Abortus da ili ne?!

Verujem da bi ste i mene ubile da imate hrabrosti, jer nije isto ubiti odraslog čoveka koji se može braniti i ubiti bespomoćnu bebu. Kukavice su uvek jake kad treba ubiti nemoćnog.[/QUOTE]

covece,zapamti vec jednom! Nije beba nego embrion...Ogromna je razlika....A sto se tice definicije kukavice,nemam reci... Da si ovoliko energije potrosio na vaspitanje sopstvene dece,mozda bi od njih jednog dana i postali ljudi... Mogu samo da zamislim kakvo si detinjstvo imao,kad imas tako uske poglede na problem i samo jedan pristup,a da ne spominjem bukvalno shvatanje svega i neelasticnost...Traumaticno,verovatno! Svidelo se to tvom 'diktatorskom' umu ili ne,izbor postoji i postojace...

covece,zapamti vec jednom! Nije beba nego embrion...Ogromna je razlika....A sto se tice definicije kukavice,nemam reci... Da si ovoliko energije potrosio na vaspitanje sopstvene dece,mozda bi od njih jednog dana i postali ljudi... Mogu samo da zamislim kakvo si detinjstvo imao,kad imas tako uske poglede na problem i samo jedan pristup,a da ne spominjem bukvalno shvatanje svega i neelasticnost...Traumaticno,verovatno! Svidelo se to tvom 'diktatorskom' umu ili ne,izbor postoji i postojace...

Присталице абортуса тврде да нерођено дете (ембрион, фетус... ) није човек јер нема способност да се сам стара о себи и да имајући то у виду слободно се може извршити абортус!! Да ли је рођено дете способно да се само брине о себи? Мислим да није!! Па да ли и њега можемо одстранити (убити)?? Или присталице абортуса воле да напомињу како није човек јер му срце не куца, нема развијени нервни систем... А сада, мали преглед развоја детета:
12 - 24 часа након сношаја долази до оплодње јајне ћелије и почетак новога људкога живота одиграва се у јајоводу
7. дан од оплођења зигот се имплантира у утерус (материцу)
20. дан настаје примитивна срчана цев
22. дан створена је нервна цев, примордијум плућа и започиње рад срца
26. дан (крајем 4.недеље од оплођења) настају зачеци горњих екстремитета
28. дан настају зачеци доњих екстремитета
5. недења изражен раст главе због развоја мозга
6.недеља могу се забележити први мождани импулси
7. недеља прсти на рукама се раздвајају, а започиње раздвајање прстију стопала, такође долази и до осификације горњих екстремтета
8.недеља крај ембрионалнога периода развића и ембрион има основни изглед човека и формирани су сви зачеци органа
9. недеља дете почиње да сиса сопствени палац, развијени су сензитивни нерви тако да дете осећа бол
крајем 3.месеца (12.недеља) на основу спољашњега изгледа полних органа могуће је утврдити пол детета

Emocionalne posledice abortusa
Neke žene doživljavaju jaka negativna osećanja nakon abortusa. Nekada se ona jave već samo nekoliko dana nakon abortusa, a ponekad tek nakon mnogo godina. Ova psihološka reakcija je poznata kao Post-abortivni stres (PAS). Nekoliko faktora koji povećavaju rizik od pojave Post-abortivnog stresa su: ženine godine, okolnosti pod kojima je došlo do abortusa, u kom mesecu trudnoće je izvršen abortus, i ženino religiozno uverenje.

Simptomi Post-Abortivnog Stresa
Krivica
Gnev
Tuga
Anksioznost
Depresija
Reakcije na godišnjicu abortusa
Seksualna disfunkcija
Problemi u međuljudskim odnosima
Poremećaj u ishrani
Zloupotreba alkohola, droge
Psihološke reakcije
Misli o samoubistvu

p.s. da li primećuješ kod sebe neke simptome?

...kad si vec napisao...Ovi simptomi se ne javljaju cesto kod zena koje su abortirale...Plus,najcesce se javljaju kod zena koje su zelele da rode ali su iz medicinskih razloga izgubile bebu,pa se tesko mire sa tom cinjenicom...dok je kod zena koje su zeljeno otisle na abortus,takvih simptoma jako malo,i veoma retko se ispoljavaju...
P.S..ne brini @ Metla na Vestici,i meni je napisao da sam verovatno abortirala...hahaha ,o kakav epic fail...

Poslednja izmena od moderatora:
...kad si vec napisao...Ovi simptomi se ne javljaju cesto kod zena koje su abortirale...Plus,najcesce se javljaju kod zena koje su zelele da rode ali su iz medicinskih razloga izgubile bebu,pa se tesko mire sa tom cinjenicom...dok je kod zena koje su zeljeno otisle na abortus,takvih simptoma jako malo,i veoma retko se ispoljavaju...
P.S..ne brini @ Metla na Vestici,i meni je napisao da sam verovatno abortirala...hahaha ,o kakav epic fail...
• Које су последице вештачког абортуса по породицу?

Потпуно је неразумљиво зашто се данас тако мало пажње посвећује овим последицама када се зна да је породица основна ћелија друштва и да целокупна проблематика породице следствено одражава на друштво.

• Занемаривање и злостављање деце: Вештачки абортус је повезан се повећаном депресијом, насилничким понашањем, смањењем природно нормалног присног односа између мајке и детета рођеног из касније трудноће. Многа истраживања повезују вештачки прекид трудноће са каснијим злостављањем и занемаривањем деце.

• Разводи и проблеми са успостављањем емоционалних односа: За већину парова, вештачки абортус узрокује озбиљне проблеме у њиховој емоционалној вези. Многе жене након поступка вештачког прекида трудноће имају озбиљних потешкоћа у успостављању емоционалних односа са особама супротног пола. Разлози за то су бројни: смањено самопоштовање, неповерење према мушкарцима, сексуална дисфункција, злоупотреба алкохола и наркотика, повећан ниво депресије, анксиозност и насилничко понашање. Жене које су имале више од једног абортуса су у већој шанси да касније постану самохране мајке, управо из ових разлога.

• Насилно понашање између супружника, међусобно оптуживање и губитак поверења, честе свађе , понекад са смртним исходом.

Присталице абортуса тврде да нерођено дете (ембрион, фетус... ) није човек јер нема способност да се сам стара о себи и да имајући то у виду слободно се може извршити абортус!! Да ли је рођено дете способно да се само брине о себи? Мислим да није!! Па да ли и њега можемо одстранити (убити)?? Или присталице абортуса воле да напомињу како није човек јер му срце не куца, нема развијени нервни систем... А сада, мали преглед развоја детета:
12 - 24 часа након сношаја долази до оплодње јајне ћелије и почетак новога људкога живота одиграва се у јајоводу
7. дан од оплођења зигот се имплантира у утерус (материцу)
20. дан настаје примитивна срчана цев
22. дан створена је нервна цев, примордијум плућа и започиње рад срца
26. дан (крајем 4.недеље од оплођења) настају зачеци горњих екстремитета
28. дан настају зачеци доњих екстремитета
5. недења изражен раст главе због развоја мозга
6.недеља могу се забележити први мождани импулси
7. недеља прсти на рукама се раздвајају, а започиње раздвајање прстију стопала, такође долази и до осификације горњих екстремтета
8.недеља крај ембрионалнога периода развића и ембрион има основни изглед човека и формирани су сви зачеци органа
9. недеља дете почиње да сиса сопствени палац, развијени су сензитивни нерви тако да дете осећа бол
крајем 3.месеца (12.недеља) на основу спољашњега изгледа полних органа могуће је утврдити пол детета

ne razumes,embrion na kraju svog razvoja ima 90% struktura kao i svi mi,ali su sve te strukture uglavnom,kazem uglavnom tek zacete,i ne oseca bol! to sto su mu razvijeni nervi,senzitivni nervi,ne znaci da su mu razvijene i strukture za osecanje bola...Senzitivni nervi nose mnogo razlicitih tipova nadrazaja,ali im je potrebna razvijena i tacno odredjena zona mozga ili kicmene mozdine da bi se isti registovali... Znaci sve sto si napisao stoji,sa nekim mozda malim razlikama od par dana +/-,ali ne i ovo za bol...to je samo tvoj,pogresno izveden zakljucak...

ne razumes,embrion na kraju svog razvoja ima 90% struktura kao i svi mi,ali su sve te strukture uglavnom,kazem uglavnom tek zacete,i ne oseca bol! to sto su mu razvijeni nervi,senzitivni nervi,ne znaci da su mu razvijene i strukture za osecanje bola...Senzitivni nervi nose mnogo razlicitih tipova nadrazaja,ali im je potrebna razvijena i tacno odredjena zona mozga ili kicmene mozdine da bi se isti registovali... Znaci sve sto si napisao stoji,sa nekim mozda malim razlikama od par dana +/-,ali ne i ovo za bol...to je samo tvoj,pogresno izveden zakljucak...
Rekoste da nijedna od vas nije izvršila abortus???
Prema podacima Udruženja za reproduktivno zdravlje, svaka 12. žena u Srbiji obavi nasilni prekid trudnoće. U većini slučajeva, na to se odlučuju udate žene, koje su već majke. Kontraceptivne pilule jedva koristi pet odsto žena, što je četiri puta manje nego u razvijenim zemljama. Jedan od razloga što se, umesto za kontracepciju, žene reproduktivnog doba u Srbiji češće i lakše odlučuju na kiretažu, može da bude i zakon, liberalan do te mere da smo i po tome kao zemlja retki u svetu.

Koliko vas je postovalo ovde??? Statistika kaže da na forumu ima mnogo onih koje su abortirale 1/12

• Које су последице вештачког абортуса по породицу?

Потпуно је неразумљиво зашто се данас тако мало пажње посвећује овим последицама када се зна да је породица основна ћелија друштва и да целокупна проблематика породице следствено одражава на друштво.

• Занемаривање и злостављање деце: Вештачки абортус је повезан се повећаном депресијом, насилничким понашањем, смањењем природно нормалног присног односа између мајке и детета рођеног из касније трудноће. Многа истраживања повезују вештачки прекид трудноће са каснијим злостављањем и занемаривањем деце.

• Разводи и проблеми са успостављањем емоционалних односа: За већину парова, вештачки абортус узрокује озбиљне проблеме у њиховој емоционалној вези. Многе жене након поступка вештачког прекида трудноће имају озбиљних потешкоћа у успостављању емоционалних односа са особама супротног пола. Разлози за то су бројни: смањено самопоштовање, неповерење према мушкарцима, сексуална дисфункција, злоупотреба алкохола и наркотика, повећан ниво депресије, анксиозност и насилничко понашање. Жене које су имале више од једног абортуса су у већој шанси да касније постану самохране мајке, управо из ових разлога.

• Насилно понашање између супружника, међусобно оптуживање и губитак поверења, честе свађе , понекад са смртним исходом.
Slazem se ja da svako neodgovorno ponasanje nosi svoje posledice,akcija - reakcija,tako mora...Ali ja ne mogu odlucivati o tudjim problemima,niti na svom tasu,meriti dva tudja 'zla'
,pa prema mojim merilima krojiti drugome...Lepo bi bilo ziveti u svetu ljubicica,ali ovo nije takav svet...Ja sam vec nekoliko puta rekla sta bih ja uradila,ali ovde se ne radi o tome... Ako neko smatra da nije sposoban da rodi,bolje da abortira nego da ga tek rodjenog baci psima...Jer ljudima zabraniti ne mozes da se 'otarase' onoga sto ne zele...To je nekada jako tuzno,ali se zabranom nista ne postize,jer bi oni vec nasli nacin,kako to ilegalno da srede...To tek ne zelim da zamisljam!

Rekoste da nijedna od vas nije izvršila abortus???
Prema podacima Udruženja za reproduktivno zdravlje, svaka 12. žena u Srbiji obavi nasilni prekid trudnoće. U većini slučajeva, na to se odlučuju udate žene, koje su već majke. Kontraceptivne pilule jedva koristi pet odsto žena, što je četiri puta manje nego u razvijenim zemljama. Jedan od razloga što se, umesto za kontracepciju, žene reproduktivnog doba u Srbiji češće i lakše odlučuju na kiretažu, može da bude i zakon, liberalan do te mere da smo i po tome kao zemlja retki u svetu.

Koliko vas je postovalo ovde??? Statistika kaže da na forumu ima mnogo onih koje su abortirale 1/12

hahaha,nisam udata,o kontracepciji brinem,trenutno ucim i studiram,a decu ( bar troje ) planiram kad zavrsim fax i kada se zaposlim...I zamisli nisam nikada abortirala,i kako stvari stoje,mislim da i necu...

Mislim da svaka žena ima pravo da odbije da bude majka ako to ne želi. I da bude dovoljno savesna da izbegne da se to ponavlja. To što "ubija" ne poseduje svest, nije ličnost i ne postoji. Moglo bi postojati ali onda, može da postoji i bilo čije dete sad pored neke osobe, pa ono ne postoji jer ta osoba nije želela da postoji. Pa, hteli ste filozofiju?! :think:
Majka, sa druge strane, (pa i otac?!) postoji kao ličnost i to (ugl.) odavno... pa se njena sloboda izbora i pravo na život, logično, mogu razmatrati. Zapravo, podrazumevati.
Ako se čovek nikada nije rodio, da li je živ? I kako ubiti nekoga ko nikada nije ni bio živ?

E sad, ako ćemo o tome ko ima pravo da se ebe a ko ne i da li deca treba da se rađaju kako bismo kaznili žene što su se ebale, onda bolje da otvorimo novu temu na pdf-u religija. Oni tamo vole da praktikuju dresuru metodom sankcije.

Poslednja izmena:
Nenene vratimo se na rečenicu, bez tupavih upadica o tome da li je koristila qrton ili nije. Dakle: Mislim da svaka žena ima pravo da odbije da bude majka ako to ne želi.

Šta nije u redu ovde? :think:

Mislim, "ubistvo" je, realno, jedna strašna reč..... samo reč, a o delu da ne govorim..... znači nije to tek tako mala stvar koju treba da zanemarimo. A pošto nijedna zaštita nije 100% sigurna..... a ne možeš naterati nekoga da bude roditelj, to je silovanje..... mislim, napravimo analogiju:
Da li cilj opravdava sredstvo? Recimo, pošalješ tim spasilaca na haiti, ali je rizik da će neko od njih da pogine onako, popriličan..... i sad, normalno, nećeš slati tim? Tj. nećemo svesno slati nekoga u smrt, čak ni da bismo spasili druge..... a sad treba da bude problem da se odreknemo jednog prostog zadovoljstva, kao da je to nešto nemoguće ili katastrofalno, svašta.....

Logika je prosta. Seks treba zabraniti, jer ako ne zabranimo seks, dolaziće do ubistava ili silovanja. Pod silovanjem podrazumevam kažnjavanje bebama ili primoravanje ljudi da se staraju o deci mogli to ili ne, želeli to ili ne.....

Da otvori anketu, postavljač? Postavljačica?

Ko je za to da se zakonom zabrani seks, osim u svrhe reprodukcije?

E da, dopuna zakonu bi bila da je seks dozvoljen ukoliko su jednoj strani podvezani jajnici ili... šta se već radi muškarcima..... mislim da bi u skupštini baš vatreno raspravljali o ovome nedeljama? Eto, ne treba nam novi izmišljeni virus, mogu i u vezi ovoga da dižu prašinu :)

posto ni jedna kontracepcija nije 100 posto pouzdana ja sam za celibat definitivno :mrgreen::zcepanje:
a verujem da ce se vecina sa mnom sloziti :zper:

Pa normalno! Ne želiš valjda da ubiješ nekoga sutra, nehotično? Missim ne mora doživotno ali kad budeš spremna da postaneš majka, lepo odradiš svoj bataljon pa onda vratiš pojas, ili, bože moj, povadiš sve to iznutra, ionako su česta oboljenja, duže ćemo živeti :zaljubljena:

Back