Ovaj život

Čitam temu o tome kako je to dobro kad neko pored svog osnovnog zanimanja ima i još neki dodatni zanat u rukama-

A ja, dragi moji, sam zaposlen i imam oko 4k.
Žena mi je nezaposlena al radi stalno ,pazi na decu i brine o kući, šije po meri i radi popravke i prepravke.
Pravi torte i organizuje dečije rođendane, na crno.

Vodi računa o dvorištu,bašti ,nešto živine i par jagnjadi koje s proleća kupim da se do jesni podgoje .
Imamo rasne pse pa se i oko toga bakćemo ,malo ona ,malo deca , malo ja.

Ja obrađujem nešto zemlje, proizvodim stočnu hranu ,koju prodajem jer mislim da mi se ne isplati da tovim svinje ili bikove ko što sam ranije radio.
Ponekad kupim bika ili tele od komšija ,zakoljem, popišem dovoljan broj zainteresovanih u firmi i prodajem meso u paketima po 5 kg.
Nekad pravim kobasice pa nešto prodam kolegama a nešto potrošimo mi.
Pečem rakiju od voća iz moje bašte a ponekad kupim voće kad je jeftino ,u rasadniku.

Sviram u kafanama i po svadbama, krštenjima, rođendanima
Popravim ponekad neku tamburu, zalepim ispoliram prekucam pragove.

Pravim stvarčice od drveta i metala, stolove stolice, klupe.
Lepim pločice,malterišem, betoniram, armiram.
Laminat, stiropor fasade, krečenje.
Postavljam i pokrivam krovove i radim instalacije, uglavnom za svoje potrebe a ponekad i kod drugih.

Popravljam manje kvarove na automobilima, farbam i krpim limariju.
Prevezem traktorom šljunak pesak,drva.

Sečem drva motorkom...................

A znam i da budem vet akušer prilikom porođaja mojih životinja .

Kosim travnjake i trimerom krčim zapuštene.

Sadim voće i vinograde ,postavljam stubove

Razmišljam da zapatim pčele. Ne zbog cene meda nego zato što mi je pokojni otac bio pčelar.
Samo se bojim jer mi je žena alergična na ujed a to verovatno znači da su i deca.
Pecam i pletem mreže,za ribu i one ležaljke.

Svašta probam i lepo mi je, tako mi i treba kad nisam osto u Nemačkoj na baušteli, nego se vratio da učestvujem u ratu.

E , da i to znam, da pucam, bem ti svestrana čoveka.

Teško mi je ponekad kad vidim kako neko lako dobije platu a ja moram sve u životu da zaradim.
Na sreću, snagu mi daju deca , pčele moje pametne.
I moja žena, moj oslonac ,stub kuće.
Sreća moja što ih imam takve.

E pojedini ne stignu jedan posao da dovrše za ceo život!
surprise.gif

http://4.***************/_wJ0Q8cuxCJg/SvL7LB4_3qI/AAAAAAAAAzM/7ySXY38ZQLU/s320/respect+writing.jpg

Pokrenuo si u meni znatižalju i napravila sam spisak sta sam sve radila i radim.

Tebe malo ko može nadmašiti! Moj naklon i divljenje!
:klap::klap::klap:

Respect.jpg

Ма прави си домаћин а умеш и да пишеш, речи да слажеш. Да је већина нас таквих их, где би нам крај био - нико не би морао да "бежи" из земље у Француску, Немачку, Аустралију ... и на бауштели радио. Благо теби buudala.:klap:

Ne stidish se da radish..naucio si mnogo jer si pokušao i načinio korak...

NAravno da se nekada provuce i pitanje(onako podmuklo..da štipa za dušu):da li je moguce da sa ovoliko posvecenosti i znanja i krvavog rada jedva zaradim za pristojan zivot?A drugi to dobijaju jednostavnije..
Nemoj komparirati...Jeste zamorno i nekada bude straha...kako i sta dalje?i dokle?..no..okruzenje intimno ti je , verujem, zdravo..pa imash podrške i satisfakcije u njemu..
KADA ziviš?Tj uzivaš?
Imaš li neostvarenih želja? Koje i nisu ,može biti, baš toliko daleke(moj zaključak)...tek da se zainatiš..i realizuješ..

Možda je tvoja sreca ispisana trajnom bojom uspeha, jer tvoje ruke vredne i um tvoj sjajan nagradjeni su poštovanjem i ljubavlju ..
Srecan bio čoveče, Ti koji se ne plašiš života!
025f1dd4fc5f7bxl.gif

Hvala svima na lepim rečima.
Kao što rekoh , ne smatram sebe posebno sposobnim ili vrednim čovekom.

Poznajem puno ljudi koj su vredniji i posvećeniji od mene .

Nije ovo trebalo da bude nikakva jadikovka nego jedan post kojeg bih da se setim kad mi dođe takvo raspoloženje.

Mojim prijateljima i svima koji su poželeli da mi odgovore, hoću da kažem još to da uživam u svakoj od ovih stvarčica koje sam nabrojao . Volim svoj život i malo tog bih menjao.

Sve vas puno pozdravljam

Back