Čekaj, ti znači smatraš da ako postoji opasnost da dete bude rođeno bolesno ili defektno onda treba abortirati? Kakvo licemerje! Znači pravo na rođenje imaju samo zdrava deca! A ako se dete rodi zdravo a posle se razboli, je l onda kolac u čelo ili da i dalje brinemo o njemu?
doticnog gospodina kojeg si citirala ne podrzavam uopste...ali mi je zapalo za oko par postova gde spominjete rodjenje deteta sa nekim deformitetom,anomalijama,genetskom bolescu....licno,mogu smatrati da nisam pristalica abortusa,ali ako je rec o takvom stepenu poremecaja ploda,da od cina samog rodjenja ostane na aparatima kao biljka,i pozivi 2-3 dana,nedelju dana ili godinu,abortus smatram nuznim...Roditi zdravo dete,ne zbog sebe i drustva,nego zbog njega samog je nesto najlepse. Pricate kako je zlocinac majka,koja rodi dete ,a nema za hleb,a kako po toj logici onda nije zlocinac i ona koja ga rodi da bi patilo i zavrsilo ubrzo na mukama....Ne zelim nikome takvo iskustvo,i nisi u pravu sto se toga tice...
Jos nesto,radila sam u decijoj bolnici kao sestra i to na intenzivnoj nezi,i svega se nagledala,ne dao Bog nikome ni iz daleka videti takvu patnju i mucenje jednog bica,a ni bol njegovih roditelja koji sahranjuju tek rodjeno dete...
Roditi zdravo dete koje se kasnije razboli,je nesto na sta ne mozemo mi uticati,i to je strasno,ali se vredi boriti i nadati oporavku,voleti ga i biti uz njega
Roditi dete,za koje znate da mu sledi letalan i mucan kraj,dijagnostifikovati u toku trudnoce teske poremecaje i roditi nakon svega,to je okrutno...Sto je najgore,to roditelji shvate,ali kasno...