Zašto te čekam

• Začetnik teme Začetnik teme zxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto te čekam
kad znam da nećeš doći.
Da li ću i ove noći
čekajući tebe
jutro dočekati.

Zarobljenik sam svojih uspomena
One su svuda oko mene
Stalno si mi ti pred očima
umorne su već moje zene.
A sred svega toga jada
nesrećna, uzaludna nada
srcem mi vlada.

P.S.
Ustvari zbog nje ne patim ja
nego moja anima
Slično sa njima stoje stvari
Tamo animus njihov
za svojim posedom žali.

nego moja anima
Tamo animus njihov
za svojim posedom žali.

Da se vratimo na temu...;)Tesko je izgubiti ono sto si ,,posedovao"...ako je stvar u posedovanju onda to nije prava patnja. U naslovu je resenje..: Zasto te cekam? ... i sam se pitas?:ok:

gagili48;bt70305:
nego moja anima
Tamo animus njihov
za svojim posedom žali.

Da se vratimo na temu...;)Tesko je izgubiti ono sto si ,,posedovao"...ako je stvar u posedovanju onda to nije prava patnja. U naslovu je resenje..: Zasto te cekam? ... i sam se pitas?:ok:
Cela pesmica je zbog tog dodatka.Tu je po meni važna istina.Zar nije muška osobina želja za posedovanjem(na spoljašnjem planu)Animus žene je muškarac u njoj(Na unutrašnjem planu)On projektuje svoju mušku ćud u svest žene koja toga naravno nie svesnsa.Eros u njenoj svesti preuzima dalje i ....pišu se pesme u kojima se pati zbog ljubavi.Poz.

gagili48;bt70305:
nego moja anima
Tamo animus njihov
za svojim posedom žali.

Kod muškarca je isto tako anima ta a ne Ja ličnost(ego) kojia pati i budući ženskog roda ona pati na"ženski način"pe su njegove ljubavne pesme dirljivo nežne.Pogledaj ako hoćeš prvi komentar sa Ljiljom.Poz.ps.Ja nisam neki stručnjak dozvoljavam da možda grešim.

Da li si se nekada zapitao kako izgleda anima muskarca, a kako animus zene?Mislim, da li znas da u njihovom pokusaju opisivanja postoje neverovatne slicnosti medju ljudima bez obzira na kuturu...

Tvoje cekanje, tj.cekanje tvoje anime nije bez ocekivanja, ono ceka tacno odredjeni lik, sa odredjenim osobinama...zanimljiov zar ne?:)

spiholog;bt70377:
Da li si se nekada zapitao kako izgleda anima muskarca, a kako animus zene?Mislim, da li znas da u njihovom pokusaju opisivanja postoje neverovatne slicnosti medju ljudima bez obzira na kuturu...

Tvoje cekanje, tj.cekanje tvoje anime nije bez ocekivanja, ono ceka tacno odredjeni lik, sa odredjenim osobinama...zanimljiov zar ne?:)
Tako je .Znatan je uticaj roditelja kao lično iskustvo za razliku od onog zajedničkog koga si pomenula.

Back