Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da uporedimo onda ucenja na osnovu biblije.
Zasto izbegavas?
Ona je merodavna.
Ko si ti da kazes da je neko lazni prorok?
Za mene si ti lazni prorok ali komunikacija na takvom nivou je decjeg nivoa.

Tvoj nivo komunikacije koji potenciras celo vreme:

Vi ste sekta.,
Ne vi.
Mi nismo vi ste.
Nije tacno vi ste.
Dokaz da ste sekta je da ste sekta.

Ne dokaz da ste vi sekta je da ste vi sekta.

Vi ste lazni proroci.
Ne vi ste lazni proroci.
Ne vi ste lazni proroci i sekta.
Prvi sam rekao, ha ha haaa...

I to ti je ozbiljan hriscasnki nacin komuniciranja i primer onima koji citaju?
Ovim zelis da pokazes da si ti u pravoj crkvi???

Mozemo, nastaviti diskusiju, ali na drugoj temi, ova je o vama.
Inace to sto sada pises lako se opovrgava, jer u svetom pismu se vidi da su apostoli rukopolagali naslednike, a ovi dalje.
A sto se vaseg osnivaca tice od koga je rukopolozen?
Koje prorocanstvo mu se ostvarilo?

Kako moze da bude plod dobar ako mu je stablo i koren losi.
Ti ne stojis u lozi Hristovoj, dakle nisi na cokotu,nego si na divljoj lozi ,jer tvoj osnivac je obican covek, dobro ne bas obican, cim je bio mason i baptist i ateista, a yi stojis u njegovoj sekti, i kako mozes i smes i da se pojavis , mene bi bilo sramota, pokjao bih se i vratio pravoslavlju

Pa tvoja crkva kaze da je masonerija nesto dobro i da je crkva puna masona:

Opet nepoznajes ucenje svoje crkve?

Masonerija i nije osnovana kao bezbožno društvo, već kao multikonfesionalno, koje prevazilazi religijske granice i ekskluzivizme. Bog jeste „Veliki Graditelj svemira“, tako su začetnici u Engleskoj u 18. veku razumevali i napisali. Sebe su smatrali takoreći njegovim saradnicima u prosvećivanju ljudi i dobročinstvu (filantropiji). Njihovi simboli (trougao, šestar, svevideće oko) sami po sebi ne izazivaju negativnu, već stvaralačku asocijaciju.

http://www.sv-jelisaveta.org.rs/analysis_alone.php?ArticleId= 528

A to sto masonerija obozava sotonu kao vrhovnog vodju nema veze?

Poslednja izmena:
Mozemo, nastaviti diskusiju, ali na drugoj temi, ova je o vama.
Inace to sto sada pises lako se opovrgava, jer u svetom pismu se vidi da su apostoli rukopolagali naslednike, a ovi dalje.
A sto se vaseg osnivaca tice od koga je rukopolozen?
Koje prorocanstvo mu se ostvarilo?

Pa kad se vidi, navedi te Biblijske stihove pa da diskutujemo o njima da vidimo o cemu je tu rec?
Celo vreme te teramo ti bezis od Biblije kao da ce da te uroci???

Pa tvoja crkva kaze da je masonerija nesto dobro i da je crkva puna masona:

Opet nepoznajes ucenje svoje crkve?

Masonerija i nije osnovana kao bezbožno društvo, već kao multikonfesionalno, koje prevazilazi religijske granice i ekskluzivizme. Bog jeste „Veliki Graditelj svemira“, tako su začetnici u Engleskoj u 18. veku razumevali i napisali. Sebe su smatrali takoreći njegovim saradnicima u prosvećivanju ljudi i dobročinstvu (filantropiji). Njihovi simboli (trougao, šestar, svevideće oko) sami po sebi ne izazivaju negativnu, već stvaralačku asocijaciju.

http://www.sv-jelisaveta.org.rs/analysis_alone.php?ArticleId= 528

To si mogao da napises na bilo kojoj drugoj temi koja je otvorena za blacenje pravoslavlja.
A ovo je tema o subotarima, pa o tome i pisi.
Za pocetak reci nam nesto o tvom osnivacu?

KO IZBEGAVA SVETO PISMO?

Bog (Božji narod) ili Sotona (otpad)?

Da bi se uopste raspravljalo o pismu, treba da se predstavite ,sto je osnovna kultura.
1. Ko ste vi?
2.Ko je vas osnivac.
3.Po cemu smatrate da ste posebni kada vam je covek osnivac.
4 imate li bilo kakvo apostolsko poreklo,rukopolaganjem
JKada se sve to razjasni onda moze da se diskutuje o pismu.

Da bi se uopste raspravljalo o pismu, treba da se predstavite ,sto je osnovna kultura.
1. Ko ste vi?
2.Ko je vas osnivac.
3.Po cemu smatrate da ste posebni kada vam je covek osnivac.
4 imate li bilo kakvo apostolsko poreklo,rukopolaganjem
JKada se sve to razjasni onda moze da se diskutuje o pismu.

sta ih pitas kad znas :mrgreen:subotari,sekta , osnivac im je lazni prorok,nemaju apostolsko prejemstvo....ej pa cak i jezuiti ih hvale kako su ih provalili:hahaha: pametnom dosta

VLADIKA NIKOLAJ
MISIONARSKA PISMA

31. Pismo

Iz Jerusalima na Veliku Subotu

Evo nas u Jerusalimu, najvećem duhovnom razbojištu u istoriji roda ljudskog. To je Kosovo polje čovečanstva. Mnoge bitke tu su bijene između vojski carstva nebeskoga i vojski carstva zemaljskoga. Vojske carstva nebeskoga uvek su izgledale slabije, i uvek poražene pred pobedu. Vođ vojski carstva nebeskoga, Spasitelj naš Isus Hristos, vodio je glavnu bitku na ovome mestu, i odneo glavnu pobedu. Sve borbe posle Njega, koje vode Njegove svetlonosne vojske, liče na Njegovu bitku kako po mukama tako i po pobedama.

Šest dana već mi preživljujemo stradanja Gospoda našega. Obišli smo sva mesta Njegovih mučenja, i sva ih natopili svojim suzama. Duše nam se osećaju izmučene. No telesno svi se za čudo dobro osećamo. Malo spavamo, mnogo postimo, satima stojimo na bogosluženjima, po ceo dan hodimo uz brdo niz brdo po Svetome Gradu. I niko umoran, niko bolestan, niko da se požali! Ali duša pritisnuta kao grobnom pločom. Ništa u svetu osim vaskrsenja našeg namučenog Gospoda ne može skinuti ovu grobnu ploču, i doneti vaskrsenje našim dušama. Jedva čekamo da se ova subota otkine od nas, i da se sretnemo sa preslavnom nedeljom.

Gde su bački subotari da dođu u Jerusalim i prežive ona duševna stradanja za ovih šest dana, koja smo mi preživeli? Tad im ne bi palo na um da praznuju subotu mesto nedelje. Gle, subota nama nije donela nikakvo olakšanje. U ovaj dan mi samo sumiramo sva stradanja Gospoda našeg, sabiramo sve muke Njegove. I čekamo nedelju kao olakšanje, odmor i izbavljenje.

- Šta je danas bilo s Gospodom? upita načelnik Ilija.

- Sišao je u Ad, da javi Sebe i Svoje Jevanđelje i onima koji su se pre Njegova dolaska upokojili. Tako da uzme pod Svoju vlast sva pokolenja ljudska, prošla, sadašnja i buduća. Svima da objavi istinu, i svima da ponudi spasenje.

- Pa zar subotari praznuju silazak u Ad a ne vaskrsenje Gospoda?

Nekoliko puta danas hodili smo u hram Groba Gospodnjeg. Htelo bi nam se, da smo tamo neprestano. Kao da nas naš nevidljivi Domaćin priziva k Sebi na Golgotu, da Svojim telesnim ranama leči naše duševne rane. Taj hram naziva se i Hramom Vaskrsenja. Slobodno bi se mogao nazvati i: Vaskrsli Hram. Jer u istini on je nekoliko puta vaskrsavao. Paganski car Adrijan do zemlje ga je srušio, i na tom mestu postavio ludačke idole: Jupitera i Veneru, gadove rimske. Julijan Otpadnik, i Omar Arapin, i Hozroe Persijanac, pljačkali su ga i kvarili naizmenično. No taj hram neprestano je vaskrsavao, po smrti svojih rušitelja, i to u novoj i većoj slavi i krasoti. Nije li to vaskrsenje? Nije li i krst Hristov bio sahranjen pod zemlju pa vaskrsao?

O veliki Gospode Hriste, jedini neodoljivi, svemoćni! I stvari vezane za Tvoje ime vaskrsavaju a kamo li ljudi i narodi. A kamo li Ti, večna istino i večni živote!

ВЛАДИКА НИКОЛАЈ
ТЕОДУЛ

СИНОВИ МРАКА

Сећаш ли се, Теодуле, нашег ранијег разговора о су срету Спаситеља света са главним непријатељем човечан ства? То је био први корак Господа Исуса после крштења на Јордану. На Гори Искушења изнад Јерихона, постоји и данас многовековни православни манастир, и у њему ка мен на коме је Господ стајао четрдесет дана и четрдесет ноћи без јела и пића. Тај камен сада служи за часну трпе зу, на којој се врше свете литургије.

Стојећи на том камену Господ је саслушао три предло га уплашеног сатане, главног непријатеља рода људског, и сва три одбио. Трећи предлог био је најсрамнији. Разбој ник и пљачкаш и стрвинар, који је заробио цео свет Божји, понудио је Домаћину света "сва царства овога свијета и славу њихову" под условом да му се Домаћин света по клони. Да му се поклони и тиме наравно даде тапију све та сатани. Исус га одби, и он га остави за вријеме.

Шта значи "за вријеме"? Значи да му се никад више од страха не јави пред лицем, али да му смета кроз људе, своје робове, синове мрака.

После тога Исус је одмах отпочео своју неуморну дела тност на спасењу људи, али и сатана своју, кроз људе, на пропаст људи а против Исуса.

Слуге сатанине, слуге мрака, били су тада првосвеште ници и свештеници јеврејски, књижевници, законици, саду кеји и без мало све старешине народне. Не народ, него старешине народне. Народ је од почетка био уз Исуса. Хиљаде и хиљаде простих, али не глупих, људи из народа посведневно су се тискали око Њега, да чују Његову никад нечувену реч, да виде Његова чудесна дела и да прославе Бога "који је посетио народ свој". Народ - то је била војска Христова; интелигенција јеврејска - то су били противници Христови и слуге мрака, аргати и оруђа стрвинара сатане. Они се показују прво као суботари. Субота им је важнија од Бога, од љубави и од вере. Субо та им је идол. Чуј само њихове суботарске глупости.

И догоди се да иђаше у суботу кроз усјеве, и ученици његови тргаху путем класје. А фарисеји говораху му: за што чине у суботу што не ваља?... А Он им рече: субо та је начињена човјека ради а није човјек суботе ра ди. А Господар је и од суботе Син човјечији.

Тако опет једне суботе када Исус беше у зборници, где стајаше човек са сухом руком, мотраху ови суботомани јаци, да ли ће се Он дрзнути да исцели онога страдалника и тако оскврни суботу. Познавши њихове мисли Господ их упита: треба ли у суботу добро чинити или зло чинити; душу одржати или погубити? То их упита. А они мучаху. Нису очекивали такво питање па нису ни знали шта да одговоре. А када Он исцели сухоруког чове ка тако да му рука поста здрава као и друга, фарисеји изиђоше гневни и одмах учинише вијеће с Иродовцима како би га погубили. То је њихово дјело у суботу! За њихов помрачен ум Исус је оскврнио суботу што је добро дело учинио, тј. исцелио тешког болесника, а нису је то бож они оскврнили својим неделом, тј. договором у суботу да убију невина човека.
Слично и са згрченом женом. Када ју Господ исцели, старјешина од зборнице расрди се што је Исус исцијели у суботу, па одговарајући рече народу: шест је дана у које треба радити, у оне дакле долазите те се лијечите, а не у дан суботни. То је говорено народу али је било упућено на адресу Исусову. Зато му Исус и одговара ова ко: Лицемјере, сваки од вас не одрешује ли у суботу свога вола или магарца од јасала и не води да напоји? А ову кћер Аврамову коју свеза сотона ево оса мнаест година не требаше ли одријешити из ове све зе у дан суботни.

И сав народ радоваше се за сва његова славна дјела, а фарисеји вребаху да га ухвате и убију

2Ch 36:14 I svi glavari između sveštenika i narod grešaše veoma mnogo po svim gadnim delima drugih naroda, skvrneći dom Gospodnji, koji beše osvetio u Jerusalimu.
2Ch 36:15 I Gospod Bog otaca njihovih slaše k njima zarana jednako glasnike svoje, jer mu beše žao naroda Njegovog i stana Njegovog.
2Ch 36:16 A oni se rugahu glasnicima Božjim, i ne marahu za reči Njegove, i smejahu se prorocima Njegovim, dokle se ne raspali gnev Gospodnji na narod Njegov, te ne bi leka.
2Ch 36:17 I dovede na njih cara haldejskog, koji pobi mladiće njihove mačem u domu svetinje njihove, i ne požali ni mladića ni devojke, ni starca ni nemoćna. Sve mu dade u ruke.

Postovanje Neutral,

Isus nije "prokleo" fariseje sto su drzali zakon, nego zato sto ga nisu drzali.
Fariseji su se pred svetom pokazivali kako su pobozni, nevini i pravedni a u stvari to nisu bili.
Zato ih je Isus nazvao licemerima.

Bogatom mladicu Isus je odgovorio: "Sta je napisano u zakonu? Tako cini." Luka 10,25.

Kada si rekao "Svaki dan je Bozji dan i treba da se svetkuje" da li znas da se ovom izjavom suprtis Bozjoj izjavi koji je rekao:
"Sest dana radi, a sedmi je Subota tada nemoj raditi nijednoga posla." 2. Mojsijeva 20, 8-11

Sve najbolje

pa fino, drzite li se vi u zivotu zakona i hristovih poruka da ne budete fariseji?
dobro razmisli kako ces odgovoriti jer nam ovde solite pamet (kao i prokleti fariseji) kao da mi ne znamo sta pise u pismu.

a zar nije svaki dan boziji dan? ili ces se ti suprostaviti bogu pa reci da on nije nista stvorio sem te subote?

Jer 7:4 Ne uzdajte se u lažne reči govoreći: Crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je.

KONTEKST

Jer 7:1 Reč koja dođe Jeremiji od Gospoda govoreći:
Jer 7:2 Stani na vratima doma Gospodnjeg, i oglasi onde ovu reč, i reci: Čujte reč Gospodnju, svi Judejci, koji ulazite na ova vrata da se poklonite Gospodu.
Jer 7:3 Ovako govori Gospod nad vojskama, Bog Izrailjev: Popravite svoje puteve i dela svoja, pa ću učiniti da stanujete na ovom mestu.
Jer 7:4 Ne uzdajte se u lažne reči govoreći: Crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je.
Jer 7:5 Nego doista popravite svoje puteve i dela svoja, i sudite pravo između čoveka i bližnjeg njegova.
Jer 7:6 Inostrancu, siroti i udovici ne činite krivo, i krv pravu ne prolivajte na ovom mestu, i ne idite za drugim bogovima na svoje zlo.
Jer 7:7 Tada ću učiniti da stanujete od veka do veka na ovom mestu, u zemlji koju sam dao ocima vašim.
Jer 7:8 Eto, vi se uzdate u reči lažne, koje ne pomažu.
Jer 7:9 Kradete, ubijate i činite preljubu, kunete se krivo, i kadite Valima, i idete za drugim bogovima, kojih ne znate;
Jer 7:10 Pa onda dohodite i stajete preda mnom u ovom domu, koji se zove mojim imenom, i govorite: Izbavismo se, da činite sve ove gadove.
Jer 7:11 Je li ovaj dom, koji se zove mojim imenom, u vašim očima pećina hajdučka? Gle, i ja vidim, veli Gospod.
Jer 7:12 Nego idite sada na moje mesto, koje je bilo u Silomu, gde namestih ime svoje ispočetka, i vidite šta sam mu učinio za zloću naroda svog Izrailja.
Jer 7:13 Zato sada, što činite sva ona dela, veli Gospod, i što vam govorim zarana jednako, a vi ne slušate, i kad vas zovem, a vi se ne odazivate,
Jer 7:14 Zato ću učiniti tom domu, koji se zove mojim imenom, u koji se vi uzdate, i ovom mestu, koje dadoh vama i ocima vašim, kao što sam učinio Silomu.
Jer 7:15 I odbaciću vas od lica svog, kao što sam odbacio svu braću vašu, sve seme Jefremovo.
Jer 7:16 Ti se dakle ne moli za taj narod, i ne podiži vike ni molbe za njih, i ne govori mi za njih; jer te neću uslišiti.
Jer 7:17 Zar ne vidiš šta čine po gradovima Judinim i po ulicama jerusalimskim?
Jer 7:18 Sinovi kupe drva, a očevi lože oganj, i žene mese testo, da peku kolače carici nebeskoj, i da liju nalive drugim bogovima, da bi mene dražili.
Jer 7:19 Mene li draže? Govori Gospod; eda li ne sebe, na sramotu licu svom?
Jer 7:20 Zato ovako govori Gospod Gospod: Gle, gnev moj i jarost moja izliće se na ovo mesto, na ljude i na stoku i na drveta poljska i na rod zemaljski, i raspaliće se, i neće se ugasiti.
Jer 7:21 Ovako veli Gospod nad vojskama Bog Izrailjev: Žrtve svoje paljenice sastavite sa prinosima svojim, i jedite meso.
Jer 7:22 Jer ne govorih ocima vašim, niti im zapovedih, kad ih izvedoh iz zemlje misirske, za žrtve paljenice ni za prinose.
Jer 7:23 Nego im ovo zapovedih govoreći: Slušajte glas moj i biću vam Bog i vi ćete mi biti narod, i idite svim putevima koje vam zapovedih, da bi vam dobro bilo.
Jer 7:24 Ali ne poslušaše, niti uha svog prignuše, nego idoše po savetima i mislima zlog srca svog, i otidoše natrag, a ne napred.
Jer 7:25 Otkad iziđoše oci vaši iz zemlje misirske do danas, slah k vama sve sluge svoje proroke svaki dan zarana i bez prestanka.
Jer 7:26 Ali ne poslušaše me, niti uha svog prignuše, nego behu tvrdovrati i činiše gore nego oci njihovi.
Jer 7:27 Govorićeš im sve ove reči, ali te neće poslušati; i zvaćeš ih, ali ti se neće odazvati.
Jer 7:28 Zato im reci: Ovo je narod koji ne sluša glas Gospoda Boga svog, niti prima nauke; propade vera i nesta je iz usta njihovih.
Jer 7:29 Ostriži kosu svoju i baci je, i zaridaj glasno na visokim mestima, jer odbaci Gospod i ostavi rod, na koji se razgnevi.
Jer 7:30 Jer sinovi Judini učiniše šta je zlo preda mnom, govori Gospod, metnuše gadove svoje u dom koji se zove mojim imenom, da bi ga oskvrnili.
Jer 7:31 I sagradiše visine Tofetu, koji je u dolini sina Enomovog, da sažižu sinove svoje i kćeri svoje ognjem, što nisam zapovedio niti mi je došlo na um.
Jer 7:32 Zato evo, idu dani, veli Gospod, kad se više neće zvati Tofet ni dolina sina Enomovog, nego dolina krvna, i pogrebavaće se u Tofetu, jer neće biti mesta.
Jer 7:33 I mrtva će telesa naroda ovog biti hrana pticama nebeskim i zverju zemaljskom, i neće biti nikoga da ih plaši.
Jer 7:34 I učiniću, te će iz gradova Judinih i s ulica jerusalimskih nestati glas radostan i glas veseo, glas ženikov i glas nevestin; jer će zemlja opusteti.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back