Blogovi

Nasla sam to sto sam trazila. Udata sam za slikarstvo. U realnost sam na 100% zena od slike. Ne farbam se, ne sminkam se - to sam ja realno. Ovde sam jedino zbog pametne ljude sa koji moz da pricame ot slikarstvo i tekstovi sto pisem. Iz e emigrantska familija sam i zivim kud Bugarske. Vise od 10 godine posla mi je vezana sa neta, tako sto ne volim zajebance. Srecu svima zelim Evo ovde: http://cv.bestjobs.bg/ersa/ARTDIZAJNER mfz da procitate moje CV. ... И 100 godini da zivim nemam takvo sto da bacim na smet. Ot 2005 g. se zanimavam so kompjuterna grafika. Zelim da nadjem jos slikari, koji se zanimavat so isto i da pricame od to. Neke od moji radovi moz da pogledate na: http://prvoletakrsteva.110mb.com Ko voli lepa srpska muzika da...
Šest priča i naslova u jednom postu... Šta sve čovek može da vidi po Beogradu, to jest ulicama, putevima, parkovima, kancelarijama, pijacama...ma svuda. Evo jedna mala retrosektiva svih bedastoća koje čine naši sugradjani: Naslov: Blentava suvozačica -Vozeći se letos Bulevarom Kralja Aleksandra, baš na semaforu koji seče tu ulicu sa Takovskom, iz svog auta posmatram preko puta ženu, koja puši na suvozačevo mesto...dobro toga ima u Srbiji na milione slučajeva, ništa zanimljivoga vam nisam rekao, ali extremna zanimljivost upravo sledi: U tom autu su svi prozori bili zatvoreni, zablindirani takoreći, verovatno da ne bi ušao neki vazduh unutra koji nije pomešan sa Dimom...i dok ta gospodja duvani, u jednom trenutku vidim da u drugoj...
ScienNet® je stvorio u osnovi novo međunarodno udruženje potrošača, koje je ipak dinamično i širi se neverovatnom brzinom! Ova genijalna ideja se zasniva na višedecenijskom iskustvu u ekonomiji, trgovini, finansijama i upravljanju ljudskim resursima. Rezultat ove ideje je revolucionarna promena takmičarskih uslova među trgovačkim kućama s jedne strane i olakšanje života i podizanje životnog standarda kupaca s druge strane. Zahvaljujući ovom genijalnom ScienNet® sistemu nezaustavljivo se povećava broj potrošača u udruženju kao i broj firmi partnera (kraj marta 2009., 250000 registrovanih potrošača i preko 10000 firmi partnera). Naši zadovoljni partneri s ponosom iznose činjenicu da su članovi našeg udruženja i šire tu informaciju ličnom...
REKA ZIVOTA I OBALE DVE
Nas dvoje smo dve obale sto se nikad sastale nisu i mislis da nikad nece. Izmedeju nas se isprecila reka,drhtavi biseri u nizu, i tece, tece.... Moj deo obale je drugaciji od tvoga, iako ne znas ti nevoljno slutis - Moj deo je osuncan, tvoj je tmuran i zarastao u ras slutis, al' cutis. Nikad se zapitao nisi, zasto istu pratimo reku a bliski nismo. i da li ti uopste znas: Da zato sto tvoje srce ne zna, da i razlicito moze biti isto samo kad bi umeo da das, jedan osmeh, jedan pogled, a ja bih mogla da ti dam obale svoje lepotu! Da za reke ogledalo u kojem se i ti ogledas, ja budem ram u ctavom ti zivotu. Mi smo se samo na izvoru sastali u jednom kratkom trenu i mislis - nikad vise! Obale nase ponekad se spoje samo u masti mojoj, i...
Ako već ne znaš neka ti Dojave tajne niti Lepše je tebe čekati Nego sa nekim biti Jer u toj velikoj nagradi Dok čekajući te po duši Tvoj mi nedodir sagradi Što neko dodirom sruši
Ne, nemoj mi prići Hoću izdaleka da volim i želim tvoja oka dva. Jer sreća je lepa samo dok se čeka, dok od sebe samo nagoveštaj da. Ne, nemoj mi prići Ima više draži ova slatka strepnja, čekanje i stra'. Sve je mnogo lepše donde dok se traži, o čemu se samo tek po slutnji zna. Ne, nemoj mi prići Našta to i čemu? Izdaleka samo sve ko zvezda sja; izdaleka samo divimo se svemu. Ne, nek mi ne priđu oka tvoja dva
U mojoj suzi su tvoje oci
Pece me U oku slana suza Razdire mi bol Grudi Sunca mi nema U predvecerje Suton mi tugu Budi… Nema sam I gledam U jednu tacku Na stolu U njoj ti vidim oci I osmeh I ne smem da se predam Bolu… Stalo je vreme Nestali su Snovi Planeta nemo drema Ja u sobi Sedim i placem Glasa mi od tebe Nema… Nemas ni minut jedan Za onu koja Te ceka Sama Ne mogu vise da se borim S leptirima I vetrenjacama…
Lost in confusion and captured in a dream Explore new horizons that explain your memories Reasons are hidden deep in fantasies Perceptions are elusive and the truth not what it seems. With heavy load on my shoulders I continue to arrive At a final destination On my odyssey of mind I keep firm hold on my spirit And the free will of mankind In my pursuit of awareness From the darkness into light.
Он је био велик ,он је био ВОЈВОДА ВОЈВОДИНЕ СРПСКЕ МИКА КОЈЕ ЈЕ ВЕРОВАО ,И ЗНАО И МЕНЕ ЈЕ НАУЧИО ДА ЗНАМ Volim je od štala do neba, od blata do pšenice, toplu od ciganskih gudala i blagdanskih očenaša, vršidbenu i zadušničku, smeđu kao devojačke pletenice, tu zemlju čardaša, čaša i bezemljaša, gde su služili bdenija i ljude za glavu skraćivali, gde su starice tepale i pragove branili golim šakama, pa su je brali i jeli rukama, pa su crkavali i živeli, pa su je voleli ljudi, i kleli, i psovali, i plakali, - tu Vojvodinu bogomojačku, i bezbožničku, i ivnsku, belju od jaganjaca, crnju od paljevina, tu Vojvodinu svetonikoljsku, velikogospojinsku, kad se lumpovalo od Vršca do Temišvara, Sombora i Segedina, pa niko nije imao u...
Znas,zar ne? Sa osmehom u nebo gledam velika ptica te daleko odnosi dusa bi kriknula,nedam te nedam al smesim se i cutim jer negde u sebi slutim Javices se,doci ces novu zelju doneces i ostaces I dalje se smesim ne reci da gresim jer znam kad spavam ko me cuva i cija sam ljubav i opet se nadam. Javices se,doci ces ovu setu oteraces i ostaces. Ptica je odletela sa sobom te odnela s osmehom sam ostala cuvam secanja,jer nada umire poslednja
Paris! Paris! Paris! Paris! Paris! Ideeeeeeeeeeeem... :)
Jaaaaaaaaaa moram da svimaaaa kazem...!!! Xixixixi... Moja najveca zelja je da odem u Pariiiiiiis..iIiiIIIIiii IDEM USKORO!!! Toliko sam srecna,ne mogu da verujem da idem... Mnogooooooo sam srecna...!!! ZNACI ISPUNICE MI SE NAJVECA ZELJA...!!!! Iiiiiii....Tooooooooooo!!! Srecna!!! Ima toliko toga da se vidi tamo iiiiiiiiii...Ne znam...Msm da cu se rasplakati kad stignem...!!! AAAaAAAa...Volim Vas Sve!!! :zurka: :metla: P.S. MORALA SAM DA OBJAVIM OVO!!!!
Kada u sive dane list od grane se odvaja i vrijeme u trenu stane, oko nas..u tebi,u meni sjeta plane.. i umorna zadrijema. Jesen je. Kada poneka dusa se vine cista i bijela iz okova zemaljskih zelja i stega, iz vela tijela.. I sav zivot i sve mine i zgasne kao sjenka bez obrisa. Jesen je. Kada jesen se tka na sarenim gorama, a ja nosim u sebi i imam nas, od posjeda,od poraza i pobjeda, zamka vremena..voljena moja, sve prevari i uhara. Jesen je. Kad ljubav se ugleda sa tvojih usana, blista i sja-ista, kakva je rodjena.. U oku iskrena, nakon svih godina puna umornih putnika. Jesen je. Zlatna i cudna, sjetna i zuta, boji nam tuge odlaska. Jesen ih tka,ucrtava lik i sliku u nama.. Ona je mudrost, mudrost je ona ..jednu istu...
cesto te tako vidim... Istina, kao u nekoj dalekoj srebrnoj magli. Ali divno te vidim. Na nogama ti cizme od sedam svetlosnih milja. U ruci ona lampa u koju, posle Aladina, umesto duha zatvaras obrise vecitog vremena. I cujem sapuces: sezame. I svet se pred tobom rasklapa... Miroslav Mika Antic
Ovo je samo 21-moderna srpska kletva, a Vi ako imate u svom repertoaru 22, ili 46-tu po redu-Bujrum, napišite je ako se setite... -Dabogda Vam vladika Filaret bio srpski patrijarh... -Dabogda Vam Koštunica bio i na vlasti i u opoziciji... -Dabogda Vam Viktorija iz „Farme" bila snajka... -Dabogda Vam Marković-Palma bio ministar kulture... -Dabogda Vam ministar Dinkić ispunjavao želje ... -Dabogda Vam Karlo i Jovana iz „VB" bili sin i ćerka... -Dabogda Vas srpski taxisti vozili sa Aereodoma-Nikola Tesla, do centra grada... -Dabogda Vam ministar Djelić obećavao bolji život i Evropsku Uniju bez granica... -Dabogda svoju pravdu tražili i ostvarili je u srpskim sudovima... -Dabogda Vam J. Karleuša rodila šestoro unačadi...
Ljubičasta je boja otmenosti a smatra se i "kraljevskom bojom". Ženstvena je i romantična podrazumeva luksuz i imućnost. U umetnosti i dizajnu, ljubičasta je veoma popularna. Sa druge strane, zbog izrazito male zastupljenosti u prirodi, obeležava jedinstvenost i unikatnost. SIMBOLIKA: uzvišenost, spiritualnost, dostojanstvo, visok položaj, poštovanje, otmenost, luksuz, imućnost, prefinjenost...
Belo zlato je legura zlata i barem jednog od belih metala, obično nikla ili paladija. Čistoća belog zlata se meri u karatima. Osobine belog zlata mogu varirati u zavisnosti od metala i njihovih odnosa koji su korišćeni prilikom izrade legure. Kao rezultat toga legure belog zlata se mogu koristiti u različite svrhe. Dok su legure zlata i nikla tvrde i čvrste, pa se zbog toga koriste za izradu prstenja, legure zlata i paladija su meke i savitljive, pa se koriste kao podloga dragom kamenju. Najkvalitetnije belo zlato ima najmanje 17 karata i napravljeno je od zlata i paladija, ponekad sa tragovima platine koja se dodaje da bi legura dobila na težini i da bi imala bolju postojanost.
Кад нас не буде сутра, ни овог форума, ни ових коментара, ни Европе о којој смо причали како се "маже на хлеб"....све ће то нестати у једном трентуку. Можда ће неке нове генерације на неким другим виртуелним форумима причати о виртуелним земљама, виртуелним државама, виртуелним световима и новим уједињењима. Ја немам намеру да завртим точак будућности у својој глави и да причам и проповедам о све-спасу кроз уједињење народа и цивилизација. Ја знам само једно, да никакве државе и никаква јединства и уније не помажу људима ако не очисти своју душу у којој станује истовремено и рај и пакао, ако она не прође кроз чистилиште, ако ми као људи не смогнемо снаге не да идемо да "стекнемо вишу свест" о нечему, већ - ако не постанемо деца, онако...
BUDIMPESTA grad koji se ugnjezdio pola na ravnici, pola na brdu, i sedeci tako neudobno ne izgleda mi da se muci, naprotiv. siroka voda je razdvaja i spaja.kitnjasti mostovi pruzaju ruke obalama dok se u blizini cuju zvuci chardasa i zavijanje tuznih violina.ima nesto patinsko i otmeno na tim fasadama koje nas gledaju sa visine kao da znaju da mi ne pripadamo tu..... uvek dostojanstvena, ljubazna, lepo nosi svoja leta i uvek nas ceka sa smeskom u zherbou na kolace, u matyash podrumu na gustu riblju corbu i da nas svecano ugosti pogledom sa budima...to je budimpesta.
VENTNOR- ISLE OF WIGHT isle of wight,ostrvo udaljeno samo 45m brodom od gordog albiona.poznato kao englesko izletiste sa pocetka veka i jos vise po rock koncertima sezdesetih koji su bili evropski pandan cuvenom woodstocku. da bi se stiglo do ventnora prvo se putuje vozom 2 sata iz londona a potom brodom do ostrva. na samom doku gde pristaje brod ceka smesan mali voz koji vozi sve do shanklina koji mu je zadnja stanica.potom se uzima taxi i stize se do ventnora, najuznijeg gradica na ostrvu iz kojeg se po lepom vremenu vide obale evropskog kontinenta. usnuli gradic na samoj obali mora je oaza tisine, tek poneki zalutali turista.mesto gde su nekad boravili kraljica viktorija, agata kristi, dostojevski ocigledno jos zivi od stare...
Pekar u selu je kupovao maslac od obližnjeg seljaka. Jednog je dana izvagao količinu kupljenjog maslaca i ustanovio da je seljak smanjio količinu kupljenog maslaca iako mu je zaračunao istu cenu. I tako je pekar optužio seljaka za prevaru. Na sudu je sudija upitao seljaka: “Imate li proverenu vagu i tegove?” “Nemam”, odgovorio je seljak “Pa kako onda merite količinu maslaca koji prodajete?” Seljak je odgovorio: “Kad je pekar počeo od mene kupovati maslac smatrao sam da bih trebao od njega kupovati hleb. Počeo sam koristiti njegov hleb od pola kilograma kao teg za moju vagu, kad sam vagao maslac. Ako je težina mog maslaca manja, onda je za to kriv pekar.” Biblijska pouka: Matej 7:2; Jer kako budete sudili, onako će se i vama...
Makondo se pretvorio u strašan kovitlac prašine i ruševine koje je raznosio biblijski uragan, kad je Aurelijano preskočio jedanaest stranica da ne gubi vreme u suviše poznatim činjenicama, i počeo da dešifruje trenutak u kome je živeo, dešifrujući ga u trenutku življenja, proričući samome sebi u trenutku dešifrovanja poslednje stranice pergamenta, upravo kao da bi sebe sagledavao u ogledalu koje govori. Zatim je opet preskočio da bi preduhitrio proročanstvo i tako saznao datum i okolnosti svoje smrti. Međutim, pre nego što je došao do poslednjeg stiha shvatio je da nikada više neće izaći iz te sobe, pošto je bilo predviđeno da grad ogledala bude vatrom sravnjen i zbrisan iz pamćenja ljudi u trenutku kad Aurelijano Babilonio završi...
Religije - najvece zlo covecanstva
80% svih ratova koji su na svetu vodjeni imaju religioznu pozadinu... Stotine miliona mrtvihmrtvih.... Stalno guranje nauke u drugi plan je donelo nevidjeno zaostajanje covecanstva... Unistavanje neprocenjivih vrednosti i znanja starih civilizacija - Inka, maja, Egipcana... Zaglupljivanje i zamajavanje ljudi sa bajkama o raju, paklu, onom svetu... Rasadnici raznih pedofilija y perverzija...
Mogu ga ispreturati epitetima ga obasuti metaforom mu hiljadu značenja dati alegorično kazivati o jednom misliti o drugom pisati gradacijom ga komparirati hiperbolom preuveličati akrostihom slova tvoga imena u pjesmu utkati retoričkim pitanjem odgovor ne čekati,a pitati personifikacijom neživo oživjeti sa bilo čime porediti asonancom kišu vokala prosuti aliteracijom konsonante nizati simbolično kazivati i još more stilskih figura iskoristiti i stih svoj napisati Mogla bih sve to uraditi al' sta mi vrijedi kad ti ga neces procitati i zato ti vise necu ni pisati.
U teoriji igara i ekonomskoj teoriji, nulta suma predstavlja situaciju u kojoj dobitak ili gubitak jednog učesnika tačno odgovara gubicima ili dobicima drugog (ili drugih) učesnika. Drugim rečima, ako se ukupni dobici svih učesnika saberu, a zatim oduzmu svi gubici, zbir će iznositi nula. Go je primer igre sa nultom sumom: nemoguće je da oba igrača pobede. Nulta suma može opštije da se posmatra kao konstantna suma, gde je zbir dobitaka i gubitaka svih igrača jednak nekoj konstantnoj vrednosti. Suprotnost predstavlja nenulta suma, koja opisuje situaciju u kojoj učesnici sabiraju svoje dubitke ili gubitke do neke vrednosti različite od nule (napredovanje jednog učesnika ne mora obavezno da znači nazadovanje nekog drugog). Igre sa nultom...
Back