SARM

• Začetnik teme Začetnik teme dess
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
par crtica o šarmu, koje sam napisanio na pdf Psihologija, i koje su jako značajne i duboke, jer ja pišem značajno i duboko :lol:

ako osoba A kaze da je osoba B šarmantna to je svakako veća zasluga osobe A. Prije svega, ona detektuje osobine osobe B koje smatra interesantnima, i koje potom svjesno ili nesvjesno pokušava da što više isprovocira. Osoba B, koja takodje svjesno ili nesvjesno osjeti tu provokaciju reaguje, i upušta se u igru sa osobom A, čime kod ove izaziva dodatne simpatije s obzirom da je pušta da bude aktivna u `iskorišćavaju` tih nekih karakteristika osobe B koje su je privukle k njoj. Dakle, to je taj šarm, a inicijalna kapsula jeste neka prijemčiva osobina..svako ima neku takvu osobinu, ali svako ne umije da se igra, i zato često možemo da ukapiramo ljude koji su npr. zgodni, inteligentni itd. ali- nisu šarmantni, jer nisu u stanju da drugima dopuste da participiraju u tim svojim osobinama. Osoba B posebno je šarmantna, ukoliko je u stanju da pored igre sa osobom A pronadje `kvaku` i kod osoba C, G, L...koje drugačije reaguju na neke impulse, te da se prilagodi njihovim ličnostima, ne naravno u smislu da zanemari svoju..zapravo, u pitanju je sposobnost komunikacije-oni komunikativniji po pravilu su i šarmantniji ;) a kvalitetna komunikacija prije svega pretpostavlja volju da sa nekim komunicirate, i da ga upoznajete..ona podrazumijeva dijalog, ne monolog, i tu nema mjesta sujeti, koja ne umije da se fokusira na drugog, tj. drugu a sujetni nikad nisu šarmantni ;)

Dakle, ne treba komplikovati i mistifikovati stvari- želite da budete šarmantni drugima, poštujte druge; to je prvi, i najvažniji korak, to već znači da ste sasvim dovoljno udaljeni od sujete, a to opet povlači da se umijete šaliti na svoj račun, jer što se manje zavlače sa tom sujetom žena i čovjek uvide da je univerzum zapravo veoma ritmičan i humorističan a kad ste raspjevani i nasmijani, velika je vjerovatnoća i da ste šarmantni; tad slobodno pridjite nekoj finoj lepojki i zahvalite joj se na divnom mirisu njenog šampona.. vjerovatno će vam tad reći da odiebete, ali- biće joj to simpatično, vjerujte mi ;)

@Lilyth

ma lagiš, uopšte te ne plašim, znam da me simpatišeš :p :) a ne znam suviše, ovo su bile elementarne teze..;)

@Petrana

ihh, pa hvala Petranče :heart: kao što rekoh, za to si više zaslužna ti, no ja ;)

Back