Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
NERAZUMEM DA NEKO OSNIVA DOKTRINU NESAGLEDAVSI STA TAJ TEKST KAZE U SVOM IZVORNOM ZANECNJE?

Da li je Isus sisao u pakao duhovima u tamnici?

http://forum.krstarica.com/entry.php/29830-Da-li-je-Isus-sisao-u-pakao-duhovima-u-tamnici

Kažeš:

KROZ NOJA ...PROPOVEDNIKA... KROZ NOJA IM JE ISUS DUHOM SVETIM PROPOVEDAO TIM LJUDIMA U NOJEVO VREME A NE NEKIMA U PAKLU.
JER IM JE DUHOM SVETIM KROZ NOJA PROPOVEDAO 120 godina dugo.
Međutim, Biblija kaže: "sišao i propovedao duhovima koji su bili u tamnici, koji su nekad bili neposlušni". Dakle, ti duhovi su nekada (u vreme NOjevo) bili neposlušni i zbog toga su završili u adu. Zato je Isus sišao u ad da bi im propovedao evanđelje i dao im šansu da se spasu. Kako inače misliš da se mogu spasiti grešne osobe koje su umrle pre Hrista? One će,po tvojoj teologiji, biti osuđene na pakao samo zato što su živeli pre dolaska mesije.

Razlozi zbog kojih se stanje smrti upoređuje sa snom su višestruki. Najpre, kao što je san samo stanje privremene neaktivnosti (ograničeno na nekoliko časova dnevno), nakon čega se osoba budi odmorna i osvežena, tako i nakon privremenog boravka u grobu u koji je stigao zbog istrošenosti svoga organizma, čovek vaskrsava dobijajući novo, večno telo. Takođe, činjenica je da Božiji Sin može sa lakoćom da podigne iz mrtvih bilo koga, kao što mi obični smrtnici možemo prilično lako da probudimo one koji su, iscrpljeni fizičkim umorom, zaspali u svojim posteljama. I treće, prava realnost čovekovog bitisanja na zemlji odvija se tokom stanja budnosti, tj. stanja pune fizičke, mentalne i duhovne aktivnosti, dok se tokom sna čovek na izvesno vreme „isključuje“ iz sveta koji ga okružuje. Na isti način, ljudsko biće stvoreno da večnost provodi u telu (a ne vantelesno) doživeće svu puninu života sa Gospodom ili bez Njega tek nakon vaskrsenja, a ne za vreme mrtvila svoga tela.

DA LI JE ADAM POSLE ODIGRANE PARTIJE TENISA MOZDA SA ENOHOM, OPET LEGAO DA SPAVA?

5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio. 6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.
Propovednik.9.

Kažeš:

Međutim, Biblija kaže: "sišao i propovedao duhovima koji su bili u tamnici, koji su nekad bili neposlušni". Dakle, ti duhovi su nekada (u vreme NOjevo) bili neposlušni i zbog toga su završili u adu. Zato je Isus sišao u ad da bi im propovedao evanđelje i dao im šansu da se spasu. Kako inače misliš da se mogu spasiti grešne osobe koje su umrle pre Hrista? One će,po tvojoj teologiji, biti osuđene na pakao samo zato što su živeli pre dolaska mesije.

Pa oni su svoje vreme spasenja imali.
Njima nema vise spasenja.

Sve dok je Noje propovedao mogli su da se pokaju.

Vreme Bozje Misloti koje su imali dok je Noje gradio kovcegh 120 godina je isteklo.

Nase vreme je sada.
Kada neko umre nema vise pokajanja.

Zar ce Bog na silu terati ljude u paklu?

ojijem sisavsi (Duhom svetim) PROPOVEDASE (živim dusama) u zatvoru, tamnici (ZATVORU GREHA).
1 Petrova 3,19.[/B]

KAKO:

I prvoga sveta ne postede, nego sacuvavsi samo osmoga Noja pored ostalih sedam, PROPOVEDNIKA pravde navede potop nad svetom BEZBOZNIKA.
2 Petrova 2,5.

Kroz Noja osudi Bog svet...
Jevrejima 11,7.

KROZ NOJA ...PROPOVEDNIKA... KROZ NOJA IM JE ISUS DUHOM SVETIM PROPOVEDAO TIM LJUDIMA U NOJEVO VREME A NE NEKIMA U PAKLU.
JER IM JE DUHOM SVETIM KROZ NOJA PROPOVEDAO 120 godina dugo.

Kroz Noja je Bog osudio svet jer je kroz njega propovedao pokajanje, kraj i sud koji je dolazio na tadasnji svet potopom.

Ali ne poslusase kako kaže 1 Petrova 3,20. Nego samo osam dusa se spas

------------------------------------------------------------------------------------------------

DA LI JE ADAM POSLE ODIGRANE PARTIJE TENISA MOZDA SA ENOHOM, OPET LEGAO DA SPAVA?

5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio. 6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.
Propovednik.9.
Pa ne znaju ništa o ovozemaljskim stvarima(što biva pod suncem) jer napuštaju ovaj svet.

Hristos kaže:

„A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su njemu svi živi.“ (Lk. 20:38)

Da li Isus laže, Glasniče?

Da li Isus laže kada kaže:

„Ja sam vaskrsenje i život; ko veruje u mene – živeće – ako i umre. I svaki, koji živi i veruje u mene, neće umreti doveka." Jovan 11,25-26.

Isus pita Martu: "Veruješ li ovo?" Ona reče da veruje.

Da li ti veruješ u ovo, Glasniče?

Poslednja izmena:
Pa oni su svoje vreme spasenja imali.
Njima nema vise spasenja.

Sve dok je Noje propovedao mogli su da se pokaju.
Vrlo pogubna teologija, prijatelju. Pismo govori drugačije:

„Zato je i mrtvima propovijedano jevanđelje, da prime sud po čovjeku tijelom, a da žive po Bogu duhom“ (1 Pet. 4:6)

„Jer zato Hristos i umrije i vaskrse i oživi da ovlada i mrtvima i živima “ (Rim. 14:9)

Vrlo pogubna teologija, prijatelju. Pismo govori drugačije:

„Zato je i mrtvima propovijedano jevanđelje, da prime sud po čovjeku tijelom, a da žive po Bogu duhom“ (1 Pet. 4:6)

„Jer zato Hristos i umrije i vaskrse i oživi da ovlada i mrtvima i živima “ (Rim. 14:9)

Strasno je to kada ljudi navode tekst a neznaju nejgovo izvorno znacenje.

Ako ti ja kazem neces mi verovati.

Neka tzi kazu Bilijski komentari izvornog Bilisjkog teksta:

U tekstu 1 Petrova 4,6.
Petar govori o mrtvima koji su vec bili zivi pa su primili jevandjelje i ziveli po njemu.

Biblijski komentar Brockhaus Elöberfelder strana 1626.

Biblijski komentar William Mackdonald strana 1339.

STA JE SA TEKSTOM u Rimljanima 14,9.?

Pa Hristos ima moc da spasi i umrle u veri pocev od Adama i zive koji sada veruju.

Šta pričaš ti? Vreme Milosti je uvek.

To zmija preporučuje grešnicima...

1Th 5:3 Jer kad kažu: Mir je, i nema se šta bojati, onda će iznenada napasti na njih pogibao kao bol na trudnu ženu, i neće uteći.

KONTEKST

1Th 5:1 A za čase i vremena, braćo, nije vam potrebno pisati;
1Th 5:2 Jer sami znate jamačno da će dan Gospodnji doći kao lupež po noći.
1Th 5:3 Jer kad kažu: Mir je, i nema se šta bojati, onda će iznenada napasti na njih pogibao kao bol na trudnu ženu, i neće uteći.
1Th 5:4 Ali vi, braćo, niste u tami da vas dan kao lupež zastane.
1Th 5:5 Jer ste vi svi sinovi videla i sinovi dana: nismo noći niti tame.
1Th 5:6 Tako dakle da ne spavamo kao i ostali, nego da pazimo i da budemo trezni.
1Th 5:7 Jer koji spavaju, u noći spavaju, i koji se opijaju, u noći se opijaju.
1Th 5:8 Ali mi koji smo sinovi dana da budemo trezni i obučeni u oklop vere i ljubavi, i s kacigom nade spasenja;
1Th 5:9 Jer nas Bog ne postavi za gnev, nego da dobijemo spasenje kroz Gospoda svog Isusa Hrista,

KAKO ĆE BITI U NAŠE VREME?
(kako će biti u vreme dolaska Sina čovečijega - Gospoda Isusa Hrista):

Mat 24:37 Jer kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
Mat 24:38 Jer kao što pred potopom jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onog dana kad Noje uđe u kovčeg,
Mat 24:39 I ne osetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.

NE OSETIŠE!

Zašto je došao potop ako vreme milosti UVEK TRAJE?

Zašto će "ISTO TAKO BITI I DOLAZAK Sina čovečijeg"?

Poslednja izmena:
Strasno je to kada ljudi navode tekst a neznaju nejgovo izvorno znacenje.

Ako ti ja kazem neces mi verovati.

Neka tzi kazu Bilijski komentari izvornog Bilisjkog teksta:

U tekstu 1 Petrova 4,6.
Petar govori o mrtvima koji su vec bili zivi pa su primili jevandjelje i ziveli po njemu.

Biblijski komentar Brockhaus Elöberfelder strana 1626.

Biblijski komentar William Mackdonald strana 1339.

STA JE SA TEKSTOM u Rimljanima 14,9.?

Pa Hristos ima moc da spasi i umrle u veri pocev od Adama i zive koji sada veruju.

Strasno je sta je Elen Vajt napravila od vasih mozgova da vise ne verujete ni svetome pismu:cool:

To zmija preporučuje grešnicima...

KONTEKST

1Th 5:1 A za čase i vremena, braćo, nije vam potrebno pisati;
1Th 5:2 Jer sami znate jamačno da će dan Gospodnji doći kao lupež po noći.
1Th 5:4 Ali vi, braćo, niste u tami da vas dan kao lupež zastane.
1Th 5:5 Jer ste vi svi sinovi videla i sinovi dana: nismo noći niti tame.
1Th 5:6 Tako dakle da ne spavamo kao i ostali, nego da pazimo i da budemo trezni.
1Th 5:7 Jer koji spavaju, u noći spavaju, i koji se opijaju, u noći se opijaju.
1Th 5:8 Ali mi koji smo sinovi dana da budemo trezni i obučeni u oklop vere i ljubavi, i s kacigom nade spasenja;
1Th 5:9 Jer nas Bog ne postavi za gnev, nego da dobijemo spasenje kroz Gospoda svog Isusa Hrista,

Mat 24:37 Jer kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
Mat 24:38 Jer kao što pred potopom jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onog dana kad Noje uđe u kovčeg,
Mat 24:39 I ne osetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.

Volja Bozja je izned svega i merilo svega ....

Pa ne znaju ništa o ovozemaljskim stvarima(što biva pod suncem) jer napuštaju ovaj svet.

Hristos kaže:

„A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su njemu svi živi.“ (Lk. 20:38)

Da li Isus laže, Glasniče?

Da li Isus laže kada kaže:

„Ja sam vaskrsenje i život; ko veruje u mene – živeće – ako i umre. I svaki, koji živi i veruje u mene, neće umreti doveka." Jovan 11,25-26.

Isus pita Martu: "Veruješ li ovo?" Ona reče da veruje.

Da li ti veruješ u ovo, Glasniče?

Iako su neki mrtvi, za boga nisu jer ce oni ponovo biti zivi.

Kako si naveo tekst u Jovanu 11,25.26.

Isus je avskrsenje i zivot i svako ko umre, zivece kada ga isus vaskrsne.

SAM TAJ TEKST TI KAZE DA JE ISUS VASKRSENJE i kada ce oni ziveti.

Kraj teksta ti sma kaze dokle ce biti mrtvi:
NECE UMRETI DO VEKA ZAUVEK.

A KADA CE TO OZIVETI?

1.Kor 15:21 Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.

1.Kor 15:42 Tako i vaskrsenje mrtvih: seje se za raspadljivost, a ustaje za neraspadljivost;

Phil 3:11 Da bih, kako dostigao u vaskrsenje mrtvih;

KADA CE SE TO VASKRSENJE UMRLIH ZBITI STA JE ISUS UCIO MARTU?

23 Isus joj reče: Brat će tvoj ustati.
24 Marta Mu reče: Znam da će ustati o vaskrsenju, u poslednji dan.
25 A Isus joj reče: Ja sam vaskrsenje i život; koji veruje mene ako i umre živeće. 26 I nijedan koji živi i veruje mene neće umreti vavek. Veruješ li ovo?

Jovan.

Marta kaze u poslednji dan na kraju istorije ovoga sveta.
Tako ju je Isus ucio,.

Nije znala da ce Isus odma vaskrtsnuti lazara za ovaj zivot.

ISUS KAZE KO NJEGA VERUJE NECE UMRETI ZAUVEK NEGO CE VASKRSNUTI KADA ZA TO DOJE VREME.

Strasno je sta je Elen Vajt napravila od vasih mozgova da vise ne verujete ni svetome pismu:cool:

Zasto tako govoris?

Za tebe su citati bilije Jelen vajt?

Da sam citirao Jelen Vajt pa da ima smisla tos to kazes.
Ovako pokazujes samo da nemas argumente.

Citirao sam poznate svetkse komentare koji nemaju veze sa Jeln Vajt ili adventistima.

Sve zelite da iskrivite?

Ono sta Jelen Vajt kaze o ovim stihovima mene ne interesuje.

Nego izvorno znacenje ovih stihova...

Off 14:13 I čuh glas s neba gde mi govori: Napiši: Blago mrtvima koji umiru u Gospodu od sad. Da, govori Duh, da počinu od trudova svojih; jer dela njihova idu za njima.

Mrtvi u gospodu pocivaju do dana vaskrsenja.
Za njega oni nisu mrtvi jer ce ih oziveti.
Oni su zapisani u knjizi zivota:

Off 20:12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.

Ovo se desava na dan vasrksenja na kraju ovoga sveta.

Phil 4:3 Da, molim i tebe, druže pravi, pomaži njima koji se u jevandjelju trudiše sa mnom, i Klementom, i s ostalima pomagačima mojim, kojih su imena u knjizi života.

Off 20:15 I ko se ne nadje napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

Poslednja izmena:
Zasto tako govoris?

Za tebe su citati bilije Jelen vajt?

Da sam citirao Jelen Vajt pa da ima smisla tos to kazes.
Ovako pokazujes samo da nemas argumente.

Citirao sam poznate svetkse komentare koji nemaju veze sa Jeln Vajt ili adventistima.

Sve zelite da iskrivite?

Ono sta Jelen Vajt kaze o ovim stihovima mene ne interesuje.

Nego izvorno znacenje ovih stihova...

Pa vidis u tome se vidi vase sektastvo,sto vi negirate izvorno ucenje Hristovo,Sveto Predanje koje je ocuvano u Crkvi.Ljudi koji su ziveli sa Hristom,koji su videli njegovo vaskrsenje,koji su za Njega stradali su osnovali Crkvu i prenosili usmena ucenja Gospoda.
Biblija izasla iz Crkve a ne Crkva iz Biblije.

Pa vidis u tome se vidi vase sektastvo,sto vi negirate izvorno ucenje Hristovo,Sveto Predanje koje je ocuvano u Crkvi.Ljudi koji su ziveli sa Hristom,koji su videli njegovo vaskrsenje,koji su za Njega stradali su osnovali Crkvu i prenosili usmena ucenja Gospoda.
Biblija izasla iz Crkve a ne Crkva iz Biblije.

Pa ja vam citiram Bozju rec Bibliju...

A ta predanja o kojima ti govris cija su to ako se neslazu sa Bblijom???

Predanje Hristovo je Biblija i tamo govore oni koji su videli Hristovo vaskrsenje i slusali njegova ucenja...

Pavle govori o onome sto ih je ucio da su to predanja:

1.Kor 11:2 Hvalim vas pak, braćo, što sve moje pamtite i držite zapovesti kao što vam predadoh.

Govore li ta tvoja predanja drugacije nego Boizja rec koje je zapisano predanje???

Iako su neki mrtvi, za boga nisu jer ce oni ponovo biti zivi.

Kako si naveo tekst u Jovanu 11,25.26.

Isus je avskrsenje i zivot i svako ko umre, zivece kada ga isus vaskrsne.

SAM TAJ TEKST TI KAZE DA JE ISUS VASKRSENJE i kada ce oni ziveti.

Znaci, ipak je Bog mrtvih?

ISUS KAZE KO NJEGA VERUJE NECE UMRETI ZAUVEK NEGO CE VASKRSNUTI KADA ZA TO DOJE VREME.[

Ne kaze nego kaze da nece videti smrti doveka.

Pa ja vam citiram biliju.

A ta predanja o kojima tzi govris cija su to ako se snelazu sa Bilijom???

Predanje Hristovo je biblija i tamog ovre oni koji su videli hristovo vaskrsenje i slusali njegova ucenja...

1.Kor 11:2 Hvalim vas pak, braćo, što sve moje pamtite i držite zapovesti kao što vam predadoh.

Govore li ta tvoja predanja drugacije nego Boizja rec koje je zapisano predanje???
Netacno. Dosta togah nije zapisano: „A ima i mnogo drugo što učini Isus, koje kad bi se redom napisalo, ni u sami svijet, mislim, ne bi stale napisane knjige.“ (Jn. 21:25)

Znaci, ipak je Bog mrtvih?

Ne kaze nego kaze da nece videti smrti doveka.

Nisi razumeo:

Lk 20:38 A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su Njemu svi živi.

Iakmo su mrtvi za njega su zivi jer ce vaskrsnuti nece zauvek biti rmtvi kaoc to smo gore citali.

Zato su zapisani u knjizi zivota koja ce na kraju dati svoje mrtvace, koja je za vas nepoznat pojam ocigledno.

Nisi razumeo:

Lk 20:38 A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su Njemu svi živi.

Iakmo su mrtvi za njega su zivi jer ce vaskrsnuti nece zauvek biti rmtvi kaos to smo gore citali.

Zato su zapisanin u knjizi zivota koja je za vas nepoznat pojam ocigledno.
Pa ako zaista nisu zivi, onda to znaci da je Bog - Bog mrtvih. To je tvoja teologija.

Hrist kaze da je on vaskrsenje i zivot - ko u Njega veruje nece videti smrti.

Pa ja vam citiram Bozju rec Bibliju...

A ta predanja o kojima ti govris cija su to ako se neslazu sa Bblijom???

Predanje Hristovo je Biblija i tamo govore oni koji su videli Hristovo vaskrsenje i slusali njegova ucenja...

Osnovna sektaska zabluda,Biblija je izasla iz Crkve a ne Crkva iz Biblije i naravno da je Predanje u skladu sa Svetim Pismom jer mu prethodi.

GDE JE AVRAM I SLICNI NJEMUI DANAS STVARNO?

I ON CEKA JOS UVEK VASKRSENJE NISU NI ONI U RAJU.

>>Verom Noje... nacini kovceg... Verom avram dodje u zemlju obecanu... i u kolibama sa Isakom i sa jakovom... U veri pomrese svi ovi ne PRIMIVSI OBECANJE<<
Jevrejima 11,10.

Nije još vaskrso i primio obecanje vecnosti.
Jer cekase GRAD koji ima temelje, kojemu je zidar i tvorac Bog.
jevrejima 11,10.

Grad o kojemu prica i Jovan koji mu je bio pokazan koji će tek sici u buducnosti na novo obnovljenoj zemlji.
Otrkivenje 21,2.

A da mrtvi ustaju, i Mojsije poakaza kod kupine gde nazva Gospoda Boga Avramova i Boga Isakova i Boga Jakovljeva.
Luka 20,37.

Ocigoledno da niko ne može sedeti u Avramovom krilu, jer je i on sam još u prahu i ceka dan vasrksenja. sa svim pravednima kada će primiti obecanje.

Pa vidis u tome se vidi vase sektastvo,sto vi negirate izvorno ucenje Hristovo,Sveto Predanje koje je ocuvano u Crkvi.

Mi proučavamo Sveto pismo (Bibliju) i shvatili smo da ono uči ono što verujemo.

To što Vi mislite drugačije, da nema nesuglasica između PREDANJA i Biblije, to je Vaše mišljenje...

i mi imamo svoje mišljenje...

isto kao što je i Stefan imao svoje mišljenje.

Mat 7:21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.
Mat 7:22 Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime Tvoje prorokovali, i Tvojim imenom đavole izgonili, i Tvojim imenom čudesa mnoga tvorili?
Mat 7:23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

Šta je AUTORITET?

ZAKON

...

Osnovna sektaska zabluda Biblija je izasla iz Crkve a ne Crkva iz Biblije i naravno da je u skladu sa Svetim Pismom

Svaka cast.
Biblija je sketska?

A za predanja cutis?

Ocigledno e ona ne slazus a ucenjima Biblije.

Biblija nije izasla iz crkve jer to nije crkvena rec nego Bozja.

Apg 13:46 A Pavle i Varnava oslobodivši se rekoše: Vama je najpre trebalo da se govori reč Božja; ali kad je odbacujete, i sami se pokazujete da niste dostojni večnog života, evo se obrćemo k neznabošcima.

Bog se starao da se njegova rec sacuva.

Kao sto vidimo crkva ju nazalost nije sacuvala.

Njena predanja se razlikuju od ucenja Bozje reci.

Pa tako nebi mogla ni da sacuva njeghovu rec da to Bog nije ucinio...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back