Blogovi

BORBA
Ne cujem tisinu koja mi odzvanja U ove kasne popodnevne sate Ne krijem istinu koja me pece Jer nema te, a ja mislim na te… Pusticu suzi da polako kane Iz moga oka na papir beli… Skliznuce samo i nestati negde A obrazi ce mi biti vreli… Znam da je previse od mene Da ocekujem da vatra jos gori. Povuci cu se negde daleko Da se sa svojim srcem borim! Slutnja me muci odavno Da sve je laz i avantura… I ne dam suzi na umorno oko. Uzalud – u dusi mojoj je bura! Otici cu od tebe polako Onako kako sam i dosla. Ja znam kako ce mi biti I kroz cega sam sve sa tobom prosla. Znam da je previse od mene Da ocekujem da vatra jos gori. Povuci cu se negde daleko Da se sa svojim srcem borim!
Trazeci sebe, naleteh na tebe i izgubih se,vise no ikada.. Lutam putem kojim se redje ide Nigde znaka da pravi put pokaze ni prolaznika da mi kaze kuda da krenem.. Raskrsnica mala Kuda Ni levo ni desno Kuda Jedan zivot zavisi od puta u sopstvenoj kozi mi tesno da nastavim pravo ne mogu Kojim putem da lutam? Gde da se pronadjem kada sebe nadjem u tvojim ocima i nigde vise... Cutim,a sta da kazem Ne pitaj zasto,moracu da slazem Da te ne volim,da te ne zelim Ako kazem istinu,nikad vise glasa potonucu u tisinu i nema nam spasa
Moja najveca ljubav
Najjveca, najveca od svih i tako posebna od svih njih Najveca ljubav moja bez ogranicenja i broja Ne moze se meriti ni suzama ni snovima Ne moze se traziti na ovoj planeti... ne moze joj nista ni moja smrt smeti... Moja je od rodjenja moja je oduvek, na svetu ne postoji takva da traje zauvek! Volim je... bez granice, volim je kao zivot svoj, volim je toliko da ne postoji toliko velik broj...:heart:
MASTANJA OSTAVLJAM DRUGIMA
Mastanja sad ostavljam drugima Neka se njima zanose... U moj zivot si stigao jedne noci Kada je sve bilo izgubljeno, Kad sam mislila Da mi niko vise ne moze doci. Sad mi mesec tugu odnosi I ptice mi pevaju na prozoru A ja se smejem... I ne placem vise, Srecna docekujem zoru. Nemam vise u ocima kise, Pogled mi nije mutan i izgubljen, Zaboravila sam taj osecaj Kada si sveze zaljubljen. Sve su mi boje sad svetle, Svako mi jutro s osmehom pocinje A vece s ceznjom zavrsava. Sunce mi je jos zuce Zelenija mi je trava... Mastanja sad ostavljam drugima Neka se zanose njima, Moje srce je od skoro Preplavila plima...:heart:
Ako se sretnemo u nekom novom zivotu
Ako se ikada ponovo sretnemo u nekom novom zivotu nemoj da me pogledas... zanemari moj osmeh i moju, kako kazes, unutrasnju lepotu... Ako se ikada nadjemo na istom putu, koji do strasti i tuge vodi, obidji me... bar me tog bola oslobodi. Ako se ikada nase oci budu ponovo srele, skreni svoj pogled jer ja moj necu moci... da se ne bi ponovo zavolele... okreni glavu na drugu stranu, tako ces i sebi pomoci! :ok:
У очима путника У длану просјака У речи свештеника У распуклој бори мученика У сузи Уздаху Сећању Болу Крсту... Где си мој Господе? Погледај... Походи... Утеши... Умиј... Обрежи... Спали и опет ме саздај невину, чисту. Обуци ме, укрепи исцели, понеси, да бих канџу демонску из коже ишчупала, срце преварно зауздала, мисли освештала и време Твог похођења познала.
Ја немам сестру. Тражим је у бадемастој топлини Свачијих очију. Ја немам сестру. Зовем је у сивој магли Туђих рамена. Без гласа слушам Сузе и смех И чекам зов своје крви. Ја немам сестру. Одувек гланцам огледало снова И кријем га, Да нико не сазна. Време ме мрзи. Бежи од мојих суварака, У шатору туге, уместо састанка. Ја немам сестру. Моја су сећања пуста, Зов-ехо, А кожа груба. А ти, само си застала, Као дете насмејала И у загрљај ме, снажно, Привила.
DA L' STENA JESAM
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime.....) DA L' STENA JESAM Da li postoji neki život drugi drugačiji od ovog što sada živim? Ono što želim i ono što moram nikako mi se ne da da pomirim. Umorna već sam od tudjih briga i suze tudje niz lice mi idu. Tudj bol me boli i tuga lomi i stalno još soli, soli, soli na rane ljute što pamet mute da l' ima kraja ovoj boli. Da l' sudba moja takva jeste da l' na kamen ličim, il' kamen jesam? K'o pećina neka duboka i tamna, gde dolaze mnogi da tugu skriju puna je moja pećina tužna počinje već da biva ružna. Niko da dodje da odvadi malo, da teret skine sa mojih pleća, dodaju samo ljudi mi dragi pitam se da l' sam i ja njima mila il' samo vide brigu svoju a ja im dodjem...
Morate me probuditi na vreme, jer bih mogao ustati u nevreme! Nevreme obično dođe, kad mu nije vreme! Vremena su jako čudna,pa vam savetujem, da se baš peviše ne čudite! Ovo sam smišljao tajno, pa i nije nešto za javnost! samo ti mnogo talasaj, mogao bi i da potoneš! u konzumnom društvu, vrlo lako, može neko ostati i gladan! Od raznih talasa, treba obratiti pažnju i na onaj talas javnosti! Ja, ako ne popijem i pokoju gorku, ni sebe ne mogu razbuditi! Popio sam ja nešto i batina, nije da se hvalim, moj otac ih je uvek tumačio, mojim žednim temperamentom! moram povremeno i kupiti, jer se puno prosipa! Odjutros je malo kišno, pa je i zemlja, malo navlažila...
Само бих га погледала... у мору руку, очију и зуба, не би ни приметио... Само бих се прикрала... ресицу на хаљини дотакла... у прашину претворена... стид женски болно прогутала, само једну влас украла и била исцељена и била оживљена, опет жена непоругана. Само бих га погледала... празна... јалова... остарела. Не би ни приметио, у мору костију, вапаја и смрада. Само бих се ресе хаљине дотакла, у прашини нестала... да ме није препознао, погледом благим подигао, именом својим назвао, као кћер љубљену узвисио.
Hmm,obecao sam jednoj osobi nešto i ovo mi je savršena prilika da to zvanično potvrdim.Samo se nadam da će se ta osoba sama pronaći u čitavoj ovoj priči. “Draga moja,obećavam ti da nas niko i ništa,nikad neće rastaviti.Ako te život ponese,ako odletiš negdje daleko od mene,znaj da ćeš uvijek živjeti duboko u mom srcu,da ćeš uvijek biti tu,sa mnom.Ako nekad budeš nesretna,ako budeš željela pričati s nekim,a ne htjedneš otkrivati svoje tajne, PRONAĐI ME.Znaš da smo se oduvijek savršeno razumjeli.Pitaj čarobni mjesec gdje sam se skrio,pitaj cvijeće i drveće,pitaj pticu na grani.Svi će znati gdje sam ja,jer sam sa njima provodio vrijeme kao i s tobom.Svi mi živimo za slobodu..a moj san je da zauvijek ostanem kao ona ptičica na grani ili pak...
NOCAS...
Nocas je neko pretvorio sneg u male bele rade od njih stazu k’o od zivih zvezda napravio, neko je njima nocas nacrtao mapu za izguljene i pred tvojim vratima je kradom ostavio. Divljinu svoje samoce, pustinju usamljenosti na usnuli dlan ti kao pahulju snega spustio u biser je pretvorio, belinu njenu sacuvao neko je nocas zelje ispunjavao, dan nije cekao. Izadji na svetlo dana, sena necije sene je ostala neko ju je kao zagonetku tebi ostavio, skini okove lanaca svoje soptsvene savesti neko iz bajke je nocas, tvoja vrata pohodio.. Ostao je trag belih rada na mapi za izgubljene hoces li je prepoznati, hoces li procitati moci, iz izgnanstva sopstvene duse na mapi je ostala, nocas sam ja bila kalif iz Hiljadu i jedne noci (Biljana)
Naše odluke, a ne okolnosti našeg života određuju našu sudbinu. Nije važno ono što činimo tek povremeno, već ono što činimo dosledno. Jedino ograničenje našem dostignuću je naša sposobnost da tačno odredimo ono što želimo. Ništa u životu nema nikakvo značenje osim onoga koje mu mi pridajemo. Uspešni ljudi probleme smatraju prolaznima, neuspešni ljudi probleme smatraju trajnim. Jedini istinski osećaj sigurnosti u životu proizilazi iz spoznaje da se svakoga dana na neki način usavršavamo. Rešenje problema se može stvoriti jednakom brzinom kojom se može stvoriti i problem. Svaki obrazac razmišljanja, osećaja ili ponašanja koji se neprestano utvrđuje, postaje navika. Savladavanje problema je iskušenje koje oblikuje naš karakter. Mi...
Teži da budeš srećan! Idi smireno kroz buku i užurbanost i seti se mira koji možeš naći u tišini. Koliko je moguće, budi u dobrim odnosima sa svim ljudima. Govori svoju istinu smireno i jasno i slušaj druge, čak i glupe i neuke; i oni imaju svoju priču. Izbegavaj bučne i nasilne osobe, one su teret duhu. Ako uporediš sebe s drugima, možeš postati ogorčen ili ponosan; jer će uviek biti većih i manjih od tebe. Raduj se svojim dostignućima i planovima. Održi zanos za svoj lični poziv, ma koliko on skroman bio; to je prvo blago u promenljivim vremenima. Budi oprezan u svojim poslovima, jer svet je pun prevara, ali neka te to ne ometa da uočavaš vrline oko sebe. Mnogi ljudi teže za visokim idealima i svuda je život pun heroizma. Budi ono što...
* ZA POČETAK SE PREDSTAVI… Predstavljam se. * NAJSLAĐE SE SMEJEM : Kad mi dođe. * KO IMA NAJLEPŠE OČI? Ah… * NAJVIŠE VOLIM : Sebe pa ostale. Sve su različite vrste ljubavi i ne mogu se međusobno upoređivati. * DA SE MOGU VRATITI U PROŠLOST, PROMENILA BIH: Ehhh.. Šta bi bilo kad bi bilo... * KO TE STVARNO VESELI? Znam. * KOLIKO JEZIKA GOVORIŠ? ...toliko ljudi vrediš? Jedan, ali vredan. * DA LI TI JE U MISLIMA NEKO KOME TAMO NIJE MESTO? Obavezno. * ŠTA TE UVEK USREĆI? Nešto. * ŽELIŠ LI BITI SREĆNIJA? Samo dve trunčice. * TRENUTNO OMILJENA PESMA: Stavi mi ruke oko vrata! * KOJE RIJEČI IZGOVARAŠ NAJČEŠĆE? Da me vidi moja mila majka…bože.. * MOŽEŠ LI DEFINISATI LJUBAV? Ni objasniti, ni tražiti joj razlog. * NAJBOLJI OSEĆAJ...
Život je igra. - Ko život shvata kao večitu borbu biće poražen kad tad. Svako svojim životom obavlja poverenu mu misiju. Ne shvataj život ozbiljno ubiće te. Život je pred nama a smrt nas vreba. Život ima samo jednu alternativu, ali to sigurno nije život. Kada umiremo, - uvek umiremo stari.(Koliko god apsurdno zvučalo) Smrt je vrhunac života. Sva živa bića bez izuzetka, na sebi svojstven način, pokušavaju sve,da odlože ono što se odložiti ne može - smrt. Život, živa bića i umiranje su izmišljene kategorije, neshvatljive univerzumu. Smrt sama po sebi nije ništa drugo, do promena oblika materije od koje smo sazdani. Prostor i vreme su odrednice koje je izmislio čovek, da bi predstavio sam sebi napredak ljudske civilizacije od postanka...
probaj te
Koliko je pametna Vaša desna noga? Ovo je toliko zabavno da će da Vas iznenaditi. Vi ćete nastaviti pokušavati bar jos 50 puta nadmudriti nogu, ali nećete uspeti. 1. Dok sedite za stolom odignite desno stopalo od poda i počnite kružiti njime u smeru kazaljke na satu. 2. A sada dok to radite nacrtajte broj "6" u vazduhu Vašom desnom rukom. Vaša noga će promeniti pravac. Reklo sam Vam.... Ne možete ništa uraditi protiv toga! Probajte! Pitajte Vaše prijatelje , oni neće verovati dok ne probaju !!!!
Zelena boja očiju nas odmara, ima blagotvorno dejstvo, stvara unutrašnji mir. Žene sa zelenim očima okarakterisane su nežnošću, cakle strašću. Idealne su za životnu ljubav, vole beskrajno i jako. Hm...
negde sa neta... Mudrost Središte mudrosti nije u glavi, ono je u našem srcu! Jedino srce može spoznati pravu istinu. Pokušajte bar samo jednom, prije odluke o nekoj preuzetoj akciji, upitati svoje srce u tišini uma što misli o tome? Dali će to biti dobro za Vas i sve oko Vas. Dali će ako tako postupite rezultat biti mir i sreća ili nemir i nezadovoljstvo? Dajte mu malo vremena uz tišinu u sebi i oko sebe. Vaše srce odgovoriti će vam kroz osjećaj, a ne glasom. Osjećaj ugode i mira biti će znak da je to dobar potez. Osjećaj neugode ili nemira protumačite da tu akciju nije mudro poduzeti. Vjerujte svom srcu i učinite kako vam kaže. Rezultati neka budu mjerilo mudrosti. Što se dogodilo? Um je potaknuo akciju, srce je razmislilo i...
У СЕЋАЊЕ, ЊЕГОВОМ ПРЕОСВЕШТЕНСТВУ ПАВЛУ; Кад су га лекари ВМА питали како се осећа, у даху је изустио: - То ме питајте када остарим, још сам ја млад. * * * Кад се са ортопедском ходалицом појавио у Патријаршији, прво се нашалио на свој рачун: - Ето, ја сам само мало пао, па сад морам да гурам ово чудо. * * * Један београдски боем истрчао је из кафане "?" кад је видео патријарха да улази у Саборну цркву. Преплићући језиком рекао му је: "Нас двојица смо најбољи људи на свету", а патријарх му је на то одговорио: - Јесмо, ал' кад попијемо ништа не ваљамо. * * * Упозоравајући на штетност дувана, често је умео да каже: - Да је Бог хтео да човек пуши, уградио би му оџак. * * *
DAN NEĆE DA VE ČEKA
(ili neka moja razmišljanja inspirisana ko zna čime) DAN NEĆE DA VE ČEKA Noć za rastanak celiva zoru. Ona se pojavljuje smerno, kako mladevesta stidljivo grleći krošnje i crvene krovove.... miluje rosne cvetove i usnule mačke što spiju po budžaci.....po neko pceto lane ....toj tera noć i avetinje što se po mraku motaju po čaršiju....pekari već založili furune i noćobdije i meraklije vrću se kućama sas vrele mirisne pogače da se iskupe kod domaćica....krivi jesu, al' merak si nema cenu....kafandžije čiste za ove jutarnje mušterije..... dizajte se mori, dan neće da ve čeka
Komsinica Jovana je jednom dosla na kafu da konacno upozna Ratkovu devojku.Od tada smo cesto ispijale kafe.Sest godina je starija od mene,kao moja sestra,ali je odavala utisak mnogo ozbiljnije osobe nego sto se kasnije ispostavilo da jeste.Ona i njen brat su ranih devedesetih godina ostali bez oca koji je pronadjen mrtav nakon nekog protesta u Beogradu.O tome nikada nismo pricale.Retko kad je i spominjala njega,osim kako ne pamti da ju je otac ikada udario,ali ga se ipak plasila.Od tetke je saznala da je tata,u stvari,tukao kada je bila isuvise mala da bi se toga secala.Prokomentarisala je:”To je,vidis,pametno.Nalupao me je,ja sam se uplasila,i nastavila da se plasim,ali sam zaboravila zasto.” Za nju mogu da kazem da je veran...
Želite li biti u trendu, odaberite kratku frizuru. Sve više hollywoodskih zvezda odlučuje se za kratke frizure. Vrlo su popularne kratke frizure Victorie Beckham, Sharon Stone, Katie Holmes te šiške poput onih kakve ima Keira Knightly… Ako ste dovoljno hrabri da se odreknete svoje prekrasne duge kose i želite drastično promeniti izgled, odaberite frizuru koja je kratka i ženstvena. Kratke frizure vam daju elegantan, seksi i prefinjen novi look. Dobra kratka frizura ima prave proporcije i uključuje sve osnovne elemente ravnoteže, linije i pokreta. Kosa mora biti tako ošišana da izgleda dobro u prirodnoj formi i pre nego je počnete oblikovati.
Postoji ljubav, Koju ne primjećuješ, zato što ona tako nežno dodiruje našu hladnu svakodnevnicu, da ne bi mogla da je promeni, sve dok joj ne pružimo ruku. Postoji ljubav, Koja vitla kao tornado i posle koje ostaju samo razbijene mašte i ostaci života. Postoji ljubav, Koju čekaš, danima, mesecima, sedmicama i godinama, a ona nikad da dođe, zarečena na nepostojanje. Postoji ljubav, Koja okleva da li da pređe preko praga sadašnjosti. Ponekad to i čini. A nekada prosto ostaje u budućnosti. Vrlo često – zauvek. Postoji takva ljubav, Koja bilo da se desi ili ne, mienja svest, ruši stene, čini čudo za čudom. Ta ljubav ponekad zna jako da boli, a ponekad jako da usreći. Ponekad te vodi, a ponekad je slepa. Ponekad te i...
Sećanje 2
Jednom prilikom, u zimsko doba, deca su se igrala u blizini Patrijaršije. Bio je izuzetno hladan i vetrovit dan, a patrijarh Pavle je prolazeći tuda decu pozvao da se sklone od košave i uđu u Patrijaršiju na sokić. Sva deca osim jednog dečaka pojurila su za patrijarhom, samo se jedan zadržao na stepeništu ispred vrata. Patrijarh ga je upitao zašto ne ulazi, a dečak je rekao: "Ja ne mogu, nisam kršten." Patrijarh mu je na to odgovorio: "Samo ti uđi, sinko. To su novotarije da se deca krste kad se rode. Nekada su se momci krstili pred vojsku, kad su zreli i znaju šta žele. Ako i ti to budeš hteo kad odrasteš, evo, ja ću te krstiti. A sad uđi slobodno."
Čovek na magarcu jaše svojoj kući, a njegov sin trči pored njega. Sustiže ih jedan putnik i reče: „Pa to nije u redu da vi jašete, a vaš sin da trči za vama. Vi ste ipak snažniji.” Otac odmah (kao po naređenju) siđe s magarca i prepusti mesto sinu. No, ne prođe dugo, naiđe i drugi putnik i reče: “Dečače, nije u redu da ti jašeš, a tvoj otac da pešači. Ti ipak imaš mlađe noge. Poštedi svoga oca.” Dečak razmisli. Shvati da je putnik u pravu i napravi mesta i za oca, te i jedan i drugi zajašiše magarca. Naiđu pak na sledećeg putnika koji im isto reče: „Kakva sramota! Vas dvojica na toj jadnoj životinji. Trebalo bi uzeti štap i obojicu vas išibati!” Tada i otac i sin siđoše i nastaviše ići pešice. Utom naiđe i četvrti putnik pa i on reče...
S A N
Svake noci mi dolazi isti san... Da si moj,bar na jedan dan, Ko mala macka bih ti prela, Mazila,ljubila i celog volela. Ti znas da ljubav da stedim ne znam I zato cu celu sebe da dam, Usnama svojim cu da te izludim, Telom ti svaki misic budim. I svaki pedalj moga tela Tvoja usta bi pipnuti smela... O, tebe voleti tako je lako Al niko ne sme ko ja ovako... Da ti radi najludje stvari, Da ti pokloni najsladje cari.... Jos ruke tvoje na sebi osecam, Dok lagano svice novi dan. I dok me sad budi drugi neko, Ja placem sto si mi tako daleko!
Back