Nemacka zapocela stvaranje EU armije sa jos tri zemlje, otvoren prvi komandni centar

migel59

Poznat
Poruka
8.319
Ron Fraser, USA

Oslobođena Nemacka

Germany Unshackled


www.thetrumpet.com/index.php?q=7459.6037.0.0

Cvrsto stojeci od njegovog predstavljanja brojnih opcija da osnazi nemacku vojnu silu u visokotehnolosku, profesionalnu masinu za brze reakcije, nemački ministrar odbrane Karl-Theodor Guttenberg je obelodanio njegovu poslednju inicijativu za razvoj panevropske vojske.

Sajt German-Foreign-Policy.com izvestio je prosle nedelje da “u sredu ove godine na antiratni dan, ministar odbrane Nemacke zajedno sa tri njegove kolege pokrenuo je zajedničku vojnu komandu za vazdusni transport. Ova komanda koja nosi skracenicu EATC" od ‘European Air Transport Command’ treba da bude pripremljena da sluzi “buducim ratnim misijama armije Nemacke (Bundeswehr) i drugih evropskih drzava na daleko efikasniji i troskovno efikasan nacin” (prvi septembar, originalni tekst je na nemackom ...soll die künftigen Kriegseinsätze der Bundeswehr und weiterer europäischer Staaten effizienter und billiger gestalten). Samo sta ovo znaci za Nemacku, za Evropu, i za ostatak sveta? To znaci da nacija koja je dala svetu dva svetska rata u periodu od samo dve decenije 20-og veka priprema se za rat ponovo! Citajte to: pripremljena da sluzi buducim ratnim misijama armije Nemacke (istaknuto od americkog autora ovog teksta). Druge evropske zemlje slede, ali je Nemacka ta koja zapoveda.

Tako, ne bi trebalo da bude iznenadjenje sto je novi sef ove zajednicke evropske vazdusne komande, pogadjate, nemacki visoki vojni oficir. “Prvi komadant je general major vazdusnih snaga Nemacke (Luftwaffe)”.

EATC ce se staviti u pravu perspektivu ratne politike EU drzava i stvoriti dalje korake ka razvoju armije Evropske Unije. Pridruzivanje u EU nacionalnih vojnih snaga sluzi posebno drzavi koja ima najjaci politicki uticaj u EU – Nemackoj” (americki prevod originalnog nemackog teksta Die Zusammenführung der bislang nationalen militärischen Kräfte nutzt dabei vor allem dem Staat, der in der EU politisch den größten Einfluss hat - Deutschland.).

Dalje, vojno objasnjeno, oni takodje zele, uz pomoc EATC, da prosire uticaj Evrope unutar NATO. Sa ovim namera je nositi se protiv dominacije USA, svetskog politickog rivala Berlina” (Ovo je originalni nemacki tekst: Darüber hinaus erklären Militärs, sie wollten mit Hilfe des EATC auch den europäischen Einfluss innerhalb der NATO ausweiten. Damit richtet sich das Vorhaben gegen die Dominanz eines weltpolitischen Rivalen Berlins, der USA.)

Tako je americki autor prevodio i tumacio originalan tekst koji je objavio nemacki sajt, ko zeli moze da procita originalni nemacki tekst:

Vise efikasan rat Effizientere Kriege Berlin/Eindhoven

www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/57884?PHPSESSID=nqqd4vbu1tq8ku8n77gf4o03p6

I vest od 31 avgusta da se 1 septembra u Ejndhovenu otvara EATC u prisustvu ministara odbrane Nemacke, Belgije, Francuske i Holandije:

Eröffnung des Europäischen Lufttransportkommandos in Eindhoven

www.bmvg.de/portal/a/bmvg/presse/pr...1200608B1B/W288UBQB978INFODE/content.jsp.html
 
Poslednja izmena:
Одлично што више Немци јачају то боље за Србију, с друге стране Хрвати су га наје**ли:mrgreen:
Zasto su Hrvati naj***** svabe su uvek bile uz njih bar do sad!
Jedino dobro je sto treba da neko ojaca i da zacepi usta Americi, ali nije dobro ni da Nemacka ojaca suvise, jer se zna kakvi su :)
 
Niko nikad nije pravio vojsku samo da bi se branio, tako da je za agresiju!
E sad na koga u to ne bi da ulazim al bice belaja :)

Nemackoj i njenim saveznicima trebaju resursi. Ako se pogledaju planovi angazovanja EU vojske jasno je da ce Afrika biti omiljeni kontinent a i delovi Bliskog istoka i zapadne Azije su zapali za oko.
 
care,smesno mi je koliko je ova vest nebulozna.Kao i tvoj komentar na odabir datuma

Dati su relevantni izvori, imas i video snimak i zasto ti je vest nebulozna?

Sta ti je smesno?

Homo sapiens je svesno bice i pripadnici ljudskog roda se smeju sa razlogom.

Mozda potcenjujes to sto Nemacka, Holandija, Francuska i Belgija otvaraju zajednicku vojnu EU komandu za vazdusni transport, ali ti vojnici veoma ozbiljno shvataju svoju uloge.

A komentar za datum, ako si uocio i Amerikancu u uvodnom postu to nije proslo nezapazeno, da za otvaranje komandnog centra EU vojske se izabere dan kada je napadnuta Poljska i izbio drugi svetski rat, naravno moze biti slucajno ali sasvim je logicno pitati se zasto pored 365 dana u godini izabrati bas taj dan.
 
od kad sam napisao..sa EU je nemacka dobila vice nego oruzjem ikad...sad joj treba vojska da to i zadrzi...ali da bi to uradila mora se osloboditi Nato PAKTA...

Koliko se moze primetiti EU armija ce imati u prvoj fazi neke labave veze sa NATO ali je jasno da je namera da u dogledno vreme ce se i te labave veze izgubiti.

Iako naravno u EU to rade na drugi nacin moze se povezivati sa nastajanjem slovenacke i hrvatske vojske unutar JNA, modeli i scenarija su sasvim drugaciji ali imamo jedan veliki vojni konglomerat unutar koga se stvara drugi koji u odredjeno vreme se potpuno osamostaljuje.

Pajo, jesi li primetio da na uglednom sajtu "Information on German Foreign Policy" (german-foreign-policy.com) autori kao najveceg rivala Berlinu smatraju Vasington.

To potvrdjje teze mnogih istrazivaca poslednjih godina da je Nemacka toliko ojacala, ekonomski, politicki i uopste u svakom pogledu, da vise nije ta koja cuti i sledi prekookeansku silu.

Sada je Nemacka ta koja kreira ciljeve i strategije koje drugi (saveznici unutar EU s zarom i ostali u EU sto nemaju kud) moraju da slede.
 
..

To potvrdjje teze mnogih istrazivaca poslednjih godina da je Nemacka toliko ojacala, ekonomski, politicki i uopste u svakom pogledu, da vise nije ta koja cuti i sledi prekookeansku silu.

...

mislis na vashington?

ne sledi ona vashington nego londonski i vol strit bankarski kartel.
nemachki dug je enorman, lako moze da stigne do 90% GDP.

zna se ko je gazda onda, onaj koji kontrolise novchanu masu tamo - isti onaj kartel koji vlada i "prekookeanskom silom", britanijom i celom zapadnom evropom.

nemacka je umrla 1945-e
 
ukoliko se desi da se moc preseli iz vashingtona u berlin, to ce biti samo zbog zelje kartela a ne zbog snage prezaduzene nemacke. nesto slicno se desilo kad se moc preselila iz londona u nju jork davnih godina.

cisto pak sumnjam da cde to da se desi, nemachka je ispushena, njeno stanovnistvo je matoro dozlaboga, kao nacija nikako ne liche na nemachku nekad.

azija je cilj kartela
 

Back
Top