Абортус је раван холокаусту

Lepo se ti iznalamentova, sa sve poučnim porukama iz basni i bajki, samo ne reče kada si obišla tu decu, neabortiranu, a debelo neželjenu i kako si im pomogla, dobročiniteljko, sem što debelo jedeš gov++na.Poznati su mi takvi kao ti vrlo dobro, usta ne zatvaraju od "dobročiniteljstva i reči Božje", a dela su im čista nula.
Jel ti savest mirnija kada kažeš neabortiranu umesto neubijenu?

"Mua" nadrndana:zcepanje:, samo sam pitala cenjenu koleginicu, uvek punu pouka i naravoučenija i moralnih pouka, kada je učinila neko humano delo(blagougodno njenom Bogu), sem što je smarala i tupila ovde maratonskim citatima i besmislenim komentarima na nivou malog Perice i kada je obišla bolnicu sa neželjenom decom(koju ja redovno posećujem, po sili posla), i pošto smatra abortus ubistvom, obadova li nečim te neželjene siročiće za koje se zdušno zalaže, sem biblijskim citatima i palamuđenjem iliti mlaćenjem prazne slame?
Nisi ti mene ništa pitala nego si sama dala procenu mojih dela i to na osnovu ničega,valjda si me zato nahranila go.....
a pritom i sama tu decu posećuješ "po sili posla"

U kosi su mrtve ćelije. :rida:

OK, loš primer, evo drugog: kad se tuširaš ti ubiješ milione bakterija koje žive na tvojoj koži. E sad, pošto si masovni ubica reci mi kako živiš sa sobom?

misliš gomila života u razvoju?

Ne, već gomilica ćelija koje jednog dana možda da a možda i ne formiraju ljudsko biće

Lepo se ti iznalamentova, sa sve poučnim porukama iz basni i bajki, samo ne reče kada si obišla tu decu, neabortiranu, a debelo neželjenu i kako si im pomogla, dobročiniteljko.Poznati su mi takvi kao ti vrlo dobro, usta ne zatvaraju od "dobročiniteljstva i reči Božje", a dela su im čista nula.
Auuu.. kada ti se probudi savest ne umeš da se kontrolišeš...
Znam i ja puno njih koji su na rečima dobri, a dela nigde. Isus ih je nazvao "okrečeni grobovi". Ali, ovo je forum, ovde možeš samo da pišeš i iznosiš svoje mišljenje, ne možeš pokazati svoja dela, tako da to ne treba pominjati.
Tebe ne iritira Jestira kao nemoralna osoba koja se navodno ne ponaša u skladu sa onim što piše, već te iritira istina koju ona iznosi. Šta mene briga u ovom slučaju, kakav život vodi Jestira ako ona kaže nešto što je logično i ispravno? Ako ne možeš da joj se suprostaviš agrumentima, nema potrebe da je vređaš i tražiš mane u delima.
Mislim da ovo što si naveo, dovoljno govori o tebi, pogotovo o tvojoj ljubavi prema ljudskom rodu, o deci (posebno svojekrvnoj) da ne pričamo.Mogu da ti kažem samo- fuj, ne dao taj Bog u koga ti veruješ, da ti ikada brineš o bilo kome, pogotovo o deci(koja te, inače, interesuju kao lanjski sneg)
Neka glumice, pretera ga.... Znam ja da ti opasno voliš napuštenu decu, i da prosto ne znaš kako da uskladiš vreme da ih sve nahraniš, pripaziš i vaspitaš.
Moram ti reći da si se izlupetala za medalju. Ja jednu rečenicu, a ti me "upozna" kao da smo zajdno rasli. :lol: Da bi ti mogla napisati ovako nešto, ti moraš iza sebe imati bar 10-oro usvojene dece, inače pokopa se bez potrebe, a sumnjam da si imala priliku i da vidiš napušteno dete, a kamoli da ga usvojiš.
Svoju ljubav prema ljudskom rodu, ili još preciznije, prema napuštenoj deci neću pokazati tako što ću usvojiti jedno dete, a ostaviti hiljade. Već tako što ću na konkretan način doneti doprinos, kako materijalno, tako i duhovno, dakle uputiti tu decu na pravi put. Kako danas uputiti tu decu na pravi put? Oni prolaze kroz ateistički iliti darwinistički filter obrazovanja, tako da im se remeti sistem vrednosti, mnoga od te dece na kraju propadne. Šta ja mogu? Jedino da sam dovoljno imućan da otvorim svoj dom gde ću doneti pravi doprinos i pružiti pravo obrazovanje i odgoj toj deci. I sve to u okupiranoj državi. Najveći položaj koji trenutno mogu zauzeti je buđenje svesti kod ljudi, što je i srž problema. Treba zavrnuti slavinu, a ne samo kupiti vodu koja neprekidno toči.
Zato Ajo dobra, smiri doživljaje.

Poslednja izmena od moderatora:
Nisi ti mene ništa pitala nego si sama dala procenu mojih dela i to na osnovu ničega,valjda si me zato nahranila go.....
a pritom i sama tu decu posećuješ "po sili posla"
Ja po "sili posla", a ti nikako, pri tom te uopšte ne interesuje njihov kvalitet života i osećanja, samo je bitno da nisu "ubivena", pa ti savest mirna, jer je,po tvome, ovaj život samo gomila jada i bede, kad se vinu u raj, nauživaće se.Usput, gde sam te to na'ranila onim čime insinuiraš?

Auuu.. kada ti se probudi savest ne umeš da se kontrolišeš...
Znam i ja puno njih koji su na rečima dobri, a dela nigde. Isus ih je nazvao "okrečeni grobovi". Ali, ovo je forum, ovde možeš samo da pišeš i iznosiš svoje mišljenje, ne možeš pokazati svoja dela, tako da to ne treba pominjati.
Tebe ne iritira Jestira kao nemoralna osoba koja se navodno ne ponaša u skladu sa onim što piše, već te iritira istina koju ona iznosi. Šta mene briga u ovom slučaju, kakav život vodi Jestira ako ona kaže nešto što je logično i ispravno? Ako ne možeš da joj se suprostaviš agrumentima, nema potrebe da je vređaš i tražiš mane u delima.

Neka glumice, pretera ga.... Znam ja da ti opasno voliš napuštenu decu, i da prosto ne znaš kako da uskladiš vreme da ih sve nahraniš, pripaziš i vaspitaš.
Moram ti reći da si se izlupetala za medalju. Ja jednu rečenicu, a ti me "upozna" kao da smo zajdno rasli. :lol: Da bi ti mogla napisati ovako nešto, ti moraš iza sebe imati bar 10-oro usvojene dece, inače pokopa se bez potrebe, a sumnjam da si imala priliku i da vidiš napušteno dete, a kamoli da ga usvojiš.
Svoju ljubav prema ljudskom rodu, ili još preciznije, prema napuštenoj deci neću pokazati tako što ću usvojiti jedno dete, a ostaviti hiljade. Već tako što ću na konkretan način doneti doprinos, kako materijalno, tako i duhovno, dakle uputiti tu decu na pravi put. Kako danas uputiti tu decu na pravi put? Oni prolaze kroz ateistički iliti darwinistički filter obrazovanja, tako da im se remeti sistem vrednosti, mnoga od te dece na kraju propadne. Šta ja mogu? Jedino da sam dovoljno imućan da otvorim svoj dom gde ću doneti pravi doprinos i pružiti pravo obrazovanje i odgoj toj deci. I sve to u okupiranoj državi. Najveći položaj koji trenutno mogu zauzeti je buđenje svesti kod ljudi, što je i srž problema. Treba zavrnuti slavinu, a ne samo kupiti vodu koja neprekidno toči.
Zato Ajo dobra, smiri doživljaje.
Odlično filozofe,samo te molim, nemoj ti buditi savest kod ljudi, jer će to biti katastrofa.Sam si se okvalifikovao svojim mišljenjem koje sam već prokomentarisala.Briga i mene kakav ti život vodiš sa sve prijateljicom, ali se ne postavljaj kao autoritet u stvarima o kojima, očigledno, pojma nemaš sem onoga što si pročitao iz Biblije i protumačio kako ti odgovara.I odakle vam, uopšte, pravo, da vi određujete drugim ljudskim bićima kako će postupati sa svojim telom ili da im određujete šta će da misle ili urade, ovlastio vas Svevišnji lično?

Odlično filozofe,samo te molim, nemoj ti buditi savest kod ljudi, jer će to biti katastrofa.Sam si se okvalifikovao svojim mišljenjem koje sam već prokomentarisala.Briga i mene kakav ti život vodiš sa sve prijateljicom, ali se ne postavljaj kao autoritet u stvarima o kojima, očigledno, pojma nemaš sem onoga što si pročitao iz Biblije i protumačio kako ti odgovara.I odakle vam, uopšte, pravo, da vi određujete drugim ljudskim bićima kako će postupati sa svojim telom ili da im određujete šta će da misle ili urade, ovlastio vas Svevišnji lično?
Znam ja da će to za nih biti katastrofa, kao što je nekoj pijanici katastrofa da mu kažem da je alkohol loš. Čitaj kako će da prođu dva svedoka koja trebaju da dođu na zemlju, samo da pričaju o Bogu, nikog neće dirati, a ovi tvoji ima odmah da ih likvidiraju, da ih ubiju jer su ih "mučili" rečima. Zar to nije realan scenario za sve one koji pomenu Boga? A sa druge strane, izađi go golcijat na ulicu, promoviši alkohol, droge, prostituciju, veličaj nemoral do mile volje, niko ti A neće reći.
Pa ti vidi gde si sebe dovela.

Znam ja da ti ne voliš mnogo da misliš svojom glavom, već da imaš svoje "autoritete" koji su za to zaduženi, ali ovo je forum i na taj način nećeš ništa postoći. Ako hoćeš da opravdaš ubijanje dece, to moraš uraditi argumentima, ne praznom pričom.
Već sam ti rekao da ti ne treba Biblija da bi videla koliko je abortus odvratan, nema potrebe da to prebacaš.
Pazi molim te... Znači nemoralna, neozbiljna, poludela devojka ima pravo da izvrši abortus (ubije dete) jer je to njeno telo? Hej, jesi čitava? Roditelj ima pravo da ubije dete? Pa nemoralni ljudi bi mnogo voleli da ih pustimo da buše rupe u čamcu gde svi stojimo. Evo im je i to dozvoljeno u ovom ludom "čamcu" gde se buši gde ko hoće, gde nam je voda do vrata došla, ali nećete još dugo "bušiti".

Aja, ne prepucavaj se sa ovim lazmim hriscanima i humanistima.
Boziji sluga je dao sebi pravo da sudi ljudima i naziva ih pogrdnim imenima, sto bas i nije hriscanski. Sta je sa onim da treba osudit greh, a ne osobu. Sta je sa onim da ne treba suditi drugima da ne bi i tebi sudili.
No on se vec izjasnio kao neko ko ima u posedu neke apsolitne istine do kojih je dosao mukotrpnim radom (sto nije svakoim dato), pa covek misli da moze da bude mesija, da osvescuje ljude oko sebe..
A posto se ziv pojede zvog broja abortusa, nemoj da ga dodatno sekiras.

Ja po "sili posla", a ti nikako, pri tom te uopšte ne interesuje njihov kvalitet života i osećanja,
ja niti bilo koji drugi član ovoga društva nije u obavezi da brine o deci koju su neodgovorni roditelji ostavili
sve je to stvar dobre volje, humanosti i mogućnosti
ja nisam u mogućnosti da odputujem za Beograd da bih provela par sati sa tom decom i odnela im igračke i slatkiše a još manje sam u mogućnosti da usvojim neko od njih ali
to ne znači da su ta deca trebala da budu ubijena
to takođe ne znači da ne treba dižem glas protiv zla i pomora nerođene dece a takođe
to ne znači da treba da ćutim dok neodgovorni i neozbiljni ljudi vrše zločin samo zbog toga da bi mogli da udovoljavaju svojim strastima
to takođe ne znači da treba da ćutim i posmatram kako mladi ljudi srljaju u propast što zbog neinformisanosti i neznanja preuzimaju isti obrazac ponašanja od neozbiljnih i neodgovornih roditelja pa umesto da rešavaju uzrok problema oni se na pogrešan način bore sa posledicama,vukući čitavo ovo društvo na taj način na dno
samo je bitno da nisu "ubivena",
bitno je da ćutke ne podržavam zločin
pa ti savest mirna,
ubijali oni decu ili ne moja je savest što se toga tiče mirna jer ja nisam ubila ni jedno a protiv toga se borim u skladu sa mojim mogućnostima
jer je,po tvome, ovaj život samo gomila jada i bede,
za one koji ne poznaju Hrista ovaj život jeste gomila jada i bede a oni koji Ga poznaju mogu sasvim lepo da žive na ovoj planeti već danas
jkad se vinu u raj, nauživaće se.
kada se "vinu u raj" oni koji Ga već sad poznaju samo će nastaviti da uživaju
Usput, gde sam te to na'ranila onim čime insinuiraš?
nemoguće da ne znaš šta pišeš,pogledaj par postova gore

Poslednja izmena:
Aja, ne prepucavaj se sa ovim lazmim hriscanima i humanistima.
Boziji sluga je dao sebi pravo da sudi ljudima i naziva ih pogrdnim imenima, sto bas i nije hriscanski. Sta je sa onim da treba osudit greh, a ne osobu. Sta je sa onim da ne treba suditi drugima da ne bi i tebi sudili.
No on se vec izjasnio kao neko ko ima u posedu neke apsolitne istine do kojih je dosao mukotrpnim radom (sto nije svakoim dato), pa covek misli da moze da bude mesija, da osvescuje ljude oko sebe..
A posto se ziv pojede zvog broja abortusa, nemoj da ga dodatno sekiras.
Ooo.. pa de si ti? Jedva te prepoznah... s obzirom da ovde ima poveći broj jezikača. :lol:

Nije lepo kada se ne govori istina. Ako hoćeš da me uvrediš uvredi me argumentima, ne lažima.
Gde sam nekog nazvao pogrdnim imenom? Koga sam osudio?
Ako budeš čitala ono što ja pišem, a ne ono što ti želiš videti, onda ćeš primetiti da je greh jedino nešto što osuđujem, nikog ponaosob i sl.

Istina do koje sam ja došao je nešto najjednostavnije i najprostije moguće, tako da je svako može videti i razumeti.

P.S.
Nisi kompetentna da zaključiš ko je pravi Hrišćanin, a ko ne. :cmok:

'..nemoralna, neozbiljna, poludela devojka..' , to si napisao, zar to nije etiketrianje i osuda ljudi?
Napisao si aji da ne zna da misli svojom glavom, i td.
I nije hriscanski ni malo, posebno ne od nekog ko je sluga Boziji.

Istina do koje sam ja došao je nešto najjednostavnije i najprostije moguće, tako da je svako može videti i razumeti.

P.S.
Nisi kompetentna da zaključiš ko je pravi Hrišćanin, a ko ne. :cmok:
Retorika, bla, bla, truc, truc, cape diem!

Ma oni su stručnjaci čega god se dohvate.
A tek ti što si "stručnjak", nemam reči.Inače, prijatno sam iznenađena da si ovako kratko odgovorio, ti dok ne opleviš pola strane(kao i drugar'ca Jestira), kao da ništa nisi ni rekao.
Usput, ni ti nisi kompetentan da sudiš i određuješ ljudima šta da rade, govore i pišu, pogotovo ne kako da razmišljaju, još uvek nisi promovisan u "božanstvo", ili si , po prirodi tiranin?

ja niti bilo koji drugi član ovoga društva nije u obavezi da brine o deci koju su neodgovorni roditelji ostavili
sve je to stvar dobre volje, humanosti i mogućnosti
Ali si u "obavezi" da drugima tupiš i soliš pamet i pričaš im šta će da rade, pogotovo devojkama i ženama koje zatrudne, a ne žele da rode.Uostalom, da je taj tvoj Bog želeo da žene samo rađaju, ne bi "izdumao" i pobačaj( ili je to pokvareni Darvin izmislio:confused:).Pošto je sve stvar dobre volje(tvoje reči), šta tebe uopšte briga, šta će neka žena učiniti sa svojom trudnoćom, pošto ionako nećeš ti voditi brigu o tom detetu?

Back