Blogovi

Кукавице су евоулирале.... Више не подмећу јаја, сад их титрају.... Кад би упала полиција на заседање у Скупштини Србије и викнула, ДРЖТЕ ЛОПОВА, сви из сале би почели да беже. Ко би по вашем мишљењу био најбржи? Мислим....ко је највећа кукавица у Скупштини? :hahaha: :hahaha: :hahaha:
MA VOLIM JA DA VOZIM.....
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) MA VOLIM JA DA VOZIM..... A taj silni strah od vožnje sam dobila još davno. Prvo, moj ujak je vozio kao lud i po gradu a tek po starom auto putu Beograd-Niš kada su postojale samo dve trake....e, to je bio horor. Često smo išli kod gospa Mare, moje nane, i pošto smo mi imali fiću a ujak uvek neka dobra kola....mislim u odnosu na fiću dobra, najčešće je on vozio. A tamo, deda Mile se raspilavi što su mu došli zetovi i sin.....pa da proslave...pa kad uvate da piju.......uf. Bio je dobar moj deda Mile, al’ je voleo da popije koju više......dosta više....Ih, koliko puta on ode u seosku kafanu.....pa se zanese....a onda idu zetovi i sin da ga dovedu....pa se svi zamaju i...
Чујем, она буђава Клинтонка долази... домаћи задатак да да Вођи....нешто у вези Косова... Сваки дан...знани и незнани су овде...у гостима... И свима се наш драги Вођа извињава, клања, клечи пред њима.... Има врло специфичну тактику: кад други ударе на нас, он среди да ми ударимо сами по себи. Питам се....постоји ли неки план долазака...?. Има л неко да није долазио.?.. Имал неко, коме, захваљујући власти, нисмо ******** ? Чисто да знамо, како би распоред направили... :per: :per: :per:
TUGA KADA NAS SASTAVI...
Zivim bez tebe,tesko,pretesko, dok ne prodju ovi talasi koji me lome i plime.. a vetrovi ne oduvaju moje rime. a onda ?...a onda..? Ne znam.. Krenucu putem a put ce se stvarati iza mene krenes li tim putem obelezen mojim postojanjem stici ces do mesta koje lici na nas san gde cu te cekati... Znam bice to odlucujuci dan kad se sretnemo oci u oci pogledaj me hrabro, poskoci, zagrli me i sapni moje ime poklonicu ti svoje tugom ispisane rime... Zivim bez tebe a nisam ziva, telo mi lomi strah pri pomisli na tvoj dodir, umirem, i suze ronim u isti mah... Cekam te na putu sna ako se sretnemo ici cemo do vrha ili do samog dna... Nina i gagili
Pocelo je kao slucajno zdravo, zaboravih vreme i videh samo jedan pogled blag i osmeh drag. U ocima njenim ugledah sjaj i zazelim strasno da budem taj. Koji ce kraj nje da se zorom budi i da mu svoje srce s ljubavlju nudi. Koji ce svetlost i nadu da joj da da je prava ljubav najlepsa. Da cu moci sa neba zvezde da skinem, da je do beskrajne srece vinem. Da njene zelje cujem i osecanja vidim da zelim svoju ljubav sa njom da delim. U buketu zivota da mi bude najlepsi cvet da je na krilima srece nosim kroz ceo svet. Da joj budem rosa sto joj latice poji i da samo ona za mene postoji. Ostalo je samo na slucajno zdravo, htedoh reci nesto al videh samo. Jedan pogled blag i suze trag.
Kazu da je danas bio lep dan Verovatno jeste ali ja sam danas trazio Kazu da je nebo bilo plavo Verujem jer od sivila svoga ja ne videh Kazu da su ptice pevale Sigurno jesu ali ja ih cuo nisam Kazu da su se danas deca smejala Neka i treba ali nadam se ne meni Kazu da su ljudi sretni bili Nadam se jer srecu pamtim Kazu da ljubav kroz vazduh struji Da ali ne probija tamnicu moju Kazu da se voljeni grle Naravno zagrljaju i ja tezim Kazu da se ljubljeni vole Znam jer i ja svoju dragu volim Kazu da je danas bio lep dan Verovatno jeste ali ja sam danas trazio Svoju dragu da je ljubavlju pospem Da se kao Feniks iz pepela Nasa ljubav u srecu uzdigne
Zasto ti ovo pisem? Da bih ti rekao koliko su dani crni i noci duge. Koliko su teski trenuci ocaja i tuge. Nije me sramota reci svima da mi trebas kao cvecu sunce, kao pticama krila. Zasto ti ovo pisem? Da bih ti rekao srcem, sto usnama ne smem. Da je zivot bez tebe samo dubok ambis u koji bez tvoje ruke sve vise tonem da mi das snage u beznadju mome. Zasto ti ovo pisem? Da bih mogao svoje srce da umirim jer cezne za tobom i neznoscu tvojom. Zato sto lik tvoj svagda vidim a usne moje tvoje traze Kada vetar me po licu vije to me tvoja kosa dodiruje Zasto ti ovo pisem? Zato sto praznina oko mene zjapi a tebe pored mene nema da ti na uvo sapnem da ljubav koju ti pruzam je iskrena i prava i da te cekam sa tugom od dana do dana
Ne mogu da se smirim, ne mogu da se sredim Moja dusa kao oluja je sada i trazi da te vicem Da te molim da cujes zvuke patnje koji kao Strasni zvuci razaruju mi dusu i telo. Ruke si mi vezala srce zarobila i onda si otisla Otisla u tudju srecu, da cujes tudje reci koje zelis cuti Da ti mastu budi strascu i da s tobom Slusa pesme nase da ti kosu ljubi Mislio sam da ti dajem sve sto moje bice nudi Da su snovi moji i tvoji jedna srna nezna Jedna ptica sto po nebu kruzi jedna grudva snega Da su usne tvoje za usne moje spremne Nisi mi htela reci da te gubim da su moja krila Za tvoje visine mala da je moja ljubav samo uspomena Da te moje reci ne ostavljaju bez daha Da strast je moja suvise slaba da ti uzdahe mami Osluskivati nisam znao...
Verbalni egzibicionizam
Nemojte podrzavati bolesne ljude svojim komentarima zarad ,samo vama jasnih ciljevia i njihove blagonaklonosti.Ako ste im prijatelj pokusajte da preko P.P. komunicirate , a sve ostale dobronamerne, postedite... . Na ovakav nacin ne da im odmazete vec mozda nesvesno otkrivate svoje pravo JA, sakriveno u slatkorecivosti vasih sitnih dusa .
Fuuuck This Quasi Democracy It hurt me you having a friend my part of your life is a centimetre where pounds are mixed into miles. Where speed is distance divided by a particle of cosmos hallelujah nesting owls - that all is alright. The spinster in me is a bachelor perverted who money makers reveal as if introverted. Where we, discover our selves is media-estranged a pinnacle of deranged and a courage wrongly spend. Can your friend utter this same words without revealing his intend behind boards? Will Budic
Mesečeva serenada
Volela bih da ti zavirim u san da saznam kako sanjaš da li se smešiš dok svoje vrele usne poklanjaš Volela bih da saznam noćas da li ti mesec obasjava lice dok plašt sa sebe skidaš I dok me njime lagano Sa puno strasti pokrivaš Volela bih da ti bas ja Dodjem u tajni san I da se volimo dugo Da budni docekamo dan Volela bih da ti dodjem u san S mesecom koji plovi Kroz prozor tiho uletim Dok lepršaju snovi… Volela bih da ti dam usne Ko trešnje da ih kidaš Dok me nežno ko niko Lagano skidaš… I nemoj posle da kažeš Da nikad sanjali nismo – Samo moramo da pazimo Dok sanjamo, s kim smo...
Irma ga je gledala nezainteresovano. - I posle ovoga mi se živi – reče pomirljivo – ali ne više ovako. - Izvinite gospođo, što sam vas onomad izvređao pred učenicama - To je bilo užasno. Nisam smela više ni da se vidim sa njima. Tako jedan nevaspitan stvor, ja nemam reči. - Evo da znate, jako mi je bilo krivo, što ste... što su, što joj, mislim Hermini..., mislim niste je uvek razumeli. - Da, mlade je nekad teško razumeti, znaš, naročito onda ako i nema šta da se razume, već moraš da saosećaš. To se ustvari najčešće događa. Ne znam da li razumeš, šta sam htela reći. - Pa da, u pravu ste. Trebao sam onomad možda, više da vas, kako bih rekao, obavestim o nekim sitnim propustima u izvođenju, nego da se ponašam, jel onako. Al oprostite...
Crnina na stolici zašušta. Pogledah prema Irmi. U ruci je držala pištolj, oficirski luger iz drugog svetskog rata. Plamen sveća zatreperi, zvuk pomalo nesigurnog, ali odlučnog repetiranja grubo naruši atmosferu. Zurio sam u cev, a cev je zurila u moje grudi. Udah, bez gutanja knedle i podigoh pogled na lice iza cevi. Videh joj strah, samo veliki strah, iskonski, dubok kao dubina. Kao ni pre, jednostavno nisam mogao da verujem da bi ova starica mogla da me ubije i odmah mi je bi žao. Odmah je primetila, cev se malo zanjiha ali ne odstupi. - Da vidimo šta to nudiš. Gglas joj je i dalje bio suv, ali znatno slabiji. Navlači me na plitko. - Hijakinto – rekoh – pokaži se! Mislio sam, samo da zucne koju, čisto da ga čuju, čisto da znaju da...
- Nisi ***** nego si glupav, Odnosi, koji se menjaju, menjaju i nešto. Nešto veliko kanda. Malopre si rekao. „Promene u nekim odnosima pokazuju promene u ili oko 3D“, a ti i dalje gledaš za suknjama i pazi, nije derpe, već celih četiri hiljade. - Ali tu ti nema uzroka i posledice kao ovde u 3D. - Pa zato ti i kažem, u ili oko 3D i još nešto. Rekao si četiri hiljade godina, jesi li ti to dobro izbrojao? - Pa otprilike toliko. - E, otprilike i ove svakakve promene i šta tad? - Aaa, pa nije valjda? Da... Pa, ja sam to ustvari znao. Zato sam i došao one noći da.. - Da, a ja sam Ramzes Veliki i udaviću te ako ne oladiš. - Dobro, slutio sam štogod. - Baš lepo, a jel ti sad malo jasnije šta treba da zaslužimo? - Pa, u tom slučaju, ako...
Konačno sam, sa životnim pričama dva mangupa. Hteo sam polako da ih prelistam u miru i tišini. Da, ali i sa nečim u kavezu. Da li sam to ja stvarno sam? Dobro piitanje, ali u miru, smiren nisam sigurno. Da i mrtav umoran. Trebalo mi je bar dva sata sna, dubokog, pravog, okreplljujućeg, da odmorim telo, da osvežim životne sokove izbacim otrove i zle pomisli. Od svih lucidnih snova, tada mi se najprimamljivijim učinio, onaj gde sanjate da ništa ne sanjate. Nisam imao pojma kako se uopšte spava kad ste dve ličnosti. Soba je bila, pa naša tajna soba, kako smo je zvali, ali sad ni reči više. Učinih napor da se ne osvrnem po sobi. Ni pomisao MP, ni sećanje Hans, obojica (dobro, figurativno) u kupatilo, smesta. Malo kupatilo i ogroman napor...
Ako je ljubav...
Ako je suza,sto nije potekla Ako je reka,sto nije otekla Ako je zora, zasto ne zarudi Ako voli,sto ljubav ne nudi.... Ako je vetar sto lisce ne nosi Ako je cvet,sto nije u kosi Ako je prsten,sto na ruci nije Ako je tajna,zasto je ne krije Ako si suza,pogled mi zamuti Ako si reka,prema meni teci Ako si vetar,kosu mi zamrsi Ako si cvet,mirisom mi reci Ako si zora,sapatom me budi Ako si tajna,budi samo moja Ako me volis,a ti ljubav nudi Ako si ljubav,bicu samo tvoja....:heart:
Kažu da je grijeh sjetiti se Boga kad je najteže, ali kako smo svi grešni u mnogo čemu, i u ovome smo. Upravo tada ga se sjetimo. Uvijek sam željela da vjerujem, da osjetim mir u crkvi, da se oslonim na Boga, da mi to olaksa život. Ali sam uvijek iz crkve izlazila sa osjećanjem nedovršenosti, nedorečenosti, neispunjenosti. Znate li šta je duhovni otac? Ne znam ni ja, ali zvuči savršeno. Prišao mi je u porti manastira u mom kraju. Pričao je u metaforama o životu provlačeći filmove, serije, pjesme. Došao je do moje bolesti, do izlječenja i nagrade koju Bog šalje onima što su patili. Zalutala latica je meni poklonjena jer je, kaže, znak od Boga nekad naizgled banalan. Rekao je i da i pustinja procvjeta kad On to hoće i da ruža ne vene...
VOLIM TE
Ne..ja jos ne verujem Jos se sumnjama trujem Nikad ne znam na cemu sam I sta mogu da ocekujem Ali nek traje koliko traje Tvoja sam u dusi i srcem celim Sanjam za osmehom tvojim I poljupcem vrelim Koliko srece si mi poklonio Nisi ti dragi svestan toga Za tebe i tvoju srecu Molila sam i Boga Sve sto ti moze pozeleti Neko ko te zaista voli Zelim ti od srca, iskreno Pa i ako to mene zaboli Ljubim te usnama svojim Lagano kao da si od stakla Sta bi tek bilo kad bih se Tebi na metar primakla Ne, ja jos ne mogu da verujem Da i ti mene zelis Ali uzivacu dok ovo traje Jer mi ceo zivot veselis… Nudim ti sve sto hoces Dajem ti celu sebe I znam da volecu uvek Uvek I samo tebe...
Tarabići su navodno predvidjeli pronalazak televizije, dolazak telefona i telegrafa u Srbiju, smjene na prijestolu Srbije, propast Karađorđevića, njihov povratak u zemlju, dolazak Josipa Broza na vlast i drugo. Prvi Tarabić za koga se tvrdilo da ima proročke mogućnosti bio je Miloš Tarabić (1809-1854). Živio je prilično kratko, četrdeset i pet godina, „kao što je i prorekao“. Za njega kažu da je bolovao od epilepsije, te da je bio veoma pošten čovjek, da je živio povučeno i malo s kim razgovarao. Bio je nepismen. Imao je dva brata, Lazu i Milana. Nije se ženio. Ni Miloš ni njegov sinovac Mitar (1829-1899) nikad nisu svoja predviđanja vezivali za tačne datume, već su uvijek govorili u neodređenim vremenskim odrednicama, poput „kad to...
Osecas li nekad, vetar u kosi? To su moji prsti koje nezno provlacim kroz nju. Osecas li nekad, sunce na licu? To su moje usne koje te ovlas ljube. Osecas li nekad, kapi kise na sebi? To su moje suze kada nisi pored mene. Osecas li nekad, da svetlis u mraku? To te moja ljubav obasjava celu. Osecas li nekad, da te muzika ponese? To moje srce za tebe kuca. Osecas li nekad, da te radost stize? To je moja beskrajna sreca kada si pored mene. Osecas li nekad, da te ipak volim.......
Na vaš zahtev postavljam novu glavolomku. Elem, bezobzirni taksista je pretukao svoju suprugu i zatim pijan i pod dejstvom lakih droga prošao u suprotnom smeru od dozvoljenog jednosmernom ulicom u kojoj se nalazio policajac na dužnosti koji ga pak nije zaustavio, niti mu napisao kaznu. Misterija glasi: "Zašto ga policajac nije kaznio" Ovo verovatno možete da pogodite.:cool:
etas etas s freski nestali ljudi koreni priviđenja tajni proročanstva vode kreću na put propovedi mučenika četrdeset vekovi iskomešani vidici i ruke neimari s juga i istoka jeroglifi moje zenice te freske zidova liturgija spasenija dlan do dlana i vatra bdenije bdenije dana
Glupost je neunistiva - Kud Idijoti Bilo je, zauvijek proslo I hocemo, trudimo nanovo sve Niko se ne zeli sjecati Kako je sve izgledalo ranije Glupost je neunistiva, neunistiva, neunistiva Danas je vrijeme ovakvo A sutra ce biti drugacije A mi smo ljudi bez muda I bas me zato nista ne iznenaduje Glupost je neunistiva, neunistiva, neunistiva Ostale su samo sjene Glupost je ipak pobijedila Ostali su neki junaci Sreca i sloboda u lancima Glupost je neunistiva, neunistiva, neunistiva Glupost je neunistiva, neunistiva, neunistiva Prosto je.. ne treba se cak ni osvrtati na ovakve poruke dobronamernih ljudi..bar ne previse..ukoliko ne zelimo da nam kompleksi zagospodare zivotom.. Dakle..mislim da je rec KONCENTRACIJA vrlo...
Sada kucam tiho, jer moja draga spava. Molim te Sunce, zadji za oblak jer moja draga spava. Ptice vesele, ne cvrkucite glasno, jer moja draga spava. Vetre, ne sumi tako snazno, jer moja draga spava. Sada kucam tiho, jer moja draga spava. Mora, molim vas, ne talasajte jako, jer moja draga spava. Ne sirite svoj miris, cvetne livade, jer moja draga spava. Joj lisce, ne treperi tako snazno, jer moja draga spava. O srce moje, ne lupaj tako jako, jer moja draga spava.
Back