Abortus da ili ne?!

ovo mi se posebno svidja :lol:

Slazem se potpuno. Sve ono sto vecini ljudi nije lako dostupno ne moze se zdusno preporucivati, jer to onda nije dobronameran savet nego licemerje ljudi na vlasti, zdravstvenih radnika i farmaceutske industrije.
Ok, fabrike moraju da zarade na tome sto prave, to je jasno. Ali drzava moze jednim delom da intervenise smanjujuci pdv ili dajuci neku drugu olaksicu tako da i oni sa skromnim prihodima mogu sebi da dozvole da kontraceptivna sredstva kupuju.
To bi bila daleko, daleko manja cena za drustvo, od trauma i zdravstvenih rizika abortusa

na kraju krajeva ne smemo osudjivati tudje odluke,zar ne mislis da je takvim roditeljima koji su dobili tesko obolelo dete dovoljno tesko i bez osude,koja im neminovno sledi od strane nas koji sad ovde pametujemo... Teska je odluka da li abortirati ili pustiti da umre posle kratkog vremena...Spominjali su na forumu retardiranu decu,kepece,decu sa Daunovim sindromom,ali oni su sposobni kolko tolko za zivot,i danas se roditelji ne moraju nuzno odluciti za abortus u tim slucajevima,cak sta vise,mogu im omoguciti lep zivot...Ali postoji velika vecina bolesti za koje vi niste ni culi,sa mnogo gorim ishodima,gde takva deca nemaju priliku da zive ni duze od jednog dana do nedelju dana... Zato nije surovo... I ne mozemo ih osudjivati jer nismo u njihovoj kozi i ne znamo koliko je tesko doneti bilo kakvu odluku...

malo si me pogresno shvatila, zbog odredjene doze sarkazma budem protumacena na nacin na koji nije bio moj cilj

znam kakvih sve bolesti ima, i kakvi su zivoti toj djecici, kao i roditeljima, i razumijem ih zasto se odlucuju na abortus
samo sto ne razumijem ljude koji sa lakocom mogu izdvojiti silovanje i bolest kao opravljanje, a sve ostale slucajeve kao osudu, pri tom se pozivajuci na to da je abortus ubistvo i ako grijesis moras ispastati
jer ako je glavna tacka spoticanja to sto je abortus ubistvo, onda to mora vaziti za sve

ljudi koji se bore za ukidanje abortusa su veoma surovi
kampanje koje se vode, poput natpisa, slika abortirane djece prvenstveno pogadjaju ljude koji su zeljeli dijetee, a nije im se dalo da ga iznesu na svijet sdravog i normalnog
i to me zaprepascuje
u pokusaju da 'opamete' parove koji ne zele dijete, oni tim pateticnim pokusajuma direktno ubijaju u pojam ove druge
koliko sam ja vidjela na ovoj temi, slike nisu kacene, ali ranije je to radjeno na ljisu na svakoj temi o abortusu

Pitanje abortus da ili ne?! Ako ‚‚da‚‚ zašto, ako ‚‚ne‚‚ opet zašto? U kojim slučajevima je opravdan a u kojim ne.....
Problemi nakon njega,iskustva,psihički uticaj na ženu pri odluci.....

Čula sam da se u Srbiji izvrši oko 220.000 abortusa.....pa to je jedan veći grad!:eek:

Molim vas da spamove smanjite na najmanju moguću meru.
Hvala

Tema je 100% bila ali da ne kopam sad....

Ima kada je opravdano, ali to su retki slučajevi, tipa silovao ju je neki,
pa sad treba da rodi malog skotića, bolje da abortira na vreme:mrgreen:.

ne nosi njegovu krv nosi njegova 23 gena...dakle ovo je 21 a ne 19 vek ajmo da ostavimo po strani te stare izraze i jos gore stara verovanja
to sto je dete napravio neki skot ne znaci da ce i dete biti skot...ono sto zenu u tom trenutku tera na abortus je to sto ne zeli da zacne dete s nekim ko ju je silovao i ostetio i mentalno i fizicki...svi mi zelimo decu iz ljubavi

ja licno, da se ogradim, nisam nigde ni napisala da treba roditi posle silovanja, da si citala znala bi da sam ja za abortus iz bilo kog razloga jer svako ima prava da uredjuje svoj zivot kako zeli, dakle naravno da majka ako posle silovanja zatrudni i ne zeli to dete treba da abortira ali ne zato sto je to dete skot, jer da bi se to utvrdilo treba mnogo godina detetovog zivota da prodje i da dodje do izazaja njegova licnost, vec zato sto zna da nije sposobna da se brine o detetu koje je napravljeno na tako surov nacin, ne zeli da u njoj raste dete koje je posledica silovanja

Kakav pokušaj izvlačenja, to je ono što sam mislila u prvom postu, samo što
je možda bilo neozbiljno napisano, sorry ako sam nekog povredila načinom.
Neozbiljno? :eek: Devojko saberi se......neću ovde da morališem....ali ako si samo pomislila da je biće koje ni za šta nije krivo na ovom svetu.....a biće ubijeno.........skot?........onda tek vidim kakav talog je dobio pravo da živi........

Opravdavam abortus u svim sluchajevima kada se unapred zna da to dete neche imati dobar zzivot
zbog samog deteta pre svega
Ne opravdavam abortus kao sredstvo kontracepcije

Kako god, deca su divna, nije uvek lako proceniti shta je u datom momentu najbolje za njih, ali uvek treba pokushati.

Nikad, ali nikad, dete ne sme da ispashta tudje greshke...i ako postoji verovatnocha da che se to desiti, onda je bolje da se ne rodi.

da li je iko od vas proveo bar jedan ceo dan,a da ne kazem mnogo vise sa detetom koje je 'nesposobno za samostalan zivot',ono koje nije svesno svog okruzenja,deteta koje nikada nece stati na svoje noge ,deteta koje ne moze samostalno da dise ,da kontrolise svoje funkcije,koje ne moze da razmislja...cija majka nikada nece osetiti njegov zagrljaj,cuti ga da prica,videti njegov osmeh...I ako se rode,pozive veoma kratko i za taj period se napate i oni,a i okolina,to znam iz licnog iskustva,a neki ne bi nikada poziveli ni toliko kratko,da nauka nije uznapredovala,i pojavile se aparati koji ih neko vreme odrzavaju u zivotu,lekovima,ishrani putem sonde... i sve to im produzi zivot na jako kratko....A da ne govorim o siromasnim porodicama sa takvom decom,oni njima ne mogu pruziti specijalnu negu,koja im je potrebna,zato... Cin abortusa je stvar licnog izbora,i treba ga postovati ma koliko da nam se ne svidja...Jer se tu ne radi o radjanju zdravog deteta ciji su roditelji mozda privremeno siromasni i bez sredstava,mozda i za stalno,to su sasvim dve razlicite price i ne mozes tako stavljati sve u isti kos,jednostavno ne mozes...svaki problem zahteva specijalan pristup,i nije sve na isti sablon,to ne postoji....
Moj post je bio ironičan i odnosio se na licemeran stav pojedinaca da se abortus dozvoli SAMO ako postoji opasnost da se dete rodi defektno.
Po čemu je retardirano ili fizički defektno dete nepoželjno. Zato što nije zdravo? Zato što, da te citiram, "majka nikada nece osetiti njegov zagrljaj,cuti ga da prica,videti njegov osmeh..."...Ali i tih par meseci dete je bilo voljeno.....neko ga je grlio, ljubio, voleo, mazio, i neko tuguje jer ga više nema.....

Back