Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mnogo pises, malo kazes, da bi bio jasan i argumentovan trebas biti koncizan, ovako si konfuzan.

dakle, ti si BIO pravoslavac pa znas kako pravoslavlje propoveda ILI znas o pravoslavlju ono sto nadjes na netu?

a tebi je u korist da govoris istinu jer onaj koji je te posmatra!

Da li sam bio ili ne necu vam reci...

A sta ti tacno nije jasno da objasnim?

Budi konkretniji.

Ja neznam sa kime razgovaram.
Mislio sam da razgovaram sa nekim koji razume religiozni recnik pa sam i sa tim recnikom i pricao.

Ja sam na ovom forumu od 12. 05.2011.

Ja prakticno skoro da i nisam pomenuo pravoslavne i njihova verovanja ili napadao i slicno, niti me oni imalo zanimaju.
Ali kada pitaju, evo im odgovora na ovoj temi, i najcesce cak neke stvari koje nebih otrkivao o njima...
A one bole onda...

e dobro
kada samo sebe tumaci otkud onda tolike razlike u prestavi svetoga pisma?

Pa u tome sto ljudi tumace pismo a ne pismo samo sebe.

Zato su velike razlike.
Koliko ljudi toliko cudi.

Pismo je samo jedno i jedna je istina u njemu.

14 Ali ti stoj u tome što si naučio i što ti je povereno, znajući od koga si se naučio, 15 I budući da iz malena umeš sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenje u Hristu Isusu.
16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, 17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen.

Da li sam bio ili ne necu vam reci...

A sta ti tacno nije jasno da objasnim?

Budi konkretniji.

Ja neznam sa kime razgovaram.
Mislio sam da razgovaram sa nekim koji razume religiozni recnik pa sam i sa tim recnikom i pricao.

nista nista to je moj stav, kad covek mnogo prica u sustini nista ne kaze.

e sad ovo mogu samo da zakljucim da ti sustinski pravoslavlje ne poznajes jer citas sta po netu pise, a na netu pise ko sta stigne, da bi upoznao pravoslavnu veru moras da je konzumiras jedino na taj nacin ces imati jasnu sliku.
umesto sto se raspravljas sa jehovinim svedocima i pravoslavcima na ovoj temi, trebalo bi da nam docaras tu lepotu advent vere.
ja imam drugara koji je adventista i ne deluje mi ovako fanatican kao ti, lik je ok, svestran, sirokih pogleda, pa sam po njemu i stvorio neku sliku da su subotari kako mi pravoslavci to kazemo, ok vernici, medjutim ti i ovaj mika mi kvarite tu sliku.

Pogledaj na samoj ovoj diskusiji,kod mnogih ovde da uce cak i stvari koje njihova crkva ne uci pa cak se ta ucenja cesto pritive njihoj crkvi.

ja se ne protivim ucenju moje pravoslavne crkve sto ne znaci da se slazem sa njom u celosti, ali ko sam ja, teolog nisam, ja sam vernik i kada odem u hram ne zapitkujem nesto sto mislim da po meni nema smisla jer mozda to ne razumem.

a sta ti onda radis, zar ga i ti ne tumacis ili samo ja to tako vidim?

Pa da ja dajem sud o sebi?

Donesi ga ti.
Ako ja tumacim onda sam dvolican.

Ja iznosim onos to kaze Bozja rec i stalno je citiram iz razloga da ljudi vde sta Bozja rec kaze i sami donesu sliku.

To znaci da Biblija tumaci samu sebe.

Ne sta ja mislim i kazem nego sta stvarno pismo kaze o nekoj temi.

Mnogi ljudi iznose samo neka mislenja a nemaju pokrica Bozjom reci ili vade tekst van konetsta ili ne sagledavaju njegovo stvarno znacenje u izvornom tekstu i jeziku.

Pa da ja dajem sud o sebi?

Donesi ga ti.
Ako ja tumacim onda sam dvolican.

Ja iznosim onos to kaze Bozja rec i stalno je citiram iz razloga da ljudi vde sta Bozja rec kaze i sami donesu sliku.

To znaci da Biblija tumaci samu sebe.

Ne sta ja mislim i kazem nego sta stvarno pismo kaze o nekoj temi.

Mnogi ljudi iznose samo neka mislenja a nemaju pokrica Bozjom reci ili vade tekst van konetsta ili ne sagledavaju njegovo stvarno znacenje u izvornom tekstu i jeziku.

Ако ли те рука твоја или нога твоја саблажњава, одсеци је и баци од себе: боље ти је ући у живот хром или кљаст, него ли с две руке и две ноге да те баце у огањ вечни.

sta sad?

Pa u tekstu se ne govori ono sto si ti pisao gore da su pravednici u paklu.

Nego se govri ONOS TO SAM TI JA REKAO, da su gresnici tamo i da je Isus sisao da izbavi gresnike ne pravdenike koji su sluzili Bogu i po pravoslavlju su u raju ne u paklu kako i pogresno tvrdis.

A Ne one koji su sluzili Bogu recimo kao Ilija, Enoh, Mojsije, david, itd, itd...

Blefiras ili sta?

Kako bi bilo da ti procitas taj tekst?

Ti si sutilko, ako znas sta to znaci, imas pripremnjene citate i tekstove i samo serviras, a uistinu ti je znanje biblije ravno znanju teleta koje gleda u sarena vrata.

Nije rec o tome.

Rec je o tome kada bi ti na primer, kao neki drugi ovde, rekao da si pravoslvac i onda iznosis ucenje koje se protivi ucenju tvoje crkve.

To jest tvoja crkva ne uci tako.

Ti kazes kao neki gore.
Zakon je ukinut.
A Patrijarh Kiril osudjuje takav stav.

To govori da onda nesto nije uredu ili sa takvima ili sa njihovom rkvom.
Cesto neki kao sto smo videli govore jer nemaju dovoljno znaja ni iz pisma ni o onome sto uci njihova crkva.
Ti kazes na primer , pravednici su pre Hrista ziveli u paklu pekli se.
A tvoja crkva kaze, ne oni su bili u raj...

Razmes sta hocu da kazem?

Slusaj sutilko, simbol vere je merodavan, i tu ti lepo pise u sta verujemo, a ti mi pokazujes teologe u cije reci se razumes kao marica u....
Ako osporis simbol vere osporices i ono sto sam ti i rekao da isus nije stvoren vec rodjen.,
tako da si samo proporac koji sveci i ponavlja jedno te isto, a blage veze nemas

Ако ли те рука твоја или нога твоја саблажњава, одсеци је и баци од себе: боље ти је ући у живот хром или кљаст, него ли с две руке и две ноге да те баце у огањ вечни.

sta sad?

Neznama sta tacno mislis?
Ali mislim da mislis ovo?

Ako tebe ko kamenom ti njega hlebom?
Sta sada?
Radi li neko bukvalno tako?

Potrebno je da znamo da li je to sa odseci ovo ili ono, izreka onog vremena ili bukvalna stvar?

Pa izreka.
Niti je ikada Isus ikada prakticno tako nesto trazio ili sproeveo dok je bio ovde na zemlji...

U BIBLIJI NECEMO NACI NI JEDAN TAKAV PRIMER.
Sto znaci da je samo izreka koja zeli da nam kaze da sve sto nas sprecava da udjemo u Carstvo Bozje treba da ostavimo, da ga se odreknemo.

PISMO:

Jes 6:5 I rekoh: Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana, jer Cara Gospoda nad vojskama videh svojim očima.

Kaze li mu Bog iseci svoje usne?
Ne.

Covek treba da se promeni iznutra.

Mt 23:28 Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i bezakonja.

Sta kaze Petar:

Lk 5:8 A kad vide Simon Petar, pripade ka kolenima Isusovim govoreći: Izidji od mene, Gospode! Ja sam čovek grešan.

Kaze li Isus onda: Da vidimo u cemu gresis? Jesli li lopov?

Ako si lopov daj da ti odsecemo ruku i bices dostojan da udjem kod tebe?

Lazes mozda?

Daj da ti odsecemo jezik pa neces vise i bices dostojan?

Ocigledno je da Isus misli na ciscenje nasih srca misli itd.

Eto ovo je na osnovu Bozje reci i nije moje mislenje.

KO NE SAKUPI CELOKUPNU SLIKU, MOGUCE DA BI ODSKEAKO I JEZIK I RUKU.

A pravi uzrok, promenu srca i misli bi zapostavio.

Zaista je nekima lakse odseci neki ud neko predati srce Bogu da ga promeni.

Ovo je skraceno, mogu se navesti mnogi primeri jos.

Poslednja izmena:
SIMBOL VERE

Verujem u jednog Boga, Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog.
I u jednog Gospoda Isusa Hrista, Sina Božjeg, Jedinorodnog, od Oca rođenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rođenog, ne stvorenog, jednosušnog sa Ocem, kroz koga je sve postalo;
Koji je radi nas ljudi i našega spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek;
I Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben;
I Koji je vaskrsao u treći dan po Pismu;
I Koji se uzneo na nebesa i sedi s desne strane Oca;
I Koji će opet doći sa slavom, da sudi živima i mrtvima, njegovom Carstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetog, Gospoda, životvornog, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke.
U jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu.
Ispovedam jedno krštenje za oproštenje grehova.
Čekam vaskrsenje mrtvih.
I život budućeg veka. Amin.

Ako ovo kaze simbol vere, ne postoji nikakvi teolog koji ce da kkaze suprotno, a i ne kaze nego ti kao i obicno izvrces reci, i serviras vec pripremljene tekstove u koje se ne razumes

Slusaj sutilko, simbol vere je merodavan, i tu ti lepo pise u sta verujemo, a ti mi pokazujes teologe u cije reci se razumes kao marica u....
Ako osporis simbol vere osporices i ono sto sam ti i rekao da isus nije stvoren vec rodjen.,
tako da si samo proporac koji sveci i ponavlja jedno te isto, a blage veze nemas

Ti si sutilko, ako znas sta to znaci, imas pripremnjene citate i tekstove i samo serviras, a uistinu ti je znanje biblije ravno znanju teleta koje gleda u sarena vrata.

Zahvaljujem na svim uvredama.

Meni je zao ako sam ti uputio ostriju rec.

Ali ti blefiras.

Mnogo toga sto si ovde pisao danas i sinoc nije ucenje pravoslavlja ali se nismo ni potpuno razumeli....

Pokazi nam citiraj gde to pravoslvlje uci da pravednici pre Hrista, kao sto ti kazes idu kod sotone na nemislot u paklu da gore???

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back