BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Die Rettung von Seelen war das große Ziel, wofür Christus seine königliche
Robe und Königskrone, die himmlische Herrlichkeit und die Huldigung
der Engel aufopferte und seine Göttlichkeit beiseite legte, um auf die Erde zu
kommen und angetan mit Menschlichkeit zu arbeiten und zu leiden.“ (Advent
Review and Sabbath Herald, 21. November 1907)

Citat iz 1907. Koji potvrdjuje veru adventista u Isusovo Bozastvo i sa time i trojstvo.

Isus je svoje Bozanstvo stavio na stranu i dosao kao covek...

Pored toga mnogi citati se zloupotrebljvaju kada adventisti odbacuju neka pogresna ucenja o trojstvu kao sto je katolicko ucenje o trojstvu koje je pogresno, i onda se to lazno predstavlja i kaze se: ETO NISU VEROVALI U TROJSTVO???

JELNA VAJT PISE JOS 1897 godine o Hristovom bozsnatvu a ti kazes nisu verovali u trojstvo i hristovo bozastvo do 1931 i slicne dezinformacije izvadjenje van kontesta.

Reci mi kratko i konkretno. Da li su adventisti pre 1931 godine verovali u ...Sveto trojstvo...

Die Rettung von Seelen war das große Ziel, wofür Christus seine königliche
Robe und Königskrone, die himmlische Herrlichkeit und die Huldigung
der Engel aufopferte und seine Göttlichkeit beiseite legte, um auf die Erde zu
kommen und angetan mit Menschlichkeit zu arbeiten und zu leiden.“ (Advent
Review and Sabbath Herald, 21. November 1907)

Citat iz 1907. Koji potvrdjuje veru adventista u Isusovo Bozastvo i sa time i trojstvo.

Isus je svoje Bozanstvo stavio na stranu i dosao kao covek...

Pusti te priče o verovanju u Isusovu božansku prirodu po rodjenju...U to danas veruju i JS ali ne veruju u Sveto trojstvo...

Ne može ono tvoje...i sa time i trojstvo...

Reci mi kratko i konkretno. Da li su adventisti pre 1931 godine verovali u ...Sveto trojstvo...

Sta ja tebi da govrim kada sam pokazao da nisi govrio objektivno i varao si opet..

Bilo je to novo vreme posle mracnoig srednjeg veka i psotojali su jos mnogi koji nisu verovali u trojstvo kako ga katolicka crkva predstavlja.

I diskusije o tom trojstvu koje se odbacivalo zloupotrebljvaju takvi kao ti.

I JA NEVERUJEM DANAS U KATOLICKO TROJSTVO.

U ranijim godinama su postojali i mnogo onih koji su dosli iz raznih crkava i n isu vewrovali u katolicko trojstvo ili ne i u Biblijsko.

Aliu su vecina verovali.

Ali su svi bili vernici jer se istina na svim podrucjima tek utvrdjivala..

Ali kao sto sam ti pokazao tvoje izjave nisu tacne jer si ti uzeo samo godinu koja tebi odgovara da predstavljas svoje neistine.

A godinu 1897 i 1907 na osnovu kojih se vidi da adventisti veruju u Isusovo Bozasntvo i trojstvo TE UOPSTE NIJE ZANIMALA???

KAKO TO I ZASTO JERIHONAC???

ZATO STO NE ODGOVARA TVOJOJ PRICI!!!

Pusti te priče o verovanju u Isusovu božansku prirodu po rodjenju...U to danas veruju i JS ali ne veruju u Sveto trojstvo...

Ne može ono tvoje...i sa time i trojstvo...

Ma kakve price, svedoci neveruju u nikakvo Isusovo Bozasnbtvo.
Ja nemogu nista protiv toga sto ti uopste nerazumes i nemas znanja o ovoj temi pa neznas ni o cemu ja pricam ili dventisti.

PAZI KAKO SI NEPOSTEN DA JASNE IZJAVE O ISUSOVOM BOZASTVU IZ 1897 i 1907 NEZELIS DA VIDIS NEGO JOS ISKRIVLJUJES TE CINJENICE???

ZATO STO TOTALNO RUSE TVOJU LAZNU TEORIJU I PONOVO SE OTRKIVA TVOJE PRAVO LICE.

SADA TI SAMO JEDNO RPEOSTAJE DA MNOSTVOM POSTOVA ZATRPAS OVO STO SAM OVDE OBELODANIO, I DA URADIS KAO SVEDOCI da zatrpavanjem sakrijes istinu DA SE NEVIDI OVAJ TVOJ SRAMNI POKUSAJ.

Pa predocices opt neistine i vadjenja van konteksta.
Ja nemogu jednu recenicu da ovde napisem da ti nju ne izvrnes a kamoli sta drugo
Icices opet na te tvoje lazne linkove.
A ovo sto se jasno vidi da su adventisti od samog pocetka verovali u Isusovo Bozanstvo i trojstvo to ces da pometes ispod tepiha???
Ljudi vade citate van konteksta i predstavljaju ih pogresno.

Ti cak neznas sta ko veruje u trojstvo a usudjujes se da donosis sud o nekome???
Katolicko trojstvo je da sve jedna osoba glumi sve tri.
Biblijsko trojstvo kako veruju adventisti i pravoslavni je da su to tri razlicite odvojene osobe.
One zajedno cine jednoga Boga.

Gore sam dao izjavu da neverujem u katolicko trojstvo.
Posle vise godine neki takav kao ti uzme ovu moju izjavu van konteksta kao ti gore sa tih tvojih takvih linkova i tvrdi da adventisti ni 2012 nisu verovali u trojstvo?
Ti nisi nimalo ozbiljan niti objektivan.
Nemas nimalo osnove istine u sebi.
Jeste, kao sto sam rekao gore bilo je i takvih koji nisu.
Ali i onih koji jesu.
Objasnio sam gore zasto.
Ali ti i slicni uzmete samo ove koji nisu i kao otkrili ste Ameriku?
Bilo je i onih koji su odbacivali katolicko trojstvo kao ja, pa se njihove izjave danas zloupotrebljavaju.
A KAO STO SMO VIDELI TI ZA TU RAZLIKU O TROJSTVU NISI NI ZNAO A KAO IZNOSIS NEKO ZNANJE OVDE???

U 4 veku crkva srednjeg veka je tek javno utvrdila i ustanovila ucenje o Trojstvu iako je u njoj, celo vreme bilo onih koji su u njega verovali i onih koji nisu.

Preko 300 godina je crkvi srednjeg veka trebalo da u 4 veku proglasi ucenje o trojstvu iako je ono bilo u Bibliji, iako su mnogi tako i verovali a bilo je i onih koji nisu.

I tada su u crkvi postojali koji nisu verovali u trojstvo kao na primer Arije i njegova grupa.

Sada trebamo kao Jerihonac da uzmemo samo Arija i kazemo eto skoro 400 godina svog postojanja crkva srednjeg veka nije verovala u Trojstvo?

A za ove sto su verovali iako to ucenje jos nije bilo proglaseno da ih zapostavimo jer nam se ne uklapa u pricu???

Jerihonac je totalno neobjektivan nesto iz neznanja a nesto iz namere da smisli nego zlo i neistinu.

Onda se sluzi linkovima koji to isto rade i iznosi ovde ne objektivne stvari izvadjenje van svog konteksta ili u stilu kao ovo sa Arijem.

Dakle 381 p.ne. na koncilu u Konstatinpolu ucenje o trojstvu dobija neku svoju formu a zapoceto je na Nicenskom koncilu pocetkom 4 veka..
Da bi se ono utemeljilo i bilo prihvaceno od svih trebalo je da prodje jos par stoleca.
O tome moze da se procita u enciklopedijama.

I sada da povadimo ove koji nisu odma prihvatali,a ove koji su prihvatili da zanemarimo i kazemo da nisu 5,6 stotina godina verovali nikako u trojstvo???

Koje su to prljave igre koje vode ovakvi.

Nemoguce mi je da ne ponovim onaj tekst koji nazalost neki uvek iznova ispunjavaju:

2.Tim 3:8 Kao što se Janije i Jamvrije protiviše Mojsiju, tako se i ovi protive istini, ljudi izopačenog uma, nevešti u veri.

Janija i Jamvrija ima koliko hoces i sve ce ih biti vise kako se priblizavamno kraju.

Sotona ce se potruditi da sabere svoje u zitnice a Bog svoje.

Dakle pred sam kraj nece biti nista izmedju.
Nego jasne odluka na kojoj smo strani...

:

Poslednja izmena:
...Sta ja tebi da govrim kada sam pokazao da nisi govrio objektivno i varao si opet..

Ма уличар је један јако усамљен тип који је нашао начин да изазове већу пажњу.
Идеја је проста:
Причаће о нечему што не зна и у шта не верује, самим тим ће испровоцирати упућене ..

A ovo sto se jasno vidi da su adventisti od samog pocetka verovali u Isusovo Bozanstvo i trojstvo to ces da pometes ispod tepiha???

Adventisti nakon svog osniovanja nisu verovali u Sveto trojstvo. I nemoj pisati gluposti. Pazi ovako. Ovi adventisti kao pioniri adventizma Joseph Bates (1792-1872) James Springer White (1821-1881) Joseph H. Waggoner (1820-1889) Merritt E. Cornell (1827-1893) John Nevins Andrews (1829-1883) John N. Loughborough (1832-1924) Uriah Smith (1832-1903) S. N. Haskell (1833-1922) Alonzo Trevier Jones (1850-1923) Ellet J. Waggoner (1855-1916) nisu verovali u Sveto trojstvo. U Sveto trojstvo kao adventista nije verovao ni Džejms Vajt muž Elene Vajt. Sama Elena za svojih 70 godina staža nikada i nigde nije niti napisala niti izgovorila ...sveto trojstvo.

A prvi adventista koji je spomenuo ne Sveto trojstvo većš nešta što bi bilo u nekoj meri na neki način slično bio je Džon Harvi Kelog inače doktor i autor knjige ''Živi hram''. To je Glasniče bilo 1903 godine. Ne bih te zamarao o tom Kelvigovom učenju koje je Elena nazvala špekulantskim.

Inače termin '' trojstvo'' kod adventista prvi je upotrebio F.M. Viloks 1931 godine. A kako očito nisi obavešten na generalnoj konferenciji u Dalasu (Teksas) 1980 godine konačno je i definitivno usvojen trinitizam kao jedno od temeljnih verovanja adventista .

Verovatno nisi čitao adventističku knjigu Urije Smita ''Danilo i otkrivenje'' koja je prepuna ne-trinističkih stavova.

A tvoja tvrdnja da su adventisti od samog početka verovali u Sveto trojstvo očito je zasnovana na knjizi ''Movement of Destiny '' - Pokret sudbine'' od adventističkog istoričara Le Roy Froma iz 1971 godine. Zanimljivo je da se ta knjiga odavno više ne štampa. A i kako bi kada je neko shvatio koliko je From falsifikovao notorne činjenice kako bi adventiste prikazao kao trinitiste od samog početka.

Ма уличар је један јако усамљен тип који је нашао начин да изазове већу пажњу.
Идеја је проста:
Причаће о нечему што не зна и у шта не верује, самим тим ће испровоцирати упућене ..

I tako ja pričam o nečemu o čemu nemam pojma i isprovociram vas ...eksperte...:hahaha1:

U 4 veku crkva srednjeg veka je tek javno utvrdila i ustanovila ucenje o Trojstvu iako je u njoj, celo vreme bilo onih koji su u njega verovali i onih koji nisu.

Preko 300 godina je crkvi srednjeg veka trebalo da u 4 veku proglasi ucenje o trojstvu iako je ono bilo u Bibliji, iako su mnogi tako i verovali a bilo je i onih koji nisu.

I tada su u crkvi postojali koji nisu verovali u trojstvo kao na primer Arije i njegova grupa.

Sada trebamo kao Jerihonac da uzmemo samo Arija i kazemo eto skoro 400 godina svog postojanja crkva srednjeg veka nije verovala u Trojstvo?

Strašno. NIjednom nisam spomenuo bilo šta u vezi sa doktrinom učenja o Svetom trojstvu u bilo kom smislu. Jedino sam pisao o odnosu adventističkog učenja u vezi sa hronološkim prihvatanjem trojstva.

Na nikakvim knjigama se ne zasniva nego kao sto sam gore citirao da su adventisti verovalu u trojstvo 1897. 1903. Itd.
Ko veuru da je Otac Bog i sin Bog sta je to nego trojstvo???
Problem je sto ti se nesvidja ta cinjenica jer ti rusi pricu.

Naravno da je bilo i onih koji nisu verovali kao sto je bilo i u crkvi srednjeg veka.
Ni crkva srednjeg veka ne pominje rec trojstvo skori 490 godina a ipak je verovala u to ucenje.
I prvih 400 do 600 godina nije imala zvanicno to ucenje.

Tvoji pokusaji su bez ikakvog smisla.

Cak nisi ni razuneo primer crkve srednjeg veka koji sam naveo?

Na nikakvim knjigama se ne zasniva nego kao sto sam gore citirao da su adventisti verovalu u trojstvo 1897. 1903. Itd.

Kada je Džon Harvi Kelog 1903 godine nakon štampanja svoje knjige ''Živi hram'' izneo svoje učenje o...nečem što je na neki način ličilo na trojstvo ali nije bilo trojstvo...šta je Kelog predočio u vezi sa Svetim duhom a šta je u vezi sa tim tvrdila Elen Vajt...Da ti malo pomognem. Elen je u vezi sa Kelogovim učenjem tvrdila da je špekulantsko jer ...Boga i Isusa čini ne-entitetima.

Ko veuru da je Otac Bog i sin Bog sta je to nego trojstvo???

To nema blage veze sa trojstvom...ali blage. Pa čoveče gde tu vidiš ...trojstvo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back