Blogovi

Mikro Kosmos i Makro Kosmos - su jedno, Juče,Danas i Sutra - su jedno, Tamo,Ovde i Nigde - su jedno, Samo MI, Kojima je podarena bezgranična Stvaralačka moć, Želimo da budemo Van svega. :gace:
Jesi li čula Amerika je dobila crnomanjastog predsednika U Africi je počeo da pada sneg Severni pol se preteći topi gde je nekad plivalo sad kopni Mnogo se toga promenilo od pre i posle Hrista samo ti ti ostala ista ravnodušna i daleka ko bronzana bista
Moja zemlja umire godinama lagano tiho bez žurbe dostojanstveno kao reka kada teče kroz ravnicu mirno bez očaja i tuge staloženo bez slabosti da njeni žitelji ne primete i uplaše se ona naš strah krade i čuva duboko u sebi za nju nema tajni jer je i sama tajna uvukla se među nas i nestaje lagano Moja zemlja nasušna je hrana naša hranimo se njome gorko i slano ne postoji voda da nas umije zamazane ovom zemljom glinušom Moja je zemlja remek delo civilizacije sve bi u njoj da nije tragično bilo smešno ona je sve što nismo hteli a dobili smo Susrećem ljude slične meni za opis zemlje sakupljamo se povremeno sasvim slučajno razmenjujemo slike sna koje pamtimo uspostavljamo kružni tok energije jer svakodnevno iskopavamo večnom nadom...
Znači to je moja zemlja - Otadžbina od tog sam prokletog blata ispečen naša sudbina ostavlja vidne tragove pod pepelom ognjišta međ ugarjem osobeni znaci put kroz generacije potpuni sklad proročanstva - Etnologija crveni konac noćno krilo bob čuli smo sve je zapisano postoji knjiga nekoliko izanđalih pohabanih stranica ključ u bravi za vrata od čistih misli za vid za oči protiv uroka za opstanak skinuti plavu boju sa srušenih bogomolja Znači to je moja zemlja - Otadžbina sve čto je u meni večno - nema u njoj sve što je u meni ostalo svelo se na par maglovitih slika nostalgije Svoje nestajanje pravdam željom za putovanjem dok su ostali putavali samo u ratovima Govorimo ničijim jezikom tako se hvalimo bogastvom znanja Ovde je...
SRCE ZA TEBE DISE
Kako te samo sanjati umem I voleti bez trunke stida Pokusavam sve da razumem Dok mi se mrak sa ociju skida Kako te ljubim usnama vrelim Bez dodira i bez srama Grlim te srcem celim Dok oko mene caruje tama Ne moras mnogo da mislis O tome sta sam ja tebi U oku mi ceznju vidis Pa kako me zeleo ne bi? Voli me kao nikog do sada I nosi u carstvo snova Nisam vise lepa ni mlada Al s tobom sam kao nova Ne bih te dala za sva blaga Koja na svetu ovom ima Bicu uvek samo tvoja draga Od snova i neznih rima Nemoj me dati nikome vise Cuvaj me, jer srce za tebe dise
SIMA SE ZALJUBIO
5. 9. 2009.god. Sima nam je deco U skolu posao… Prvog skolskog dana Razbijenog nosa Kuci je dosao. Pitala ga mama Sa kime se tuko On joj odgovori: ,,Cuti, kad se nisam Potpuno obruko. Dirali su nasu Komsinicu Dacu, Nevaljalci pravi… Moro sam je braniti I dobih po glavi.” Salila se mama Sa Simom to vece: ,,Koga si to branio, Sta malopre rece? E, moj Simo mali Prvi dan u skoli Tebi ljubav cveta. Sta ce onda biti Do sledeceg leta?” ,,Nisam se zaljubio, Sta to pricas mama?” I poce da place, Nasta prava drama. U tom neko viknu Sa ulice Simu. Iz placa u osmeh Njemu lice sinu. Otrcao brzo Daci da se javi… Mama rece tati: ,,Bas je heroj pravi.” ,,Rano je poceo Devojke da brani-” Rece strogo tata. Glavu je vrteo Sve dok Sima opet Ne...
par crtica o šarmu, koje sam napisanio na pdf Psihologija, i koje su jako značajne i duboke, jer ja pišem značajno i duboko :lol:
Noćas sam ... Noćas sam tužan nešto, pa se varam vešto, i stvaram opravdanja jer manja je šansa, da ona nijansa što čini život lepim učini mene slepim. U stomaku srce krijem, da ga studen ne pronađe i odvede u beznađe kod pravednih prokletnika, tih večitih gubitnika što za pravdu dušu daju bez saznanja o svom kraju. U ljubavi pravde nema i nikad je bilo nije jer je krije izmaglica tog prelepog lica što osmehom osvajača lomi me i kida, svaki veo skida i vodi do plača. Suza teška, vrela otima iz tela uzdah gorak koji grlo stegne, jedan korak nedostaje do pobede, pobede što dah mi znači, samo malo snage treba da se tamo zakorači. Snagu skupljam, sebe snažim želim da se oporavim pa da krenem na put težak da sebe pronađem, al' je teško...
Zbog svega sto smo najlepse hteli hocu uz mene nocas da krenes, ma bili svetovi crni ili beli, ma bili putevi hladni il vreli, nemoj da zalis ako svenes. Hocu da drzis moju ruku, da se ne bojis vetra i mraka, uspavana i kad kise tuku, jednako krhka, jednako jaka. Hocu uz mene da se svijes, korake moje da uhvatis, pa sa mnom bol i smeh da pijes i da ne zelis da se vratis. Da sa mnom ispod crnog neba pronadjes hleba komadic beli, pronadjes sunca komadic vreli, pronadjes zivota komadic zreli. Il crknes, ako crci treba, zbog svega sto smo najlepse hteli.
Kazu da je jutro pametnije od veceri,ali u nasem slucaju nije,ni jedno doba dana odavno nije pametno,sada kada smo uskovitlali prasinu nevoljenja...voljenja...prevara i suza( mojih ). Budjenja teska...bas kao i ovo. Sladja je ostala kod mene da prespava,jer sam bila u onom mom cuvenom stanju,ni tamo-ni 'vamo. Cujem je kako peva...iz kupatila dopire neki hit ( mora da je hit ) koji prvi put cujem.Pevljivo,veselo...kako samo ona moze. -Spavalica Jaca...spavalica Jacaaaaaaa-prekida pesmu i ulazi u sobu dok joj je u ustima cetkica za zube,nastavljajuci da ih trlja,kao da joj zivot zavisi od toga. Nasmejah se,vidim i njoj se okice smeju. -Vidi mala,ovako cemo:Javicu mojima da sam ti potrebna,a jesam i to mnogo,onda pijemo hladnu kafu ( kako...
Sreća krenula pa se o tugu spotakla osmijeh ciknuo na suzu se okliznuo ruža procvala na trn se vlastiti ubola ljubav se rodila pa u vatri svojoj izgorila... U jednom trenu...
Стефан Првовенчани   ПРЕНИ СЕ, О ДУШО МОЈА, И ПОТЕЦИ КА СПАСЕЊУ Молитва Растка Немањића   Захваљујем Ти, Владико Господе Боже мој, Исусе Христе, милостиви Господе човекољупче, што си ме удостојио да у данашњи дан видим почетак пута спасења Твога, а они који долазе у истинити разум - незаблудно живе. Зато, дакле, о душо моја, прени се и потеци ка покајању, јер те Владика Твој зове. Јер овим ти псалмом пример показа, говорећи: Из уста младенаца и одојчади спремио си себи хвалу, зато се не лени! Зар не видиш младе који траже што им је потребно и који иду испред тебе? Не обазири се, опет, као жена Лотова, не гледај лепоте овога света које брзо ишчезавају, да ти се не догоди по причи о богаташу, већ се умили Господу и сети се свога...
Kad se jednom stihovi pojave u glavi ne može se od njih lako da izbavi. Tu se oni gnezde,množe se i glože Prvenstvo njihovo sve drugo odlaže To što oni jesu traže da se kaže Izreći se mora to što je najpreče Ono što najviše raduje il peče. Ponekad se tako razigraju lako da savladati ih ne možeš nikako osim da im poredak napraviš time što ćeš odmah pesmu da sastaviš Stihovi u glavi žele da pobede Da pesniku život oni preurede a odatle samo korak je do bede.
ZNALA SAM...
Noc je pala A ja sama ostala Gusi me tisina nema A plac me ceo dan kida Pitam se kako preboleti opet Ljubav koja mi sudjena nije Suze mi kazu sapatom Da moram da ih krijem Pokusavam da ih brisem kradom Da niko ne vidi… I korake trome cujem Cutim i tebe ocekujem Uzalud sve je Magla se spusta nad grad A u mom srcu ce vecito Za tobom ostati glad Znala sam da je to kraj Samo si mi uzalud nadu dao Ne volis me jer I osmeh si mi ukrao Mogla bih da pisem poemu O tebi i meni Da reci pretvorim u suze Bio si ljubav jednoj zeni A sad joj svu lepotu uze Pamticu te zauvek To sam ti vec jednom rekla Ostaces u pogledu mom Kao suza koja me pekla Oprosti mi za moje suze Necu vise plakati znaj Samo ce kamen u srcu reci Koliko me zaboleo kraj
U borbi svih protiv svih što nastanjuju ovaj planet poseban je rat što vode ga muški i ženski svet. Sve veštine i doktrine bojne prisutne su tu kroz varijante bezbrojne. A svi imaju cilj samo jedan da se održi ovaj život bedan. (život hvale vredan za optimiste;prim.aut.)
Ako si tužan i život ružan pravi ti problem il' dva duhom ne padaj nego se nadaj da Bog svoj posao zna. Anđeli brate svakoga prate pokažu puteve sna, a ti ne sedi nego ih sledi da život šansu ti da. Nek te ne čudi što drugi ljudi ne znaju šta znači smeh, zato će brate jednom da plate dušama svojim ceh. A ti se bori i ne dozvoli da tuga preuzme vlast, nikad se nedaj, nikad ne predaj već živi život u slast. Sreća se pravi samo u glavi, u tome ceo je trik, zato u meni tuga zeleni od muke će prepući. I neka mladost, bude ti radost veseli nek su ti sni, a osmeh zato nek bude zlato koje ćeš čuvati.:hvala: Recept za sreću, baš kao što sam i obećao.
Tako daleko si da te ne mogu dotaci a tako mi malo treba slika i ostvaren san na trenutak jedan da te imam... I opet ta prokleta daljina vecnost koju provodim sa njom i san.. ta tvoja slika da te ne zaboravim deo mene sa tobom tako mi malo treba da te zadrzim
devojke ovoliki forum a ni jedna nece da se javi...nije nista strasno ako izadjemo na pice i malo zablejimo...:) posalji mi poruku na nn.mmitic@gmail.com nije nista strasno videces...:mrgreen:
Drugo veče nove godine, proveli smo kao i prvo u " Marini" ali sa novom posadom. Naime imali smo goste iz Slovenije i Hrvatske. Ljudi koji vole nautiku, dobar provod i Beograd.Kroz razgovor sam zaključio da ih je većina bila na sajmu...i da su se ludo proveli.Bilo mi je čudno s obzirom na profil ljudi, ali dobro... Uz tamburaše i dobro vino....hej ! Ostadosmo skoro do zore.Pošli bi ljudi u svoje hotele da se odmore, da neko ne predloži dunavski doručak. Obično mi koji imamo sojenice na drugoj strani Dunava posle ovakvih noći, ne idemo kući dok se ne osvežimo uz šumadijski čaj , kuvano vino, dimljenog šarana i riblje pihtije...Tu tradiciju smo ,kao pravi domaćini hteli da pokažemo i gostima, a njh nismo puno ubeđivali posebno žene...
Rodjena : 22.01.1964 god. 05.00 Dubrovnik Znak - Vodolija Podznak - Strelac Mesec - Bik Venera - Ribe U astrologiji, planete Saturn i Uran vrše zajednički uticaj na ljude rođene u znaku Vodolije i daju im mudrost i sabranost, kao i duh nezavisnosti i buntovništva. Dva osnovna uticaja dominiraju životom ličnosti rođene u ovom znaku: onaj trom i konzervativan Saturn, s jedne strane, i dinamičan i progresivan uticaj Urana s druge. Pokrenuta sukobom ovih dveju snaga, priroda ovih osoba postaje elastična, inteligentna, jake intucije, i apsolutno lišena predrasuda. Vodolija se može definisati kao izrazito "nekonvencionalan" znak, zato što nema nikakvih predrasuda i zbog svoje karakteristične genijalnosti. Ona snažno teži ka tome da...
Među ljudima preovlađuju dva glavna tipa ličnosti. Postoje oni kojima je životni moto: Uvek može biti bolje. Naravno postoje i oni kojima je životni moto: Uvek može biti gore. Pravo da vam kažem ne znam koji je moto ispravniji jer oba imaju nedostatke. Ako živete po prvom motu nikada niste zadovoljni postojećim stanjem i ne stižete da uživate u nekim sitnicama koje život znače, a ako ste pak pristalica drugog mota nikada nigde nećete stići jer nikuda se i ne krećete. Možda nije Buda bio lud kada nam je savetovao srednji put. P.S. Nisam budista. Ovo je priča o čoveku koji se rukovodio motom broj dva i bio srećan. " Jednoga dana šaljivdžija Pera je umro i otišao pravo pred sv. Petra koji mu je otvoreno rekao da za njega nema...
Od kako je ovog sveta uvek je bilo dualiteta. Oduvek smo postojali Mi i oduvek su ostojali Oni. Mi sisari i Oni dinosaurusi, Mi homosapiensi i Oni neandertalci, Mi hrišćani i Oni nevernici, Mi partizanovci i Oni zvezdaši, Mi Srbi i Oni Ameri. Naravno da smo Mi uvek dobri, a Oni su loši jer smo pravedni, divni i nepogrešivi za razliku od njih. E pa dosta ! Hajde da svi budemo Mi, bar dok ne dođu Oni mali zeleni.
Najbolji drug je titula koju često ponese sasvim prosečan lik zaljubljen u neku od najboljih riba u školi (kasnije i na poslu ili zgradi ). Njoj je uvek je na raspolaganju, da je sasluša, da bude rame za plakanje, da je razume i uteši. Na njen poziv će doći i u pola noći, a ona će plakati zbog nekog drugog, a "najbolji drug" će patiti tiho i čekati svojih pet minuta. U najvećem broju slučajaeva tih pet minuta nikada ne dođe jer on je samo ipak "najbolji drug". Ne mogu se voleti strasno i ludo kao što to zahteva prava ljubavna veza. Ostaje im za utehu da ih dotična osoba stvarno voli, ali samo kao brata. Na kraju krajeva, vreme izleči sve rane, a "najbolji drug" nađe svoju suđenicu koja će prilikom neke svađe imati svog najboljeg...
Back