Blogovi

Zivot,ovaj,koji sada troshimo,je jedan,jedini i ne ponovljiv je.Zato treba stalno razmisljati,shta sa njime uchiniti.
Kakvu odu da napisem - o Ljubavi? Pisali su o njoj vec, pisci velikani pesnici, slikari... A opet sve mi nekako izgleda moja je drugacija, najveca. U svom haosu reda i nereda da veca je od planina, cveta, reka, proleca.. Divni haos emocija slatki nemir, zainatio se svemir da me zbuni, natera glavu da izgubim. Da posejem razum negde usput prepustim dusu, otvorim srce kao da volim prvi put. O, kako je cudna stvar, ta Ljubav! Nemirna poput vetra severnog, neuhvatljivog duboka, poput vode snazna sama po sebi ona je vazna. Poput vode, sto razbija najtvrdje stene istom moci obuhvati ona telo i um zene... Rusi sve mostove i brane na talasima joj mirno plovis, dok te ne iznenade vode uzburkane i shvatis da volis... Volis kao prvi i poslednji...
SAN

SAN

Bio je opet. Blago me je dodirnuo vrhom peraja po obrazu i spustio svoju glavu na jastuk. Promeškoljila sam se i okrenula prema njemu. Polako se spustio i zagrlio me svojim perajima. Osetila sam njegov dah i blagi dodir glatke, svilankaste kože dok mi je stopalo golicao repić udobno smešten u dnu postelje. I pre nego što sam pogledala, čula sam tihi, najtiši, nežan, najnežniji šapat: "Da. Beo je." Po mekom dodiru njegovog stomaka, znala sam da i repić mora biti bele boje... "Sanjaj dalje", prošaputao je. Ili to nije bio šapat? Ne... mislim da nije. Trgla sam se... malo. "Ne, nikako ne smem da se probudim", pomislih, a on se osmehnu. To se čuju naše misli, shvatila sam. Smestio je svoju glavu uz moju i tiho, najtiše, lagano...
GORAN, kao: gorčin, gorko, crno, ljuto, oporo, zatvoreno, bolno, tužno, mračno , strah, .... SLOBODAN, kao: sunce, sloboda, širina, osmeh, ljubav, polje, nada, život , ... Gorko je prošlost, Sloboda je budućnost ! Ja volim šampitu ! :D
Bezkičmanjaci su evolutivno zakržljali predstavnici ljudske vrste. Zajednička osobina svih bezkičmenjaka je da nemaju dovoljno razvijenu svest o svom postojanju.Probleme u svojim životima uvek rešavaju na lakši način, ne izlažući sebe psihičkim i fizičkim naporima koje izaziva uspravno stajanje.Veoma su pogodni za manipulaciju jer svojim nadređenima ne znaju reći ne. Bezkičmenjaci su dobrovoljno pristali na to da budu niža vrsta jer nemaju dovoljno psihičke snage da iznesu svoje mišljenje mentalno jačima od sebe i za to svoje mišljenje se nikada ne bore argumentima. Samo kada su stoprocentno sigurni u svoju verbalnu pobedu upustiće se u neki iole ozbiljan razgovor ili raspravu po nekom pitanju. Podvrste bezkičmenjaka su: Ulizica –...
Zašto te čekam kad znam da nećeš doći. Da li ću i ove noći čekajući tebe jutro dočekati. Zarobljenik sam svojih uspomena One su svuda oko mene Stalno si mi ti pred očima umorne su već moje zene. A sred svega toga jada nesrećna, uzaludna nada srcem mi vlada. P.S. Ustvari zbog nje ne patim ja nego moja anima Slično sa njima stoje stvari Tamo animus njihov za svojim posedom žali.
Ana, moja dragana
Ana,moja dragana Volim te cistom ljubavlju, ne fizickom, ne intelektualnom, vec duhovnom ljubavlju, Ana, vidim te u svemu i svuda, Ana, ne mogu da ne mislim na tebe, sve vrijeme zeleci tvoju srecu, Ana, ako hoces nadji nekog drugog i udaj se za njega, ako ce te to usreciti, Ana, umrijecu za tebe i za tog drugog, ako ce te to usreciti.;):D Skinuto s neta...nepoznati autor
Уметност је само праслика света који ће доћи. Тепамо, гучемо, по песку пишемо, деца на обали времена, таласима запљускивана. Из угрушка наших живота, тек понекад, уздах са земље се диже, ко лахор нежно, да лиже подножје неба и затрепери ризе мученика што гледају лице Бога.
"Neću žvaku hoću kusur"
Dobro jutro komšija, otpozdravljam Miru dok ulazimo u samouslugu. I vas žena šalje da pazarite. Sta da radimo, moramo, kaže Miro,glasnije su a i valja ih poslušati. Ništa lepše od mira u kući. Uđosmo i svako ode svojim putem. Velike ove samousluge može čovek da se zagubi među gondolama. Zaneo se ja kupvinom sve dok ne čuh galamu sa kase. Pogledam a ono se narod okuplja. Znatiželja i mene natera da se približim.Što ja bliže,galama sve jača. Kasirka se razgalamila zove šefa i obezbeđenje. Približih se kad imam šta da vidim. Ispred kase moj komšija Miro. Stoji ukopao se u mesto, ne može niko da ga pomeri pa čak ni obezbedjenje koje je odmah stiglo. Traže da se odmah skloni inače će zvati policiju. Pitam nekog u čemu je problem. Kaže...
BALANSIRANJE
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) BALANSIRANJE Oduvek sam umela da pišem....sad, što to nisam stalno i radila ima svoje razloge. I dobro je što je tako, jer su reči moje izgleda čekale da sazru, da imam vremena za njih. Retorika mi je jača strana.......što nikako ne znači da usta ne zatvaram.....čak naprotiv......ali kad imam da kažem onda to i uradim pismeno i smisleno. I tako, prošlog leta krstarim ja malo ovom Krstricom i uočim blog. Nisam do tad tu zalazila, nije mi privuklo pažnju a ni vremena nisam imala za nova istraživanja. Do tada sam bila samo na Svetu životinja....meni dovoljno. Elem, vidim šta se tu zbiva, pročitam nekoliko blogova, jedan mi se baš dopao. Nežan i setan, melanholičan....baš...
4 GODISJA DOBA
Volela sam te 4 godisnja doba, Mada sam mislila,to nece trajati... Lepo je kad nova ljubav se proba, Tesko je staru ljubav sacuvati! Volela sam te jednog vrelog leta. Usijan asfalt,a i mi vreli... Ni vrucina ljubavi mnogo ne smeta, Ako se voli i ako se zeli... Jesen je uvek najlepse doba I nasa ljubav postade zrela U jesen bi sve da se proba, Jesen nam bas bese vesela. Zima nam bese duga i tuzna... Hladnoca preti da srca zaledi... Al prava svaka ljubav je tuzna I takve ljubavi tuga ne stedi! I evo vec u vazduhu se oseca Dah lepog toplog novog proleca. I kako zima tragove brise, Ti i ja ljubavi,nikada vise...:heart:
Ne govori, znam i bez reci nisam ja ta, sto moze bol da izleci. Znam ti svaku misao , svaki pogled znam sve o tebi do unedogled. Znam da bi rado iz svoje koze a znam i da se to ne moze...
DRUGI ZIVOT
Cesto se pitamo: Cemu zivot I u cemu je njegova sustina? Ali ni najveci filozofi Ne mogu da objasne Sta je u svemu tome istina. Istina je da postojimo Iz nama nepoznatih razloga. Istina je da na to pitanje Odgovor mozemo traziti samo od Boga. Mocno I veliko srce Bog je podario samo coveku I ogranicio mu trajanje: Moze ziveti samo jedanput u veku Svevisnji Da li je mnogo ako trazimo Da zivot se iznova pocne, Onda kad osetis da je kraj vec svemu? Da li je bezobrazno od mene Sto se ovako obracam Bogu, A znam da resenja nema. Znam ja Da je On uredio sve kako treba. Znam I osecam negde u dusi Da zivot se drugi zivi U mirnom kutku plavog neba. [/IMG]
Ко си ти? питаш, очију забљеснутих гоморским таласањем трбуха мисирске робиње, гривнама њеним заглухнут као куче један дан старо, удишеш, пожудно, мирис вавилонске блуднице и тонеш под претилином кумирских жртава, заборављајући да си хтео да сазнаш разлог ћутања јеврејина који стоји пред тобом, огрнут пурпурним плаштом, са смешним венцем од трња на глави.
Како је мала моја душа, Господе! Пар рибица и лепињица, заборав пуног стомака и пути... Како је ружна стиснута рука моја, тргнута у скут када од Твога треба дати, јер шта својим могу назвати? Воља је моја! Али какву вољу има човек на самрти, осим да живот свој за један дан продужи? А ја, у љусци тела умирем, ко клица у зрну сушим се, за капљу са Извора борим се... Ти си ми Истину, Себе, у срж бића утиснуо, и како да ћутим? Могу само, ко јуродива, са тргова да те опевам и из пустиње име Твоје да дозивам. Ничега мога нема у мени. Само је Истина о Теби моја - а не воља. Пред њом престајем ја и почињеш Ти. Зато ми сузе своје дај, јер ни да плачем без Тебе не умем, да залијем њима засад Твој. Рашири душу моју до непрепознатљивости - да...
Говори ми Невесто Неневесна, макар ми довикивала са небеса, кроз дебели облак мојих греха, који ме дели од Тебе. иако заглухнута, у обмани, смрћу начета, као Рута да ти кажем жудим: Ово није моја земља, Ти буди мисао коју ћу да следим! Цео свет ме својата, душу вара, лажи медом прелива, истину од срца сакрива, за врага венчава... А шта ће ми цео свет, ако душу своју изгубим, ако невиност њену развратим? Јер на дну језера моје душе Син Твој једном се огледао, И Лик Његов у мене се урезао, Себе ми је заувек обећао.
Drvo zivota
Tamo negde daleko, u nekoj drugoj dimenziji, koju covekov um nije u stanju u potpunosti da dokuci vec samo da je oseti, raste jedno ogromno drvo...... Drvo, na cijim granama i grancicama, pod blagim povetarcem koji dolazi direktno iz raja, lelujaju milioni, milijarde malih listica... A svaki listic nosi jedno ime. Svakoga momenta hiljade listica opadaju, i hiljde novih se radjaju.... I mi nikada ne znamo kada ce svanuti ono jutro kada ce opasti listic koji nosi ....NASE IME...
Uh..sto volim takve dane.Kada bi se dogadjali cesce, ti divni dani...Dani kada mogu da spavam dugo, nemam nikakvih obaveza, radim sta hocu..:) Elem, dan je odavno zapoceo a ja sam jos spavala.Sanjala sam nesto lepo.Crkvu, stojim ispred nje, a ona tako lepa...Udjem, sluzi se liturgija, tu je moj tata,stric, i jos gomila nekih ljudi.Ne znam sta je dalje bilo, sanjam svake noci, al" snove ne pamtim. Malo posle sam se probudila.Sa neopisivim mirom.Cudo jedno. Jos u tom polusvesnom stanju nekako sam znala da ce taj dan biti jedan od onih, divnih.Pogledam na sat- tacno 12 sati.Neko misli na mene. Dohvatim telefon sa stocica i osmehnem se, stigla mi je poruka.Sanjao sam te nocas, puno mi nedostajes. Jos nisam ni ustala a dan je vec...
NARAMAK  (VEZANO ZA VID-NEVID)
(ili neka moja razmišljanja i životu inspirisana ko zna čime) NARAMAK Užasnog li dana I užasnih misli Što me tako sviju I po mozgu biju. Što me prošlo sklupča Kao mače malo Da drhtim, treperim Lomim se i padam U ponore crne Duboke i tamne Gde svetlosti nema Osmeha ni nade. Vraćaju me tamo Gde ne želim biti I sada se samo, Samo želim skriti. Daj mi snagu Bože Da ne vidim nevid Da ne čitam više Da ne mislim o tom. Idem sada doma Da vidim lepotu, I osmeh i sunce Da mi zgreju kosti Idem sada tamo Gde nevida nema Ispred doma ja ću Naramak svoj bacit Osmehom ću svojim Kapiju otvorit U zagrljaj poći Ljubavima mojim I poljupcem jednim Vrata ću zatvorit. PS Idemo dalje.......u susret životu
Kradljivci vremena i života postadosmo u trenu. Drhtave topole na putu prašnom, zastale da podele snove. Da vide lepotu u oku nekom. Da ispiju nektar života. Da drhte dok ćute i pate dok pričaju o beznačajnim stvarima. Da kažu mnogo sa reč i dve. Da jednim dodirom otkriju sve. Da se zauvek nastane u delu života. Da podele tren kao večnost dugu i da razumeju sve. Marija K.
Pesmica o ljubavi
Ne umem ja da pisem O necemu sto mi je strano, Ali umem o ljubavi Zar je to malo? Ljubav je u svakoj prici, U svakoj bajci zivota, I gde god se okrenes Vidi se njena lepota. Zato kad pisem o ljubavi Mogu o bilo cemu: Mogu o zarkom Suncu A mogu I o njemu… Ljubav nam daje krila Ali ume i da nas srusi. Ali da ljubavi nema Sta bi nas bolelo u dusi?
............
To lice ljubavi opasno i nežno jedne se večeri javi posle predugog dana Možda je strelac bio sa lukom ili svirač sa harfom Ne znam više Zaista ne znam Znam samo da me je ranio možda strelom možda pesmom Znam samo da me je ranio iz srca krv mi teče Vrela me suviše vrela ljubavna rana peče. Žak Prever
Back