- Poruka
- 121.714
Ali djole, taj problem se ne reshava zabranom abortusa
vech edukacijom mladih i starijih
i smanjenjem cena kontraceptivnim sredstvima
kao i povechanjem dostupnosti istih.
ovo mi se posebno svidja

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali djole, taj problem se ne reshava zabranom abortusa
vech edukacijom mladih i starijih
i smanjenjem cena kontraceptivnim sredstvima
kao i povechanjem dostupnosti istih.
ovo mi se posebno svidja![]()
na kraju krajeva ne smemo osudjivati tudje odluke,zar ne mislis da je takvim roditeljima koji su dobili tesko obolelo dete dovoljno tesko i bez osude,koja im neminovno sledi od strane nas koji sad ovde pametujemo... Teska je odluka da li abortirati ili pustiti da umre posle kratkog vremena...Spominjali su na forumu retardiranu decu,kepece,decu sa Daunovim sindromom,ali oni su sposobni kolko tolko za zivot,i danas se roditelji ne moraju nuzno odluciti za abortus u tim slucajevima,cak sta vise,mogu im omoguciti lep zivot...Ali postoji velika vecina bolesti za koje vi niste ni culi,sa mnogo gorim ishodima,gde takva deca nemaju priliku da zive ni duze od jednog dana do nedelju dana... Zato nije surovo... I ne mozemo ih osudjivati jer nismo u njihovoj kozi i ne znamo koliko je tesko doneti bilo kakvu odluku...
Pitanje abortus da ili ne?! Ako ‚‚da‚‚ zašto, ako ‚‚ne‚‚ opet zašto? U kojim slučajevima je opravdan a u kojim ne.....
Problemi nakon njega,iskustva,psihički uticaj na ženu pri odluci.....
Čula sam da se u Srbiji izvrši oko 220.000 abortusa.....pa to je jedan veći grad!
Molim vas da spamove smanjite na najmanju moguću meru.
Hvala
Tema je 100% bila ali da ne kopam sad....
Ima kada je opravdano, ali to su retki slučajevi, tipa silovao ju je neki,
pa sad treba da rodi malog skotića, bolje da abortira na vreme.
po cemu je dete skot ako ga rodis posle silovanja?
Nemaaš pojma koliko meni kao muškarcu umobolno deluješ sa tim vokabularom sarkastičnim smajlijem na kraju poruke.....a tek nekoj ženi......![]()
Nemaaš pojma koliko meni kao muškarcu umobolno deluješ sa tim vokabularom sarkastičnim smajlijem na kraju poruke.....a tek nekoj ženi......![]()
Ne razumem zašto, ako je neko silovan i sad treba još dete da rodi koje nosi njegovu krv?
Ima kada je opravdano, ali to su retki slučajevi, tipa silovao ju je neki,
pa sad treba da rodi malog skotića, bolje da abortira na vreme.
A ti ne moraš ni da kažeš, umobolnost već deluje sa takvim avatarom i imenom u niku..
Ovo ti je sada jadan pokušaj izvlačenja....
Primećuješ li možda na koji način si ti to rekla?I kakav je to ton/utisak odavalao......?
![]()
Shta ti je?![]()
![]()
i mene zanima. Ne lici to na V.
Shta ti je?![]()
![]()
Neozbiljno?Kakav pokušaj izvlačenja, to je ono što sam mislila u prvom postu, samo što
je možda bilo neozbiljno napisano, sorry ako sam nekog povredila načinom.
Bogami jesi...ne abortira se zato shto je dete skotich
Odoh ja sa teme...
Smatram da tako treba, a što sam napisala "skotića" malo je
preuveličano zbog utiska "silovanja".
Moj post je bio ironičan i odnosio se na licemeran stav pojedinaca da se abortus dozvoli SAMO ako postoji opasnost da se dete rodi defektno.da li je iko od vas proveo bar jedan ceo dan,a da ne kazem mnogo vise sa detetom koje je 'nesposobno za samostalan zivot',ono koje nije svesno svog okruzenja,deteta koje nikada nece stati na svoje noge ,deteta koje ne moze samostalno da dise ,da kontrolise svoje funkcije,koje ne moze da razmislja...cija majka nikada nece osetiti njegov zagrljaj,cuti ga da prica,videti njegov osmeh...I ako se rode,pozive veoma kratko i za taj period se napate i oni,a i okolina,to znam iz licnog iskustva,a neki ne bi nikada poziveli ni toliko kratko,da nauka nije uznapredovala,i pojavile se aparati koji ih neko vreme odrzavaju u zivotu,lekovima,ishrani putem sonde... i sve to im produzi zivot na jako kratko....A da ne govorim o siromasnim porodicama sa takvom decom,oni njima ne mogu pruziti specijalnu negu,koja im je potrebna,zato... Cin abortusa je stvar licnog izbora,i treba ga postovati ma koliko da nam se ne svidja...Jer se tu ne radi o radjanju zdravog deteta ciji su roditelji mozda privremeno siromasni i bez sredstava,mozda i za stalno,to su sasvim dve razlicite price i ne mozes tako stavljati sve u isti kos,jednostavno ne mozes...svaki problem zahteva specijalan pristup,i nije sve na isti sablon,to ne postoji....