Imam jednu dobru ideju.
Posto je ova tema namenjena Adventistima secmog dana, ja cu prestati da vise bisem o necemu sto nema veze sa temom.
Ako zelis diskusiju o predanjima mozemo nastaviti na mojoj temi:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/268965-Sveti-Oci-podvig-cudesno-zivljenje-pouke-reci
Bakystamy,
Ako ces prestati sa predanjima, ne zaboravi da ti ili neko drugi objasni nam da li se u predanja unOse i ono sto se danas desava?
Drugo, kao sto sam vec rekao, Istorija tvrdi da su neki monasi skitnicari nocu prekopavali groblja, vadili kosture i prodavali za skupe pare kao mosti mucenika.
Dakle istorija dokazuje da je u tim predanjima bilo i podvala.
Drugo, nadam se da vam je poznat slucaju u Medjugorju. Bogorodica se javila deci. To je cudo.
Na pitanje, otkuda da se Bogorodica javila deci a nije odraslim ljudima, receno je da je to zbog toga sto su deca nevina i bezgresna.
Na jednom drugom forum dugo smo diskutovali o tome. Naravno, kao i uvek, ja sam stavljao pod znak pitanja verodostojnost te price.
Jedan mladic mi je odgovarao: "Verovao ti ili ne ali cuda se desavaju! Bio sam tamo, svojim vlastitim ocima sam gledao."
Ja u takvim slucajevima, ne negiram da se desavaju cuda iscelenja, to je moguce, ali da li je to dokaz da se zaista Bogorodica javila?
Oko godinu dan akasnije, papa je naredio da se izvrsi istraga, koja je otkrila da je katoliki svestenik napavio trik i pokazao nesto sto je predstavljalo Bogorodicu, i da je cela prica lazna. Papa je raspopio svestenika i javnos upoznao sa prevarom. Papa me je zadivio, uradio je dobar potez.
Istina, hodocasnici su polse pojave Gospe navalili i svestenik je od pordaje fetisa i drugih namernica postao bogat.
Vesto je izabrao decu za svoje zrtve, jer deca nisu bila dovoljno zrela i oprezna da uoce prevaru.
Pa i posle ovoga hodocasnici i dalje odlaze u Medjugorje i cuda se nastavljaju.
Ne kazem da su sva predanja takva, svakako da ima istinitih dogadjaja, koji mogu biti dobri i poucni, ali dobro je da budemo oprezni
sta prihavatamo kao istinu, jer postoje velike podvale. Zato je Isus rekao farisejima: "UZALUD ME POSTUJETE DRZECI SVOJA PREDANJA."
"U PISMU STOJI NAPISANO" "PREGLEDAJTE PISMA".