Blogovi

More od olova. Noći pune valova. Velike ribe, velikih mora, Nečujno plove kraj nas. A dani su hladni i dugi Noći su pune samoće i sete I dok mi misli novim morima lete Ja tebi se vraćam u snu.
Evo nekih pitanja iz opste kulture upucenih prosecnim gradjanima nekoliko drzava: Prvo Amerikanci: A sad Britanci... I Nemci Mora i mali komentar... bilo je smesno i zanimljivo... Ipak, mozda su tamo svi glupi, a mozda su ceo dan trazili dok ne nadju bas ovakve mentole... mislim, ko ne zna koliko strana ima trougao i takve gluposti... A mislim da nam ovako slicno funkcionisu recimo ispitivanja javnog mnjenja pred izbore ili tako neke slicne vazne stvari... Mislite o tome...
LEPTIR
Isplela sam mrezu za leptira Koji na mojoj livadi leti… Samo sad cekam da li ce Na mirisni cvet sleteti smeti… Mrezu sam isplela od meda, Lekovitog bilja i strasti… Znam da ce morati i on Na medene slasti pasti… Leptir je crni i bele pege ima, Leprsa po ceo dan… Ako ga u mrezu uhvatim Bojim se da nece biti radostan? ;) Malo vedrine u ovom tmurnom danu...
Ne gubi vreme na dileme da li je ljubav kriva ili prava to te samo život iskušava i ne zaboravi da prolaznost otkucava Odgovor se u tvojoj želji krije ili je ljubav ili nije ne budi slep život je tako kratak a tako lep Ljubi dok ljubiš oni koji se vole na poraze se ne osvrću jer ljubav oslonac gubi kad nam želje posrću
Ljubav vreme ne bira a srce uzdahe ne meri dovoljan je pogled jedan da želja žatreperi onda još fali jedan osmeh mali da se žar raspali i poneka reč nežna i ljubav je neizbežna A kad se požar stiša posle dugih kiša pod pepelom snova još će poneka varnica da plamti jer srce sve pamti Ovu pesmu posvećijem našoj drugarici,Petrani u znak zahvalnosti za odanost...mnogo je pesama napisala umesto komantara na mome blogu.Hvala ,Petrana
Devojke su poput jabuka na stablima. Najbolje se nalaze na vrhu stabla. Ljudi ne žele doći do najboljih, jer se boje da će pasti i povrediti se. Umesto toga, uzimaju trule jabuke koje su pale na zemlju, i koje, iako nisu tako dobre, do njih lakše dođu. Zato jabuke koje se nalaze na vrhu stabla, misle da s njima nešto nije u redu, dok su zapravo one veličanstvene. Jednostavno moraju biti strpljive i čekati da pravi čovjek dođe, onaj koji je tako hrabar da se popne do vrha stabla zbog njih. Ne smemo pasti da nas dohvate, ko nas treba i voli napravit će SVE da dođe do nas. Žena je izašla iz rebra muskarca, a ne iz nogu da bude gažena, niti iz glave da bude nadmoćna. Nego sa boka da bude jednaka, ispod ruke da bude...
Antropološka pretpostavka jeste da je čovek sposoban da prevaziđe sopstvenu prirodu, tj. budući da je sazdan po obrazu Božijem, on poseduje ,,organ viđenja”, odnosno ,,ni čula ni um”. On je određen za ,,istinsko viđenje”, kada ,,prestane da vidi”. U daljem tekstu ćemo videti da, u odnosu na Palamine hristološke stavove, ova sposobnost prevazilaženja sebe se uvek razumeva ličnosno: Ličnost (ili ipostas), na osnovu svoje slobode (koja, po sv. Grigoriju Niskom, jeste ikona Božija), poseduje otvorenost, sposobnost da voli drugoga, pa samim tim i da ljubi Boga i da Ga u toj ljubavi pozna. Bogoslovsko načelo koje Palama pretpostavlja, jeste da Bog, čak i kada opšti sa očišćenim telom i umom, po Svojoj suštini ostaje transcendentan. U tome...
--- Hteo sam da pišem blog o jednoj knjizi koju volim. Posle sam malo razmislio i nekako došao do sledećeg saznanja: onaj ko je pročitao, njemu to ne treba... A onaj ko nije, teško da će se nakaniti... Ipak, volim ovu knjigu, a i sve ostale od istog pisca. Čitao sam ih više puta većinu, u raznim fazama života. Ovu na koju mislim, sad skoro... I nešto mi nadolazi da počnem ceo komplet redom. Mislim da bi mi to čak bilo i 'lekovito', jer u zadnjih nekoliko godina sam se zaglavio u naučnoj fantastici... Šta god uzmem da čitam, ako nije SF nekako ne ide. A ovo, znam da će me 'držati'. Tako. --- Pa, vidim da sam napisao svašta a nisam rekao ništa... Evo, da malo zagolicam čitaoce blogova i lepih knjiga... Ko može da se seti i da mi kaže o...
Noć koja je juče ceo dan prespavala pod jastuk mi je ukrštenicu od nesanice podmetnula Opet sam jurtos u tvojim očima osvanuo a ukrštenica je ostala nepopunjena samo je novi dan u nju još jednu kap gorčine kanuo jer od kada ode bez zbogom i san je nestao sa tobom
Zaboravljam: Lažne prijatelje, koji su bili ubeđeni da nikada neću shvatiti njihove namere. Ljude koji su mi manje značili. Suze prolivene zbog sitnica…loših ocena, prijateljskih nedoumica, nesporazuma, ismevanja… Strah od nepoznatog, mraka i loših ljudi. Pamtim: Jedan osmeh i veliki bol. Svoje rano detinjstvo. Ono što se desilo juče, prekjuče... Par pravih prijatelja... Nekoliko osoba koje su obeležile moj život. Najvećeg heroja mog života (mog oca). Ljubav mojih roditelja. Sestre. Pesme i mirise koji su obeležili moja putovanja.
Hackers, Heroes of the Computer Revolution Shorts praising computer ACOLYTE: Oh machine, would you accept my offer of information so you may run my program and perhaps give me a computation? PRIEST (on behalf of the machine): We will try. We promise nothing. ...but with some wild pleasure taken in mere involvement, was called a "hack." But McCarthy had a certain vision of what computers could do, and playing chess was only the beginning. He was not the last administrator to feel the wrath of a hacker thwarted in the quest for access. You could spend hours staring at the code, and not be able to divine where the music was. The peak hour itself was tremendously intense, but during the hours before, and even during the hours...
;))

;))

Ja sam ona sto preko dana mislima se tvojim nemirno sece Ka tebi mazno prstima tiho krece svako vece ko nemirno zverce tvoje sam biberce Ti si ona moja spona prava zivotna aroma Spojicemo ruke oci Boze koji dani kakve noci kakve magicne moci pri sudaru tih atoma bice pravog loma Nemir
Moje usne same uspomene posle tebe ne poljubih drugu nagone me misli da to kazem nemo stojim da prebolim tugu I druge su moje ruke htele al padose teske,umorene suvo lisce sve seca na tebe sve su bitke one izgubile Sve do kraja melema ne naci a bojim se da ce tako proci sve ljubavi zatvaram u sebe dok se dani gase u samoci
“Covek je politicka zivotinja”( “Antropos zoon politikon”)nije uzalud bila misao filozofa Aristotela,a sada vec tvrdnja naroda ,u doba kada politika nije bila,kao sto je sada, ekstremna I nikada konkretno dorecena eksplikacija ne samo mislilaca I analiticara,vec I samog naroda. Sa prvom klicom ove “vecno-jalove ere”,politika koja se prozima kroz gotovo sve segmente zivota-marketinga,medija,rasa,nacija i diskusija,nije samo tabu tema dansnjice.Ona je konac koji narod veze sa egzistencijom,igla od cijih pogresnih pokreta narod ostaje na rubu I tkanina protkana sudbinom nizih I podredjenih. Sa Ili bez secera?Sa Ili bez leda? Uz izvestnu dozu metabulije,njihove misli bore se sa znacajnim pitanjima I problemima,cije su odluke,po tvrdnji...
Sećanje
Ovo je crkva Patrijarh Pavle dosta je polagao na crkveno pojanje. Jer, kako je govorio, najprirodniji religiozni doživljaj javlja se u crkvi i na liturgiji, kada se čovek preda duhovnoj muzici. Još kao dečaka u rodnoj Slavoniji, Gojka Stojčevića su zapazili da lepo peva, pa su ga prozvali - Pjevalica. U toku studija bio je sekretar Hora studenata Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu. I kasnije, kada se zamonašio, Pavlu je pevnica u hramu bila omiljeno mesto. Jednom prilikom za vreme bogosluženja, patrijarh Pavle, roditeljski, tihim glasom, upozori bogoslova koji je bio za pevnicom: - Sinko, obratite malo više pažnje..., čini mi se da to ne radite baš kako bi trebalo! Ovaj odgovori, pomalo uvređeno: - Pa, znate...
Ti si bila moja ljubav,sunce,sreca,Evo sada mi na vratima tuga najvecaO andjele moj mali,Dobra si bila previse za ovaj svetOblaci crni prerano ti prekidose let.Radost je meni postala stranaA na srcu velika rana.
Пусти ме да те додирнем И да ти причам очима. Пусти ме да те милујем И да те гледам уснама. Пусти ме да те упијем У себе. Целу и снену Од мојих додира И мојих погледа. Не брини о сутра. Јер ако данас не постоји Ни сутра неће постојати... __________________
Не веруј кад ти причам јер ја сам лажов и варалица заводник лопов и обмањивач Не веруј мојим очима знам да прикривају звезде али воде у прашину Не веруј мом осмеху који те убеђује да те знам боље но ико не лаже те зато и бежи све твоје слабости ћу искористити да будеш моја а онда... нема онда, само тад... Не веруј мојим прстима који у себи носе жар који пали успаване потоке страсти у твом телу Запалиће их и отићи кад буде требало одржати пламен А он ће да те пече И тешко ћеш га поново угасити Не веруј мојим уснама лажу и кад највеће истине говоре обмањују док обећавају звезде из очију Спалиће ти кожу када је додирну ништа ти неће остати Веруј ми кад ти кажем да сам ја човек једне жене Знај само да Ти ниси...
Mojoj dragoj Jaci...
Ovu pesmu poklanjam tebi, od srca, iz duse i iz ljubavi samo me nikad ne zaboravi...:) Ne mozes mi nista Mogu da odem i da se ne javim. Mogu da odem i sve zaboravim. Mogu da nestanem koliko sutra. Mogu navici na nova jutra. Mogu se sresti negde sa tobom, mogu umreti sa svojim bolom. Mogu nestati iz tvoje blizine, mogu te voleti samo iz daljine. Mogu ti reci nemo ustima: ,,Volela sam te samo u mislima". Mogu obuci odezdu novu, mogu pobeci tamo, Gospodu. Mogu te tada mislima sresti, mogu te tada sa sobom povesti. Dragana Radosavljevic
Tu sam ...pored tebe... sve ostalo što sam otkucala obrisala sam, ima stvari koje nisu za javnost i pripadaju samo NAMA! Koliko te volim znam da znaš, to volim i ne postoji kao reč... to je mnogo... mnogo više od samo volim te! Nasloni moje vreme na svoje Duže će večnost vredeti kada smo zajedno!
Upućujem svoju zahvalnost: SUPRUZI… koja najavljuje: za večeru su viršle sa pecivom... Jer je tu kod kuće sa mnom, a ne negde napolju, s nekim drugim... SUPRUGU... Koji leži na sofi pretvorivši se u krompir na kauču, jer je to veče kod kuće sa mnom, a ne negde napolju, u kafiću ili pivnici... MOJOJ ĆERKI TINEJDŽERKI… kad se žali kad pere suđe... Jer to znači, kod kuće je, a ne negde na ulici… ZA POREZE… što ih plaćam jer to znači: zaposlen/a sam. ZA SAV NERED… što ga moram srediti posle zabave... Jer to znači, okružuju me prijatelji. ZA SVU ODEĆU… koja postaje malo pretesna jer to znači: imam dovoljno hrane… SVOJOJ SENCI… koja me prati pri radu jer to znači, negde sam napolju na suncu... TRAVI KOJU TREBA POKOSITI...
Svi tvrde da postoji jedan svet... Ja tvrdim da postoje dva... Jedan je moj, a drugi delite kako hoćete!
Dvojica prijatelja jednom su razgovarali... Nakon nekog vremena razgovora, počeli su se prepirati i svađati. I jedan udari drugoga. Udareni se oseti povređen. Na pesku je napisao: «Danas sam dobio udarac od svog najboljeg prijatelja!» No, nastavili su šetnju, došli do jezera i odlučili da se okupaju. Udareni prijatelj zamalo se udavio nije, ali mu je prijatelj spasio život. Kad je došao sebi, urezao je na jednom kamenu: «Danas mi je moj najbolji prijatelj spasao život!» Prijatelj ga je pitao: «Kada sam te udario, napisao si to na pesku, a sada urezuješ u kamen da sam te spasio. Zašto?». Ovaj mu...
Back