Abortus

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jos da pronadjem snimak sa ultrazvuka da vidite kako fetus, tj beba bezi od vakum sisaljke !!!! FETUS BEZI PO STOMAKU, A OVAMO KAO NIJE SVESTAN, NIJE ZIV
pa da vidite kako cete da promene misljenje o abortusu i oni najveci pobornici i kako ce da kontarcepciju da koriste pre a ne posle odnosa !!!

muci me samo jedno, da li da ovu temu postavimo kod tinejdzera?

O maj gad!!
A jel tebi devojka nekad ostala trudna?Šta, recimo imate 16 god i ona zatrudni s tobom?Nadam se da ćeš se zaista postaviti u situaciju...Kako bi reagovao?Dal bi je oženio tada ili bi razmišljao o abortusu kao opciji?I nemoj da kažeš kako se to tebi ne bi moglo desiti...znači zamisli kad si imao 16...

Slažem se s ovim da postaviš temu kod tinejdžera.

jao bre proko
kao prvo, ovo je naučena argumentacija, ova rečenica se ponavlja i ponavlja od reči do reči
a kao drugo i paprat se uvije kad je dodirneš da bi se zaštitila
naravno da je i paprat živa
pa nikog ne grize savest kad je ubere
(ili beše mimoza?)
loš argument.

ali mi ovde ne pricamo o paprati nego o ZIVOM BICU !!!
i to nisu moje reci, nego jednog ginekologa iz smedereva koji je licno prekinuo da radi abortuse cim je prvi put ugledao na monitoru tu BORBU FETUSA ZA ZIVOT

i to nisu moje reci, nego jednog ginekologa iz smedereva koji je licno prekinuo da radi abortuse cim je prvi put ugledao na monitoru tu BORBU FETUSA ZA ZIVOT

Da, a do tad je bio neobavešten :roll:
Ma dajte....mislim, najviše volim te preobraćenike, u svakoj situaciji.

O maj gad!!
A jel tebi devojka nekad ostala trudna?Šta, recimo imate 16 god i ona zatrudni s tobom?Nadam se da ćeš se zaista postaviti u situaciju...Kako bi reagovao?Dal bi je oženio tada ili bi razmišljao o abortusu kao opciji?I nemoj da kažeš kako se to tebi ne bi moglo desiti...znači zamisli kad si imao 16...

SAD SAM DRUGACIJI, A KAD SAM IMAO 16 ..........
lako je sad biti pametan
sad sigurno znam , da kad bi mi se dogodila neplanirana trudnoca, sigurno bi insistirao da se dete rodi !!!! ali zato i koristim uredno kontracepciju

hvala za misljenje o postavljanju teme kod tinejdzera

ko je jos za?
ko je protiv i zasto?

A zasto pre 18te...? Jer je posle legalno? Pa holandjani hoce da uvedu punoletstvo od 15te

I nisu sva mala mesta ista. A inteligencija ne mora da ima veze sa postupcima.

I jako inteligentan covek moze da napravi veliku glupost.

To sto neko zna za nacine da se zastiti, ne znaci da je pametan, nego da ima nekoliko pravih informacija.

Pa ja lično smatram da se oko 18-te formira zdrav stav prema seksu... devojke postaju svesnije posledica i svega drugoga... postaju, da kažem za nijansu ozbiljnije... pa bi to sprečilo raznorazne gluposti i abortuse u srednjoj školi...
Ali da ne mlatimo praznu slamu...;)

Zaključak svega je, da mladim devojkama i devojčicama, treba pričati o seksu, zaštiti, abortusu, posledicama... životu uopšte... ;):D

znam, to ponavljanje tuđih reči mi je naročito sektaški ispad

ja sam samo ukazala na manjkavost te "beži, znači živo biće je i ne treba ga ubijati" logike rekavši da i mimoza (ili paprat) beži i da su se, barem kad sam ja učila biologiju, i biljke smatrale živim bićima
tako da tvoj odgovor sad nikakvog smisla nema
ajde da se dogovorimo pa da se u razgovoru vodimo ili logikom i argumentima ili osećanjima
mislim, kažem ajde al znam da od toga nema ništa i da u ovakvim stvarnima jednosstavno nema normalnog razgovora.
u to ime odoh.

O maj gad!!

Ovo je ono što mene fascinira... seks u tim godinama... :eek:
To je prvenstveno problem... :neutral:

Pa ja lično smatram da se oko 18-te formira zdrav stav prema seksu... devojke postaju svesnije posledica i svega drugoga... postaju, da kažem za nijansu ozbiljnije... pa bi to sprečilo raznorazne gluposti i abortuse u srednjoj školi...
Ali da ne mlatimo praznu slamu...;)

Zaključak svega je, da mladim devojkama i devojčicama, treba pričati o seksu, zaštiti, abortusu, posledicama... životu uopšte... ;):D
kao i mladim momcima i djecacima, o svemu navedenom :)

SAD SAM DRUGACIJI, A KAD SAM IMAO 16 ..........
lako je sad biti pametan
sad sigurno znam , da kad bi mi se dogodila neplanirana trudnoca, sigurno bi insistirao da se dete rodi !!!! ali zato i koristim uredno kontracepciju

hvala za misljenje o postavljanju teme kod tinejdzera

ko je jos za?
ko je protiv i zasto?

Eeee nije fora iz ove perspektive, ko što kažeš lako je sad biti pametan...Zato sam i rekla da se zamisliš kad si imao 16 i šta bi tad uradio.U ovom dokumentarcu koji si postavio većina devojaka je mlado...Pošto kažeš '' sad sigurno znam '' => sa 16 devojku koja bi zatrudnela sa tobom ne bi oženio.A šta ona onda da radi kaži mi?

da li je problem il nije, al eto, dogadja se
meni je mnogo strasnije sto ce se u tim godinama rado upustiti u sexualne odnose ali ce ih i dalje biti blam da idu kod ginekologa
slazem se sa tobom da se odgovornost mora prihvatiti ali stvari jednostavno ne teku tako

Idi begaj...a sa 18 su mnogo vise odrasle.:eek: Sa 19 su jos uvek tinejdzeri......A u USA su punoletne sa 21....To jest, pitanje je samo sta je zakon odredio kao legalno, a posle nije vazno.....
......a zena je zrela oko 25 - 30...onda da cekamo dotle........a klimaks u danasnje vreme moze vec sa 40.......:roll::lol:

Ja se jezim od seksa sa 12......a toga ima sve vise........:sad2:

da li je problem il nije, al eto, dogadja se
meni je mnogo strasnije sto ce se u tim godinama rado upustiti u sexualne odnose ali ce ih i dalje biti blam da idu kod ginekologa
slazem se sa tobom da se odgovornost mora prihvatiti ali stvari jednostavno ne teku tako
pusti blam, kakvo je bilo moje iskustvo u tim godinama sa ginekolozima,
da sam manijak ili ubica pa bih imala bolji tretman, a ne prosto neko ko brine o svom zdravlju
i na kraju mi prepisali tablete samo na osnovu ispipavanja i pitanja da li mi je redovan ciklus :neutral:

Idi begaj...a sa 18 su mnogo vise odrasle.:eek: Sa 19 su jos uvek tinejdzeri... A u USA su punoletne sa 21...To jest, pitanje je samo sta je zakon odredio kao legalno, a posle nije vazno...
... a zena je zrela oko 25 - 30... onda da cekamo dotle... a klimaks u danasnje vreme moze vec sa 40... :roll::lol:

Ja se jezim od seksa sa 12......a toga ima sve vise........:sad2:

Mislim da svaka godina donosi određeni stepen sazrevanja... bar se nadam...:confused:

pusti blam, kakvo je bilo moje iskustvo u tim godinama sa ginekolozima,
da sam manijak ili ubica pa bih imala bolji tretman, a ne prosto neko ko brine o svom zdravlju
i na kraju mi prepisali tablete samo na osnovu ispipavanja i pitanja da li mi je redovan ciklus :neutral:

ih....secam se i ja azdaje :lol:
+ sto se u moje vreme kontracepcija povezivala sa debelim brkatim zenama (koje su jelte debele i brkate jer su pile pilule za kontracepciju) pa nam je sexualno obrazovanje bilo svedeno na "videces kad porastes" i na pravljenje baba roge od sexa ...

ih....secam se i ja azdaje :lol:
+ sto se u moje vreme kontracepcija povezivala sa debelim brkatim zenama (koje su jelte debele i brkate jer su pile pilule za kontracepciju) pa nam je sexualno obrazovanje bilo svedeno na "videces kad porastes" i na pravljenje baba roge od sexa ...
ma da, dobijes za ginekologa nekog fosila, koji barata samo sjecanjem na fakultet od prije x godina kada se ucilo x sada nevazecih stvari
a u kombinaciji sa stavovima od kojih se zenskom dize kosa na glavi
em dobijes los tretman, em ne mozes da se oslonis na informacije em ti prepisu pogresnu terapiju koja je samim tim em neefikasna em potencijano stetna

i prokleto zatreskano drustvo
jao sto volim sto vise nemam 16 :lol:

Back