Blogovi

Kosmos. U kosmosu postoje zvezde i planete, postoje i rupe crne, to zna svako dete. Ko veruje da nastade od velikog praska fali mu u glavi makar jedna daska. Kosmos nasta od ljubavi koju sam ti dao i da kosmos stvaram stvarno nisam znao. Sada ljut sam poprilično na samoga sebe posle kraja po kosmosu ja svud tražim tebe. Kud ga takvim stvorih uzalud se pitam dok po trećoj galaksiji ja lutam i skitam. Uništiću ovaj kosmos, svega mi na svetu, ljubav ograničiću na rodnu planetu. Zašto li sam ovo postovao. Verovatno ima neke logike.:think:
Pre čitanja ovog posta pustite pesmu. Čuh posle izvesnog vremena ovu pesmu i pomislih kako smo svi mi na ovoj planeti samo plamen sveće na vetru. Vetar je ponekad slabiji , nekada jači i mi se pred njim povijamo manje ili više sve dok ne dune neki dovoljno snažan vetar da nas ugasi. Neko kroz život ima dovoljno sreća da ne naiđe na mesto na kome duvaju snažni vetrovi i sve dok sveća ne dogori do kraja oni traju, a onda se plamen ugasi sam. U današnje vreme vetrovi postaju sve jači, tamni oblaci prekrivaju naše nebo i mi jednostavno ne možemo da osvetlimo sebi dovoljno put da bi znali gde idemo, a u ovom sivom i turobnom svetu ako ne uspeš da nađeš ljubav dok si još mlada i jaka sveća koja gori snažnim plamenom nećeš je naći ni kada...
LILI
( ili neka moja razmišljanja o životi inspirisana ko zna čime) LILI Bila jednom devojčica Po imenu mala Lili. Krezub osmeh, lice vedro uvek joj je puno jedro. Jedrila je svuda ona, Kao čigra vrtela se u dvorištu svom ljubljenom. A ulica njena beše čitav kosmos duše snene. Oblacima plovila je pekarima smešila se, život joj je zlatan bio u osmeh se pretvorio. Donela je ona macu pa će reći majci tiho “Mama,mama vidi šta je maca sada nešto hramlje” Pogledala mati njena ta dva oka što je mole kao izvor, kao cvet ceo njezin mali svet. “Jao, Lili pusti macu zar ne vidiš…buve ima šta ću s tobom dete moje pored lude glave tvoje” Lili samo treptala je da zadrži suzu želi odala je nesretnica sidje putem malog lica. Uze mati mače malo...
Tebi...
Zalutah duboko u tvoje srce i nadjoh pravog druga,ljubav i srecu.Zauvek bih da u njemu ostanem i da svaki trenutak delim sa tobom najdrazi moj.Tebe volim,volis i ti mene i sve sto sam ikada napisala i sto cu tek napisati bice zivotna dela koja stvara nasa ljubav... Veceras cu te zagrliti i zaspati na tvome ramenu jer si mi sve sto imam...pssssssst moram lagano da se uvucem u krevet da te ne probudim.Samo cu te nezno poljubiti u celo i sapnuti tiho,najtise volim te ljubavi,puno te volim.
Kad mi pružaš deo sna,ja to znam,ja to znam, kad si tužna,besna,zla,ja to znam,ja to znam. To na licu vidim tvom,veruj mi,veruj mi, kad si tuđa srcu mom,vidim to,veruj mi. Kad poželiš dodir moj,ja to znam,ja to znam, kada nećeš da sam tvoj,ja to znam,ja to znam, to na licu vidim tvom,veruj mi,veruj mi, kad si tuđa srcu mom,vidim to,veruj mi. Poput munje,dok sa dna, uz bljesak,roni ,nebu svom, tako željan tebe ja, opet jurim domu tvom. Kad u slutnji tražiš spas,ja to znam,ja to znam, kad po koju kažeš laž,ja to znam,ja to znam, to na licu vidim tvom,veruj mi,veruj mi, kad se lažno smeješ ti,vidim to veruj mi. Poput munje,dok sa dna, uz bljesak roni nebu svom, tako željan tebe ja, opet jurim domu tvom. Kad ti telo rije žeđ,ja to...
Bila je tako lijepa, uvek se sećam nje, bila je tako lijepa, kao tog jutra dan. Divna je ona bila, kada sam ostao sam, više se nismo sreli, jer nju je odnio dan. Sve je kao tama, ostalo na keju tom, oči,njene ruke, plačni pogled njen. Možda je tako bolje, zaborav briše sve, al ipak,ipak često, često se setim nje. Danima kiša lije, uz prozor stojim sam, prošlo je mnogo dana, obuze tad me san. Sjetih se onog jutra, našega rastanka, sjetih se tihe rijeke, kojom si otišla. Bila je tako lijepa, uvek se sećam nje, bila je tako lijepa, kao tog jutra dan. Divna je ona bila, kada sam ostao sam, više se nismo sreli, jer nju je odnio dan. Dragan Stojnić
Da nije njih retko kada bih se nasmejao pošto nekih velikih razloga za smeh i nemam. Rešio sam da napravim veliku kolekciju dobrih viceva na jednom mestu. Ko ima volje neka mi se pridruži u tom "poslu". http://cogitania.forumotion.net/forum-f3/ Pozdrav svima hahaha::rotf::hvala:
Kad me uhvate neke moje neuroze sklanjaj mi se s" ociju ne pitaj za buduce prognoze. Lepo sacekaj, sve ce to da me prodje. Idi u kafanu,radi sta bilo u tom danu sutra ce sve na svoje da dodje. Ne pitaj sta mi je, vec bih ti rekla da sam zelela pusti nekoliko casova da protece, bicu ona stara kad" padne vece. Sve sto me muci to je u glavi a ti lepo nauci da ne volim da me iko gnjavi tada. I kad odlutam na petu stranu sveta kad me pronadju melanholija i seta, precuti. Sta je dva-tri sata? Imamo zivot pred sobom. Samo ponekad moram da otcutim sama ili s" tobom. Jel razumes ti?!
Nek evnuh rahmetli mrči Nek kljast radosno trči A nem što odu poje Nek takne srce tvoje Nek slep suncu je rad Bezum nek stvori sklad Nek zlikovac miru kliče Zoroklik neka njiče Vaskolik zlotvor nek rad je sreći Nek drugi je prvi a četvrti treći Nek Satana deci cveće bere Neka se vole mačke i kere Nek lasno je svakom dohvatit' zvezdu Or'o i zeba nek su u gnezdu Nek gubavom kliču “Ljepoto naša!” Nek svakom u zdeli ista je kaša Nek rakijski svakom pun je kot'o A tat da vraća što je ot'o Nek zlurad nikad ne seiri Nek ne postoje šupci i žbiri Zdenac mudrosti nek nema dna Nek radosti bude tušta i tma Nakazan nikad da ne zaplače Već beli labud da bude, dapače Da gušče ne svrši u pašteti Ubog tirjanu neka se sveti Ambari lenjom neka su puni I...
Na početku ovog posta evo mog mišljenja o predrasudama. Žive bile predrasude, baš su lepo opravdanje da zamrziš druge ljude, da ljubavi imaš manje, da ispoljiš zle pobude i napraviš neko sranje. Mnogi neće da se trude da svoj mozak upotrebe zato su tu predrasude, da sve misle mesto tebe, gotovo rešenje nude, ne muči se bez potrebe Međutim nisu sve predrasude vezane za mržnju, neke su vezane i za glupost. Glupost u ljubavi i životu. Predrasuda je su muškarci onakvi, a žene ovakve ( da ne navodim ). Predrasude su tu da usmere ponašanje mentalno labavih pojedinaca koji samo žele što lakše i bezbolnije da žive svoj život. Zahvaljujući svim predrasudama sve manje je volje za iskrenim razgovorom jer retko kome treba suštinski iskren...
Često pred zoru oštri oblici naličja sveta me prozovu i nateraju da sudelujem u tom prizoru. Ali sa svetlošću dana slika se menja polako nas osvaja svakodnevnice obmana.
Evo jedna vesela pesma za sve one koji su tražili ;) Opet na nagovor iste prijateljice. Izgleda samo ona shvata ovo sto pisem. ............................. Godine prolaze, a krug je sve širi, slamke sve kraće... Spirala umišljenih tragova nepogrešivo vodi ka iščekujućoj tami. Noćas ću upaliti poslednju sveću, sebi samom. Makar će mi noć biti mračnija, nakon gledanja u svetlost. Beskrajna, savršena praznina nek proguta ovu prokletu dušu!
Maštanje nije zabranjeno
Ima jedno mnogo lepo mesto na koje bi putovao često. Al su muke moje mnogo teške na ta mesta ne ide se peške. Zato mnoge lepe žene neće moći upoznati mene. Divne, lepe i srcu mom mile saznat neće šta su izgubile. Otišo bih možda do Pataje al bih najpre da vidim Havaje. Kažu da su tamo cure strasne kao zrele breskve slasne. Kad bih tamo samo jednom bio sa usana ljubav bih im pio. Zubima bih breskvu otvorio moju snagu u nju posadio *** Ova pesma nikad ne bi ugledala dana da je gagili nije izglancala. Hvala TI
Dobrodošli u emisiju Neraskidive veze na radio Love. Pre nego što počnemo da pričamo o vezama u ljubavi uključite pesmu.:orkestar: Kada ljubav uđe u srce pamet postaje suvišna, a sve i da nije tako ko je zašta pa pita. Onom koga volimo daćemo se celi i osećati da smo sa tom osobom povezani nekim neraskidivim nevidljivim nitima. Pa ako nekada tu osobu i zamrzimo ipak ćemo biti i dalje povezani sa njom jer je mržnja samo druga strana ljubavi. Dižem čašu za neraskidive niti ljubavi:pivce:.:kpozdrav:
Kada me uhvate bube...
Med_i_zaoka....ovoga puta si ti kriva za moju pesmu!;) Ponekad cutim I samo nesto slutim A ti mi kazes da mutim U tome casu Ja ne poznajem te po glasu I nikog ne vidim I niceg se ne stidim. Samo se derem Da izvines, .erem… A ti toga casa Ostanes bez glasa Rasiris oci i tako skocis Kao tigar na plen. Lako mozes tada Biti ostavljen… Pusti me da hucim Strpljenju se ucim. Kada me uhvate bube Posalji mi samo trube, Trubaci da mi poje Najdraze moje… Nemoj se sa mnom bosti, Nisam tad sva svoja… Ali ti i tada znas Da si jedina ljubav moja.:zper:
Ne budite neozbiljni i shvatite ozbiljno:hahaha: Lepo vino istinu sakriva sladak ukus meni nije stran al nažalost uvek tako biva dal je java il je bio san Šetali smo dugo pokraj reke zaljubljeni jutro dočekali još mamurni od protekle noći šta je bilo stvarno nismo znali Ali kako dan je odmicao film polako poče da se vraća bleda ko pred smrt ja ga gledam nemo dok u uglu leži i povraća Neće ovo izaći na dobro ne liči mi na istu osobu s kojom vino cele noći točih a sad gledam u ovu spodobu. Kud nestade onaj lepi mladić što mu melem klizi sa usana dal to vino pomuti mi razum kad mu samo ime nije mana Ali to što ni ime mu ne znam ne bi strašno ko samo saznanje da je meni ovo prva greška dok je njemu jedna više manje Od tada...
Kada vas voli ... *ne nalazi razloge da vas ne vidi *ne izmišlja obaveze *daje sve za vas *radi sve za vas *ne pljuje vas *ne juri vaše drugarice *umire za vama *ume da kaže izvini *poštuje vas *ne vređa vas *nema druge prioritete *u vama vidi boginju *ne nudi vam novčanu nadohnadu za sex .."Život je čupav i dlakav, a kada se obriješ-nikakav!".
"Knowledge is power!" ... kada se nalazite među ljudima koji su slični vama i vašem nivou obrazovanja, kulture... Kada ste među onima koji to nisu, a tada vam neizbežno zavide ... "IGNORANCE IS BLISS!"
Sve što nam se dešava u snu ili na javi dešava se ustvari u našoj glavi. Tu uzrok svemu stavi Onaj što nam se sudbinama bavi Njegova volja tu se ovlapoti a zatim se telom i životom čoveka ispolji da Njegovu promisao zadovolji.
CUVAJ ME
Cuvaj me od svakog bola Cuvaj me od nemog placa Samo ako me dobro cuvas Bicu za tebe jaca Ne daj da placem u sebi I dusu u okove kujem Ne daj da sumnjam u tebe I sama sebe trujem Voli me celim telom I okom sto na tren zablista Prekri me providnim velom Da zauvek ostanem cista Ti si moja svetlost u tami Koja se ponekad samo pali Tvoja strast ume i moze Telo da mi za tren zazari Nemoj sumnjati u moje snove Jer sam od njih i napravljena Svi koji me poznaju malo Znaju da sam ranjiva zena
Ovaj datum se nalazi na nasem trenutnom kursu,tj pravcu.Za,tako reci ,treptaj oka,naci ce nam se pred nogama.Preskociti ga ne mozemo,zaobici ga mozda mozemo,ali ko zakoraci na njega,ne sme paniciti niposto i ne sme imati straha ni malo. Moj istrazivacki rad me je naveo na zakljucak da *svi sveti spisi,svih religija, imaju jedan te isti izvor,samo su interpretacije razlicite. (Zakljucak:medju verska netrpeljivost,medjurasna netrpeljivost,intelektualna,materijalna i sva druga razlicitost-NEMAJU SMISLA),(Ljubi bliznjega svoga kao sebe samoga=Ne radi drugome ono sto ne volis da drugi tebi rade=Sve ostale zakonitosti su suvisne jer sebe neces ubiti,niti pokrasti...) *Svi istiniti proroci bili su u stanju da vide druge svetove,takodje...
Mikro Kosmos i Makro Kosmos - su jedno, Juče,Danas i Sutra - su jedno, Tamo,Ovde i Nigde - su jedno, Samo MI, Kojima je podarena bezgranična Stvaralačka moć, Želimo da budemo Van svega. :gace:
Back