Blogovi

Toliko sam zbunjena, ogorčena i zgrožena da uopšte ne znam kako ću od jada da napišem ovo što sam naumila da napišem. Slušam vesti i čujem da naše komšije Hrvati čuvaju pored bolničkog kreveta Sretka Kalinića, krvnika koji je pomogao da te likvidiraju 2003.godine i ja sve onako naivna pomislih - divno došla pravda po svoje sada ćeš ti lepo u zatvor gde ti je i mesto samo da malo prizdraviš kad oćeeš malo morgen. Svaka sreća za dva dana u mom slučaju za 2 minuta pošto me momentalno oladila spikerka kada je kazala da dotični ima i Hrvatsko državljanstvo pošto je rođen u Zadru tako da šanse nema da bitangu izruče Beogradu. I nije to sve,još 2003.godine Hrvati su tražili papire od našeg pravosuđa kako bi pokrenuli eventualni sudski...
Hvala Zhuangziju na trudu: 5. Мојсијева, глава 25 11. Ако би се свадили људи, један с другим, па би дошла жена једнога да отме мужа својега из руке другога који га бије, и пруживши руку своју ухватила би га за мошнице. 12. Отсијеци јој руку; нека не жали око твоје. 3. Мојсијева, глава 1 5. И нека закоље теле пред Господом, и нека синови Аронови свештеници принесу крв, и покропе олтар крвљу озго унаоколо, који је пред вратима шатора од састанка. 6. Потом нека се одре жртва паљеница и нека се расијече на дијелове. 7. И синови Аронови свештеници нека наложе огањ на олтару, и метну дрва на огањ. 8. Па онда синови Аронови свештеници нека намјесте дијелове, главу и сало на дрва на огњу, који је на олтару. 9. А цријева и ноге нека се оперу...
Kad izjutra se na još pustoj obali medju prvima zxy pojavi čopor pasa mu u susret pojuri Ne,nisu za hranom oni gladni hranu im daju restorani okolni ljubavi prijateljske su oni željni da nekog imaju svog i da mu budu verni Redom sa svakim pozdrav se razmeni prljavih šapa često trag ostaje ali zxy mnogo za to ne haje dodir blag svakom od njih pokloni jedan žuti uvek me po ruci lizne a onda kao da su samo to čekali ponosni sa mnom u šetnju idu svi Ali taj pogled njihov pseći,tužni zxy još dugo posle u sebi nosi
Hemijska analiza žene :)
HEMIJSKA ANALIZA ŽENE Element: Žena Simbol : Že Pronašao : Adam Atomska težina: Optimalna 54 kg ali varira od 45-250 kg Učestalost elemenata: Veće količine se mogu naći u urbanim sredinama Fizičke osobine: Površina obično premazana bojom.Proključa odjednom,zamrzne se bez razloga. Topi se ako se primjeni odgovarajući postupak Neukusna ako se pogrešno proba Element se izuzetno rijetko nalazi u djevičanski čistom stanju Hemijske osobine: Lako se spaja sa zlatom,srebrom i drugim plemenitim metalima te dragim kamenjem. Absorbira velike količine skupih materijala. Može eksplodirati iznenada bez prethodnog upozorenja i bez poznatog razloga. Ne otapa se u vodi,ali joj se prijemčivost znatno poveća ako se natopi alkoholom...
Slovenija ima nekako, "sreću" ima: more, planine, Panonske nizine, banje, jame, ne bih da ovde pravim besplatnu reklamu, ali tako je. Naravno da Slovenci vole svoju "deželo" vole i strance, kada im dođu u goste, ali više severne strance, a malo ili u opšte ne južne "čifure". Ma da vole da nam prodaju njihove, skupe, proizvode, nekako im nismo, prirasli k srcu. Još od davnina su nam prodavali, drvo, voće, kose i srpove. Spuštali su se splavovima po Savi i Dravi i dopremali velike količine drveta do Beograda, pravili drvene lađe, punili ih jabukama, i takođe u Beograd, tu bi prodali voće, razmontirali lađu i taj materijal prodavali kao građevinski. Slovenci takođe ne vole ni sami sebe. Ogroman je broj samoubistava. Nekoliko godina sam...
Философија оптимизма
Оптимизам и песимизам, то су две различите оцене живота. Живот је велико добро, по оптимистичкој оцени, а велико зло, по оцени песимистичкој. Многима изгледа да између оптимизма и песимизма нема веће ни битније разлике него између плавих и црних очију. Један човек има плаве, други црне очи; тако је један човек оптимист, а други песимист. Оптимизам је срећа, песимизам - несрећа. Није највећа срећа, кад човек има здравље, и богатство, и пријатеље, и славу: највећа је срећа, кад је човек оптимист. Нити је највећа несрећа болест, или сиромаштина, или осамљеност и остављеност, или неправда, или ма каква недаћа и губитак; највећа је несрећа за човека песимизам. Оптимизам је химна животу, песимизам - химна смрти. Рефрен прве химне гласи: Вреди...
"Najpre na celoj zemlji beše jedan jezik i jednake reči. Ljudi su živeli u ravnici,u zemlji Senarskoj (medjurečje Eufrata i Tigra). U tom plodnom kraju plivali su u izobilju,pa se uzgordiše i rešiše da podignu grad i kulu,kojoj će vrh biti do neba. Umesto kamena,zidali su opekama i spajali ih glinom. A Gospod sidje da vidi grad i kulu što zidaju sinovi čovečji. Razgnevi ga gordost njihova,pa im pomeša jezike da ne razumeju jedan drugoga. Tako ih rasu odande po svoj zemlji,pa ne sazidaše grada. A grad u kom se uzdizala kula i gde su ljudski jezici izmešani,nazva se Vavilon...." San je ostvaren, obistinilo se ono što su vladari, masonerija i sanjari vekovima želeli (stvar je tumačenja). Vavilonska kula je ponovo sagrađena! Simbolički...
Римски колосеум -  место без сажаљења
Panem et circenses Колосеум је једна од највећих грађевина на свету. То је амфитеатар елиптичног облика. Дужина му је била око 200 метара, ширина 157 метара, док се у висину дизао 50 метара. Цела грађевина почивала је на 80 сводова. Са спољне стране колосеум је био сав од пробраног белог мермера, са многим киповима, све ред изнад реда. Унутра је имао 100 000 седишта, од којих су многа била покривена меканим јастуцима. Доњи ред седишта био је одређен за највећу господу, сенаторе, гувернере, начелнике и војне чинове. У средини тога реда било је седиште за цара. Седиште царево било је врло луксузно, и покривено је било једним небом, те је лично на неки павиљон. Ову грађевину почео је зидати цар Веспазијан 72. године. Но он није доживео...
...sa snijegom se otapa i vjetar koji je snijeg donosio vjerujem da nikad ne treba vjerovati u nemanje i nevjerovanje jer sumnja je prva nemoc ili nagovjestaj nemoci a kada se nakloni povoljan vjetar i mirno slijetanje zar je potrebno strahovati od nekakvih mogucih turbulencija ili blic-nasrtanja bilo kakvih nemani vukovima je vrijeme kad je nevrijeme... lane ne staj ne strahuj neces imati vremena za zivot ako zivotu zadajes zagonetke njemu nepotrebne
...jutro i odnekud suncanost. Miris koji moze se desiti i u oktobarske pospremne zimnosti. Mlaz svjetlosti dolazi i mami ali ne postize moju radoznalost jer dosta je lazi i prevara od stare Dame Prirode...i ako je sve sto jeste i mozemo jestvovati i od nje je previse.Necu uzimati kao olaksavajucu okolnost ljudski odmetnicki faktor jer snaga mijenjanja je od postanka i zasto tek sad konektuje se a Homo sSapiens je najslabiji prirode njegove sto se tice...inteligencija i negativna strana nje je samo virusno yastranjenje i pusten joj rad ...nesto se ne bude zastitne sfere ili im to u ovom trenutku svemirnosti odgovara da bi Covjeka banovali kao stetocinu bez prava dolaska u polje detekcije samosvijesti i izvan-posmatranosti ... ...a tamo...
Jedne godine u Australiji vlasti su doneli odluku da presele ženski zatvor. 200 zatvorenica je ukrcano na brod koji je trebao da ih preveze na drugi kraj Australije. Veoma je bitan podatak da su sve zatvorenice bile mlade, a samim tim i lepe i zgodne. Zatvorenicama se brzo ukazala šansa da dignu pobunu i tu su šansu iskoristile. Pobile su sve članove posade osim kapetana. Njga su za razliku od onih koje su ubili rešile da pogube vešanjem. Kapetan je zatražio pravo da kaže poslednju želju. Običaji su bili takvi da je to bilo nužno da mu ispune tu poslednju želju. Kada je kapetan izgovorio svoju poslednju želju, nijedna zatvorenica više nije želela da ga ubije. ŠTA JE KAPETAN POŽELEO???
Поглед у даљину, ка зваздама, нас разнежује. Однос међу животињама, у нама изазива буђење, пријатност нас облива и подсећа на величанственост љубави и драгоценост пријатељства. Пријатан дан вам желим.
MOZGALICA...za Neshu... Milanove svinje Farmer Milan posjeduje 3 roze svinje, 4 smeđe svinje i jednu crnu svinju. Koliko Milanovih svinja može reći da su iste boje kao i druge svinje?:zper::zper: Ajd sad...svi....:ok:
Volim te,ženo a ti me probaš ćutanjem svojim dugim Hoćeš li da glasno izgovorim tvoje ime da otkrijem našu tajnu pa da me mrziš do kraja života a onda pravdajući se da počneš da pljuješ po tragovima mojim I to je bolje od tvrdoglavovog ćutanja tvoga bar ću znati šta stvarno osećaš prema meni Milan Višnjić
Jedan stari sufu prodavao je sve i svasta da bi zaradio za zivot. Ostavljao je utisak priglupog coveka, jer su mu ljudi cesto placali laznim novcem, ili su mu govorili da su vec platili, iako to nije bila istina, ali on je uvek verovao ljudima na rec. Kada mu je kucnuo sudnji cas, pogledao je ka nebu i rekao: "Gospode, toliko sam laznih para primio od ljudi, ali ih nikada nisam osudio zbog toga; ogranicio sam se na misao da ne znaju sta cine. I ja sam moneta bez vrednosti, zato, molim te, nemoj me osudjivati" Tada je zacuo glas: "Kako je moguce osuditi nekog ko nije osudjivao druge?" Lako je naci nekog ko dela s ljubavlju; teze je pronaci onog ko misli s ljubavlju
Napokon sam dočekala tih deset dana odmora. Odmora od posla, od obaveza, od mobilnog telefona i kompjutera. Skromni aranžman, uplaćen sa dragim mi dečkom, kofer spakovan do vrha i pravac na more. A na moru - prava noćna mora. Hotel udaljen od plaže 150 metara ( doduše vazdušnom linijom ), 3 bazena ( zapravo jedan jedini podeljen u tri mini bazena ), djakuzi ( naravno uz doplatu, ali ni tada ne radi) , polupansion ( recimo samo da smo za pare koje smo dali dobili zaista skromnu ponudu, ali kako oboje nismo probirljivi snašli smo se ). Preživeli smo nekako i tih kilometar i po pešačenja po vrelom asfaltu i stepeništu ( ja lično izbrojala 96 stepenika ) i konačno se obreli na plaži. Samo što sam zgazila na pesak i osetila kako mi noge...
Napokon sam dočekala tih deset dana odmora. Odmora od posla, od obaveza, od mobilnog telefona i kompjutera. Skromni aranžman, uplaćen sa dragim mi dečkom, kofer spakovan do vrha i pravac na more. A na moru - prava noćna mora. Hotel udaljen od plaže 150 metara ( doduše vazdušnom linijom ), 3 bazena ( zapravo jedan jedini podeljen u tri mini bazena ), djakuzi ( naravno uz doplatu, ali ni tada ne radi) , polupansion ( recimo samo da smo za pare koje smo dali dobili zaista skromnu ponudu, ali kako oboje nismo probirljivi snašli smo se ). Preživeli smo nekako i tih kilometar i po pešačenja po vrelom asfaltu i stepeništu ( ja lično izbrojala 96 stepenika ) i konačno se obreli na plaži. Samo što sam zgazila na pesak i osetila kako mi noge...
Nekada kada razmišljam o životu na ovom svetu, čini mi se da su srećniji oni ljudi sa manjkom inteligencije. To što su u manjku ne znači da su oni manje vredne osobe od profesora nekih i magistara. Jednostavno, oni ne zamaraju sebe sa pitanjima koja nisu direktno vezana za svakodnevni život i rad. Oni žive u danas, za danas i zbog danas. Filozofi kao ja se stalno bave makar jednim razmišljanjem viška. Zašto sam uradio baš ovako? Da li ću u sličnoj situaciji biti pametniji? Itako dalje i tako bliže. Juče i sutra mi sede na vratu i ne dozvoljavaju da živim danas. Ponekad se setim da sam ipak ja taj koji se pita po ptom pitanju pa krenem u ofanzivu zafrkancije. Da li može biti sebe zavaravam? Može biti, ali i ne mora da znači. Možda...
Svet
Svet Stvorio si novi svet za nas Čitavu neku novu planetu Ko Adam i Eva sami na njoj U nekom našem prelepom svetu... Tu sunce nikad za oblak ne zadje A ljubav se umesto vazduha diše Tu duša se smirajem svojim hrani Tu srcem se mesto olovkom piše... Tu znam da me niko neće povrediti Jer osećam sigurnost sama uz tebe I maštu i snove ti mogu prepustiti Samo tu mogu imati tebe kraj sebe. :heart::heart:
Back