rece pa da ne blejis bespotrebno vec da to bude smisaono.Imas li neki DOKAZ IZ BIBLIJE.
Znas ovcice moja zabludela Biblija je osnova hriscanstva,ako nemas ostavi adresu poslacu ti onu od sinoda prevod,samo ti kazi moja ovcice zao mi je da te gledam kako beposmocno i besciljno blejis ovde

Daj mi dokaz iz biblije da je isus zatvorio vrata spasenja 1844?Daj mi dokaz iz biblije da je satana na bozjem prestolu?daj mi dokaz iz biblije da dusa spava?
tvoj cobanski mozak ispran na seminarima samo trucka i lupa ko lonce niz stepenice..moraces na jos neki seminar...cobane sektaski...
bog je o vama subotarima jos u starom zavetu rekao sta misli i bacio vam balegu u lice praznika vasih....g...nima vas bog gadja bre....:hahaha:
e moj retardiranu obozavaocu subotnjeg dana:mrgreen:

Svi tvrde da su hrišćani...

ali imate lakmus papir pa testirajte!

Ne možete tumačiti Božju reč kako se Vama sviđa, već treba dopustiti AUTORU (Svetom Duhu) da Vam je objasni...

ako se pre čitanja Božje reči ne pomolite Bogu da Vam da Svetoga Duha da napisano možete razumeti, možete imati i drugog suflera (koji ne pita za dozvolu) i on će vas ubediti da Bog ne misli onako kako piše u Njegovoj reči... tako je i našu pramajku naveo na greh..

... a tako isto navodi i sav hrišćanski svet da krši Božji zakon!

Mislite da je šala prekršiti jednu zapovest Božju?

a vi jedini tvrdite da ste autora dobro protumacili i da vam se javlja kad vam nesto nije jasno?

Sine ja znam da ti mislis da ces seljackim nacinom izrazavanja koji si pokupio od lokalnog popa da kao ispadnes magup u svojom ocima ali slabo ti ide.Sto se bre sinko brukas toliko?Lupas ko otvoren prozor,a jadan ne znas gde i koliko si supalj ko zub.Dakle ako si glup nisi slep DAJ MI BIBLIJSKI DOKAZ a ne trucanja ludog Zvonka koji je prekopirao tekstove od Amera ,ali isto tako cim su pruzila sansa otisao za sektasku Ameriku i radi kod sektasa za sektaske dolarcice.Kada su mali zeleni u pitanju nije gadljiv za njih.Ajde sad raspali sine sany boy:whistling:

Sine ja znam da ti mislis da ces seljackim nacinom izrazavanja koji si pokupio od lokalnog popa da kao ispadnes magup u svojom ocima ali slabo ti ide.Sto se bre sinko brukas toliko?Lupas ko otvoren prozor,a jadan ne znas gde i koliko si supalj ko zub.Dakle ako si glup nisi slep DAJ MI BIBLIJSKI DOKAZ a ne trucanja ludog Zvonka koji je prekopirao tekstove od Amera ,ali isto tako cim su pruzila sansa otisao za sektasku Ameriku i radi kod sektasa za sektaske dolarcice.Kada su mali zeleni u pitanju nije gadljiv za njih.Ajde sad raspali sine sany boy:whistling:

Sto se ti brukas sledeci zenu koja se molila sotoni 29 dana ?porke mi amigo....:mrgreen: el te dani zbunuju iili mislis da je vasa ceznja vekova za sotonom pre vaskrsenja?zapiatj se koga seledis....

Na Hrvatskom i na Srpskom je tek 1999. izašao prijevod Novi Svijet grčkog dijela Biblije, a 2006. cijelovita Biblija na našem prijevodu.

Prema tome, ne postoje nekakvi stariji prijevodi na naše jezike, kako želiš prikazati.

Hebrews 2:16 - For he is really not assisting angels at all, but he is assisting Abraham’s seed.

Stariji prijevodi koje smo ranije koristili su od drugih prevoditelja, a ne naši, tako da ne postoje različiti Novi Svijet prijevodi.

KAKO DA NE POSTOJER KADA IH JA LICNO POSEDUJEM!!!

AKO TREBA SLIKACUIH I POSTAVITI.

Dakle, sutra jedno prevodite danas drugo a u proslosti je bilo trece a sta li tek dolazi???

Koje da prihvatimo kada je sve pogresno, jer ono sto ide u sledecim prevodima srusice ovo sto je sada?

Isto sa ucenjima. Ono sto je sada je srusilo ono sto je bilo a sto dolazi rusi ono sto je sada.

Kada bi svedoci iz proslosti ustali sada, otvorili bi drugu zajednicu jer se razlikujete skroz a svedoci koji dolaze se nece moci indetifiokovati sa vama danas...

Postoji jedinstvena volja i jedinstveno delanje Trojice. To ne znači da dela po svojoj volji samo Jedna od Ipostasi, nego tri Ipostasi rade jedinstveno, ali svaka po svom sopstvenom načinu.

Luka 22:42 - “Oče, ako hoćeš, ukloni ovu čašu od mene! Ali neka ne bude moja volja, nego tvoja!”

Kome se molio, jednom dijelu samoga sebe, ili ?

Zar se ovdje ne radi o dvije volje ?

KAKO DA NE POSTOJER KADA IH JA LICNO POSEDUJEM!!!

AKO TREBA SLIKACUIH I POSTAVITI.

Dakle, sutra jedno prevodite danas drugo a u proslosti je bilo trece a sta li tek dolazi???

Koje da prihvatimo kada je sve pogresno, jer ono sto ide u sledecim prevodima srusice ovo sto je sada?

Isto sa ucenjima. Ono sto je sada je srusilo ono sto je bilo a sto dolazi rusi ono sto je sada.

Kada bi svedoci iz proslosti ustali sada, otvorili bi drugu zajednicu jer se razlikujete skroz a svedoci koji dolaze se nece moci indetifiokovati sa vama danas...

Po običaju pišeš gluposti o nama, jer valjda ja kao Jehovin Svjedok znam bolje od tebe Adventiste o nama, kao što vjerovatno ti znaš bolje od mene o vama.

I nema potrebe da pišeš odmah ostale rečenice - bez obzira što ti cinizam proradi - pošto bi se trebao znati kontrolirati.

Pravo su pisali ostali o vama, da ste netrpeljivi prema svim drugima.

I nemoj ih vući za jezik, da ne bi došla u prvi plan izreka ˝ rugala se sova sjenici ˝.

Što označava riječ BOG ?

Da li Otac ima svoju volju a Sin svoju, ili imaju jednu volju ?

Postoji jedinstvena volja i jedinstveno delanje Trojice. To ne znači da dela po svojoj volji samo Jedna od Ipostasi, nego tri Ipostasi rade jedinstveno, ali svaka po svom sopstvenom načinu.

Luka 22:42 - “Oče, ako hoćeš, ukloni ovu čašu od mene! Ali neka ne bude moja volja, nego tvoja!”

Kome se molio, jednom dijelu samoga sebe, ili ?

Zar se ovdje ne radi o dvije volje ?

Poštovani prijatelji, zamolio bih sve vas da ne širimo priču o Božjoj prirodi na ovoj temi...

(temu je postavio Emanuel koji se predstavio kao pravoslavni vernik i s obzirom da su sa te strane podignute mnogobrojne optužbe protiv Adventista Sedmog-dana, dozvolite Adventistima i da odgovore na sve iznete optužbe)

Rasprava o Božjoj prirodi jeste otvaranje nove teme u već postojećoj...

[inače i PC/SPC i 7DA/HAC imaju skoro ista shvatanja Božje prirode. Razlike se mogu naći u terminologiji, načinu izražavanja...

(mada naravno da i način izražanja oblikuje definiciju i razumevanje Božje prirode)

ali ipak suština je ista]

Zato vas sve molim da nepotrebno ne otvaramo temu u postojećoj temi, već da takvu diskusiju ostavite za neku drugu priliku (možda drugu temu koju ćete otvoriti da diskutujete o tim razlikama).

Hvala Vam što ćete biti ljubazni da razumete i poslušate ovu molbu

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=19626995&viewfull=1#post19626995
http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=19627001&viewfull=1#post19627001
Temeljno vjerovanje Adventista sedmoga dana
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Konačno je pronašao pravu religiju

Jedna je sestra zamolila misionara Matsa Holmkvista da se sastane s Mutesaasirom Yafesijem, koji je nekad bio pastor u Crkvi adventista sedmog dana. Počeo se zanimati za Jehovine svjedoke i pripremio je popis od 20 uredno napisanih pitanja. Kad se sreo s Matsom, pokazao mu je taj popis. Nakon dvosatnog razgovora o Bibliji, Mutesaasira je rekao: “Mislim da sam napokon pronašao pravu religiju! Molim vas, posjetite me u mojem selu. Ondje ima još ljudi koji žele saznati nešto više o Jehovinim svjedocima.” Pet dana kasnije Mats i još jedan misionar sjeli su na motocikl i krenuli u posjet Mutesaasiri u Kalangalo. Trebali su prijeći 110 kilometara vozeći se teško prohodnim i blatnjavim putevima kroz plantaže čaja. Iznenadili su se kad ih je Mutesaasira odveo do kolibe prekrivene slamom na kojoj je bio natpis “Dvorana Jehovinih svjedoka”. On je već pripremio kolibu u kojoj su se mogli održavati sastanci i proučavati Biblija. Bilo je još deset osoba koje su pokazale zanimanje za istinu nakon što im je Mutesaasira propovijedao. S njima su započeti biblijski tečajevi. Unatoč velikoj udaljenosti, Mats je dolazio dvaput mjesečno kako bi s njima proučavao. Tečajevi su dobro napredovali. Sada u Kalangalu ima više od 20 objavitelja, a skupština u obližnjem gradu Mityani odlično napreduje. Mutesaasira je u međuvremenu brzo napredovao i krstio se. Sada ima već skoro 80 godina i služi kao starješina.

Te bi rasprave ponekad trajale cijeli dan!

David Moreau, koji je dolazio s Martiniquea u Cayenneu kako bi služio kao pokrajinski nadglednik, prisjeća se jedne takve rasprave. ”Razgovarali smo s jednim mladićem kad je došao pastor Crkve adventista sedmog dana i uključio se u razgovor. Inzistirao je na tome da razgovaramo o sabatu. Virgo, naš brat, rekao mu je da je on došao razgovarati o Božjem Kraljevstvu, no razgovor se na kraju ipak sveo na sabat. Pastor je rekao: ’Sabat je od Boga. Čak ćemo i u Raju koji predstoji držati sabat!‘ Citirao je Izaiju 66:23: ’I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako tijelo da se pokloni preda mnom, veli Jehova.‘ Brat Virgo je nato upitao pastora: ’I što je onda prema tom retku bilo prošle srijede?‘ Pastor se preznojavao i pokušao je s nekoliko odgovora, ali nije mogao povezati kakve veze ima prošla srijeda s tim retkom. ’Tada je bio mlađak, čovječe! Vidite! Držite sabat, a zaboravljate mlađak! Ono što vi u Bibliji zanemarujete nije baš sitnica.‘“ Virgo je kasnije rekao Davidu: ”Nikad ne idem u službu, a da u kalendaru prvo ne provjerim kad je mlađak, u slučaju da sretnem adventista.“

Međunarodna datumska granica i dan počinka

Međunarodna datumska granica zadaje muke onima koji vjeruju da se tjedni dan počinka mora držati u isto vrijeme u cijelom svijetu. Datumska granica je zamišljena linija koja se većim dijelom proteže kroz Tihi ocean i uglavnom prati 180. meridijan. Države sa zapadne strane datumske granice jedan su dan ispred onih s istočne strane. Naprimjer kad je na Fidžiju i Tongi nedjelja, na Samoi i Niueu je subota. Dakle ako netko tko živi na Fidžiju drži subotu kao dan počinka, njegovi suvjernici na Samoi, koja je udaljena otprilike 1 140 kilometara, u to vrijeme rade jer je ondje petak. Adventisti sedmog dana na Tongi drže nedjelju kao dan počinka zato što žele imati dan počinka u isto vrijeme kad i njihovi suvjernici na Samoi, koja je udaljena nešto više od 850 kilometara. No adventisti sedmog dana koji žive na Fidžiju, udaljenom od Tonge nešto manje od 800 kilometara, u to vrijeme ne počivaju jer je ondje nedjelja, a oni drže dan počinka subotom.

Iako neki biblijski reci spominju da je potrebno držati tjedni dan počinka, važno je utvrditi kad su te riječi bile izrečene.

4026. pr. n. e. PRIJE MOJSIJEVOG VREMENA
STVOREN ADAM Zakon o danu počinka nije postojao
prije vremena u kojem su živjeli
Mojsije i Izraelci (5. Mojsijeva
5:1-3, 12-14).

1513. pr. n. e. BOŽJI ZAKON DAN IZRAELU
IZRAELCI DOBILI ZAKON Zakon o danu počinka nije dobio
nijedan drugi narod (Psalam 147:19,
20). Taj je zakon bio “znak” između
Jehove i sinova Izraelovih
(2. Mojsijeva 31:16, 17).
Tjedni dan počinka bio je samo jedan
od mnogih dana počinka koje su Izraelci trebali držati (3. Mojsijeva
16:29-31; 23:4-8; 25:4, 11;
4. Mojsijeva 28:26).

33. KRISTOV ZAKON
UKINUT ZAKON DAN IZRAELCIMA Kad su 49. godine apostoli i
starješine u Jeruzalemu razmatrali što
Bog zahtijeva od kršćana, nisu rekli
da je potrebno držati tjedni dan
počinka (Djela apostolska 15:28, 29).
Apostol Pavao bio je zabrinut za
kršćane koji su pridavali veliku
važnost obilježavanju određenih dana
(Galaćanima 4:9-11).

Hristos je Bogocovek i kao covek trazi da se ukloni casa i da se cini volja Bozja...kao Bog on vec jeste ta volja

U redu, ali to onda ispada licemjerno, ako je i Bog i čovijek u isto vrijeme, da sa ljudskom voljom ima jedan stav, a sa Božjom voljom sasvim drugi stav.

Ipak se radi o istoj osobi, bez obzira na dvojnu kategoriju prirode, zar ne ?

No dobro, pošto se zahtjeva da se ne raspravlja na ovoj temi o Isusu u kontekstu prirode bića, i o trojstvu, poštovat ću takav prohtjev.

U redu, ali to onda ispada licemjerno, ako je i Bog i čovijek u isto vrijeme, da sa ljudskom voljom ima jedan stav, a sa Božjom voljom sasvim drugi stav.

Ipak se radi o istoj osobi, bez obzira na dvojnu kategoriju prirode, zar ne ?

No dobro, pošto se zahtjeva da se ne raspravlja na ovoj temi o Isusu u kontekstu prirode bića, i o trojstvu, poštovat ću takav prohtjev.

PA el Hristos rodjen od zene i duha svetoga?Jeste.Ima dve prirode,ljudsku i bozansku...nema trojstva vec trojica u jedinici kao sto i sam Hristos kaze Otac je u meni i ja njemu...Ja i Otac jedno smo ....ko je video mene video je i Oca.....
I na kraju sam je rekao Idite i krstite ih u ime Oca,Sina I Duha Svetoga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back