Abortus

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam rekla da sam protiv abortusa već da mi nije žao tih devojaka/žena/devojčica... ne treba ih žaliti... same su učestvovale u izazivanju istog... svojom voljom...

siroti muškarci:(
nisu hteli sex
bili su izazvani
:mrgreen:

mislila sam da je sex dobrovoljni čin dvoje svesnih ljudi gde oboje uživaju
kad ono sex žele samo žene i kad to oće izazovu mužjaka --i trudnoća je isključivo njihov problem
e pa nije
i muškarci imaju mozak, znaju kuda sex bez zaštite vodi
i muškarci zavode žene
i muškarci su odgovorni za trudnoću
a slažem se da mere kontracepvije treba da preduzmu oboje

dovoljno je da ima roditelja koji ce je nauciti da je 3 dana apstinencije = prevencija trudnoce
ne treba se na sibir za ono sto je u svom dvoristu :neutral:

Upravo.Ovde sam konkretno čula mišljenja par muškaraca...Čičak tvrdi kako oni uopšte nisu krivi pa eto crno na belo...mada opet se može reći a ko te tera da budeš s takvom budalom...a ona nema gde da pobegne ili ni ne zna da postoji bolje ili je u strahu... tužno što ljudi stvarno misle samo na svoje doope...

Ali ... Proka je postavio ovaj link...Na tom filmu je opet druga krajnost :neutral: Eto pojavljuju se doktorice koje pričaju devojkama koje su došle na abortus kako ne može da ne koristi zaštitu, kako ne može da abortira kad god zatrudni...a šta one rade, one klimaju glavom i nastavljaju po svome...E tu jesu one krive.Na ovim snimcima postoje i devojke koje pre neg što stupe u odnose mogu da se obrazuju, dodju kod ovih doktorica recimo i čuju...Ali one biraju, na jedno udje na drugo izadje...
Ima puno primera gde žene ne znaju, ne smeju itd, ima puno primera gde neće...gde je to njih izbor, da ne koriste kontracepciju.Imam drugaricu koja ne koristi kondome jer eto momak joj tvrdi kako je lepše bez i ona to dozvoljava...a živi u ns, 21.vek, ja se s njom uvek raspravljam oko toga ali kad god se raspravljamo prosto vidim onaj pogled, pričam bvzv, ionako će po svome...E kod takvih primera krivica velikim delom jeste kod žena.

zato sto neverovtno se:re na ovoj temi
i pitam se sta bi rekla kad bi saznala da l je njena mama abortirala:roll:
ja nisam nikad,ali npr moja drugarica je ostala trudna uz koriscenje pilula
kaze verovatno je nekad povratila dok se jos nisu razgradile,nije sigurna uglavnom nije propustala da ih uzima
rodila je dete,ali meni bi bilo sasvim normalno i da je abortitala

Isto bih joj rekla da je sama kriva...;)
Kad je moja baba, pre stotinu godina, mogla da pije pilule, mogla je i ona... nemarnost, šta reći...

Pa po Bogu ne kažem ja da nema izuzetaka... ali ne pričamo o njima... :rtfm:

Upravo.Ovde sam konkretno čula mišljenja par muškaraca...Čičak tvrdi kako oni uopšte nisu krivi pa eto crno na belo...mada opet se može reći a ko te tera da budeš s takvom budalom...a ona nema gde da pobegne ili ni ne zna da postoji bolje ili je u strahu... tužno što ljudi stvarno misle samo na svoje doope...

Ali ... Proka je postavio ovaj link...Na tom filmu je opet druga krajnost :neutral: Eto pojavljuju se doktorice koje pričaju devojkama koje su došle na abortus kako ne može da ne koristi zaštitu, kako ne može da abortira kad god zatrudni...a šta one rade, one klimaju glavom i nastavljaju po svome...E tu jesu one krive.Na ovim snimcima postoje i devojke koje pre neg što stupe u odnose mogu da se obrazuju, dodju kod ovih doktorica recimo i čuju...Ali one biraju, na jedno udje na drugo izadje...
Ima puno primera gde žene ne znaju, ne smeju itd, ima puno primera gde neće...gde je to njih izbor, da ne koriste kontracepciju.Imam drugaricu koja ne koristi kondome jer eto momak joj tvrdi kako je lepše bez i ona to dozvoljava...a živi u ns, 21.vek, ja se s njom uvek raspravljam oko toga ali kad god se raspravljamo prosto vidim onaj pogled, pričam bvzv, ionako će po svome...E kod takvih primera krivica velikim delom jeste kod žena.

O tome upravo i pričam... ali ne ... drugarice forumašice hoće da me ubede da i u toj situaciji muškarac snosi odgovornost...(trebalo bi ali ne snosi. nažalost)... ISTINA...

nerealno je ocekivati da se razvije samopouzdanje i samosvjest, da vecina zena nauci da zauzme stav i izbori se za sebe
u zemlji gdje je i dan danas na snazi crkva i patrijahat, a prenosi se i na nove generacije

Šta ti misliš?
Da su posledica čega?
Evo slušam...
Ima ih kao posledica hira i čiste neodgovornosti, naravno, ali vrlo često i neznanja ili pogrešnog znanja.
Ili kako si rekla
U osnovnoj školi deca već znaju šta je seks, i da se tako dobijaju deca...
Znaju, kako da ne :roll:
Misle da ako se krešeš uza zid, ne možeš da zatrudniš i slične fore.
Ja se iznova i iznova zgražavam nad neznanjem ne samo klinaca nego i odraslih žena, koje su čak i rađale, a i dalje veze nemaju i lupetaju da te bog sačuva. I onda će ona da nauči svoje žensko dete nečemu...A dete će da sluša autoritet i "glas iskustva".

I društveni aspekt, socijalni milje...Znaš li ti da na 30km od Beograda možeš da nađeš vukojebinu gde je sramota od sela da devojka ide kod ginekologa ako nije udata, pa nek' je i mrtva bolesna. A svi se uredno valjaju po šljivicima, i mladi i matori. Da li si ti svesna koliko su česte sredine gde se još uvek za samohranu majku govori da se iskopilila, da je bruka za familiju, a otac deteta nikad nije kriv jer "on je pazio, ko zna čije je"?

To o čemu ti pričaš, nafurane klinke koje idu na abortus kao na vađenje zuba, i opuštena im je cela ta priča, toga nema ni 10%. A sve si tu utrpala.

E pa zato što idemo u krajnosti, kao i uvek na ovom forumu :roll: One pričaju o nekoj zabiti kad žena ne zna ni ko je ni šta je , ti pričaš o 21.veku i normanim životnim uslovima kad je normalno da žena vodi računa o sebi, one pričaju o tome kako žene u zabiti nemaju uslova, prilike, šanse da misle o sebi na taj način, ti s druge strane pričaš isključivo o savremenom društvu tj. društvu gde svi imaju normalne i jednake uslove za život i šanse da se edukuju i odlučuju kako treba...I ono, ustvari ovde niko nikog i ne pokušava da shvati, samo da ubedi u svoje stavove.

jos dodatno sto marica ne krije da je njen stav takav ne zato sto voli decu nego sto bi da kazni zene koje zele da se je8u :confused:
Koga bi ja kaznila? Ne lupaj...
Ja bi zakonom zabranila sex pre 18-te...:mrgreen: posle kako hoće...
Ima ih kao posledica hira i čiste neodgovornosti, naravno, ali vrlo često i neznanja ili pogrešnog znanja.
Ili kako si rekla

Ja se iznova i iznova zgražavam nad neznanjem ne samo klinaca nego i odraslih žena, koje su čak i rađale, a i dalje veze nemaju i lupetaju da te bog sačuva. I onda će ona da nauči svoje žensko dete nečemu...A dete će da sluša autoritet i "glas iskustva".

I društveni aspekt, socijalni milje...Znaš li ti da na 30km od Beograda možeš da nađeš vukojebinu gde je sramota od sela da devojka ide kod ginekologa ako nije udata, pa nek' je i mrtva bolesna. A svi se uredno valjaju po šljivicima, i mladi i matori. Da li si ti svesna koliko su česte sredine gde se još uvek za samohranu majku govori da se iskopilila, da je bruka za familiju, a otac deteta nikad nije kriv jer "on je pazio, ko zna čije je"?

To o čemu ti pričaš, nafurane klinke koje idu na abortus kao na vađenje zuba, i opuštena im je cela ta priča, toga nema ni 10%. A sve si tu utrpala.

Znam... sve sam to čula... živim u malom mestu... sve to znam... ali verujem da nisu baš sve devojke toliko glupe ... pa miša mu je8em onda ispada da nam je 90% mladih devojaka glupo ko noć...

Odgovornost oba jeste ako ga oba roditelja ŽELE...

Ja samo ne mogu da razumem devojke koje pristaju na fore tipa:"Ne brini se... izvadiću na vreme..." i tako to...
Ili se je8u i misle, ma neće mene to... ma on pazi...

Zar zarad trenutnog užitka su spremne na takav rizik? To ne razumem... a takvih je najviše...

Od nas 5 drugarica... njih 4 su imale sex u vezama bez zaštite, ustvari zaštitu nikad ni koristile nisu... ispravka... jedna je počela prošle godine sa pilulama... a ove 3 i dalje se je8u na sreću... pa valjda neće...:roll:

NEODGOVORNO !!!

potpisujem
i nikad ocigledno nije dovoljno raspravljati o ovoj temi jer ocigledno neke stvari se nisu promenile......svi sve znamo a opet "desava se"
i preko 100 postova za samo jedan sat dovoljno govori o tome da li je ovo opet "ona tema o kojoj smo vec pisali"

dok god se desava treba o tome pricati
a slika govori vise od hiljadu reci
jos da pronadjem snimak sa ultrazvuka da vidite kako fetus, tj beba bezi od vakum sisaljke !!!! FETUS BEZI PO STOMAKU, A OVAMO KAO NIJE SVESTAN, NIJE ZIV
pa da vidite kako cete da promene misljenje o abortusu i oni najveci pobornici i kako ce da kontarcepciju da koriste pre a ne posle odnosa !!!

muci me samo jedno, da li da ovu temu postavimo kod tinejdzera?

Znam... sve sam to čula... živim u malom mestu... sve to znam... ali verujem da nisu baš sve devojke toliko glupe ... pa miša mu je8em onda ispada da nam je 90% mladih devojaka glupo ko noć...

A zasto pre 18te...? Jer je posle legalno? Pa holandjani hoce da uvedu punoletstvo od 15te

I nisu sva mala mesta ista. A inteligencija ne mora da ima veze sa postupcima.

I jako inteligentan covek moze da napravi veliku glupost.

To sto neko zna za nacine da se zastiti, ne znaci da je pametan, nego da ima nekoliko pravih informacija.

Ili kako si rekla

bravo
i da pricamo iznova i iznova
k'o gluvima :(

Pa jeste.
Ako te roditelji ne nauče ili te nauče pogrešno....
Ako u školi ne naučiš, a kod nas toga nema...
Onda poskupljaš kojekakva polovična saznanja iz časopisa, od drugarica, od dečka, sa foruma (kao ovo o 2-3 dana ili 6h mesečno), ubeđen si da sve znaš i onda je sve samo pitanje vremena ili sreće.
I još ko zna koliko bi se tih trudnoća ipak održalo da nije osuđivanja okoline, pranja ruku očeva, odbacivanja porodica....cifra koju imamo je potpuno za očekivati.

potpisujem
i nikad ocigledno nije dovoljno raspravljati o ovoj temi jer ocigledno neke stvari se nisu promenile......svi sve znamo a opet "desava se"
i preko 100 postova za samo jedan sat dovoljno govori o tome da li je ovo opet "ona tema o kojoj smo vec pisali"

jos da pronadjem snimak sa ultrazvuka da vidite kako fetus, tj beba bezi od vakum sisaljke !!!! FETUS BEZI PO STOMAKU, A OVAMO KAO NIJE SVESTAN, NIJE ZIV
pa da vidite kako cete da promene misljenje o abortusu i oni najveci pobornici i kako ce da kontarcepciju da koriste pre a ne posle odnosa !!!

jao bre proko
kao prvo, ovo je naučena argumentacija, ova rečenica se ponavlja i ponavlja od reči do reči
a kao drugo i paprat se uvije kad je dodirneš da bi se zaštitila
naravno da je i paprat živa
pa nikog ne grize savest kad je ubere
(ili beše mimoza?)
loš argument.

Nisu glupe ali ono čemu streme je glupo ko noć i krajnje površno;)

zapravo, ugura se sisaljka, eventualno se malo krcka lobanja ako je nije smrskalo ovo prvo, pa slijedi malko grebuckanja zidova... nema seciranja
u poodmakloj, opet, nista vece od reza

zapravo, za kasapljenje nisam cula ni u ilegali

ali, ti ovdje imas problem sa ubijenjem bjese ili sa oziljcima?

sto si preduzeo po pitanju tog zalaganja za edukaciju?

to je abortus !!!!!!!!!

potpisujem

na osnovu cega predpostavljas da mi, "pobornici", ne znamo kako izgleda procedura? ili da ne mislimo da je to ubijanje?
smrt nije ugao gledanja/ stvar misljenja, biologija je objektivna.
bilo je zivota/preduzeta je mjera/nema ga

svasta :kafa:

Back