Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da bi se uopste raspravljalo o pismu, treba da se predstavite ,sto je osnovna kultura.
1. Ko ste vi?
2.Ko je vas osnivac.
3.Po cemu smatrate da ste posebni kada vam je covek osnivac.
4 imate li bilo kakvo apostolsko poreklo,rukopolaganjem
JKada se sve to razjasni onda moze da se diskutuje o pismu.

1. hriscanska verska zajednica
2. miler 1833. godine u americi
3. po propalim prorocanstvima
4. nemaju jer u doba hrista nije se znalo za ameriku.

Poslednja izmena od moderatora:
2Ch36:15 I Gospod Bog otaca njihovih slašek njima zarana jednako glasnike svoje, jer mu beše žao naroda Njegovog i stanaNjegovog.
2Ch36:16 A oni se rugahu glasnicima Božjim,i ne marahu za reči Njegove, i smejahu se prorocima Njegovim, dokle se neraspali gnev Gospodnji na narod Njegov, te ne bi leka.

Jer7:13 Zato sada, što činite sva ona dela,veli Gospod, i što vam govorim zarana jednako, a vi ne slušate, i kad vaszovem, a vi se ne odazivate,

Jer26:4 Reci im dakle: Ovako veli Gospod:ako me ne poslušate da hodite umom zakonu koji sam stavio pred vas,
Jer26:5 Da slušate reči sluga mojihproroka, koje vam šaljem, koje slah zarana jednako, ali ih ne poslušaste,

Jer29:19 Jer ne poslušaše moje reči, govoriGospod, kad slah k njima sluge svoje proroke zarana jednako; ali ne poslušaste,govori Gospod.

Jer35:15 I slah k vama sve sluge svojeproroke zarana jednako govoreći: Vratite se svaki sa svog puta zlog, ipopravite dela svojai ne idite za drugim bogovima služeći im, pak ćete ostatiu zemlji koju sam dao vama i ocima vašim, ali ne prignuste uha svog niti meposlušaste.

DA LI JE BOG PROGOVORIO I UPOZORIO SVET...

NAMERE PAPSTVA?
NEDELJNI ZAKON?

...

???

Da li čovečanstvo zna za predstojeće događaje?

Poslednja izmena:
2Ch36:15 I Gospod Bog otaca njihovih slašek njima zarana jednako glasnike svoje, jer mu beše žao naroda Njegovog i stanaNjegovog.
2Ch36:16 A oni se rugahu glasnicima Božjim,i ne marahu za reči Njegove, i smejahu se prorocima Njegovim, dokle se neraspali gnev Gospodnji na narod Njegov, te ne bi leka.

Jer7:13 Zato sada, što činite sva ona dela,veli Gospod, i što vam govorim zarana jednako, a vi ne slušate, i kad vaszovem, a vi se ne odazivate,

Jer26:4 Reci im dakle: Ovako veli Gospod:ako me ne poslušate da hodite umom zakonu koji sam stavio pred vas,
Jer26:5 Da slušate reči sluga mojihproroka, koje vam šaljem, koje slah zarana jednako, ali ih ne poslušaste,

Jer29:19 Jer ne poslušaše moje reči, govoriGospod, kad slah k njima sluge svoje proroke zarana jednako; ali ne poslušaste,govori Gospod.

Jer35:15 I slah k vama sve sluge svojeproroke zarana jednako govoreći: Vratite se svaki sa svog puta zlog, ipopravite dela svojai ne idite za drugim bogovima služeći im, pak ćete ostatiu zemlji koju sam dao vama i ocima vašim, ali ne prignuste uha svog niti meposlušaste.

DA LI JE BOG PROGOVORIO I UPOZORIO SVET...

NAMERE PAPSTVA?
NEDELJNI ZAKON?

???

Upozorio ih je da ce najehbati ako ne poslusaju Hrista sto se i obistinilo ;)

Kod ans je Bilija na prvom emstu.
Sve se kroz nju proverava i nista nije and Biblijom kao kod vas.

Nikava predanja od nikave jelne nismo ovde na forumu iznosili.

Samo Bibliju..
Takod a te kritike nemaju osnova...

Koja BIBLIJA? Clear Word Bible onu koju studirate u subotnjim školama. Dobro hajd citiraj mi iz nje Jovana 1,1 do pet(5) pa da mi ovde zajedno proveravamo, može?
Pa ćemo onda videti dal je subotarski Isus Ellen G White inspiracija prevoda ili nije.
Ako se sve tom vašom biblijom proverava nije ni čudo što Bog nije glava HRISTOSU i zašto se klanjate TRIJADI, zašto premudri Bog i spasitelj naš(preko HRISTA) nije numerično jedan već TRI.
Ne čudim se što od Hristosa pravite varalicu i prevaranta kada citira zakone, još ovde lamatate ko ne ispuni jedan zakon nije ispunio ni jedan.

Pitanje za subotare:
Koja je HRISTOVA najveća zapovest i dal je i subotari izvršavaju?

Moliću lepo kratki jasni argumentovan kometar bez pogrdnih i uvredljivih reči!

Poslednja izmena:
Zašto ne biste otvorli POSEBAN TOPIC o nastanku Svetog pisma?

Zašto tamo ne bismo razgovarali o KANONSKIM knjigama, deuterokanonskim, apokrifnim, lažnim apostolskim spisima...

ČEMU OVO VODI?

Zato što ova tema je otvorena i namenjena ostalim forumašima da se upoznaju sa SDA sedmog dana(SUBOTA), zato da subotari iskoriste dobru priliku i upoznaju forumaše da njihovim posvečenim verovanjem i običajevima jer je to jedini kanal spoznanja istine po lancu bez i jedne jedine jeresne rečenice(o tome sam ja nešto ovde napisao).
I naravno da se poštuje moderacija Krstarice i njihova pravila! šta ti misliš HRISTOLIKI dal je do dovoljno?

Pitanje za subotare

Na koje argumentovano pitanje ste vi meni dali validni i po DUHU koji vas voda konstruktivni edukativni i poučni komentar?

Pa da uporedimo onda ucenja na osnovu biblije.
Zasto izbegavas?
Ona je merodavna.
Ko si ti da kazes da je neko lazni prorok?
Za mene si ti lazni prorok ali komunikacija na takvom nivou je decjeg nivoa.

Tvoj nivo komunikacije koji potenciras celo vreme:

Vi ste sekta.,
Ne vi.
Mi nismo vi ste.
Nije tacno vi ste.
Dokaz da ste sekta je da ste sekta.

Ne dokaz da ste vi sekta je da ste vi sekta.

Vi ste lazni proroci.
Ne vi ste lazni proroci.
Ne vi ste lazni proroci i sekta.
Prvi sam rekao, ha ha haaa...

I to ti je ozbiljan hriscasnki nacin komuniciranja i primer onima koji citaju?
Ovim zelis da pokazes da si ti u pravoj crkvi???

Stidi se...

Koja prorocanstva Elen vajt su se obistinila i sta vas to cini tako posebnim sem sto ste jos jedna u nizu sekti otpalih od prethodno otpale katolicke crkve?pa vi ste zato i opsednuti papom jer ste odvajanjem od njega i nastali:mrgreen:

Vidis koliko je nemoguce sa tobom diskutovati, pa zar nevidis kada je predanje nastalo, a iz dokumenata koji su iz tadasnjeg doba,sada tebi treba bas apostolsko predaje.
.
No ima jos jedno lepo predanje o presvetoj Bogorodici.

Postovanje Bakystamy,

hvala ti na trudu koji si ulozio da pronadjes i prilozis izvore. Nije potrebno da redjas listu, dovoljno je samo da nam kazes iz koga dela si uzeo tekst i koje godine je to delo izdato.

Jedno pitanje, Ti i Glasnik me bunite sa tim predanjem. Zar je predanje samo ono sto od apostola potice ili u predanje se dodaje sve sto se i danas desava?
Moze li neko da nam to objasni? Unapred hvala.

Postovanje Bakystamy,

hvala ti na trudu koji si ulozio da pronadjes i prilozis izvore. Nije potrebno da redjas listu, dovoljno je samo da nam kazes iz koga dela si uzeo tekst i koje godine je to delo izdato.

Jedno pitanje, Ti i Glasnik me bunite sa tim predanjem. Zar je predanje samo ono sto od apostola potice ili u predanje se dodaje sve sto se i danas desava?
Moze li neko da nam to objasni? Unapred hvala.

Predanje ce biti i sto su savremeni muzevi crkve napisali a ima veze o izgradjivanju Hristolike licnosti i karaktera coveka.

1. hriscanska verska zajednica
2. miler 1833. godine u americi
3. po propalim prorocanstvima
4. nemaju jer u doba hrista nije se znalo za ameriku.

Tako sam nesto i mislio..
A sto to lepo ne priznaju,i pokaju i vrate Pravoslavlju?
Da nije to mozda, samo to sto su tamo dostigli odredjen stepena znanja svetog pisma, po korekciji njihovih ucitelja koji ih cesu po usima.

Imam jednu dobru ideju.
Posto je ova tema namenjena Adventistima secmog dana, ja cu prestati da vise bisem o necemu sto nema veze sa temom.
Ako zelis diskusiju o predanjima mozemo nastaviti na mojoj temi:http://forum.krstarica.com/showthread.php/268965-Sveti-Oci-podvig-cudesno-zivljenje-pouke-reci

Bakystamy,
Ako ces prestati sa predanjima, ne zaboravi da ti ili neko drugi objasni nam da li se u predanja unOse i ono sto se danas desava?

Drugo, kao sto sam vec rekao, Istorija tvrdi da su neki monasi skitnicari nocu prekopavali groblja, vadili kosture i prodavali za skupe pare kao mosti mucenika.
Dakle istorija dokazuje da je u tim predanjima bilo i podvala.

Drugo, nadam se da vam je poznat slucaju u Medjugorju. Bogorodica se javila deci. To je cudo.
Na pitanje, otkuda da se Bogorodica javila deci a nije odraslim ljudima, receno je da je to zbog toga sto su deca nevina i bezgresna.

Na jednom drugom forum dugo smo diskutovali o tome. Naravno, kao i uvek, ja sam stavljao pod znak pitanja verodostojnost te price.

Jedan mladic mi je odgovarao: "Verovao ti ili ne ali cuda se desavaju! Bio sam tamo, svojim vlastitim ocima sam gledao."
Ja u takvim slucajevima, ne negiram da se desavaju cuda iscelenja, to je moguce, ali da li je to dokaz da se zaista Bogorodica javila?

Oko godinu dan akasnije, papa je naredio da se izvrsi istraga, koja je otkrila da je katoliki svestenik napavio trik i pokazao nesto sto je predstavljalo Bogorodicu, i da je cela prica lazna. Papa je raspopio svestenika i javnos upoznao sa prevarom. Papa me je zadivio, uradio je dobar potez.

Istina, hodocasnici su polse pojave Gospe navalili i svestenik je od pordaje fetisa i drugih namernica postao bogat.

Vesto je izabrao decu za svoje zrtve, jer deca nisu bila dovoljno zrela i oprezna da uoce prevaru.
Pa i posle ovoga hodocasnici i dalje odlaze u Medjugorje i cuda se nastavljaju.

Ne kazem da su sva predanja takva, svakako da ima istinitih dogadjaja, koji mogu biti dobri i poucni, ali dobro je da budemo oprezni
sta prihavatamo kao istinu, jer postoje velike podvale. Zato je Isus rekao farisejima: "UZALUD ME POSTUJETE DRZECI SVOJA PREDANJA."

"U PISMU STOJI NAPISANO" "PREGLEDAJTE PISMA".

Bakystamy,
Ako ces prestati sa predanjima, ne zaboravi da ti ili neko drugi objasni nam da li se u predanja unOse i ono sto se danas desava?

Drugo, kao sto sam vec rekao, Istorija tvrdi da su neki monasi skitnicari nocu prekopavali groblja, vadili kosture i prodavali za skupe pare kao mosti mucenika.
Dakle istorija dokazuje da je u tim predanjima bilo i podvala.

Drugo, nadam se da vam je poznat slucaju u Medjugorju. Bogorodica se javila deci. To je cudo.
Na pitanje, otkuda da se Bogorodica javila deci a nije odraslim ljudima, receno je da je to zbog toga sto su deca nevina i bezgresna.

Na jednom drugom forum dugo smo diskutovali o tome. Naravno, kao i uvek, ja sam stavljao pod znak pitanja verodostojnost te price.

Jedan mladic mi je odgovarao: "Verovao ti ili ne ali cuda se desavaju! Bio sam tamo, svojim vlastitim ocima sam gledao."
Ja u takvim slucajevima, ne negiram da se desavaju cuda iscelenja, to je moguce, ali da li je to dokaz da se zaista Bogorodica javila?

Oko godinu dan akasnije, papa je naredio da se izvrsi istraga, koja je otkrila da je katoliki svestenik napavio trik i pokazao nesto sto je predstavljalo Bogorodicu, i da je cela prica lazna. Papa je raspopio svestenika i javnos upoznao sa prevarom. Papa me je zadivio, uradio je dobar potez.

Istina, hodocasnici su polse pojave Gospe navalili i svestenik je od pordaje fetisa i drugih namernica postao bogat.

Vesto je izabrao decu za svoje zrtve, jer deca nisu bila dovoljno zrela i oprezna da uoce prevaru.
Pa i posle ovoga hodocasnici i dalje odlaze u Medjugorje i cuda se nastavljaju.

Ne kazem da su sva predanja takva, svakako da ima istinitih dogadjaja, koji mogu biti dobri i poucni, ali dobro je da budemo oprezni
sta prihavatamo kao istinu, jer postoje velike podvale. Zato je Isus rekao farisejima: "UZALUD ME POSTUJETE DRZECI SVOJA PREDANJA."

"U PISMU STOJI NAPISANO" "PREGLEDAJTE PISMA".

Naravno, ne treba biti naivan do apsurda, ali zato je tu crkva koja proverava sta je ok a sta ne..
Kao sto je oprezna u proglasavanjima , mucenika,svetaca itd,jer pre nego sto se nesto tako uradi,mora da prodje kroz izvesnu proceduru a i vremena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back