A Tile ?

Vaše mišljenje o Titu

• Ukupno glasova
    203
  • Anketa je zatvorena .
Samo me cudi kako se niko nije zapitao,kako?Prosecan radnik je efektivno radio 3-4 sata a kao sve je ekstra funkcionisalo?!Besplatno skolstvo?Besplatno zdravstvo?Nemoguce.
Nasi matorci stvarno nisu mislili svojim glavama.Ili ih nije bilo briga.A sad mi radimo po 10 sati za 300 zidova.Ludilo.

Не знам одакле потиче прича о просечном раднику и 3 -4 сата рада, али то је стварно којешта.
Радило се итекако се радило, у већини фирми и фабрика се озбиљно радило, е сад било је ту и неке државне администрације, типа СИП, СИВ и неких малих скровитих институција на буџету, које су служиле да супруге неких руководилаца шатро нешто раде, али такве институције постоје и дан данас, рецимо Завод за проучавање културног развоја Србије у Риге од Фере.
:mrgreen:

msilim, nisi u redu...bilo je muslimana i u cetnicima :(

pa ja sad ne govorim o nacionalnom sastavu cetnika..vec o njihovom primarnom zadatku ...spasili su na desetine srpskih sela po hrvtaskoj i bosni, sklanjali narod i drzali straze...sukobili se sa ustasam i balijama........mislim da je sad vec dovoljna distanca od ww2 da se neke stvari pocnu drugacije uciti i gledati....

nisam rekla da nisu ubijali i komuniste ali im je to bilo mnogo manje u opisu ratovanja od cuvanja srpskih glava......nismo dobru istoriju ucili...pobednici je pisu, pa friziraju...to valjda znas

Ne pricam o komunistima vec o obicnim ljudima koji nisu ni znali sta je to komunizam.

Iz licnih razloga ne zelim navoditi imana.

pa ja sad ne govorim o nacionalnom sastavu cetnika..vec o njihovom primarnom zadatku ...spasili su na desetine srpskih sela po hrvtaskoj i bosni, sklanjali narod i drzali straze...sukobili se sa ustasam i balijama........mislim da je sad vec dovoljna distanca od ww2 da se neke stvari pocnu drugacije uciti i gledati....

pa sad...to ja ne bih znala
no, ako je mojima vjerovati
onda je "sluzbena" istorija sasvim ok...bila...donedavno...
jer ne samo da nikog nisu spasili vec su i odnijeli sve sto nije bilo prikucano
ili sto sami nisu prikucali...:mrgreen:

ps mjesto radnje - bosanska posavina

nisam rekla da nisu ubijali i komuniste ali im je to bilo mnogo manje u opisu ratovanja od cuvanja srpskih glava......nismo dobru istoriju ucili...pobednici je pisu, pa friziraju...to valjda znas

Ma ne..istorija...svet..pocinju 1945. i tragicno zavrsavaju negde 90-ih :sad2: Pioniri tumaraju kroz maglu dozivajuci svog vodju...sanjaju marsalov povratak...stafetu..

I..onda se probude sa modricama,jer su tresnuli u snu sa kreveta..Budjenje je jako bolno..:mrgreen:

u pravu je omladinac

evo i malog joze na drugom zasedanju avnoja:

800px-Declaration.jpg

Не знам одакле потиче прича о просечном раднику и 3 -4 сата рада, али то је стварно којешта.
Радило се итекако се радило, у већини фирми и фабрика се озбиљно радило, е сад било је ту и неке државне администрације, типа СИП, СИВ и неких малих скровитих институција на буџету, које су служиле да супруге неких руководилаца шатро нешто раде, али такве институције постоје и дан данас, рецимо Завод за проучавање културног развоја Србије у Риге од Фере.
:mrgreen:

Znas ono,dodjes na posao.kafica,dorucak,radis cuku vremena onda regularna pauza,pa marenda:lol:,malo krivina u medjuvremenu,to je vec podne.Onda radis dve cuke i kuci.A plata ekstra.Dve takve plate u kuci,ihaaaa.:)
Ima i za more i planinu i Trst i sta ti ja znam.
To je moralo kad tad da stigne na naplatu.I evo stiglo je.

Back