Abortus da ili ne?!

Čemu ovakva umobolna razmišljanja.Ko to može da me natera da rodim? Samo JA sama i to koliko hoću i kad hoću.Pozdravljam pravo slobode žene da odluči SAMA. Dobro je da se abortus može izvesti legalno u zdravstvenim ustanovama i od strane stručnih lica.Dakle, tako urađen abortus ima manje posledice po zdravlje žene.Mislim da su današnje devojčice dobro obaveštene o svemu pa i o zaštiti od neželjene trudnoće. Nego,da kažem: postoji jedna mađarska izreka "mikor felal, ese megal" što znači,kada mu se digne,pamet mu stane.Nadam se da ste razumele ovu izreku.Nemate kud sem da raširite noge.Muškarce uglavnom u tom momentu ne zanima da li koristite nekakvu zaštitu ili brojite plodne i neplodne dane.Prema tome ko može da mi zabrani da ispravljam ZAJEDNIČKE greške????? Rekoh deca se rađaju iz ljubavi a ne iz pukog seksa:pms::tiganj::azdaja:

Daco...gospodjica je samo bila sarkasticna i pravila je parodiju od odgovora ljudi koji to trube na ovoj temi,nije ona mislila to shto je napisala,vec je karikirala...mislim da se trebash odazvati na ovo..

.... znaci ti nisi pacenica zato sto si od 5 dece odlucila da rodis 3... ja mislim da samo pacenici mogu da zrtvuju druge da bi ocuvali verovanje u sopstvenu savrsenost

tacno....al meni niko ne odgovori na post sa nekoliko strana unazad sa slicnim pitanjem :neutral:

zato sto je tesko dati odgovor
kako eufemizmima prikazati zelju da se kazni neko ko je pogrijesio

izdvojeno je nekoliko slucajeva... bolest, silovanje
ta djeca ce biti ubijena jer su zaceta bez namjere zene, kao i zato sto im se shebao dnk lanac... znaci, u prvom slucaju nije bilo namjere, a u drugom jeste, ali nije sve ispalo kako je trebalo, pa kao na tabli pisi brisi, mozda drugi put bude bolje

koliko postoji namjera kod zene koja pije pilulu ali je eto nesrecnim slucajem spada u onih 1%?
kod nje nema namjere da dobije dijete... preduzela je sve mjere... ali za nju ne vazi pisi-brisi... jer ona je glupaca koja nije pored te, kako nas uvjeravaju sigurne kontracepcije, koristila i kondom, kao i metod vadjenja i to smao u neplodnim danima... zabranite joj jos i a uzme pilulu za da posle, i ojha, da slavimo radjanje djece koju ce roditelji, ako klinci budu imali srece, zavoljeti kada im cuju plac... mozda

Ne mislim da sam savršena niti da sam paćenica ali sam bila svesna da ne bih bila u stanju podići,odnegovati,vaspitati i izvajati ta mala bića u prave,poštene,voljene ljude.Napominjem,prvi porođaj-prvi sin,drugi porođaj-blizanci. Jeb..,jeb,,,,,rađaš,rađaš,posle klinčuriju prepustiš ulici i proizvedeš kriminalce:thumbdown::azdaja:,To je Ok????

...najvaznije je da ti imas racionalan razlog - izgovor za sve sto radis

ti kazes da je abortus najsurovije ubistvo
zasto mislis da je humanije ubiti bolestan plod nego ubiti zdrav?
zasto je, uopste, humano ubiti bolesno dijete?
zar i ono nema pravo da zivi?
tako i djeca zaceta silovanjem
zar je dijete krivo sto je zaceto an takav nacin? i ono bi mozda zeljelo da zivi, mozda bi to klince bilo najdivnije na svijetu... ali je, eto, neko rekao da je opravdano njega ubiti

ako postoji licemjerstvo vezano za ovu temu, onda je to ovaj nacin razmisljanja
dati opravdanje za neke, a druge osuditi

jer ako se gleda iz ugla djeteta, ni jedan abortus niej opravdan, jer i mali daunovac zeli da zivi, on je srecan u svom malom svijetu... retardirani ljudi nisu toliko svjesni svoje zaostalosti, oni mu ga dodju, sta vise, najsrecniji ljudi na planeti, zarobljeni u tijelu i umu djeteta... zasto onda njega ubiti?... zasto?... zbog roditelja! ne klinca, vec roditelja koji nije u stanju da zivi sa bolesnim djetetom!
ako nije za osudu roditelj koji ne moze da zivi sa bolesnim, ili ne moze da zivi sa mozda zdravim, ali zacetim protiv zenine volje... zasto je onda za osudu ako par shvati da nece biti dobri otac i majka

silovana zena nije silovanje trazila pa se samim tim nije ni latila kontracepcije. i tesko da silovana zena moze da uziva u trudnoci i da sutra voli to dete. u svakom slucaju, u situaciji je da svakako sama treba da odluci sta ce da radi.
nasuprot zeni koja ima redovan seks sa svojim dragim i iz cistog idiotluka ne uzima kontracepciju, pa se posla busa u svoja "zenska prava" da abortira. u tome je kljucna razlika.
na devijacije sam mislila u smislu, ukoliko njih dvoje ne mogu da prihvate samu cinjenicu da i pomisao na sve ono kroz sta treba da se prolazi sa takvim detetom...
ali ako ti imas opravdanje za sledecu situaciju- par koji imaredovan seks i ne stite se nikako. i imaju abortus za abortusom, onda sam bez teksta.

Eh načitah se svega i svačega. Imam utisak da o ovoj temi raspravlja uglavnom mlađa generacija.Madona i ja smo generacija ali karijere nam nisu ni slične.Preživela sam dva abortusa,dva porođaja i rodila 3 dečaka.Činjenica je da je rođenje deteta nešto najlepše što sam doživela u životu. Naša deca su ŽELJENA DECA i rođena su u braku.Ali, što kažete desilo se i ono drugo.Nisam puno patila što sam uradila abortus mada mi nije bilo svejedno.Bitno je da su rođena deca VOLJENA.Drage moje i dragi moji,kada dođete u takvu dilemu,abortus ili ne, razmislite kako ćete podići to dete.Taj period traje mnogo duže nego onaj trenutak užitka koji postoji u intreresu produžetka vrste.Mi živimo u jednom društvenom uređenju. Ako vam to društvo ne obezbedi najbolje uslove za podizanje potomstva,rađajte samo jedno dete i to iz LJUBAVI, ne iz zezanja.Drage moje,ne dozvolite da budete "majke Jugovića" i majke paćenice i to samo u interesu nekih viših ciljeva recimo opstanka nacije i sličnih bla bla bla.I mislim da je žena ta koja u odluci o abortusu nosi dva glasa više,pre svega zato što na onaj prokleti sto legne ona a ne on.
:rtfm::cmok::cmok2::zag::brus::gace::amen:

Zbog ovakve filozofije, moja bivša supruga radi za siću kod privatnika i u isto vreme sama odgaja dva sina (bez moje pomoći) Kučka je abortirala treće dete i pored moje izričite zabrane, pa je dobila šut kartu. Verovala ili ne dok je bila udata za mene imala je i kućnu pomoćnicu, sad rilja za minimalac :evil:
Onda je mislila da će da izvuče pare ako mi sudski otme ovu decu, dobila je decu ali od mene nije ni dinar (niti će). Ja znam da će da se sad na mene obruše forumašice, kao to su tvoja deca trebe da ih pomogneš. E neću za inat, a ona će da se više pati (dok ne crkne) da dobro zapamti dan kad je ubila moje dete. :evil:
Za vas koji ćete da plačeta nad jadnom decom, da vas obavestim:ČIM IM MAMA CRKNE UZEĆU IH PONOVO!!!z;)

Zbog ovakve filozofije, moja bivša supruga radi za siću kod privatnika i u isto vreme sama odgaja dva sina (bez moje pomoći) Kučka je abortirala treće dete i pored moje izričite zabrane, pa je dobila šut kartu. Verovala ili ne dok je bila udata za mene imala je i kućnu pomoćnicu, sad rilja za minimalac :evil:
Onda je mislila da će da izvuče pare ako mi sudski otme ovu decu, dobila je decu ali od mene nije ni dinar (niti će). Ja znam da će da se sad na mene obruše forumašice, kao to su tvoja deca trebe da ih pomogneš. E neću za inat, a ona će da se više pati (dok ne crkne) da dobro zapamti dan kad je ubila moje dete. :evil:
Za vas koji ćete da plačeta nad jadnom decom, da vas obavestim:ČIM IM MAMA CRKNE UZEĆU IH PONOVO!!!z;)

Možda se sirotoj deci posreći pa tata prvi crkne i dobiju nasledstvo......

Nadam se samo da lepo spavaš noću i da svaki put kad zagrizeš parče hleba ili mesa se ne pitaš da li i tvoja deca imaju šta da jedu......

Možda se sirotoj deci posreći pa tata prvi crkne i dobiju nasledstvo......

Nadam se samo da lepo spavaš noću i da svaki put kad zagrizeš parče hleba ili mesa se ne pitaš da li i tvoja deca imaju šta da jedu......

VEROVALA ILI NE u slučaju da ja prvi crknem sve ide.....FONDU ZA RAZVOJ VOJVODINE (majke mi ne lažem, to sam uradio zato što mi je i ona rekla nešto slično kao ti, pa da me neko ne bi pogurao...)z:cry:z:mrgreen:

sram te bilo licemeru,zbog svoje sujete i zelje za osvetom ne ucestvujes u odgoju svoje dece niti ih finansijski pomazes, da im bar ne fali nista. pa ljudima ko tebi treba zabraniti da imaju ne decu,nego i kuce i mace.nisi dostojan ni vazduha koji dises kada si sposoban da ostavis decu bez icega zbog svoje zlobe i pakosti.

ybn psiho koji je napustio decu,nasao da moralise. koji ljudski sljam se nakupio po ovoj planeti.

sram te bilo licemeru,zbog svoje sujete i zelje za osvetom ne ucestvujes u odgoju svoje dece niti ih finansijski pomazes, da im bar ne fali nista. pa ljudima ko tebi treba zabraniti da imaju ne decu,nego i kuce i mace.nisi dostojan ni vazduha koji dises kada si sposoban da ostavis decu bez icega zbog svoje zlobe i pakosti.

ybn psiho koji je napustio decu,nasao da moralise. koji ljudski sljam se nakupio po ovoj planeti.

Hvala takođe. z:poz:

p.s. NIKO ne može nekažnjeno ubijati moju decu. :evil:

I takav jedan gmaz ima decu, eto.
Moj drug N.N., najbolji iz srednje, je imao sličan slučaj oca kretena.
I majku koja ih je sama izdržavala.
I obolela od raka.
I kad su deca zvala svog oca dušmana da im pozajmi pare mami za operaciju (1996. godine) on ih je odbio i rekao da mogu da mu se obrate kad im on zaista bude potreban, a da ga pre toga ne interesuju.
I mama im je 5 godina kasnije umrla.
Moj drug, koji je i u srednjoj imao omanji problemčić sa thc-om, posle majčine smrti, zapada u potpuno stanje depresije, apatije i užasne, užasne tuge...
Kao takav postaje izuzetno ranjiv, gubi kontakt sa prethodnim životom, poznanicima, društvom i uspostavlja novi sa nekim drugačijim ljudima... i nekim drugačijim sredstvima..

Neću da kažem da nije sam kriv za svoju sadašnju zavisnost...
Bio je matori magarac, imao je 20 godina kad mu je mama umrla, mogao je da se izbori sa tim... možda...
Ali eto.. nije uspeo...

O gadosti, u kakvim se sve oblicima ne pojavljuješ... :neutral:

Tačno. Ali ti upravo to radiš. Mučiš sopstvenu decu iz patoloških i izopačenih razloga. I što si ti onda bolji od nje?

Mada, nešto se mislim, ako se u rl-u ponašaš tako kako ovde pišeš, verovatno jadnica proklinje dan kada ti je i to dvoje dece rodila.....

Pogodila si. Inače stariji je izbačen iz svih škola u Vojvodini na godinu dana, a mlađi ima 8 jedinica (pratim je njihov razvoj)z:p

E izem ti državu u kojoj ovakvi gmazovi mogu da naprave dete a onda se hvale kako ne "daju ni dinara". Kad nam je pravni sistem otišao u peršun....pa finansijska odgovornost spada samo na jednog roditelja (najčešće majku). I još sav povređen i prepotentan kaže "ubila je moje dete a joj plaćao kućnu pomoćnicu"!:dash:
Da citiram pokojnu banu "Bog svakom da decu".....

silovana zena nije silovanje trazila pa se samim tim nije ni latila kontracepcije. i tesko da silovana zena moze da uziva u trudnoci i da sutra voli to dete. u svakom slucaju, u situaciji je da svakako sama treba da odluci sta ce da radi.
nasuprot zeni koja ima redovan seks sa svojim dragim i iz cistog idiotluka ne uzima kontracepciju, pa se posla busa u svoja "zenska prava" da abortira. u tome je kljucna razlika.
na devijacije sam mislila u smislu, ukoliko njih dvoje ne mogu da prihvate samu cinjenicu da i pomisao na sve ono kroz sta treba da se prolazi sa takvim detetom...
ali ako ti imas opravdanje za sledecu situaciju- par koji imaredovan seks i ne stite se nikako. i imaju abortus za abortusom, onda sam bez teksta.

a sta mislis kakva ce ona majka da bude...kad nije sposobna da ukljuci mozak i zastiti se na neki nacin jer stvarno mislis da ce biti brizna majka...pa jos da je nateras da rodi dete...pobogu ona nije imala mozga da stavi kondom odakle joj mozak da podize nov zivot... da joj zabranis abortus sta si dobio? jos jedno dete za zvecansku...divno...vrlo moralno
kad je realnost udari u glavu onog momenta kad shvati da je trudna i kada joj se ceo svet srusi (u slucaju da se ovo desi jer pricamo o tome da ne zeli dete) samo joj jos fali zabrana abortusa i primoravanje da rodi...bice divna mama :lol:

Odgovor je jednostavan..
Ako ne zeli dete..ne oseca se sposobnom da bude majka i roditelj ili je prirodno hendikepirana ..onda je abortus u redu..
ne znam zasto se oko abortusa pravi toliki problem
to je licni akt i stvar licne odluke..
pogotovo sto ima gomila njih koji NE treba da budu roditelji ..
kojima zakonski treba oduzeti to pravo..

Tako kratak a normalan i tolerantan odgovor :worth::ok:

Ниједно средство не штити сто одсто.
И шта кад болесна жена од 50 година остане у другом стању?
Кад јој је угрожен живот, рецимо?

Или кад буде силована девојчица од 15 година, од стране ујака рецимо?
Да ли она уопште има право да одлучује?
Рецимо да си ти мајка те девојчице, шта би одлучила у том случају?
Или ти одлучиш да роди, а њен отац се оштро супротстави томе.
Шта онда?

Не одобравам абортус. Нисам имала ниједан и искрено, ужасавам га се,
али признај да постоје ситуације када човек треба да се замисли.

Slazem se .

Eh načitah se svega i svačega. Imam utisak da o ovoj temi raspravlja uglavnom mlađa generacija.Madona i ja smo generacija ali karijere nam nisu ni slične.Preživela sam dva abortusa,dva porođaja i rodila 3 dečaka.Činjenica je da je rođenje deteta nešto najlepše što sam doživela u životu. Naša deca su ŽELJENA DECA i rođena su u braku.Ali, što kažete desilo se i ono drugo.Nisam puno patila što sam uradila abortus mada mi nije bilo svejedno.Bitno je da su rođena deca VOLJENA.Drage moje i dragi moji,kada dođete u takvu dilemu,abortus ili ne, razmislite kako ćete podići to dete.Taj period traje mnogo duže nego onaj trenutak užitka koji postoji u intreresu produžetka vrste.Mi živimo u jednom društvenom uređenju. Ako vam to društvo ne obezbedi najbolje uslove za podizanje potomstva,rađajte samo jedno dete i to iz LJUBAVI, ne iz zezanja.Drage moje,ne dozvolite da budete "majke Jugovića" i majke paćenice i to samo u interesu nekih viših ciljeva recimo opstanka nacije i sličnih bla bla bla.I mislim da je žena ta koja u odluci o abortusu nosi dva glasa više,pre svega zato što na onaj prokleti sto legne ona a ne on.
:rtfm::cmok::cmok2::zag::brus::gace::amen:

:worth::ok: ...svaka cast na hrabrosti da ovo napises

:ok:ovo treba uramiti

Oooo kakvo iznenadjenje od tebe, umes da budes savestan muskarac :ok:

Čemu ovakva umobolna razmišljanja.Ko to može da me natera da rodim? Samo JA sama i to koliko hoću i kad hoću.Pozdravljam pravo slobode žene da odluči SAMA. Dobro je da se abortus može izvesti legalno u zdravstvenim ustanovama i od strane stručnih lica.Dakle, tako urađen abortus ima manje posledice po zdravlje žene.Mislim da su današnje devojčice dobro obaveštene o svemu pa i o zaštiti od neželjene trudnoće. Nego,da kažem: postoji jedna mađarska izreka "mikor felal, ese megal" što znači,kada mu se digne,pamet mu stane.Nadam se da ste razumele ovu izreku.Nemate kud sem da raširite noge.Muškarce uglavnom u tom momentu ne zanima da li koristite nekakvu zaštitu ili brojite plodne i neplodne dane.Prema tome ko može da mi zabrani da ispravljam ZAJEDNIČKE greške????? Rekoh deca se rađaju iz ljubavi a ne iz pukog seksa:pms::tiganj::azdaja:

Bravo :zpozdrav:

Ne. Nego je tebi dosadno pa si našao nas ovde da drndaš i pališ vatru. Hajde idi igraj se na nekom drugom pdf-u....ako već ne želiš da postuješ na zadatu temu....

Stariji (ona propalica) se ovih dana dovukao kod mene, da mu sredim da se upiše negde (bilo gde) a njegova mama se više ne protivi tome, nego i ona apeluje na mene, kao:"Pomozu mu, izvedi ga na put..."z:p
Nema više ono:"Ti meni moraš dati ovo i ono ili ću ja da te tužim, pa ćeš onda morati i ovo i ono..." z:mrgreen:

a sto je najgore stvarno znam nekoliko muskaraca koji su zbog druge ckepi ostavili decu, zaboravili ih i potpuno prekinuli kontakt sa njima.....aj sto se razidjes sa nekim,normalno je desava se i sta sad....al da ostavis decu i pravis se da nikada nisu postojali je takva podlost i niskost....stvarno treba izdavati dozvole za pravljenje dece.

:zcepanje:
a kakvu ces da ih uzmes ponovo...budi srecan ako te ne pljunu u lice
strasno

toliko ih volis da si ostavio da gladuju...postedi nas te price molim te...treba da se stidis

eto obrusila sam al sam morala jer sam bukvalno zinula

jeste ok imas prava da se ljutis na nju, ma mozes i da se rastavis zbog toga sve ok...ali da ostavis decu da gladuju...pa ja da sam na njenom mestu...pa ti ih nikad u zivotu ne bi video, pa i posle moje smrti ako bi se to desilo pre njihovog punoletstva...pa nasla bi im staratelja za svaki slucaj, sve moguce mere da ih nikada u zivotu ne vidis...sram te bilo teras inat preko rodjene dece

a kada ona budu punoletna i kako ti kazes majka im crkne...nek te vidjaju ako hoce...al tesko...jednom ce ti vratiti

a vi ako morate ovo brisite...al ja sam morala ovo da napisem

a sto je najgore stvarno znam nekoliko muskaraca koji su zbog druge ckepi ostavili decu, zaboravili ih i potpuno prekinuli kontakt sa njima.....aj sto se razidjes sa nekim,normalno je desava se i sta sad....al da ostavis decu i pravis se da nikada nisu postojali je takva podlost i niskost....stvarno treba izdavati dozvole za pravljenje dece.

Jugoslavijo na noge pevaj nek te čuju,
ko ne sluša pesmu slušaće oluju. :zima2:

:zcepanje:
a kakvu ces da ih uzmes ponovo...budi srecan ako te ne pljunu u lice
strasno

toliko ih volis da si ostavio da gladuju...postedi nas te price molim te...treba da se stidis

eto obrusila sam al sam morala jer sam bukvalno zinula

jeste ok imas prava da se ljutis na nju, ma mozes i da se rastavis zbog toga sve ok...ali da ostavis decu da gladuju...pa ja da sam na njenom mestu...pa ti ih nikad u zivotu ne bi video, pa i posle moje smrti ako bi se to desilo pre njihovog punoletstva...pa nasla bi im staratelja za svaki slucaj, sve moguce mere da ih nikada u zivotu ne vidis...sram te bilo teras inat preko rodjene dece

a kada ona budu punoletna i kako ti kazes majka im crkne...nek te vidjaju ako hoce...al tesko...jednom ce ti vratiti

a vi ako morate ovo brisite...al ja sam morala ovo da napisem

Čini mi se da se varaš. Ja sam uvek za sinove bio Tito, a gospođa me jeste pljuvala, mnoooogo, ali ekonomske sankcije čine svoje. Sad je mekša od zečijeg repića. I ja sam naučio nešto od UN i Butrosa Galija. :per:

Back