Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
SIMBOL VERE

Verujem u jednog Boga, Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog.
I u jednog Gospoda Isusa Hrista, Sina Božjeg, Jedinorodnog, od Oca rođenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rođenog, ne stvorenog, jednosušnog sa Ocem, kroz koga je sve postalo;
Koji je radi nas ljudi i našega spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek;
I Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben;
I Koji je vaskrsao u treći dan po Pismu;
I Koji se uzneo na nebesa i sedi s desne strane Oca;
I Koji će opet doći sa slavom, da sudi živima i mrtvima, njegovom Carstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetog, Gospoda, životvornog, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke.
U jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu.
Ispovedam jedno krštenje za oproštenje grehova.
Čekam vaskrsenje mrtvih.
I život budućeg veka. Amin.

Ako ovo kaze simbol vere, ne postoji nikakvi teolog koji ce da kkaze suprotno, a i ne kaze nego ti kao i obicno izvrces reci, i serviras vec pripremljene tekstove u koje se ne razumes

Simbol vere je ispravan i ja verujem i to:

A sta to kaze simbol vere???

Da su pravednici do Hrista ziveli u pakao i goreli?

Da je Hristos prvi koji je vaskrao?

Simbol vere ne objasnjava sta rec rodjen znaci jer je to nemoguce jer to treba da bude citko.
Ali onda se obajsnjenje sta to znaci rodjen ovde objasnjava:

SVETOSLAVLJE:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Pisma/Lat_Pisma10.htm

Poslednja izmena:
A sta to kaze simbol vere???

Da su rpavdnici do Hrista ziveli u pako?

Da je Hristo prvi koji je avskjrao?

Simbol vere ne objasnjva sta rec rodjen znaci jer je to nemoguce jer to treba da bude citko.
Ali onda se obajsnjenje sta to znaci rodjen ovde objasnjava:

NEVEROPVATNO JE DA TI ENGIRAS UCENJE SVOJE CRKVE I ODBACUJES???

Da te nesto pitam, na koliko tema smo diskutovali?
Ako se secas sta si me pitao u ona dva pitanja ti ne bi se sada vadio i pravio me ludog.
Ovo ti je odgovor na to, a sada ces dobiti i drugi odgovor odnosno potvrdu da crkva uci kao sto sam ti i rekao da su svi isli u ada Do Hrista.

Zahvaljujem na svim uvredama.

Meni je zao ako samo ti uputio ostriju rec.

Ali ti blefiras.

Onos to si ovde pisao danas i sinoc nema veze sa ucenjem pravoslvlja.

Zar sam ti ja kriv sto to nisi znao?

Pokazi nam citiraj gde to pravoslvlje uci da pravednici kao sto ti kazes idu kod sotone na nemislot u paklu???

Ima da ti pisem dokle god ne uvidis sta je dijalog, a ne da me ovde podjebavas.
I teras da se stalno vracam iznova kao da zaboravljas?

SIMBOL VERE

Ako ovo kaze simbol vere, ne postoji nikakvi teolog koji ce da kkaze suprotno, a i ne kaze nego ti kao i obicno izvrces reci, i serviras vec pripremljene tekstove u koje se ne razumes

Prijatelju.

Gde mogu ja da imam toliko pripremljenih tekstova na sve to sto tebi jednostavno padne na pamet da napises?

Ja znam da rukujem Bozjom reci...

To se uci kao zanat na primer.

Poslednja izmena:
SIMBOL VERE

Verujem u jednog Boga, Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog.
I u jednog Gospoda Isusa Hrista, Sina Božjeg, Jedinorodnog, od Oca rođenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rođenog, ne stvorenog, jednosušnog sa Ocem, kroz koga je sve postalo;
Koji je radi nas ljudi i našega spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek;
I Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben;
I Koji je vaskrsao u treći dan po Pismu;
I Koji se uzneo na nebesa i sedi s desne strane Oca;
I Koji će opet doći sa slavom, da sudi živima i mrtvima, njegovom Carstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetog, Gospoda, životvornog, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke.
U jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu.
Ispovedam jedno krštenje za oproštenje grehova.
Čekam vaskrsenje mrtvih.
I život budućeg veka. Amin.

U SIMBOLU VERE SE NE OBJASNJVA STA ZNACI TO RODJEN JEDINORODJEN ILI PRVI IZ MRTIVH ITD.

ALI ZATO PRAVOSLAVNA CRKVA NA DRUGOM EMSTU DAJE TO OBJASNJENJE:

POGLEDAJ STA KAZE TVOJA PRAVOSLAVNA CRKVA I TOELOZI A TI MENI KAZES DA NERAZUMEM I NESKLAPAM SLIKE:[/U]

SPC: Tako "prvorođeni iz mrtvih" ne znači onaj koji je prvi vaskrsao, već onaj koji vlada smrtnom prirodom, a samim tim i smrću, jer je ona deo smrtne prirode

Pa dalje kazu tvoji teolozi:

SPC: U istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim pre svake tvari

Sve si slike pobrkao moj pravoslavni Bokystame...

SPC: Zašto za Gospoda kažemo da je "prvorođeni"? Razmotrimo stih: "I on je Glava tela, crkve, koji je početak, prvorođeni iz mrtvih, da u svemu on bude prvi" (Kol. 1,18); kao i stih: "I od Isusa Hrista, koji je svedok verni, prvenac iz mrtvih, i Gospodar nad carevima zemaljskim" (Otk. 1,5). Vidimo da oba stiha za Gospoad kažu da je "prvenac iz mrtvih". Da li to znači da je on prvi vaskrsao? Ne. Da bismo shvatili zašto se Gospod naziva "prvenac iz mrtvih" moramo da znamo zašto je Gospod došao u svet

SPC: Tako "prvorođeni iz mrtvih" ne znači onaj koji je prvi vaskrsao, već onaj koji vlada smrtnom prirodom, a samim tim i smrću, jer je ona deo smrtne prirode

SPC: istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim pre svake tvari", jer je sva tvorevina njemu potčinjena, ali ne kao da je on prvi od te tvorevine hronološki, već da joj predhodi kao uzrok. Da je to tako potvrđuje i to što se za Hrista koristi izraz "αρχη" što znači načelo, početak po uzroku, a ne izraz "πρωτοξ" što znači prvi u nizu, dakle, u ovom slučaju prvi po redosledu stvaranja, što pokušavaju da dokažu Jehovini svedoci. Zato i Apostol Pavle koristi izraz "prvorođeni" (prototokos), a ne prvostvoreni (protoktioti).

KAO STO VIDIMO TO NEMA VEZE SA MODERNIM TEOLOZIMA NEGO SA STVARNIM ZNACENJEM ORGIGINALNOG BIBLIJSKOG TEKSTA.[/QUOTE]

Evo ti potvrda onoga sta si trazio:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Besede/Usekovanje.htm

A evo ti jedan deo teksta:

Зато, што Свети Претеча треба да буде први Апостол и у паклу, у царству смрти, куда су отишле све душе свих људи од Адама до доласка Спаситеља у овај свет. У том царству смрти, које се назива ад, тојест место невидљиво у коме нико никога не види, мрак, у том царству смрти, били су сви, и праведници и неправедници, и сви старозаветни људи до доласка Господа Христа. Грех људски увео је смрт у овај земаљски свет, смрт међу људе. И царство смрти било је једино обиталиште душа људскоих после њихове телесне смрти у овоме свету. Претеча, треба да буде Претеча и у паклу и у царству смрти, да и тамо објави душама свих људи: Гле, дошао је на земљу Онај кога сте ви очекивали, и кога сте ви чезнули да видите. Ви, праведници, сви: Мојсије, Аврааме, Давиде, сви свети Пророци и Праведници. Ево, дошао е на земљу као човек, дошао као Спаситељ, и чини таква знамења и чудеса, каква ви сви заједно Пророци, никада видели нисте.

Evo ti potvrda onoga sta si trazio:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Besede/Usekovanje.htm

A evo ti jedan deo teksta:

Зато, што Свети Претеча треба да буде први Апостол и у паклу, у царству смрти, куда су отишле све душе свих људи од Адама до доласка Спаситеља у овај свет. У том царству смрти, које се назива ад, тојест место невидљиво у коме нико никога не види, мрак, у том царству смрти, били су сви, и праведници и неправедници, и сви старозаветни људи до доласка Господа Христа. Грех људски увео је смрт у овај земаљски свет, смрт међу људе. И царство смрти било је једино обиталиште душа људскоих после њихове телесне смрти у овоме свету. Претеча, треба да буде Претеча и у паклу и у царству смрти, да и тамо објави душама свих људи: Гле, дошао је на земљу Онај кога сте ви очекивали, и кога сте ви чезнули да видите. Ви, праведници, сви: Мојсије, Аврааме, Давиде, сви свети Пророци и Праведници. Ево, дошао е на земљу као човек, дошао као Спаситељ, и чини таква знамења и чудеса, каква ви сви заједно Пророци, никада видели нисте.

PA OPET NIJE TO STO TI GOVORIS.

TI GOVORIS DA SU RPAVEDNCII BILI U PAKLU DO HRISTA DA TAMO GORE SA GRESNICIMA.

Ovde tvoja crkva kaze sta znaci ad:

MESTO MRTVIH A NE PAKAO U KOME GORE PRAVEDNICI SA GRESNICIMA.

MESTO MRAKA A NE VATRE KAKO KAZE TESKT.

Rec ad ne znaci pako nego mesto mrtvih.

Ti kazes da su Pravednci kod sotone muce se u pakalu.
Ja kazem ne.
U tomer je bila stvar.

MOZDA JE PO OVOM PITANJU NESPORAZUM MEDJU NAMA?

Poslednja izmena:
PA OPET NIJE TO STO TI GOVRIS.

TI GOVRIS DA SU RPAVEDNCII BILI U PAKLU DO HRISTA.

Ovde tvoja crkva kaze sta znaci ad:

MESTO MMRTVIH A NE PAKAO U KOME GORE PRAVEDNICI SA GRESNICIMA.

MESTO MRAKA A NE VATRE KAKO KAZE TESKT.

Verovatno je ovde rec o njihovim telima dok je po ucenjuu crklve dusa pravdnih u raju ne u paklu.

Rec ad ne znaci pako nego mesto mrtvih.

Ti kazes da su rpavednci kod sotomne muce se u pakalu.
Ja kazem ne.
U tomer je bila stvar.

A sta sam ti ja pisao, opet me podjebavas.
Gde sam ja rekao da se pravednici muce kod sotone u paklu?

A sta sam ti ja pisao, opet me podjebavas.
Gde sam ja rekao da se pravednici muce kod sotone u paklu?

Pa za tebe je ad pakao u kome gore duse:

KO JE SAMUILO ZAR NIJE PRAVEDNIK?

јuče 23:55 #535
BOKYSTAMY
BOKYSTAMY je trenutno na forumu
Kucam
Vidis lepo si razmislio, i jesi u pravu,jer demoni su imali vlast u adu nad ljudskim dusama, zato su i izveli samuila na zahtev vracare.Dakle nikoga vracaranije vaskrsla, nego je prizvala samuilovu dusu, naravno tu su i demoni.

Odakle demonima vlast nad pravednicima da ih pecu u adu, paklu?

Sta rade pravednici kod sotone u adu, paklu?

OVDE KAZES DA SU SVI BILI OSUDJENI DA BUDU U ADU, PAKALU A ONDA KAZES GDE SI TO REKAO?

danas 00:01 #537
BOKYSTAMY

Glasnice, kako ne razumes , imas toliko citata i na zalost sve ih izokrenes.

Svi su na ad bili osudjeni,dok Isus nije iskupio ljude,i mrtve pripovedajuci u adu.
Samo je nekolicina izbegla ad.

PO TEBI SAMO JE NEKOLIKO RPAVEDNIKA IZBEGLA PECENJE U ADU KOD SOTONE, OSTALE JE PEKAO SOTONA?

BILO JE TU I NESPORZAUMA MEDJU NAMA po ovoj temi...

STA UCI PRAVOSLAVNA CRKVA STA JE RADIO ADAM U ADU:

ADAM JE SPAVAO NIJE SE PEKAO KOD SOTONE:

Tada se Gospod približi samom adskom podzemlju, gde je posebno čuvan bio u okovima prvosazdani Adam, uze ga za ruku, podiže, i reče: "Ustani, ti koji spavaš, i vaskrsni iz mrtvih, i osvetiće te Hristos. Ja sam tvoj Bog i sa vlašću zapovedam sužnjima da iziđu, onima koji su u tami da se prosvetle, umrlima da vaskrsnu; zato i tebi naređujem: ustani, ti koji spavaš, jer nisam te stvorio da bi bio u adu; vaskrsni iz mrvih; ja sam život mrtvih; vaskrsni, obličje moje, stvoreno po liku mome; ustani, izađimo odavde; ti u meni i ja u tebi činimo nerazdeljivo lice; radi tebe sam ja, Bog tvoj, postao sin tvoj; radi tebe sam ja, Gospod tvoj, uzeo obličje slute; radi tebe sam ja, nadnebeski, sišao na zemlju i u ad; radi tebe čoveka sam ja, u mrtvim slobodan, postao čovek; radi tebe, izgnanog iz vrta, ja sam predat Judejcima u vrtu i raspet na drvetu.

http://www.svetosavlje.org/bibliote...micaSvetiOci/Lat_StrasnaSedmicaSvetiOci22.htm

Za pravoslvne je ad pakao gde gore gresnici.
Kada mi ti kazes da su tamo i pravednici sta da shvatim onda sta oni rade tamo nego da gore?

To su stvari u kojima se nismo razumeli...

Poslednja izmena:
Evo ni tu me nisi razumeo.
Isus je prvi vaskrsao u novome telu,.
A kao sto smo i pisali bilo je jos vaskrsenja ali ne takvoga,jer su se duse vracale u stara tela kao Lazar na primer,ali su ponovo okusili smrt.

ISUS U NIKAVOM SMISLU NIJE PRVI VASKRSAO NEGO TA REC IMA DRUGO ZNACENJE.

Sta to zanci prvorodjenac iz mrtvih neka ti kazu tvoji pravoslavni:

POGLEDAJ STA KAZE TVOJA PRAVOSLAVNA CRKVA I TOELOZI A TI MENI KAZES DA NERAZUMEM I NESKLAPAM SLIKE:[/U]

Pa dalje kazu tvoji teolozi:

SPC: U istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim pre svake tvari

Sve si slike pobrkao moj pravoslavni Bokystame...

SPC: Zašto za Gospoda kažemo da je "prvorođeni"? Razmotrimo stih: "I on je Glava tela, crkve, koji je početak, prvorođeni iz mrtvih, da u svemu on bude prvi" (Kol. 1,18); kao i stih: "I od Isusa Hrista, koji je svedok verni, prvenac iz mrtvih, i Gospodar nad carevima zemaljskim" (Otk. 1,5). Vidimo da oba stiha za Gospoad kažu da je "prvenac iz mrtvih". Da li to znači da je on prvi vaskrsao? Ne. Da bismo shvatili zašto se Gospod naziva "prvenac iz mrtvih" moramo da znamo zašto je Gospod došao u svet

SPC: istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim pre svake tvari", jer je sva tvorevina njemu potčinjena, ali ne kao da je on prvi od te tvorevine hronološki, već da joj predhodi kao uzrok. Da je to tako potvrđuje i to što se za Hrista koristi izraz "αρχη" što znači načelo, početak po uzroku, a ne izraz "πρωτοξ" što znači prvi u nizu, dakle, u ovom slučaju prvi po redosledu stvaranja, što pokušavaju da dokažu Jehovini svedoci. Zato i Apostol Pavle koristi izraz "prvorođeni" (prototokos), a ne prvostvoreni (protoktioti).

kAO STO VIDIMO TO NEMA VEZE SA MODERNIM TEOLOZIMA NEGO SA STVARNIM ZNACENJEM ORGIGINALNOG BIBLIJSKOG TEKSTA

Evo ni tu me nisi razumeo.
Isus je prvi vaskrsao u novome telu,.
A kao sto smo i pisali bilo je jos vaskrsenja ali ne takvoga,jer su se duse vracale u stara tela kao Lazar na primer,ali su ponovo okusili smrt.

Znaci rec prvorodjeni iz mrtvih uPoste ne znaci da je isus prvi vaskrsao niti to zeli sa time da se kaze.
Nego da je isus posbn iz mrtvih jer ima vlast nad smrcu.

Pozdrav .

Poslednja izmena:
SPC:

Sotona je polagao pravo nad mrtvima i on je zauvek mogao da ih zadrzi u grobovima na osnovu zakona neba koji kaze:

Röm 6:23 Jer je plata za greh smrt....

.
Ali nije imao nad njima nikakvu vlast.

Sve dok Isus nije polozio svoj zivot, i tada nije mogao da polaze ta prava nad njima.

Ali sotona nije imao nikada pravo da pece pravedne u paklu i takvo ucenje ne nalzimo ni u tekstu gore.

Sotona i sada polaze pravo da umrli ostanu zauvek u svojim grobovima, koji umru nepokajani odbacivsi Boga.

Jer je plata za greh smrt.

To je i nase ucenje...

UCENJE RPAVOSLAVNE CRKVE DA LI JE SOTONA IMAO RPAVO NAD PRAVEDNCIMA U ADU:

http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/pitanjasvesteniku.html

3) Pre dolaska Gospoda nasega Isusa Hrista u ad su odlazili i pravednici i gresnici. Ta casa nije zaobisla ni Svetog Jovana Krstitelja. Medjutim, u Starom Zavetu su pravedni muzevi takodje dospevali na nebo – Mojsej i Ilija su se javili Gospodu u vreme Njegovog Preobrazenja. Objasnite mi molim Vas na koji nacin

4.12.99.
Odgovor: Zaista, pre silaska Gospoda Isusa Hrista u ad, svi pravednici (sem dva sveta muza – Enoha (Post.5, 24) i Ilije (4 Carstv. 2,11)), su odlazili u ad, medjutim bili su odvojeni od gresnika i nisu se mucili, iako su bili liseni izvora savrsenog blazenstva- gledanja Lica Gospodnjeg. U prici o bogatasu i Lazaru (Lk. 16, 23) mesto prebivanja svetih Starog zaveta se naziva Avramovim krilom.

Sto se tice Preobrazenja – ono se desilo na Tavorskoj Gori – to jest na zemlji, a ne na nebu.Po recima Svetih Otaca tamo je bila okupljena cela crkva: Mojsej – iz ada, apostoli- sa zemlje i Ilija – sa neba. Pojava Mojsija i Ilije se desila na cudan nacin po narocitom Bozijem Promislu.

Sto e tice Enoha i Ilije to ti dajem pravo Bokystmy to nisam znao, tu si imao pravo tu sam ja pogresio!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Mika
Posto mislim da si i ti teolog, da li se i kod vas uci da nijednu pricu ne mozemo uzeti kao osnovuza bilo koju dokrtinu?
Svaka prica donosi svoju pouku, a prica ostaje samo prica koj sluzi kao objasnjenje onoga sto se zeli reci.
U pravu si,ali Isus se nikada nije koristio lažnom tematikom ili paganskom da bi objasnio nešto, tako da je nemoguće da je izmislio priču o Lazaru,iako ima dosta alegorije u njoj.

Ali postoji još nešto, što najviše govori protiv tvrdnje da je ovaj tekst obična priča kao i sve druge - to je činjenica da Hristos samo ovde spominje jedno lično ime - Lazar. Ako je to samo obična izmišljena priča, ne bi bilo nikakve potrebe da se spominje prosjakovo ime, jer " priča " i bez toga ima istu poučnu vrednost.
Sta se desava kad covek umire?
1. Bog odvaja dah zivotni,
2. telo odlazi u prah.
a dosa kako je spanjanjem daha i tela nastala, tako razdvajanjem nestaje
Ali, duša se često poistovećuje sa duhom. Eno sam naveo primere http://forum.krstarica.com/showthre...edmog-dana?p=21919905&viewfull=1#post21919905

Dobro si zavrsi svoj komentar, samo covek dok je u sastavu duh, dusa i telo, svih troje zajedno, je nosilac zivota i licnosti,
jer cim se jedno od njih odvoji i zivot se gubi a cim covek umre, nijedno od tri spomenuta elementa, odvojeni, nisu nosioci licnosti, jer bez zivota nema ni licnosti.

Mi tako razumemo taj tekst, a kako ga vi "sektasi" razumnete?
Mi ga razumemo ovako:

„A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su njemu svi živi.“ (Lk. 20:38)

Glasnik
Da li je Isus sisao u pakao duhovima u tamnici?
Jeste.

" Jer je i Hristos jednom umro za grehe, pravednik za nepravednike, da nas privede Bogu, telo su mu doduše, ubili, ali je duhom oživljen: njim je sišao i propovedao duhovima koji su bili u tamnici, koji su nekad bili neposlušni, kad je Bižija strpljivost čekala u Nojevo vreme dok se gradio kovčeg " (1Pt. 3.18-20).

Ti " duhovi " u tamnici (adu) niti su demoni, niti zli duhovi, već duhovi (duše) onih starozavetnih ljudi koji su bili neposlušni Bogu, i koji su se do Hristovog dolaska nalazili u adu (carstvu mrtvih). A da je Hristos sišao u ad govori i sledeći citat: " Jer nećeš ostaviti dušu moju u adu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truljenja, ... , govori za vaskrsenje Hristovo da ne bi ostavljena duša Njegova u adu, niti telo Njegovo vide truljenje " (D. ap. 2.27-31 ; Ef. 4.8-10 ; 1Kor. 15.4).

Mojsije koji je vaskrsao. mnostvo koje je Iosus vaskrsao.
Gde piše da je vaskrsao?

Mika
22. А кад ми живљење у телу плод доноси, то не знам шта ћу изабрати.
23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;
24. Али остати у телу потребније је вас ради.

Vidis li ovo?

Svaskako da vidim.
Pavle je verovao da ce Isus za njegovo vrem doci. Jer je rekao "A potpm mi zivi..."

Prema tome to nije nikakav dokaz da dusa posle smrti zivi.

Miko, Pavle govori da želi napustiti telo i biti s Hristom. Kako to ne govori o životu duše posle smrti?

Filibljanima 1,21. Јер је мени живот Христос, а смрт добитак.

Zašto je Pavlu smrt dobitak?

2.Petrova 1,
13. Јер мислим да је право докле сам год у овом телу да вас будим опомињањем,
14. Знајући да ћу скоро тело своје одбацити као што ми каза и Господ наш Исус Христос.
15. А трудићу се свакако да се и по растанку мом можете опомињати овог;

Petar kaže da će uskoro napustiti telo i starati se nakon toga da se vernici opominju istine o Hristu.Kako je to moguće ako posle smrti duša nije svesna?

Što se tiče učenja o besmtronosti duše...

čovek ne čini greh ako tako veruje, ali mora da bude potpuno svestan da...

ostavlja OTVORENA VRATA palim anđelima (kada slušamo one koji nam se predstavljaju kao verni ljudi iz prošlosti)!

Ako mi IZABEREMO (sasvim slobodno biramo) da slušamo one koji su primili ovakva otkrivenja od "boga", a zanemarimo jasno učenje Božje reči...

onda SAMI SEBE stavljamo u poziciju da naše stavove oblikuju oni koji su doneli "novu svetlost"!

Gal 1:8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!
Gal 1:9 Kao što pre rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drugačije nego što primiste, proklet da bude!

Da li je Božja reč (Biblija) svima nama dovoljna da formiramo naše stavove o dobru ili zlu? Ja mislim da je jeste..

Biblijom treba proveriti svako drugo učenje, i AKO SE ONO NE SLAŽE sa svim onim što nam je Bog progovorio...

to nije otkrivenje od Boga, već od "boga" ovoga sveta!

...

Poslednja izmena:
Glasnik

Jeste.

" Jer je i Hristos jednom umro za grehe, pravednik za nepravednike, da nas privede Bogu, telo su mu doduše, ubili, ali je duhom oživljen: njim je sišao i propovedao duhovima koji su bili u tamnici, koji su nekad bili neposlušni, kad je Bižija strpljivost čekala u Nojevo vreme dok se gradio kovčeg " (1Pt. 3.18-20).

Ti " duhovi " u tamnici (adu) niti su demoni, niti zli duhovi, već duhovi (duše) onih starozavetnih ljudi koji su bili neposlušni Bogu, i koji su se do Hristovog dolaska nalazili u adu (carstvu mrtvih). A da je Hristos sišao u ad govori i sledeći citat: " Jer nećeš ostaviti dušu moju u adu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truljenja, ... , govori za vaskrsenje Hristovo da ne bi ostavljena duša Njegova u adu, niti telo Njegovo vide truljenje " (D. ap. 2.27-31 ; Ef. 4.8-10 ; 1Kor. 15.4).

Gde piše da je vaskrsao?

NERAZUMEM DA NEKO OSNIVA DOKTRINU NESAGLEDAVSI STA TAJ TEKST KAZE U SVOM IZVORNOM ZANECNJE?

Da li je Isus sisao u pakao duhovima u tamnici?

http://forum.krstarica.com/entry.php/29830-Da-li-je-Isus-sisao-u-pakao-duhovima-u-tamnici

STA UCI PRAVOSLAVNA CRKVA STA JE RADIO ADAM U ADU:

ADAM JE SPAVAO NIJE SE PEKAO KOD SOTONE:

Tada se Gospod približi samom adskom podzemlju, gde je posebno čuvan bio u okovima prvosazdani Adam, uze ga za ruku, podiže, i reče: "Ustani, ti koji spavaš, i vaskrsni iz mrtvih, i osvetiće te Hristos.
Razlozi zbog kojih se stanje smrti upoređuje sa snom su višestruki. Najpre, kao što je san samo stanje privremene neaktivnosti (ograničeno na nekoliko časova dnevno), nakon čega se osoba budi odmorna i osvežena, tako i nakon privremenog boravka u grobu u koji je stigao zbog istrošenosti svoga organizma, čovek vaskrsava dobijajući novo, večno telo. Takođe, činjenica je da Božiji Sin može sa lakoćom da podigne iz mrtvih bilo koga, kao što mi obični smrtnici možemo prilično lako da probudimo one koji su, iscrpljeni fizičkim umorom, zaspali u svojim posteljama. I treće, prava realnost čovekovog bitisanja na zemlji odvija se tokom stanja budnosti, tj. stanja pune fizičke, mentalne i duhovne aktivnosti, dok se tokom sna čovek na izvesno vreme „isključuje“ iz sveta koji ga okružuje. Na isti način, ljudsko biće stvoreno da večnost provodi u telu (a ne vantelesno) doživeće svu puninu života sa Gospodom ili bez Njega tek nakon vaskrsenja, a ne za vreme mrtvila svoga tela.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back