Blogovi

jutros mi je na prozor sletela ptičica jedna pogledala me u čudu i kao da je rekla... zašto su ti ženo oči tako snene... pogledaj svuda oko sebe... veselo sunce jutro krasi... nemoj da ti suza oko kvasi... daleko nebo plavetnilo šalje... osmehni se ženo idemo dalje... ljubav je svuda oko tebe... udahni je duboko poslušaj mene...
Ti si budala,kako mi se cini... Ako nisi - izvini! Sve devojke zavaravas, Pa i mene pokusavas. Nemoj pamet da te vara, Bolje idi kod lekara! Nadji neku dobru spravu Da popravis ludu glavu! Ne bih vise s` tobom stala Da si sin generala, Da govoris sto jezika, Da je tvoja Amerika... Pise ti tvoja (ko zna koja), A sad cao,budalo moja!! :bye: :lol:
U moje jutro su usle vesti lose Vesti crne i nezgodne Kazu vise nema ga,on ne dise Ne koraca ovom zemljom,on koji se kleo da me voli najvise Ne hoda vise ovim cestama Ne,nije on zastao,otisao je putem beskraja Kazu ljudi nema ga,a ja sam mu se na drumovima nadala U tom jutru moja nada je stradala Govore o njemu,spominju ga ,ali ne cujem Sve znam,poznajem ga dobro tako da za njihove reci ne brinem Pustila bih suzu otisao je covek ovog roda Pustila bih suzu otisla je osoba koju sam davno volela Patila bih ,ali nemam tugu,na njega sam je davno potrosila I sada je jasno necemo se sresti skoro Da li uopste hocemo pitanje je veliko? A kada dodje vreme da zalutam prateci njegove tragove Kada dodje vreme da spojimo pokidane krajeve I sretnemo...
Pod Turcima smo robovali petsto godina i posledice se još i dan danas osećaju.Gledajući(doduše dobrovoljno) Velikog Brata i Farmu..da ne spominjem Trenutak Istine....smatram da će posledice biti fatalnije i dugoročnije nego ropstvo pod Turcima. p.s.Unapred se izvinjavam svim ljubiteljima gore pomenutih i sličnih emisija.... :dash::evil::sad2:

:)

Младићу, не заборављај молитву. Сваки пут у молитви твојој, ако је искрена, сине ново осећање, а у њему и нова мисао, коју раније ниси знао, и која ће те изнова охрабрити, и разумећеш да је молитва васпитање. Још запамти: свакога дана, и кад год само можеш понављај себи: "Господе, смилуј се на све који су данас пред Тебе изишли", Јер сваког сата и сваког тренутка хiљаде људи остављају живот свој на овој земљи, и душе њихове долазе пред Господа - а колико се много њих са земљом растало усамљених, никоме незнаних, у тузи и терету душевном, за којима нико неће зажалити, неће чак ни знати за њих да ли су живели. И гле, можда ће се с другог краја земље уздићи твоја молитва ка Господу за покој душе његове, макар ти њега никако и не знао, нити...
KAMEN PRIJATELJSTVA III
PAJČE:STIGAO KAMEN !!!....evo poštar zove...odoh do u poštu PRE NEKIH 15 minuta podigao sam kamen....Poštar me zvao, ja rekao da je tesko...mada sam ja blizu pošte, jedna livada nas deli, a on kaže " jeste tesko je, al kako sam ga ja doneo dovde, sa autobuske stanice do pošte, a jajara poštarska ima moped. Ja dođem u poštu ono njega nema, otisao na jutarnje pivo u kafanu". i tako ja paketić menjaj slevog ramena na desno i donewoh kući... GIGI je odmah pregledao i pročitao.... piše ovako : Za našeg Pajčeta, Da forumsko druženje traje bar koliko i ovaj ..........kamen.......... Rada i Ljilja MMM EVO voto dokumentacija šalter prilkom preuzimanja Gigi čita pisamce koje su mi one stavile vidi se i kamen malo....lep, kockast, ma...
U rano proleće ove godine rešimo Maca i ja da pravimo fontanu u dvorištu. Krenuše radovi i normalno da sam moje F-ovce obaveštavala o njihovom toku sa sve slikama. Nekako se potrefi, pa je Paja sedeo u svom dvorištu i inspirisan našim druženjem i velikom ljubavlju prema nama, pacijentima, napisao pesmu o nekim likovima sa odeljenja. E baš nas je dotakla ta pesma. Nekom oko zasuzi, nekom stade knedla u grlu, a ja reših da se drugu Paji revanširam poklonom. Pitam ga za adresu jer hoću nešto da mu pošaljem poštom, on mi je posla na pp i pita šta mu šaljem LJILJA MMM: Ama poštom hoću jedan kamen iz mog kamenoloma da ti pošaljem na poklon. Da ga staviš u dvorište, ali negde na videlo, pa da se setiš kad god ga pogledaš na sve nas. Trajna...
Čovek je nerazuman,nelogičan i sebičan. NIJE VAŽNO,VOLI GA! Ako činiš dobro,okarakterisaće to tvojim sebičnim ciljevima. NIJE VAŽNO,ČINI DOBRO! Ako ostvariš ciljeve,naći ćeš lažne prijatelje i iskrene neprijatelje. NIJE VAŽNO,OSTVARUJ SVOJE CILJEVE! Dobro koje činiš,sutra će biti zaboravljeno. NIJE VAŽNO,ČINI DOBRO! Poštenje i iskrenost učiniće te ranjivim. NIJE VAŽNO,BUDI ISKREN I POŠTEN! Ono što si godinama stvarao, u času bi moglo razrušeno biti. NIJE VAŽNO,STVARAJ! Ako pomažeš ljudima,možeš loše proći. NIJE VAŽNO,POMAŽI IM! Daješ svetu najbolje od sebe, a on će ti uzvratiti udarcima. NIJE VAŽNO,DAJ NAJBOLJE OD SEBE!
Nisam mogla da odolim ovoj mudroj izreci ..slučajno sam je našla Prijateljstvo je neko ko razume tvoju prošlost, veruje u tvoju budućnost i prihvata je danas onakvim kakav jesi...
Šta 'oćeš?
Heo ne hteo moraš u Opštinu po državljanstvo. Zakon hoće da svaki čas dokazuješ da si državljanin jedne te iste zemlje. Ili misle da sam se predomislio ili im je stalo da od takse popune budžet? Nisam još uvek siguran šta bi moglo biti? I eto mene u redu ispred opštinskog šaltera po ko zna koji put da dokazujem da sam državljanin ove zemlje. Nekako i dočekah al' taman kad htedoh da otvorim usta sa druge strane me dočeka neljubazni glas,mlade šalterske službenice: "šta 'oćes?". Uplaših se od povišenog tona a na "ljubaznost" sam navikao. Rekoh po šta sam došao i odmah me sačeka novo pitanje: "da li si uplatio taksu". Nisam,rekoh...."onda idi uplati i skloni se bre sa tog šaltera zar ne vidiš da će taj čiča iza tebe da rikne". Stvarno iza...
Na Krstarici postoje razni pdf-ovi, razne teme koje posećuju razni ljudi, već prema sopstvenim afinitetima. Priključila sam se krajem maja 2008. godine jer mi je trebala pomoć i saveti oko Meša, šteneta nemačkog ovčara, za koga se ispostavilo da je totalno drugačiji od bretonaca. I normalno odem na pdf svet životinja. Malo je reći da tamo uživam. Ljudi su divni, daju savete, pomažu, prepuno je fotografija kuca,maca, ptica i jako veselo od silnog prepričavanja dogodovština. E sad, pdf je podeljen po FCI grupama, u okviru svake grupe ima tema o rasama, i pravilo je da se na temi piše o psima a ne o raznim drugim stvarima. To je i razumljivo, jer ko dodje po neki savet ne mora da prelistava stotine stranica naše priče. Mnogi od nas su se...
NE MOGU REĆI DA SAM TE VOLEO DA NISAM ŽELEO DA NISAM PROBAO KADA JE SVAKI MOJ POKUŠAJ ZABORAVU ODOLEO MOŽDA MENI JOŠ BLISKA TAMO NEKOM DALEKOM MOJU OMILJENU VEČERU SPREMAŠ I O TOME NIŠTA NE ZNAŠ MOŽDA UTRNULA OD ŽELJA DEČJIH SPREMAŠ NEŽNO LEŽAJ NEČJI I O TOME I NE SNEVAŠ I UPRKOS SVEMU PORED SVIH SUMNJI IMAM JOŠ JEDNU DILEMU KAKO USPEVAŠ DA U MENI JOŠ ODOLEVAŠ
Teško mi je. I to jako teško. Ne očekujem sažaljanje i utehu, jednostavno govorim o tome. Slavim slavu – Ranđelov dan (sv.arh.Angel Mihailo). U desnoj ruci plameni mač u levoj vaga. Teret greha prema teretu pokajanja i svakako-sud grehu. Moj je greh veliki, verovatno, kada se osećam baš ovako. Svi su bili tu. Bili i otišli. Ostao sam sam. Opet sam. Ona nije bila. Kao ni moja ćerka. Ćerka je poslala bar SMS. Tri reči: “Tata – sretna slava”.Moj odgovor je bio kratak: “Hvala!“. Obećale su. Obećale su da će svratiti. A nisu. Dan je bio lep, prijatan, sve je teklo po planu.Sve sem njih dve. Nije mi žao. Nekako sam znao, jednostavno sam osećao da su njihove izgovorene reči bile LAŽ. Ali nekako sam se nadao, a nada umire poslednja… Biće...
Malo sam istrazivao na temu zdravlja u poslednje vreme, pa hocu da podelim sa vama nesto od toga. "Autizam je otkriven 1943. Dr Miler kaze da su se 1950ih deci davale 4 vakcine, i stopa autizma je bila 1 u 10,000 dece. 1981 dodalo se jos vakcina na listu obaveznih vakcina za decu, i stopa autizma je skocila na 1 u 2,600. 1996 sadrzaj zive u vakcinama se prakticno udvostrucio, i stopa autizma je skocila na 1 u 350 dece. sada se 13 vakcina daje deci i stopa autizma je 1 u 100 kod decaka, i 1 u 400 kod devojcica (decaci imaju vise slucajeva zato sto testosteron reaguje sa zivom - Hg). U Americi 1 u 68 porodica ima dete sa autizmom. Kako se Thiromesal(derivat zive, koristi se kao prezervativ u vakcinama) uklonio iz vakcina u Kaliforniji...
Preporučujem nove serije
Ukljuciš TV i nemaš šta drugo da gledaš osim seriju čiji tekst skoro svako od nas već zna napamet. Postadosmo glumci u sopstvenoj kući izgovarajući tekst zajedno sa akterima. Iz dana u dan,iz nedelje u mesec , iz godine u godinu uvek gledamo iste filmove i serije.Samo ih prenesu sa jednog kanala na drugi dok se sve TV stanice ne izređaju a onda krenu ponovo u krug. Napraviše bre budale od nas. I niko im to ne zabranjuje. Reći će prebaci na drugi kanal. Pa hoću,nije problem ali ni na njemu nije nešto što već nisam gledao. Zbog toga ću ovde da predložim neke nove serije koje su trenutno hit i mesto gde mogu da se gledaju za gledanje jedan klik ovde Preporučujem ove serije: The Vampire Diaries
PESMA O KERUŠI
Jutros u košari,gde sja,šuška Niz rogoza žućkastih i krutih, Sedmoro je oštenila kučka, Sedmoro je oštenila žutih. Do u sumrak grlila ih nežno i lizala niz dlaku što rudi, i slivo se mlak sok neizbežno iz tih toplih materinskih grudi. A uveče,kad živina juri, da zauzme motke il prut jak, izišo je tad domaćin tmuri i svu štenad potrpo u džak. A ona je za tragom trčala, stizala ga kao kad uhode... I dugo je, dugo je drhtala nezamrzla površina vode. Pri povratku,vukuć se po tmini, i ližići znoj sa bedara lenih, mesec joj se nad izbom učini, kao jedno od kučića njenih. Zurila je u svod plavi,glatki, zavijala bolno za svojima, a mesec se kotrljao tanki, i skrio se za hum u poljima. Nemo,ko od milosti il sreće, kad...
magla tiha i teška kao moja mašta moja ljubav daleka a tako laka laka kao pero nestvarna kao san ljubav... prividno beskrajna , lepa i mom oku daleka..
If you read the title and are still reading this, I hope it is out of anger or morbid curiosity, wondering, "How could anyone say such a thing?" If not, this piece is for you. To anyone who says, "It's just a dog:" You are the reason rescues exist, why thousands of dogs die everyday in shelters, homeless and unwanted. You are the backyard breeder or puppy miller, who looks at a dog and sees dollar signs, who cares nothing for the inevitable decline in the dog's health after having litter upon litter of puppies, nor for the countless dogs who will now die in shelters because the puppies you breed have taken up their homes. You are the supporter of these backyard breeders and puppy mills, willing to pay $500 or...
Gledao sam svet ocima svakodnevnice: Video sam boje bez zivota, Figure bez oblika I radosti bez emocija. I sve je tako otrcano; Kako je dosadan ovaj pogled... Gledao sam svet iz treceg lica, Sa suprotne strane hodnika: Video sam sebe kako stojim nepomicno, Vreme kako tece bez mene I ljude koji me blago guraju u prolazu, Ne primecuju nista, ne znaju nista. Kako je sumoran ovaj pogled... Gledao sam svet duboko iznutra: Video sam ogroman ponor koji je sve dublji, Sacinjen od ugljenika, vodonika i azota, Ovo telo sto me ogranicava I izlaz koji se svakim danom cini sve dalji. Kako je mracan ovaj pogled... Na kraju sam zatvorio oci: Konacno nisam video nista. Samo blago svetlo ulicne svetiljke Koje me miluje i sapuce mi: "Ovde si...
Има нешто што се на земљи не може, а човјек и народ не могу без тога, или ако могу, чедо моје, то нису људи нити је то народ. Има нешто, чедо моје, што се на њиви не може узорати, у ковачници исковати, у шуми разлистати, ни у сну снити, ни језиком изрећи, ни мишљу досећи, ни мачем убити, ни у причи испричати. Има нешто што се на земљи никако не може. Али сваки човјек над својом главом има своје небо, и сваки народ над собом има своје небо. Тамо им је све што им није на земљи. Тамо им је, чедо моје, баш оно што на њиви не расте, што се у ковачници не кује, у шуми не листа, у ватри не гори, у сну не снива, језиком не изговара, мишљу не досиже, мачем не убија, причом не прича. Заиста, тамо им је све што није на земљи...
У некој далекој земљи живео је цар, који се под старост забрину и запита: - Ето- рече он – ја сам се у своме веку свачим задовољио,и није било ствари у домашају човечијем коју нисам видео.Једно пак не познадох у животу.Нисам видео Бога.Хоћу да га видим!Позове своје великаше,мудраце и свештенике и рече им:-ако ми не покажете Бога, све ћу вас лишити чина и љуто казнити. И даде им рока три дана.Овлада брига у двору,оборише главе дворjани и снуждени премишљају.Трећег дана,о року,тачно у подне,зовне их цар Умукли мудраци, све- штеници и великаши а страшне речи грмљаху из царевих уста.У том часу наиђе један пастир и рече цару:-Допусти мени да испуним твоју жељу!-Добро-одговори цар-само пази,глава ти игра у твом одговору! Тада пастир изведе...
Neko na brodu neko na čamcu svi mi plovimo u istom pravcu Možda ne i ka istom cilju jer nemamo svi istu zvezdu vodilju I mada od nas mnogi znaju da nas na kraju nepovratne obale čekaju Oni ne mare već punim jedrima pučinom krstare sa kompasom u nedrima
Tu sam..seti me se,sada i ovde.., vec sutra uz tebe bice neke druge, da pogled ti zarobe i ruke ti greju, sve zapisano je u plimi dolazece tuge. To je..kao smena dana i noci, neko ode..a neko ce tek doci. Neko odlazi..pa ga neko ceka, i nekad to traje do kraja veka. Kada me ne bude jednoga dana, potrazi me u ovim redovima, jer moja dusa,nikad tebe sita iza ovih ljubavnih slova je skrivena. Uvuci cu se u sve tvoje knjige samo da me ima tamo gde ces biti ti, kada me jednoga dana ne bude bilo da zajedno,opet mi budemo..mi. Nasa ljubav postoji van vremena poput onih u pesmama i prici, sudjeno mi je da volim te zauvek, kao i u ovoj pesmi,sto na tebe lici.
Ti si samo stranac u ovoj noci, noci bez sna. Stranac koji ce mozda jednom doci, doci da mi ulepsa sne, pruzi mi ruku, poljubi oci moje snene, sapne mi reci nezne, reci krhke pune bola, koje razumeti samo ja cu znati i ono ''VOLIM TE'' samo tebi ja cu dati. Mozda ces,stvarno jednom doci, primiti svu ljubav moju, umiriti srce svoje i zauzvrat dobiti srce moje. Stranac mozda ti si, al' poljubac tvoj meni je dobro znan, mozes ga meni dati, jer stranac ti si meni drag. Zato Strance,navrati u snove moje, ulepsam mi noc il' dve, i cuj reci ove: ''Hj Strance ja volim te!'. Sada Strance znas istinu svu, zato Strance navrati mi u snu!
Rabin Harold Kushner gledao je decu koja su na obali zidala kulu od peska. Kada su završili zamišljenu kulu za koju su potrošili puno vremena i strpljenja, došao je talas i u trenu je izravnao sa zemljom. Rabin je očekivao suze i bes. Međutim, deca su sela, uhvatila se za ruke i počela se smejati. Malo zatim, započela su graditi novu kulu. Nasmešio se i rekao: "Spoznao sam da su me naučila veoma važnu lekciju. Sve stvari u našem životu, koje stvaramo dugo vremena i s mnogo energije, stvorene su u pesku. Trajni su samo naši odnosi s ljudima. Pre ili kasnije doći će talas i odneti ono što smo sagradili sa tolikim trudom. Kada se to dogodi moći će se smejati samo oni koji će se imati s kim da se drže za ruke." Molim prijateljima...
Back