Abortus

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
prvenstveno je tema o zakasnelim abortusima, radi se o 22-oj nedelji.....

to nije fetus, to je beba .........
e sad, radi se upravo o tome, da li se to dogadja samo drugima a nikad nama , pa ne moramo da imamo kontracepciju?

proko, ja se slazem da su kontracepcija i obrazovanje makar minimalno na temu neophodni

ali prekid trudnoce u 22-goj nedelji osim iz medicinskih razloga nikako nije legalan niti moze biti legalizovan

Mislim da je omladina, generalno, jako slabo edukovana o zastiti tokom seksualnih odnosa, ja imam 22god i sebe ubrajam u iste (mada se trudim da sve zivo saznam). :(
Nekako, to je jos tabu tema, nemas ljude da sa njima otvoreno popricas.
Ja otisla u studensku pol. da porazgovaram sa ginekologom na slicnu temu i meni salterusa odmah trazi karton. Ja kazem da nemam tu, imam karton u drugoj bolnici, ona mi kaze idi tamo. A u toj bolnici, haos. Zakazano mi je za 12.12. A to sam isla pre mesec dana da zakazem! :eek:
Nemas gde ni da se raspitas o necemu, da te neko posavetuje!

Ali najjače mi je kad svi nariču zbog mortaliteta.. pa kad neko nakrca desetoro dece, i pruža ruku da dobije milostinju, onda se čuju komentari "šta je pravio toliku decu kad ne može da ih izdržava"?
Ne valja ovako, ne valja onako...
Kako god da okreneš, nisi dobar srbin :lol: .

Bitno da smo najveći dušebrižnici kad treba da se čisti u komšijskom dvorištu. I to kad je u pitanju tako intimna stvar, kao što je odlučivanje o potomstvu.

Ali najjače mi je kad svi nariču zbog mortaliteta.. pa kad neko nakrca desetoro dece, i pruža ruku da dobije milostinju, onda se čuju komentari "šta je pravio toliku decu kad ne može da ih izdržava"?
Ne valja ovako, ne valja onako...
Kako god da okreneš, nisi dobar srbin :lol: .

Bitno da smo najveći dušebrižnici kad treba da se čisti u komšijskom dvorištu. I to kad je u pitanju tako intimna stvar, kao što je odlučivanje o potomstvu.
Apsolutno si u pravu!

Shodno ovoj, veoma ozbiljnoj temi, rešio sam da pozovem i uputim sve one koji žele da saznaju šta je zaista abortus i još puno toga korisnog, da pročitaju knjigu ABORTUS - još jedna humanistička vodenica smrti (autor je Dr, Ratibor M. Đurđević, svetski poznat i priznat čovek)
Lično smatram da ova knjiga treba da postane OBAVEZAN deo (srednjo)školske lektire ! :rtfm:

E to sto je svetski priznat i poznat sigurno znaci da je on u pravu a neistomisljenici nisu. :roll: a narocito to sto je nas :lol:
Ja licno smatram da je krajnje vreme da ljudi prestanu da se ponasaju ko tetaPerse i da upiru prste u one druge... zivi kako oces i radi od sebe sta oces a dozvoli to isto drugima. Tvoje misljenje je tvoje pravo, i sigurno ces naci istomisljenike... ali cemu to uzaludno pokusavanje da ubedis ove druge da je tvoje misljenje jedino ispravno? Nema knjige koju mogu procitati a koja ce da promeni moj stav. Sto se onda trudite, cemu...

Poslednja izmena:
E to sto je svetski priznat i poznat sigurno znaci da je on u pravu a neistomisljenici nisu. :roll: a narocito to sto je nas :lol:
Ja licno smatram da je krajnje vreme da ljudi prestanu da se ponasaju ko tetaPerse i da upiru prste u one druge... zivi kako oces i radi od sebe sta oces a dozvoli to isto drugima. Tvoje misljenje je tvoje pravo, i sigurno ces naci istomisljenike... ali cemu to uzaludno pokusavanje da ubedis ove druge da je tvoje misljenje jedino ispravno? Nema knjige koju mogu procitati a koja ce da promeni moj stav. Sto se onda trudite, cemu...

Ja sam samo pozvao i uputio, ne teram i ne silim nikoga, Bože sačuvaj !
Svoje mišljenje nikome ne želim da namećem, samo smatram da imam prava da ga javno iznesem, pa nek svako radi kako i šta god hoće ! Tvoj život je tvoja stvar (i, po mogućstvu, tvog voljenog) i ja tu niti želim niti smem niti treba da se mešam !

Meni je samo žao da gledam kako se i psihički i fizički "raspadaju" mladi ljudi oko nas, zbog tog i sličnih "problamčića", koji su opet posledice mnogo krupnijih problema !
Dakle, ona čuvena rečenica blaženopočivšeg vladike Sv.NIkolaja SrBskog - Ubi nas neznanje !, danas je itekako uzela maha !
Ali, to je, opet, samo moj žal !!! :bye:

Ja lepo kažem, dajte bolje uslove, pa da vidite kako će da se rađaju rumena dečica :lol: .

Da se ja pitam, moje uslove bi i sam Gospod "pohvalio" ! Međutim, dalek je nama put do takvih uslova:sad2: ...;) :D

Poslednja izmena:

Back