Blogovi

Može li Sunce sjati i u crnoj noći? Može li duga pre kiše da se javi? Može li cvet da cveta bez vode i Sunca? Može li čovek da zivi ako nema srca? Može li da se voli tajno, iz prikrajka, iza ćoška, a da ne zna niko? Može li srce ostati celo, ako ga neko slomi? Mogu li se na javi sanjati lepi snovi? Može, reći će neko, sve je moguće u životu, ništa nas iznenaditi ne sme... A da li može žena koja pati pisati srećne pesme? :think:
Falis mi toliko da ne znam da li ću moći danas ustati, hodati, misliti... Fališ mi toliko da ne smem ni da pomišljam koliko si mi daleko... Falis mi kao da si vazduh koji disem, kao da si voda koju pijem... a ipak moram to sve sto mi fali od drugih da sakrijem...:heart:
Ubi me prejaka reč tvoja zaboli srce do srži, pitam se da li će moći celu noć da izdrži? Zaboli me iskrenost tvoja a samo sam nju želela, a sad se pitam kako sam te toliko puno zavolela? Neću mu dati da iskoči stegnuću grudi zbog plača, nisam ni slutila da nisam od prejake reči jača? Proći će i ova tuga i plač samo još srce da mi izdrži, od velike i puste sreće ipak je bol bio brži...
MOJA ZEMLJA - SRBIJA
,,UVEK JEDNA ŽELJA GRUDI MI NADIMA DA ISPEVAM JEDNOM JEDNU PESMU SVIMA DA CEO SVET PEVA, SVAKO SVOME ZLATU, NEKA SVAKA PTICA LETI SVOME JATU..." ,,Moja zemlja je ista onakva kakva je uvek bila. Duša joj ko lebac ko kiseljak starinski... Svakog je ona tim lebom dočekala i počastila i ispratila, s poslasticama onako domaćinski..." Dragi naši blogeri...Ovaj blog je posvećen našoj zemlji Srbiji i njenim prirodnim lepotama koje su vazda opevali pesnici tokom naše istorije. S obzirom da u njoj živimo i radimo, svim srcem je volimo i nosimo je u našoj slovenskoj duši...Naš bloger Sibirski tigar je došao na ideju da napravi sajt posvećen svim lepotama Srbije i poziva sve kojima je Srbija u srcu i duši da nam se pridruže u toj ideji. Sajt...
Santa Maria della salute
Za prijatno popodne blogerima - V. P. Dis Santa Maria della salute Oprosti, majko sveta, oprosti, sto nasih gora pozalih bor, na kom se, ustuk svakoj zlosti, blazenoj tebi podize dvor; prezri, nebesnice, vrelo milosti, sto ti zemaljski sagresi stvor: Kajan ti ljubim preciste skute, Santa Maria della Salute. Zar nije lepse nosit' lepotu, svodova tvojih postati stub, nego grejuci svetsku lepotu u pep'o spalit' srce i lub; tonut' o brodu, trunut' u plotu, djavolu jelu a vragu dub? Zar nije lepse vekovat' u te, Santa Maria della Salute? Oprosti, majko, mnogo sam strad'o, mnoge sam grehe pokaj'o ja; sve sto je srce snivalo mlado, sve je to jave slomio ma', za cim sam cezn'o, cemu se nad'o...
Jednom davno, svi ljudski osećaji i svi ljudski kvaliteti našli su se na jednom skrivenom mestu na Zemlji. Kada je dosada zevnula treći put, ludost je, uvek tako luda, predložila: "Hajdemo se igrati skrivača! Ko se najbolje sakrije, pobednik je među osećajima." Intriga je podigla desnu obrvu, a radoznalost je, ne mogavši prećutati, zapitala: "Skrivača? Kakva je to igra?" "To je jedna igra", započela je objašnjavati ludost, "u kojoj ja pokrijem oči i brojim do milion, dok se svi vi ne sakrijete. Kada završim sa brojanjem, polazim u potragu, i koga ne pronađem, taj je pobednik." Entuzijazam je zaplesao, sledilo ga je oduševljenje. Sreća je toliko skakala da je nagovorila sumnju i apatiju koju nikada ništa nije interesovalo. Ali nisu se...
Pre nego što usnim strah me iskušava da li naš susret da propustim pa da ne spavam Ako ne popustim nesanice će me putem očaja odvesti ako je ne usnim ko zna kada ću je opet sresti Ako pak popustim pod teretom noćnih mora kada se probudim ukrašće mi je zora http://sites.google.com/site/zvezdaniputokazi/
Ovih dana,u retkim trenucima slobodnog vremena,uzeh neki časopis..nije bitno koji(neki će ga prepoznati..)...Počeh da listam..polovina časopisa,otprilike,su reklame kozmetičkih proizvoda,preparata,parfema,luksuznih satova....druga polovina su reklame usluga,aparata iz oblasti kozmetologije i estetske hirurgije i raznih tretmana koji su,sudeći po onim slikama „pre“ i „posle“, čudotvorni i koji popravljaju sve što zamislite...i koji su, baš oni, eto, ti koji su napravili prekretnicu u životima ljudi i dok nisu njih probali bili su očajni i izgubljeni,te su im oni vratili osmeh na lice (mada bih rekla da je slikama zamenjen redosled u vremenu)... Nemam nameru da omalovažavam domaću izdavačku scenu što se tiče te vrste štampe,nisam ni...
Ноћас ће ме синови мога оца донети теби, на носиљци украшеној цвећем, уз песму мисирских плесачица, покривену велом од ђердана, са наруквицама од пет сикала сребра и гривнама од злата. На коже jaреће сешћу, у шатору твоје мајке, као некада Сара и Ана и Рута и Јудита, као моја мајка што је,тако ћу и ја - као што ће и моја кћи, када буде стасала. И пустићу да са мене скинеш и злато и бисер, у тишини светој, нагнувши главу над плетенице, влажног даха сапетог у грлу, да познаш ону коју за себе узе. А онда заспи, ко дете чедан, на мојој руци као на дојци, да кришом спустим, кад Месец зађе, усне на очи што су једном, на Јордану, из прикрајка гледале моја леђа без хаљине. (Лејли)
Decembarsko zubato sunce te 2008 godine obasjavalo je bolnički krug.Okolna borova šuma prigušivala je gradsku buku i stvarala virtuelnu tišinu umornim bolesnicima kliničkog centra. Tog popodneva bio sam hospitalizovan na drugom spratu urologije. Dijagnoza: kamen u levom kanalu veličine 1.5 cm (opet). Pre par dana, nakon više mesečnih ispitivanja i gomile nativnih (rendgen) snimaka, završio sam ovde. U razgovoru sa lekarom tokom prošlih meseci, operacija je trebalo da bude veoma jednostavna i rutinska, Laperoskopska. Hmmm. Laperoskopija. Kako naš narod kaže, operacija laserom. Epa, nije nimalo tako. Razbijanje kamena u kanalu se radi Laperoskopijom, ali nepostoji nikakav laser, već neka vrsta ultrazvuka ili ti pikanera za rušenje...
MIRIS LJUBAVI
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) MIRIS LJUBAVI Hiljade reči ne mogu ti reći Šta osećam uvek.....ali baš uvek Dok ruka tvoja klizi mi niz ledja Sklopljenog oka i blago namrštenih vedja Dok krademo trene Mi, lopovi životne sene. Hiljade reči ne mogu ti reći Šta osećam uvek.....ali baš uvek I kada mi nije strast na pameti Kad od života želim nešto drugo videti. Kad misao ti ide u drugom pravcu Kad želiš biti sam u svome čamcu. Hiljade reči ne mogu ti reći Šta osećam uvek.....ali baš uvek Kad ne sretnemo se ponekad dugo Jer život za nas planira nešto drugo. Dok krademo malo od života Ipak je ovo od života divota. Hiljade reči ne mogu ti reći Šta osećam uvek.....ali baš uvek Mladjani nismo, zreli smo...
У крајичку ока Између два трептаја Као бљесак огледала на сунцу Твоја душа Као уздах Као зов Као додир Као миловање мајчино Нестварно Између јаве и сна Невино Препознато Од смрти отргнуто У вечности утиснуто
Zeleno volim te zeleno
Zeleno, volim te, zeleno. Zelen vetar, zelene grane. Brod na moru i konj u planini. Opasana senkom ona sanja na verandi, zelene puti, kose zelene, sa očima od hladnog srebra. Zeleno, volim te, zeleno! Pod lunom Cigankom stvari pilje u nju a ona ih ne vidi. Zeleno, volim te, zeleno! Velike zvezde od inja dolaze sa ribom senke što otvara put zori. Smokva trlja vetar korom svojih grana, a breg, mačak lupež, ježi svoje ljute agave. Ali ko će doći? I odakle? Ona čeka na balkonu, zelene puti, kose zelene, sanjajući gorko more. -Kume, daću ti konja za kuću, sedlo za njeno ogledalo, nož za njen ogrtač. Kume, dolazim krvareći iz Kabrinih klanaca. -Kad bih mogao, mladiću, lako bi se nagodili. Ali ja više nisam ja...
Posvećujem ovu pesmu svima, pa i sebi.:rtfm: Koliko kompromisa pravimo da bi živeli lagodnije i sa što manje briga ? Da li su ti kompromisi zaista dobri ili nam se to samo čini kroz subjektivno sagledavanje stvari? Možemo li bolje ? Neću da se menjam ( satirični osvrt na samozavaravanje ) Dok istinu tražim, istine se bojim, salgaću sam sebe da istine nema, neću da se menjam, zažmuriću malo, istina se ne vidi i nema problema. Ne vidim, ne čujem i ne pričam ništa, kroz vekove beše ponajbolje tako, ko gleda, ko sluša i previše priča sa ramena glavu gubio je lako. Tako mi života i rođenog vida, neću da se bakćem teškim razmišljanjem, iako je teško živeti u laži ja sam zadovoljan postojećim stanjem. P.S. Društvo, ako sam...
~Prolećna~
Sa prozora gledam cveće Šarene se razne lati Miris budi čula sva I tako mi prođu sati Al kad veče sve zamrači Mene skriva polutama Sve me seća na tu noć Ne želim da budem sama Kad proleće svet opija Mene stiže neki vrag Pijana sam i bez pića I razumu gubim trag Prolećna je slatka muka Sva ta srca što se bude Osećanje um savlada Pa im misli uzaludne I dzaba se ti koprcaš Nešto te sve jače steže Privija te ko lanicima Uza sebe čvršće veže:heart:
Куда ме водиш тако насмејан, својим причама, док се сенке издужују крај ватре, крај које деца опаљена жаром по образима, шћућурена, очију сјајних као црни облуци потока што тече крај мог села, седе, огрнута звездама прснулим по небу као топло млеко из вимена кобиле? Повлачим испреплетале крајеве своје прегаче до чланака, усхићена, занета белином твојих зуба што се заривају у моје срце раскидајући стварност као вучји, као у грлу кошуте ухваћене на појилу. Чиниш да пожелим, босонога, да потрчим за тобом, ка недостижној даљини перивоја, очију склопљених ветром, да заборавим да додирујем утабану стазу што води до шуме, да не видим ништа до твојих препланулих леђа и тоболца пуног стрела, опијена мирисом лоја којим утрљаваш боју у своје...
А шта ако би они, једног дана, без најаве, без упозорења, свађе и суза, престали да куцају на капије Неба за мене, црвеним длановима од куцања, коленима утрнулим од клечања, када би побацали своје мајушне лончиће зрневља, хране испосничке, отресли ризе од мојих сасушених испљувака, подсмеха и греха које сам бацио на њих као труло воће и запитали се да ли је љубав Христова о којој ми говоре превише тешка - да је у ћутању тако дуго носе, као мимоход народа Јеврејског око зидина Јерихона? (De Sistiju, mom bratu u Hristu)
Знам да моје усне нису довољно меке да у теби зауставе тренутак, нити ћу смети, као она, да ти заријем руке у косу док се будем предавала. Устаћеш, постиђен својом немоћи да останеш разуман и ујутру ћеш изаћи из мог шатора не као муж већ кривац, прељубник, остављајући ме да потрчим до мисирке изван зидина града по зачине што буде љубав. А онда, седећи на петама, умешаћу их у твоје вариво- не као кћи јеврејска већ кананејка, једна од блудница народа мога, не би ли ме пожелео, бар једне ноћи, као што жудиш за њом. О Господе! Погледај на муку моју и не дај да ми се подмевају свештеници и оци као некада Ани Самуиловој, него дај порода утроби мојој да бих стала на врат змији, да могу гордо звецкајући гривнама по песку да заиграм и...
NAPOKON......
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) NAPOKON….. Lagano, jutro se sliva niz prozore Lagano, jutro ulazi u mene Lagano, san mesto dodiru ustupa Lagano, nedeljno jutro na scenu stupa. Za mnoge obično….za nas neobično Za mnoge sivo za nas puno boja Jutro u tebi, jutro u meni Mi u jutarnjoj seni. Lenjo se proteže po krevetu Usnulo mrmlja a ipak razumemo To jutro u nežnosti I strasti U njegoboj smo vlasti. Sigurnu me dremež opet hvata U ovo jutro bez sata U zagrljaj obučenu Pred tobom svučenu. Tako mi je trebalo ovo jutro Tako mi je trebao ovaj mir Jutro bez moranja…. Da se osetim opet kao div. Kroz krv mi prolazi snaga I mir sa njom, spokoj Dok strast niz bokove mi silazi Raspa se u delove moj okov...
Поново се спуштам стазом својих уздисања И прикупљам суварке сећања Оптерећена гресима као торбом на леђима Испијена од узалудних трагања за смислом Да стигнем до шатора наших састанака И уроним у познати заборав твојих недара Да ми косу својом умрсиш Моје бедеме порушиш И откријеш наготу уздања Лажних љубави и очекивања Да ме себи опет вратиш Нимродовом мрежом лет скратиш У забораву мојих усана Дане своје да скратиш.
Od ranih dana sjajem ispunjenih ima i nemira u nama,slutnja nejasnih što nas sebi vuče i zove na pregnuće od haosa u sebi poći i u samoći samospoznajom do Boga doći
FARMA
Pocinje opet ova farma Realiti sou naseg doba. Opet ce neko od ovih lica Svoju zvezdu da proba. Prosla je bila luda ko struja Likovi razni, slozna braca… I sad se secamo guzve u kuci Teskih reci i zenskih svadja. Marina Perazic svadjalica, Cakana joj drugarica… Maja se iznad svega digla I u finale ipak stigla… Topalko nas, velika nada S Majom je glumac odlican bio. Do farme nismo znali Da je u sebi sexualnost krio. Sasa je svoju narav pokazao A Pile se ko pronalazac dokazao. Nigor je pravi kavaljer bio Zajedno s Beby Dol je pio… Novi likovi obecavaju vrlo Uzbudljiv sou i gledanost vecu Tri meseca dok budu trajali Pozelimo im od srca srecu. Gledam ih sada ulaze prvi O osmehom na licu, srecni… Nisu ni svesni da sansa postoji Da...
SVI CEKAJU PROLECE
Ceo dan su mi oci vlazne A nikom svoju tugu ne smem da kazem Da bar mogu tebi Ne znam da li bi mi lakse bilo Ili jos teze moje milo Ne mogu ni tebi , znam Ti moju bol ne osecas vise Svi cekaju prolece A ja se molim da padnu kise Neka mi lice kvase Neka mi suze brise Dok se ne isplacem jednom vise Tek sad vidim koliko sam slaba I ljuta sam na sebe jako Da li si ti zbog mene Bar jednom zaplako? Zasto je sve moralo tako Necu objasniti sebi A osecam nikad ni tebi… Zato je bolje ovako Vreme ce presuditi nama Da li smo bili jedno za drugo Ili smo se bavili igrama… Putujem danas u drustvo Da salom odagnam senke tvoje Molim te i Ti pokusaj Da ne patimo danas obadvoje…
Back