Blogovi

Ona negde sanja o nama zatočena u svetu svom i misli da je sama i da ja nisam sa njom, Ona se predala uspomenama bez nade da sutra postoji i ne zna da nije sama dok živi u željama mojim I ja se tako osećam ne mogu sebe više da lažem al tražim način i noć i dan kako to da joj kažem
VOLIM TE
Volim te A dobro te ne poznajem Volim te I dusu ti svoju dajem Volim te Toliko mi danas trebas Volim te A ti mi mira ne das Volim te Toliko da me to boli Volim te Kao sto niko nikog ne voli Volim te I sama se sebi cudim Volim te I celu ti sebe nudim Volim te Toliko da mi se place Volim te Svakim danom sve jace Volim te Znam da isto mislimo Volim te A oboje s tugom zivimo
Pobuna I revolt protiv apsurda postojanja radja se kao zanr 20.veka svetske knjizevne istorije koji se odrazava I na ovdasnju populaciju koja neprekidno tezi da dokuci smisao zivota. Zivotu je poreban smisao,podsticaj I opravdanje samog postojanja a na nama je da damo svrhu njegovog trajanja.Nihilizam,apatija I predavanje potpunoj ravnodusnosti odlike su osobe koja ne zna za sta zivi,zasto zivi.Te osobe,osobe “te” prirode “Ispunjeni” su NICIM!Nada…nije se ni rodila da bi postojala a kamoli da poslednja umre!Da li su coveka zivotne neprilike navele na odsusutvo volje,zelje I nagona za istinskim,hedonistickim zivotarenjem?!Ne verujem!Rodis se cist,nevin,blazen u neznanju.Jednom recju ti si cisto,belo slikarsko platno kome ti udahnes...
I neka budem ono sto niko ne zeli i neka me snadje ostacu covek nepromenjiv od krvi i smrtne gradje Ma bicu.. mahnito lud i dobrotvor tezak i nemoguc tipicni ljudski stvor I protiv i za onako da budem jednako praktican nacitan i prepametan proracunat i taktican I neka budem ono sto niko ne zeli pola neka me brani a pola neka mi sudi samo neka postojim isto kao i svi obicni ljudi.
TEBI za dobro vece
Sedim u sobi I tebe cekam Studen mi sece grudi Znam da si samo Prolaznik Koji me jednom ljubi… I opet Misli mi citas A to me plasi malo Uvek sam ljubila samo Onog do kog mi je stalo. Nema te Ne znam sta da mislim O tome Prodji vec jednom I ostavi traga Znam da ti necu Postati draga…
Ja i decembar mrazom ranim cjelivani zubatim suncem ogrijani sjevercem svježim išibani A gdje si ti u ovom decembarskom danu ima li mene u tvom kalendaru Ja i decembar Promrzlim rukama pišemo stihove za te po sjevercu ti ih šaljemo i molimo boga da ne padne snijeg da ne zaveja pute i brijeg da stignu na pravu adresu od mene pozdrav da ti donesu...
Kad u Nemačkoj prdnete-prisutni vam kažu: zdrav bio ! Kad u Srbiji prdnete, prisutni vam kažu: fujjj, marš govedo jedno ! ************************ Kad u Nemačkoj kupite novi skupi auto ili kuću ...komšije i prolaznici komentarišu: uh što je lepa kuća i auto, i ja bih voleo da nešto slično imam i kupim. Kad u Srbiji neko kupi auto ili kuću, komšije, slučajni prolaznici komentarišu: vidi mafije šta vozi i gde živi !? ************************ Kad u Nemčkoj prevarite prijatelja, poznanika, obro si bostan, teško tebi... Kad u Srbiji prevariš nekog najbližeg , za vas večina kaže da ste Car, šmeker... ************************ Kad u Nemačkoj ? Šta bre u Nemačkoj...
Večeras sam se setio jedne ružne i odvratne navike naših gradjana, to jest stanovnika, to jest vlasnika stanova, to jest vlasnika otvorenih terasa... tu naviku gledam u Beogradu godinama i godinama, ne mogu čudom da se načudim, ne mogu da shvatim zašto arhitekti, investitori našim gradjanima grade OTVORENE TERASE na zgradama, kada to Srbin brale zastakli i zatarabi u pravi BUNKER... i naravno svaki stanar svoju terasu zastakli, sazida, kako mu volja, svi različito, neko stavi drvene prozore, neko aluminijske, neko zatamljene, neko ovako, neko onako, uglavnom sve to tako odvratno izgleda da je to strašno... ne mogu da svatim idiJote koji recimo imaju samo jednu terasu, koji imaju samo jednu mogućnost da izadju iz svog stana i vide...
Erotska priča
I ja volim da pročitam nekad erotsku priču kao što je ova sto će sad da usledi. Milutin,vlasnik kafančeta u kome mi svakodnevno ispijamo kaficu i rakijicu, tu skoro, primio na poso jednu zgodnu ženu. Lepa, mlada, vredna, radi i ćuti. Šta više da poželiš.Kako je ušla u kafanče nekako se atmosfera promenila. Nešto mi drugačija, nije kao ranije a i Milutin se uzvrteo. Šta mu je pitam čika Stoleta jer zbog nove devojke?Ma kakvi, kaže, kamo lepe sreće, uvatila ga muka... jesi li zaboravio da je ovo bio kiosk za brzu hranu a on iz meseca u mesec dograđivao po dva tri metra sve dok ne preraste u kafanu. Al' sad došlo vreme da se legalizuje pa traži nekog ko će da mu sredi dozvole ali na žlost mora da podmaže nečiji džep. Da je jedan ni po...
pre neki dan mi je umro neki poznanik. imao je neke srcane probleme, ali mislio sam nista strasno. i zasto ovo pisem? pa samo da kazem da je smrt najstrasniji dogadjaj u zivotu jednog coveka, ili na kraju tog zivota. nije strasna sto je smrt kao smrt, kao prestanak zivota strasna, vec sto se smrt ne moze ni u jednom segmentu isplanirati. sve se moze planirati u manjoj ili vecoj meri, ali smrt ne. i razmisljam, pre par sati smo sedelii razgovoarali, i danas ga nema....nekako je zalosno sto covek ne dobije neku vest pre smrti, makar sat-dva ranije, i da se lepo oprosti od svojih, da ostavi neku poruku iza sebe, da...za tih par sati mogao bi na stotine poslova da zavrsi ali... vec par dana mi se po glavi setkaju ove misli, i rekoh ajde da...
sms zezancije) Postovana dobitnice dobili ste nagradu 7 dana kupanja u mulju i kitu pokraj bulju. Nagrada ce da vam stigne kad se meni kita digne. (javite se) (Urbane legende) U Bosni blizu Doboja, na jednoj raskrsnici sa kruznim tokom saobracaja, ispod znaka (za kruzni tok saobracaja) stoji ogranicenje: - MAKSIMUM 10 MINUTA. Urbane legende) Na novosadskom PAN-radiju uvece 1. januara voditelj cestita koleginici voditeljki novu godinu sa recima: - Ja te volim, ja te obozavam, ja bih s tobom da se razmnozavam. Urbane legende) Covek je vilama ubo sinovu zenu. Sudija ispituje snaju: - Dakle, sta se tada desilo? - Tada me je on opizdio vilama. - Gospodjo, nadjite neki pristojniji izraz, ovo ne moze da udje u zapisnik. - Sta ja znam, mi...
To whom feet wrappers, to whom Serbian peasant shoes. Kom obojci, kom opanci. He was eating himself alive from nausea. Ziv se pojeo od muke. Since remember-century. Od pamtiveka. Stuffed calf handkerchief. Sarma u telecoj maramici. Lightbulb throat. Sijalicno grlo. To lead the bill. Voditi racuna. Lubricated behaviour. Ljigavo ponashanje. Why yes no. Zashto da ne. Selfruling structures. Samoupravne strukture. Complicated organisation of united work. SOUR. To overpiss oneself. Popishmaniti se. He translated him thirsty across the water. Preveo ga zednog preko vode. Let him carry himself. Nek se nosi. I divide your opinion. Delim vashe misljenje. Sea, brother. More bre. He lives on high leg. Zivi na visokoj nozi.
Bila jednom jedna princeza. Živela je srećno, dan za danom, godinu za godinom, porasla je u divnu, mladu ženu. Naučila je kako se vodi kraljevstvo i preuzela na sebe obaveze...prilično obaveza, ali bila je mlada, snažna i poletna. Nije joj bilo teško ni da poljubi hiljadu žaba da bi konačno pronašla i osvojila svog princa. Živela svoju srećnu bajku i imala je sve – svoje kraljevstvo i svog princa, sa kojim je delila život, obaveze, nežna osećanja, kraljevski krevet i, verovala je, najvažnije od svega – nadmoćnu i neodoljivu ljubav koju je nemoguće poraziti . Uživala je u čarima svoje bajke, ne primećujući da se, iz dana u dan, nad princem i njom lagano nadvija oblak rutine. Obavijao ih je sasvim neosetno – obaveze su se gomilale...
САМАРЈАНКА
Нисам те волела. Ни кад сам кришом ловила твој поглед, Први пут устрептала. Нисам те волела. Ни кад се клела, ишчекивала, Сањарила и предавала, Сузе гутала...нисам знала. Без греха била, безимена, Ко дете окрутна, Блудница и врсна жена, Нисам те волела. Од страсти напуштена, Јалова, врелим сузама бунар душе отпечатила, И Тебе крај њега угледала, Да ме питаш:«Чија си била?» [/URL][/IMG]
Grešio sam mnogo
Grešio sam mnogo Grešio sam mnogo, i sad mi je žao i što nisam više, i što nisam luđe jer, samo će gresi, kada budem pao biti samo moji - sve je drugo tuđe. Grešio sam mnogo, učio da stradam leteo sam iznad vaše mere stroge grešio sam, jesam, i još ću, bar se nadam svojim divnim greshom da usrećim mnoge. Grešio sam, priznajem, nisam bio cveće grešio i za vas, koji niste smeli, pa sad deo moga greha niko neće a ne bih ga dao - ni kad biste hteli. Duško Trifunović :heart: :heart:
Imate li svoje omiljeno voće? Velike voćne kupove, sočne salate, suvo, zamrznuto, slatko, božansko voće? Da li ste veseli, vitalni i kreativni? Hrana ima simbolično značenje, koje govori o vašoj ličnosti. Voće simbolizuje želju, plodnost, izobilje i radost življenja. Ljubitelji voća su hedonisti, koji svakim zalogajem osećaju lepotu života i zato su veseli, vitalni i energični... Omiljeno voće, dakle, govori o različitim karakteristikama ličnosti. Odaberite voće koje volite i pročitajte kakvi ste. Jagoda Ljubitelji jagoda su iskreni sagovornici i dobri slušaoci, ali im ponekad manjka smisla za humor, pa mogu u nekim situacijama delovati preozbiljno. Muškarci se brzo odlučuju za ljubav, ali se isto tako brzo i „hlade“, a žene su...
Citav nas um je magla koju su Tolteci nazvali MITOTA. Nas um predstavlja san u kome hiljadu ljudi govori istovremeno i niko nikoga ne razume. To je stanje ljudskog uma-jedna velika mitota,i zbog te velike mitote mi ne mozemo da vidimo sebe onakvima kakvi smo uistinu. U Indiji mitotu nazivaju MAJA,sto znaci iluzija. To je licna predstava naseg "Ja",sve sto mislimo o sebi,o citavom svetu,sve je to mitota. Mi ne mozemo da vidimo sta zaista jesmo,nismo u stanju da vidimo da,ustvari,nismo slobodni. Eto zbog cega se ljudi opiru zivotu. Sam zivot predstavlja najveci ljudski strah;nas najveci strah je rizik koji moramo preuzeti da bismo ziveli;rizik da izrazimo svoje pravo "ja". Ljudi se najvise plase da budu ono sto jesu. Naucili smo da...
Dobar dan se retko desi dobar dan tek u hodu prepoznam i svaki u vodu padne kad na tebe pomislim jer lose tvoje meni dobro je... Ko svetlo leptiru ko zvezde svemiru ko meni ti... Dobri dani retki su ko sekunde kratki su dobrim danima i dalje si tu samo me manje mucis ma kad ces vec jednom da odlucis da me ostavis... Onih losih vise je tvoje vise manje je i tako u krug a ne znam cemu placam tudj dug pa vrati se njemu i sa njim ostani
Zasto me nikada voleo nisi, jedan dan makar,noc jednu? Kuda od mene otisao si, ostavio me samu,ranjenu,bednu. Zasto me nisi poljubio nikada, makar u obraz,u ruku,ovlas? Koliko sam se nadala tome tada i molila se tiho,da li znas? Zasto me nikada nisi zagrlio onako kako grlis nekog ko je drag? Da li si mislio da bi me povredio ili da bi,mozda,ostavio trag? Samo bih htela to da te pitam -zasto me nikada nisi hteo?! Kada vec godinama skitam i lutam, zasto me nikada nisi sreo?!
СТОЛПНИКУ
Погледај ме, са свог столпа – путира дрвеног, загледан у вечност. Молити не смем. Просјакиња боса, поругана памећу, срцем и савешћу, ничија и сама, ишибана обећањима лажних пастира, што говоре:“Мир, мир,“ а њега ниодкуда. Научи ме да требим срце од греха, оскрнављено лудим жељама, сујетом и страхом. Молити не знам. Како да молим Док белиш шаке заривене у столп, На киши шибан, сунцем паљен, Господу знан?
NIJE LJUBAV OBAVEZA
NIJE LJUBAV OBAVEZA Spusta se noc polako Kisa mi pada po licu A negde daleko tamo Ti tromo prelazis ulicu… I dok ti auto svira, Jer video ga nisi na vreme, Pomislis li u sebi tiho: Ona mi je postala breme? Nemoj da se osecas duzan Da mi se javis i kad ne zelis. Hocu da svojom voljom Tugu i radost sa mnom delis. Ako sam nekada rekla Nesto sto nisam smela To je zato sto sam te Mozda i previse volela. Sanjam jedan dan U kojem ces sa mnom biti, Dan kada nasu ljubav Necemo od drugih kriti…
Vasar je bio...
Davno je to bilo kada sam bio dete... Tada jos sredstva informisanja nisu bila razvijena kao danas, pa je seoski dobosar objavljivao sve vece novosti i dogadjaje koji su se zbivli ili ce se zbiti u selu...Obavezno je pocinjao sa onim: "Narode, cujte i pocujte...", a zavrsavao sa "Smrt fasizmu - sloboda narodu!" Kako je to divno bilo, vi pojma nemate... Mene je najvise obradovalo kada bi najavio veliki vasar, a tata meni i mami zvanicnim glasom za vecerom saopstio da u nedelju idemo svi troje na vasar... U subotu na noc nisam mogao da spavam od uzbudjenja....Sutra idem na vasar! Posle, kada sam odrastao i putovao za Moskvu, Pariz, Bejrut, Karakas i jos mnoge velike gradove sveta - nisam se uzbudjivao ni blizu tako kao onda kada sam...
"Nikad nisi bio izvan Bostona. Da sam te pitao nesto o umetnosti,dao bi mi iscrpan izvestaj,procitan iz knjiga. Michelangelo.Znas mnogo o njemu.. Zivotno delo,politicke aspiracije,on i papa,seksualnu orijentaciju,sva dela. Ali ne bi mi znao reci kako mirise u Sikstinskoj kapeli,nikada nisi tamo stajao i gledao taj divan plafon. Vidi to.. Kada bih te pitao za zene,dao bi mi popis najdrazih. Mozda si i kresao par puta,ali ne mozes mi reci kakav je osecaj buditi se kraj zene i osecati se zaista srecnim.. Da te pitam o ratu,nabacao bi mi se Shakespeareom:"Jos jednom u odbranu,prijatelji". A nisi bio ni blizu ratu. Nikada nisi drzao najboljeg prijatelja u krilu i gledao ga kako zadnjim dahom trazi tvoju pomoc.. Da te pitam o...
Kada bih mogla,jednom samo, da naslonim glavu na rame tvoje, odem sa tobom negde tamo i isplacem tuge sto u grlu stoje. Kada bih mogla da vratim vreme, na istom mestu bih jos uvek bila, tamo,na vetru,cekajuci tebe, pa se u tvoj zagrljaj sakrila. Kada bih mogla samo da ti kazem da dani se jos,jedan po jedan,broje, da oci te jos uvek u prolazu traze, a znaju da nikada nece biti tvoje.
Oni žure kazaljke njihove pokazuju trista na sat hoće li žurba ta konačno jednom stat' Kad busenje im zeleno bude pokrivač vječni zlatom što su ga grabili pisat će: Oni su žurili Nisu imali vremena na dlanu pustiti pahulju da se otopi ni prvi cvijet da uzberu kad bijeli snijeg okopni Sunce ih je zalud toplim rukama grlilo da mu osmijehom uzvrate nisu stigli jer im se žurilo Vjetar im je zviždukao nježne melodije u uši stavljao od šuštanja novčanica veselu pjesmu nisu čuli zatočeni u svojoj od zlata kuli...
Nasla sam to sto sam trazila. Udata sam za slikarstvo. U realnost sam na 100% zena od slike. Ne farbam se, ne sminkam se - to sam ja realno. Ovde sam jedino zbog pametne ljude sa koji moz da pricame ot slikarstvo i tekstovi sto pisem. Iz e emigrantska familija sam i zivim kud Bugarske. Vise od 10 godine posla mi je vezana sa neta, tako sto ne volim zajebance. Srecu svima zelim Evo ovde: http://cv.bestjobs.bg/ersa/ARTDIZAJNER mfz da procitate moje CV. ... И 100 godini da zivim nemam takvo sto da bacim na smet. Ot 2005 g. se zanimavam so kompjuterna grafika. Zelim da nadjem jos slikari, koji se zanimavat so isto i da pricame od to. Neke od moji radovi moz da pogledate na: http://prvoletakrsteva.110mb.com Ko voli lepa srpska muzika da...
Znam nekoliko raspuštenica,ali opisaću jednu.Ta je bila prihvatila obe uloge koje su ženi nametnute-ulogu majke,nametnutu od prirode,i ulogu supruge-nametnutu od društva. Većina žena nikada ne omane u prvoj ,i većina omane u drugoj. Recimo da ova nije omanula ni u jednoj,mada bi se o tome moglo diskutovati,obzirom na neke informacije koje sam doznao.Bilo kako bilo,ona postade raspuštenica koja se veoma razume u ki.tu,i ,kao i svaka mlada raspuštenica ,poče i ona da dobija svakakve ponude,od svakakvih muškaraca.Neki su bili tunjavi,a neki drčni i odlučni.Ove prve je odbijala,neke sa smehom,neke sa žaljenjem,a ove druge je prihvatala,naravno. Godine su prolazile,ona se herojski borila da dovoljno zaradi za sebe i ćerku.Brzo je skontala da...
Ta noć kada ti obično kasniš i posle moram brzo da spavam da bih što duže proveo sa tobom obično radja dan koji ništa ne obećava taj dan posle tebe ta grobnica mojih snova ta noć nad čijim bdim grobom kao da sve lepo ponese sa sobom
Back