Abortus da ili ne?!

Zbog ovakve filozofije, moja bivša supruga radi za siću kod privatnika i u isto vreme sama odgaja dva sina (bez moje pomoći) Kučka je abortirala treće dete i pored moje izričite zabrane, pa je dobila šut kartu. Verovala ili ne dok je bila udata za mene imala je i kućnu pomoćnicu, sad rilja za minimalac :evil:
Onda je mislila da će da izvuče pare ako mi sudski otme ovu decu, dobila je decu ali od mene nije ni dinar (niti će). Ja znam da će da se sad na mene obruše forumašice, kao to su tvoja deca trebe da ih pomogneš. E neću za inat, a ona će da se više pati (dok ne crkne) da dobro zapamti dan kad je ubila moje dete. :evil:
Za vas koji ćete da plačeta nad jadnom decom, da vas obavestim:ČIM IM MAMA CRKNE UZEĆU IH PONOVO!!!z;)
I sada se prepucavaš preko ono dvoje,žive i zdrave i nedužne dečice koja su deo i tebe!.Shvati,njima je potrebna ljubav i oca i majke.Ako vi ne možete zajedno bar podižite decu zajedno.Moja pretpostavka je da razlog za razvod nije abortus,nego je u pitanju nešto drugo,dublje.Može to biti i tvoja prkosna narav pa je odlučila da joj je dosta da trpi i rekla:amen: A kako misliš uzeti decu ako ona tebe neće niti želeti!Kad omatoriš, misliš da će brinuti o tebi???Gubiš vreme na mržnju.VOLI SVOJU DECU! U suprotnom si veliki gubitnik! To ti savetuje žena koja uživa u zajedničkim trenutcima svoje porodice:vatromet:I pored dva abortusa ja imam tri sina,tri jablana i supruga pored sebe a ti si sam!

1.A što ne bi rađala, kad ima sve na gotovo?
2. moju drogu (patriotizam) ne možeš kupiti, dobija se rođenjem, bolje se ti drži tvog heroina. z:poz:
U ime patriotizma rađaj TI decu i šalji ih da ginu za kojekakve tamo......Ti bree ko` da si muslimanske vere a ne pravoslavac..Opašeš detetu gomilu bombi oko pasa pa ako neće samo da aktivira onda ćeš ti preko daljinskog. No udaljili smo se od teme.Izvini:zper:

...ja ne razumem zasto su neki ljudi pateticni umesto da jednostavno priznaju da im pravo na abortus cini zivot i sex "laksim i lepsim"...abortus je legalizovan zato sto je to jedini 100% efikasan metod kontracepcije kojim se sprecava prenaseljenost i mogucnost da drzava preuzme odgovornost za nezeljenu decu koja bi mozda zavrsila kao skitnice i kriminalci (human trash) - jedina korist od njih je da kao fetusi u laboratorijama doprinesu razvoju nauke

U principu sam za dozvoljen abortus, nisam sklona nikakvim zabranama
pogotovo ne kada se odlučuje o volji čoveka nad svojim telom.

Zapravo mislim da je pitanje pogrešno postavljeno, ja bi pre pitala
šta učiniti da se taj broj abortusa smanji, gde smo sa edukacijom
o kontracepciji i gde smo sa podrškom porodici.
mislim da su to prava pitanja.

Svojevremeno sam pitala zašto se kondomi ne izdaju na recept a za uzvrat sam dobila
salve podsmešljivih komentara.

Poslednja izmena:
Opravdavam abortus u svim sluchajevima kada se unapred zna da to dete neche imati dobar zzivot
zbog samog deteta pre svega
Ne opravdavam abortus kao sredstvo kontracepcije

Kako god, deca su divna, nije uvek lako proceniti shta je u datom momentu najbolje za njih, ali uvek treba pokushati.

Nikad, ali nikad, dete ne sme da ispashta tudje greshke...i ako postoji verovatnocha da che se to desiti, onda je bolje da se ne rodi.

I ko sad tu ispašta, daj pročitaj malo to što si napisala pa se zamisli.

I kako ti možeš znati da li če dete imati dobar život ili neće, možda
nosiš genija u stomaku?

malo si me pogresno shvatila, zbog odredjene doze sarkazma budem protumacena na nacin na koji nije bio moj cilj

znam kakvih sve bolesti ima, i kakvi su zivoti toj djecici, kao i roditeljima, i razumijem ih zasto se odlucuju na abortus
samo sto ne razumijem ljude koji sa lakocom mogu izdvojiti silovanje i bolest kao opravljanje, a sve ostale slucajeve kao osudu, pri tom se pozivajuci na to da je abortus ubistvo i ako grijesis moras ispastati
jer ako je glavna tacka spoticanja to sto je abortus ubistvo, onda to mora vaziti za sve

ljudi koji se bore za ukidanje abortusa su veoma surovi
kampanje koje se vode, poput natpisa, slika abortirane djece prvenstveno pogadjaju ljude koji su zeljeli dijetee, a nije im se dalo da ga iznesu na svijet sdravog i normalnog
i to me zaprepascuje
u pokusaju da 'opamete' parove koji ne zele dijete, oni tim pateticnim pokusajuma direktno ubijaju u pojam ove druge
koliko sam ja vidjela na ovoj temi, slike nisu kacene, ali ranije je to radjeno na ljisu na svakoj temi o abortusu

znam to sve...i jeste tuzno,veoma...Ali,mislim da niste u pravu kad kazete da ljudi s lakocom izaberu abortus,kad je silovanje ili bolest u pitanju...A sve druge slucajeve stave na osudu... Bar ja ne radim tako...I znam koliko je i prva odluka teska,i moze poljuljati i unistiti psihu jedne osobe...Kad okrenes ,obrnes,vecu cenu placaju bas majke iz prvog primera prilikom abortusa ( mislim na cenu u nekim drugim sistemima vrednosti ),dok u drugom slucaju,abortiranja iz obesti,nema toliko posledica koliko mislimo,psihickih posledica i patnje nakon izvrsenog,jer je individua svesno i sama pristala na taj cin,radi same sebe i nikoga vise....Moj odgovor je uvek bio dvojak,i kao medicinski radnik,uvek cu misliti tako,u tim nekim granicama...Raduje me to sto studiram na bilogiji genetiku,tj.mol. biologiju,pa mi zelja,vec par godina unazad,da pomazem buducim roditeljima,i da svedemo nivo bolesne dece na minimum,preventivno,adekvatnim lecenjem,a time i nivo abortusa :)))) Eto to ce jednog dana biti moj skromni doprinos,a za slucajeve silovanja,i ove koji zele da se 'otarase' svoje greske,ne znam kako da pomognem....

Moj post je bio ironičan i odnosio se na licemeran stav pojedinaca da se abortus dozvoli SAMO ako postoji opasnost da se dete rodi defektno.
Po čemu je retardirano ili fizički defektno dete nepoželjno. Zato što nije zdravo? Zato što, da te citiram, "majka nikada nece osetiti njegov zagrljaj,cuti ga da prica,videti njegov osmeh..."...Ali i tih par meseci dete je bilo voljeno.....neko ga je grlio, ljubio, voleo, mazio, i neko tuguje jer ga više nema.....

Kakvo god moje misljenje bilo,nikada necu zeleti da dodje do toga,da ljudi ostanu bez mogucnosti izbora,pogotovo kod ovako teskih tema,tako da se ja ni ne zalazem za 'zakon' dozvoljavanja abortusa samo i iskljucivo u jednom sluvaju,ili dva...Samo me je u momentu uzasnula ideja da se totalno ukine,i da se ne ostavi izbor ljudima,koji mozda ne zele da se pate par meseci...Jer nismo svi isti,i ne nosimo se svi isto sa bolescu i smrti,neko moze neko ne moze...

...ja ne razumem zasto su neki ljudi pateticni umesto da jednostavno priznaju da im pravo na abortus cini zivot i sex "laksim i lepsim"...abortus je legalizovan zato sto je to jedini 100% efikasan metod kontracepcije kojim se sprecava prenaseljenost i mogucnost da drzava preuzme odgovornost za nezeljenu decu koja bi mozda zavrsila kao skitnice i kriminalci (human trash) - jedina korist od njih je da kao fetusi u laboratorijama doprinesu razvoju nauke
Veovatno nikada nisu izvršili abortus i odstranili tvoj fetus iz tvoje utrobe pa i ne znaš šta je to.Ko je to preživeo uopšte ne misli da mu je tim činom život i seks lakši i lepši.Abortus je legalizovan zato što se od nestručno i neadekvatno urađenih abortusa umiralo.A za državu,ne da ne preuzima odgovornost za neželjno rođenu decu nego ni za onu koja su željena ali su im roditelji bez posla ili su bolesni.Nema svako babu ili dedu da gurnu neki dinar.A tek donacije,od njih mi se povraća.:zper:

Забраном абортуса не би се повећао наталитет. :rtfm:

Нити би се народ едуковао да користи средства за контрацепцију. :rtfm:

Само би бабе које то нестручно раде зарађивале, а стопа смртности жена које абортирају била би много већа.

Moj post je bio ironičan i odnosio se na licemeran stav pojedinaca da se abortus dozvoli SAMO ako postoji opasnost da se dete rodi defektno.
Po čemu je retardirano ili fizički defektno dete nepoželjno. Zato što nije zdravo? Zato što, da te citiram, "majka nikada nece osetiti njegov zagrljaj,cuti ga da prica,videti njegov osmeh..."...Ali i tih par meseci dete je bilo voljeno.....neko ga je grlio, ljubio, voleo, mazio, i neko tuguje jer ga više nema.....

Iz jednog jedinog razloga. A taj je da je njegova egzistencija na ovom svetu put muke, patnje, uskracenosti, bola i tuge, najpre za njega a onda i za sve oko njega i to sa vrlo izvesnim krajem.
Takvo postojanje nema smisla niti je humano i za takvo dete i za sve koji ga vole i o njemu se brinu.
To je prvenstveno i razlog zasto se prekidaju sve trudnoce ako se ustanovi da plod ima anomalije koje bi dovele do izvesnog smrtnog ishoda uz more bola i panji brzo ili nesto kasnije po rodjenju.
Verovatno da ne postoji veci bol od gledanja sopstvenog deteta koje se u bolu i mukama bori za zivot a da roditelj tu ama bas nista ne moze da uradi da mu pomogne, vec samo da ceka neminovni kraj. Takav zivot nije zivot i zato ga ne treba dozvoliti, najpre iz humanih motiva.

A šta kažete na to da roditelji zahtevaju od svoje ćerke da abortira zato što je zet siromašan i što nema stalan posao:zper:Ili je roditelj odveo maloletnu ćerku na abortus bez mogućnosti da ona odluči da li će zadržati dete!:zper:Na žalost bila sam svedok prvog slučaja i zinula sam od zaprepašćenja!:dontunderstand:

Poslednja izmena:
Uvek je lako pričati uopšteno i vezano za tamo neke slučajeve i pokazivati kako
smo dobronamerni i volimo decu, ali kad se nama lično desi "neželjena" situacija,
e tu da vas čujem. Lično moj stav sada, abortirala bih samo ako je ne daj Bože
produkt silovanja ili ako se otkriju neke veće genetske anomalije..a što se
tiče finansija, lošeg trenutka i sl. nikad ne bih.

Iz jednog jedinog razloga. A taj je da je njegova egzistencija na ovom svetu put muke, patnje, uskracenosti, bola i tuge, najpre za njega a onda i za sve oko njega i to sa vrlo izvesnim krajem.
Takvo postojanje nema smisla niti je humano i za takvo dete i za sve koji ga vole i o njemu se brinu.
To je prvenstveno i razlog zasto se prekidaju sve trudnoce ako se ustanovi da plod ima anomalije koje bi dovele do izvesnog smrtnog ishoda uz more bola i panji brzo ili nesto kasnije po rodjenju.
Verovatno da ne postoji veci bol od gledanja sopstvenog deteta koje se u bolu i mukama bori za zivot a da roditelj tu ama bas nista ne moze da uradi da mu pomogne, vec samo da ceka neminovni kraj. Takav zivot nije zivot i zato ga ne treba dozvoliti, najpre iz humanih motiva.

Naravno, slažem se sa tobom. Ali isto tako razumem roditelje koji se odluče i za "teži" put.
Ono što je najbitnije u celoj ovoj diskusiji je, ako je abortus pravo izbora (a jeste i treba da bude), kako sprečiti da ostane (pošto već jeste) sredstvo kontracepcije. Moj predlog je bio da se drastično smanji cena sredstava za kontracepciju (naročito kondoma), ili da nakon prvog abortusa, svaki sledeći bude troduplo skuplji......Naravno tu je i edukacija prvenstveno roditelja. Pošto sexualno vaspitanje treba uvesti najpre za one koji imaju decu u obdaništu, ne bi li ih obučili kako da preskoče nebulozne priče o kupusu i rodi i objasnili detetu koje pokazuje prvi put interesovanje za sopstveno telo, šta i kako i zbog čaga....Kako odgovoriti na dečijih hiljadu zašto, hiljadu zato, Pa tek onda u školi preći na sexualno obrazovanje. I malo da se modernizuju predavanja iz anatomije....a ne samo apstraktna slika cevčice i dva kruga "i to su vam deco jajovod i jajnici".....:roll:

Zelim da skrenem paznju na jos jednu sitnicu.
Ovde se koristi termin fetus.
Oplodjena jajna celija se do devete nedelje svog razvoja zove embrion. U tom periodu jos nije poceo razvoj organa. Nakon ovog perioda, sledi faza fetusa u kojoj dolazi do razvoja organa.
Zakoni su u razlicitim zemljama razliciti, neki dozvoljavaju pobacaj do 8. , neki do 10. nedelje trudnoce... ali uglavnom je u pitanju embrion, bas zbog te cinjenice da se organi jos nisu razvili. Kad kazemo fetus, vec govorimo o mnogo visem stepenu razvoja, pa treba da vodimo racuna o tome.

Ako se neko seca jednog posta sa pocetka diskusije... neki lik je detaljno opisivao metode abortiranja sa ciljem da nas zgrozi, i pricao o nekim glavicama, lobanjama, kostima koje treba da se razbiju da bi se odstranio sadrzaj glave, da bi mogla da prodje kroz otvor..da se ne podsecamo. Kakve glave, sadrzaj glave (=mozak, valjda), kad se abortusi vrse u dobu kada do razvoja organa jos nije doslo. Ako se i vrse u tom poodmaklom periodu, jasno je valjda da je u pitanju neka vanredna situacija, kad trudnoca ne moze biti iznesena do kraja iz nekih, verovatno, zdravstvenih razloga.

Oplodjena jajna celija se do devete nedelje svog razvoja zove embrion. U tom periodu jos nije poceo razvoj organa. Nakon ovog perioda, sledi faza fetusa u kojoj dolazi do razvoja organa.
Zakoni su u razlicitim zemljama razliciti, neki dozvoljavaju pobacaj do 8. , neki do 10. nedelje trudnoce... ali uglavnom je u pitanju embrion, bas zbog te cinjenice da se organi jos nisu razvili. Kad kazemo fetus, vec govorimo o mnogo visem stepenu razvoja, pa treba da vodimo racuna o tome.

Ako se neko seca jednog posta sa pocetka diskusije... neki lik je detaljno opisivao metode abortiranja sa ciljem da nas zgrozi, i pricao o nekim glavicama, lobanjama, kostima koje treba da se razbiju da bi se odstranio sadrzaj glave, da bi mogla da prodje kroz otvor..da se ne podsecamo. Kakve glave, sadrzaj glave (=mozak, valjda), kad se abortusi vrse u dobu kada do razvoja organa jos nije doslo. Ako se i vrse u tom poodmaklom periodu, jasno je valjda da je u pitanju neka vanredna situacija, kad trudnoca ne moze biti iznesena do kraja iz nekih, verovatno, zdravstvenih razloga.

E hvala Bogu, neko da iznese i neku konkretnu informaciju.....:)

...opet patetika...pa sta ako je embrion, nije tumor...i ti si nekad bila embrion

Veovatno nikada nisu izvršili abortus i odstranili tvoj fetus iz tvoje utrobe pa i ne znaš šta je to.Ko je to preživeo uopšte ne misli da mu je tim činom život i seks lakši i lepši.Abortus je legalizovan zato što se od nestručno i neadekvatno urađenih abortusa umiralo.A za državu,ne da ne preuzima odgovornost za neželjno rođenu decu nego ni za onu koja su željena ali su im roditelji bez posla ili su bolesni.Nema svako babu ili dedu da gurnu neki dinar.A tek donacije,od njih mi se povraća.:zper:
... ja svoje dete nikad ne bih ubila a ti sa svojim radi sta hoces

... ja svoje dete nikad ne bih ubila a ti sa svojim radi sta hoces

lepo je to cuti,ali ipak savetujem da nikada ne kazes nikada...Putevi zivota su veoma cudni,i ne znas kakvo sranje moze sutra da ti se desi...A nesrece se desavaju najvise onima,koji misle da ih nikada nece ni zateci... Svi mozemo da mislimo jedno,ali ne i svi da se suocimo... A pokleknu najpre oni,koji kazu NIKADA...

Back