Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja je to žena (crkva) koja drži zapovesti Božje i objavljuje celom svetu RADOSNU VEST (jevanđelje)...

i upozorava sve ljude da je potrebno da budu sveti...
(da se posvete Bogu i da izgrade svet - savršen KARAKTER podoban za Hristov dolazak)

i OPOMINJE ČITAV SVET da se ne poklone zmiji (sotoni), preko...

NEDELJNOG ZAKONA?

Ovaj Mika ce mozda i da skapira al glasnik i ti nikako.
NE POSTOJI NEDELJNI ZAKON

Ja bih voleo da mi se pokaže gde se u Bibliji nedvosmisleno spominje proročica Elen Vajt.

Emanuel,

a mozes li nam reci gde se u Bibliji nedvosmisleno spominje Sveti Sava?

Drugo, zasto bi ti sada zeleo da predjemo na drugo pitanje, a ne zelis da odgovoris Cobiu?

Samo zato sto je njegovo pitanje ostro i jasno.

Zbog toga sto znas da nremas pozitivan odgovor na njega iz Svetoga pisma pa bi zato da se izvuces.

MIKA JE SKAPIRAO ODAVNO, A JUCE SAM NAVEO DVA PRIMERA KAO DOKAZ DA POSTOJI NEDELJNI ZAKON.
POSTOJI U NEMACKOJ, NEKE AMERICKE DRZAVE GA IMAJU SMAO JOS NIJE NA SNAZI, PAPA GA VEC SADA PROMUVISE I VEROVAO TI ILI NE DOCICE DAN KADA CE ON POSTATI UNIVERZALAN.

beznadezan si slucaj i ti teraj micko kako mislis samo ces da se razocaras jer to nema veze niti sa Biblijom niti sa zdravim razumom,samo se nadam da nece biti prekasno za tebe.
Nek ti je Bog upomoc u sledjenju laznog proroka....cija su prorocanstva se odavno pokazala kao netacna.
nek si mi ziv i zdrav.

drz se onda elen vajt i nek ti je sa srecom ja cu Hrista i Crkve Njegove od Apostola i samog Gospoda uspostavljene

Do sada smo svi adventisti ovde kolektivno pokazali da se nasa vera temelji u Gospodau Isussu Hristu i Svetom pismu.

Nama je potpuno jasno da se spasavamo blagodalju Bojom koju primamo kros veru i Isusa Hrista.
Prema tomer , tvoj predlog da se drzim Elene Vajt ne stima.

Nadam se da si video is ono nekoliko tekstova koje sam prilozio da je Elen Vajt iznad svega uzdigla Gospoda Isusa Hrista i Bozju rec.
Svako ko to cini dostojan je paznje.

Drugo, kada si ti prilozio tekst pravoslagvnog autora, ja nisam rekao ni rec kritike niti neslaganja, tekst je zaista dobra, ja sam ga pohvalio i preporucio formasima da ga procitaju.
Meni to ne smeta sto je to pravoslavni proizvod, sve sto je dobro ja cu pohvaliti i zahvaliti Bogu na tome.
Ima dobrih stvari u svim verskim zajednicama, cak i nehriscanskim.

Medjutim, kad si procitao tekstove Elene Vajt koje sam prilozio, ti si se plasio da kazi i jednu rec. Zasto?

Da li si razmisljao o ovom tekstu:

"Najveca potreba sveta je potreba za ljudima - ljudima koji se ne daju ni kupiti ni prodati, ljudima koji su u dobini svoje duse posteni i casni, ljudima koji se ne boje nazvati greh njegovim pravim imenom, ljudima cija je savest verna duznosti, kao magnetska igla polu, ljudima koji ce stajati na strani pravednosti makar se i nebo srusilo.
Medjutim, takav karakter nije plod slucaja; on se ne moze pripisati licnoj naklonosti
ili darovima Providnosti. Plemenit karakter je plod samodiscipline, pokoravanja
nize prirode visoj - predanje samoga sebe sluzbi Bogu i bliznjima iz ljubavi."

Vaspitanje, str. 50.

(Oboji sam ga samo zato da nerviram Emanuila. Je li tako?)

Poslednja izmena:
Emanuel,

a mozes li nam reci gde se u Bibliji nedvosmisleno spominje Sveti Sava?

Drugo, zasto bi ti sada zeleo da predjemo na drugo pitanje, a ne zelis da odgovoris Cobiu?

Samo zato sto je njegovo pitanje ostro i jasno.

Zbog toga sto znas da nremas pozitivan odgovor na njega iz Svetoga pisma pa bi zato da se izvuces.

Nešto se ne sećam da je Sveti Sava bio prorok i da neko njegova dela smatra bogonadahnutim.:think:

Dakle, ne spominje se Elena i njena proročanstva u Bibliji?

Može nekoliko konkretnih pitanja za adventiste:

Kakve veze sa hrišćanstvom ima vaša teroija da je Hrist po Uspenju na nebo počeo proces pokajanja u nečemu što vi nazivate "Heavenly Sanctuary" i šta znači to da je počeo da čisti to "nebesko sklonište" 1844. godine?

U kakvom ste odnosu sa Adventističkom crkvom?

beznadezan si slucaj i ti teraj micko kako mislis samo ces da se razocaras jer to nema veze niti sa Biblijom niti sa zdravim razumom,samo se nadam da nece biti prekasno za tebe.
Nek ti je Bog upomoc u sledjenju laznog proroka....cija su prorocanstva se odavno pokazala kao netacna.
nek si mi ziv i zdrav.

Tesi se nisi sam. Tako isto mnogi pricasju koji nisu procitali nijedno njeno delo nista i ne znaju o njoj.
Oni imaju najvise da kazu iako ni sami ne razumerju sta govore.

Može nekoliko konkretnih pitanja za adventiste:

Kakve veze sa hrišćanstvom ima vaša teroija da je Hrist po Uspenju na nebo počeo proces pokajanja u nečemu što vi nazivate "Heavenly Sanctuary" i šta znači to da je počeo da čisti to "nebesko sklonište" 1844. godine?

U kakvom ste odnosu sa Adventističkom crkvom?

Šta imate da kažete o ovoj viziji Hirama Edsona, koji je dok je hodao poljem kukuruza, imao viziju otvorenih nebesa i spoznao da je 22. oktobra 1844. Hristos ušao u "drugu sobu nebeskog svetilišta"?

Može neko objašnjenje o podeli na frakcije unutar vaše crkve a koja je nastala tokom sedamdesetih godina? Naime o podeli na "istorijski" i "liberalni" adventizam? Ko su "progresivni" adventisti?

A zašto spisi Ellen White sadrže rasističke elemente? Na primer:

"Svaka vrsta životinja koju je Bog stvorio sačuvana je u Arci.Konfuzne vrste, koje Bog nije stvorio, a koje su rezultat amalgamacije uništene su u potopu. Posle potopa došlo je do mešanja čoveka i životinja, što može da se vidi u bezbrojnim primerima među živoitnjskim rasama, kao i nekim rasama ljudi".

Dakle, ovde iznosi tvrdnu da postoji nešto što Bog nije stvorio, da je posle potopa došlo do mešanja ljudi i životinja, i da je to vidljivo u nekim rasama ljudi. Može objašnjenje? To je Elllen White napisala u knjizi "Spiritual Gifts", Volume 4.

Taj njen stav je pokušao da odbrani Uriah Smith, njen bliski prijatelj, koji je napisao da:

"Navikli smo da je svako koga nazivamo čovekom, ljudsko biće.Da li neko može da se usprotivi izjavama Ellen White? Ako bi pokušao, to jest, da pokuša da odbrani teoriju da su svi ljudi zaista i ljudska bića, mi bi našli veoma jake argumente protiv te teorije u vidu rase afričkih Bušmana, Hotentota, i naših (američkih) domorodaca.Kod takvih rasa nemoguće je odrediti gde završava čovek, a počinje životinja."

Ovo je Smith napisao u "The Visions of Mrs. E. G. White, A Manifestation of Spiritual gifts According to the Scripture".

Dakle, ovo je kreajnja, krajnja rasistička izjava koja se graniči sa nacizmom i nema nikakve veze sa hrišćanstvom. Nasuprot tome, poznato je da je Srpska pravoslavna crkva organizovala veoma uspešne misije u Africi.

Može neko objašnjenje za ovo?

Šta imate da kažete o ovoj viziji Hirama Edsona, koji je dok je hodao poljem kukuruza, imao viziju otvorenih nebesa i spoznao da je 22. oktobra 1844. Hristos ušao u "drugu sobu nebeskog svetilišta"?

Može neko objašnjenje o podeli na frakcije unutar vaše crkve a koja je nastala tokom sedamdesetih godina? Naime o podeli na "istorijski" i "liberalni" adventizam? Ko su "progresivni" adventisti?

Mislim da dobro poznajem istoriju Hriscanske adventisticke crkve ali jos nisma cuo da je bila ikakva podela sedamdesetih godina.
Izgleda da si ti mnogo progresivan pa si to morao sanjati.

ISTAKNUTA PRAVOSLAVNA DELA

Kada smo kod istaknutih dela zelim da spomenem jos neka.
Za mene najbolja Crkvena istorija je od Jevservija Popovica.
Jos uvek ima knjigu od dr Milina, Razgovor o veri.
Citao sam mnoge njegove cloane u pravoslavnim casopisima.

Posto je moja omiljena tema Ekumenizam, imam cetiri knjige pravoslavnih autora.

1. Od Arhimandrida Justina Popovica, Pravoslavna crkva i ekumenizam.
Dobru mu je definiciju dao "jeres nad jeresima".

2. Protojerej Aleksej Jang, Zurba u zakgrljaj. On je javno ukorio vaseljenskog patrijarha
za izdaju Pravoslavlja.

3. Jeromonag Sava Janjic, Ekumenizam i vreme apostasije. Ovo je za mene najbolja knjiga koja najbolje opisuje ekumjenski pokret, ne samo da sam je procitao, nego sam je prostudirao.

Veoma sam se iznenadio kada je Vladika Artemije izjavio da je ova knjiga u pravoslavnim prodavnicama bila zabranjena da se prodaje. Nisam mogao verovati. Zar bi neki od hriscana ovakvu knjigu zabranio. Pa to mora da je antihrist. Ja je svima preporucujem i cesto citira,

4. dr Aleksandar Kalomiros, Protiv laznoga jedinstva
Evo samo nekoliko kratkih izjave iz te njegove knjige:

"Svet i djavo vode Crkvu ka takvom iskusenju, da moze doci dan kada ce svi episkopi uci u zajednicu sa jereticima. Sta ce tada verni raditi? Sta ce raditi nekolicina koja bude imala hrabrosti da ne ide za masama, za svojim narodom, bliznjima, svojim sugradjanima." Str. 80.

"Coveku treba mnogo hrabrosti da bi se odvojio sa nekolicinom i isao protiv svetskih struja, uvek ismevan od ‘pametnih' i maltretiran od jakih. Mnogo mudrosti treba da bi se raspoznala istina, upravo tamo gde ceo sveti vidi besmislicu i glupost. Osim toga, sledbenici lazi ima ce cuda na svojoj strani; cuda koja je djavo trazio od Hrista u pustinji, znake i cudesa laznih proroka i laznog mesije."
Str, 41.

"U Haosu i licemertvu savremenog sveta nije lako prepoznati Hristovu Crkvu i pribliziti joj se, jer nije dovoljno za Crkvu samo da nosi ime ‘Pravoslavna', pa da to zaista i bude. Na zalost, otpadnistvo postoji i pod, s polja gledano, pravoslavnim mantijama, pravoslavnim kupolama, i medju pravoslavnim vernicima." Str, 37.

Posle ovakvih zaista uzvisenih izjava, ja bih mogao da kazem, eto braco pravoslavci kakva vam je Crkva, ali ne, ja to niakd necu reci. Ovo sto je dr Kalomiros rekao, on u fokusu ima svoju Crkvu, ali to je stanje svih crkava i ova opomena odnosi se na sve crkve pa i na onu kojoj ja pripadam.

Ja visoko ceni dela ovih hrabrih ljudi koji se ne boja izneti istinu i greh nazvati njegovim pravim imenom.

Samo da kazem jos nesto o Vladiki Artemiju. Godinama pratim njegov rad, iskrenu zelju i borbu da ocuva ono sto smatra svetoscu. Odusevio me je svojim govorum u Grckoj na sastanku prestavnika svih Pravoslavnih crkava. Sve sto je rekao o ekumenizmu, rekao je istinu, Mene je veoma odusevio svojom odbranom istine. Neki novinr mu je poslao nekoliko tekstova koje sam pisao i Vladika se odusebio, tako smo imali licne kontakte i razmene misljenja.

Kada je taj veliki borac i Bozji covek javnho osramocen i svrgnut sa duznosti episkopa, plakao sam kao za svojim ocem. On je samo zrtva intriga i mrznje, radi kojih je isto tako stradao kao i P{atrijarhyJovan Zlatousti.

Video sam jedan video kada se oprastao od svoje episkopije i vernika koji su ga postovali. Stajao je sam. Sve ono cemu je posveto ceo svoj zivot, sada na kraju, ga je izneverilo. Zaista zalosna i potresna slika.
Zrtvovali ste takvog borca istine, da bi se udvorili politicarima i otpalim jereticima.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back