Sve o energetskom vampirizmu - peti deo

SVESNI ENERGETSKI VAMPIRI

Svesni Energetski Vampiri predstavljaju osobe koje su u potpunosti upućene u proces energetskog vampirisanja i koje pri tome koriste tačno određene tehnike namenjene vampirisanju, dok se njihova obuka obavlja pod vođstvom i nadzorom "učitelja" grupe kojoj pripadaju.

Za razliku od Nesvesnih Eneregetskih Vampira čiji efekti mogu biti polovični, Svesni Energetski Vampiri zbog razumevanja čitavog procesa i usled poznavanja tehnika energetskog vampirisanja - koje se uglavnom zasnivaju na ejdetskoj sposobnosti zamišljanja svih pet čula, postižu skoro 100% uspeh.
Osoba koja je izabrana za žrtvu najčešće ne uspeva da shvati i objasni sebi šta se to događa sa njom i čemu je izložena. Svesna je samo ogromnog bola i neke zlonamerne sile, koja je pritiska i razara njenu psihu, crpeći joj životnu energiju. Ukoliko pak pokuša da objasni šta joj se dešava i zatraži pomoć od svojih prijatelja, biće dočekana sa nevericom i slabo prikrivenom sumnjom u njeno duševno zdravlje, što je ostavlja samom i prepuštenoj nemilosti vampira.

Mnogi Svesni Energetski Vampiri nemaju nimalo milosti prema žrtvi, već razaraju njen energetski sistem u tolikoj meri, da je često puta oteraju u ludilo i samoubistvo. Ovo poslednje se nipošto ne dešava slučajno, jer samoubistvom žrtve Svesni Energetski Vampir otima i prisvaja svu njenu energiju, umesto samo jednog manjeg dela ukoliko ona ostane živa, a "oštećena".

Postoje dva osnovna tipa Svesnih Energetskih Vampira i to:
- Psihokinetički Vampiri i
- Astralni Vampiri

PSIHOKINETIČKI VAMPIRI
Osnovu svakog Psihokinetičkog Vampira predstavlja Lična Moć Ega i svaki put kada uveća energetski potencijal svoje Lične Moći, samim time raste i pojačava se i njegova Psihokinetička moć.
Psihokinezu bismo mogli opisati kao "sposobnost osobe da sakupi svoju životnu energiju i misaono je usmeri ka određenoj osobi, stvari ili ideji, kako bi na taj način ostvarila neku promenu i rad na njima".

Uri Geler ovu moć koristi za savijanje kašika, dok Psihokinetičkom Vampiru ona služi kako bi na jednostavan i efikasan način razbio Auričnu Opnu žrtve. Za razliku od psiholoških manipulacija Nesvesnih Energetskih Vampira, ovo je brži i "čistiji" način energetskog vampirisanja, čija se snaga uvećava svakim novim prisvajanjem energija žrtve.
Vremenom Psihokinetički Vampir postaje neka vrsta energetske crne rupe, koja samim svojim prisustvom oduzima energije drugih ljudi.

Za ovaj tip energetskog vampirisanja od presudne je važnosti fizička prisutnost i vizuelni kontakt sa žrtvom, i u narodu je poznat kao "urokljive oči".

ASTRALNI VAMPIRI
Ovaj tip vampira svoje dejstvo ostvaruje projekcijom svoje svesti van fizičkog tela, i to na Eterički nivo fizičkog plana ili pak na Astralni plan.

Eterički napad se odigrava za vreme vašeg budnog stanja i naročito tokom uspavljivanja - kada ste još "ni na nebu, ni na zemlji", što Astralnom Vampiru olakšava delovanje.
Ukoliko se desi da dok se bavite uobičajenim dnevnim aktivnostima osetite (senzitivne osobe to mogu) da je u toku eterički napad na vaš energetski sistem, odmah uradite meditaciju za jačanje aure (ili molitvu za zaštitu u okviru vaše religije) i zamolite svoje duhovne vodiče (ukoliko ste uspostavili kontakt sa njima) za energetsku zaštitu.

Ukoliko se Eterički napad desi tokom uspavljivanja, čim osetite prve simptome napada obavezno se odmah razbudite, jer ćete time prekinuti njegovo negativno dejstvo i uradite meditaciju ili molitvu za zaštitu, kao u prethodnom slučaju.

Astralni napad se odigrava tokom sna, na Astralnom planu, kada ste i sami pri punoj svesti. Zbog toga su u ovom slučaju opasnosti po vas mnogo manje, jer ako nemate nikakav drugi izlaz, jednostavno ćete pobeći u svoje fizičko telo i probuditi se, što automatski prekida negativno dejstvo napada Astralnog Vampira.

Samoodbrana
Kada je u pitanju Eterički napad, osim meditacije za zaštitu tokom budnog stanja i momentalnog buđenja tokom uspavljivanja, postoji postupak koji vam na duže staze može značajno uvećati protok energija u auri, i time u određenoj meri spreči kačenje Astralnog Vampira za vašu auru i čakre.

Dva najlakša mesta za kačenje i prodor u energetski sistem jesu: Solarna čakra i Razvojna Svest Duše.
Položaj solarne čakre dobro je poznat - ona se nalazi na dnu grudne kosti, dok se Razvojna Svest Duše nalazi između srčane i grlene čakre - možda nešto blize srčanoj.

Kada krenete na spavanje, legnite na leđa i stavite jastuk tako da vam glava, vrat i ramena budu malo uzdignutiji u odnosu na telo, zatim stavite levi dlan na Razvojnu Svest Duše, a desni na Solarnu čakru.
Ne opterećujte se time da pronađete 100% tačno mesto gde se one nalaze, jer od toga ne zavisi uspešnost postupka - ne silite sebe i vaš energetski sistem će sam postaviti dlanove ruku, tačno tamo gde oni treba da budu. I to bi bilo sve.

Ovaj postupak nije "tehnika", te stoga nije potreban nikakav mentalni napor ili kombinovanje sa tehnikama koje ste ranije već koristili, jer bi bilo kakvo Ego-uplitanje samo omelo i oslabilo prirodan protok energija vašeg bića.
Mnoge osobe teško prihvataju činjenicu da nešto može biti efikasno, a da pri tome "one same ništa ne rade". Takođe teško prihvataju mogućnost da osim njihovog Ega postoji Svest ili Inteligencija, koja je pametnija od njih samih ("Znaš li ti bre ko sam ja?!) ili koja je - u nemerljivoj količini, usmerenija na Dobro, nego što su to oni. Ona postoji i to je Duša.

Ovim postupkom - iako deluje previše jednostavan, omogućavate razmenu i samoisceljenje energija unutar sopstvenog energetskog sistema, te postepeno jačate vezu sa svojom Dušom.

Zbog različitog energetskog polariteta između muškarca i žene, te između desnorukih i levorukih osoba, dlanove postavite na sledeći način:

- muškarci: levi dlan na Razvojnu Svest Duše, desni na Solarnu čakru, a ukoliko ste levoruki, onda suprotno od navedenog,

- žene: levi dlan na Solarnu čakru, desni na Razvojnu Svest Duše, a ukoliko ste levoruki, onda suprotno od navedenog.

Još jednom da napomenemo da ovo nije ni vežba, ni tehnika - pa je stoga ne možete raditi pogrešno.
Ukoliko jedan ili oba dlana "sami od sebe" zauzmu drugačiji raspored ili se pomere na neku drugu čakru ili deo tela, ostavite ih tako, jer vaša intuicija najbolje zna gde vam je trenutno najpotrebnije isceljenje.
Tokom uspavljivanja nemojte sebe prisiljavati na ukočenost, misleći da je ona neophodna za dobar tok energija, jer nije - slobodno menjajte položaj tela kao što to radite i obično.
Nemojte misliti da ako duže ostanete budni - držeći dlanove na čakrama, da će uspeh biti brži, jer neće.

Nemojte sebe siliti ni na šta - jer je to izraz vašeg Ega. Duša ne trpi nikakvu prisilu.

Vizualizacije
Za one kojima je bliža upotreba tehnika vizualizacije, većina izvora sa neta savetuje zamišljanje "auričnog zvona" ili "auričnog jajeta" u određenoj, najčešće beloj boji. Takođe se preporučuje zamišljanje sečenja "pipaka" pomoću kojih se kače za auru i isisavaju životnu energiju žrtve.
Nažalost osnovni nedostatak ovih tehnika je u tome, što žrtva uglavnom i nije svesna čemu je izložena, a često puta je u takvom psihičkom stanju da joj je nemoguć bilo kakav ozbiljan mentalni napor i koncentracija, koje zamišljanje odbrambenih vizualizacija zahtevaju.

S druge strane, Svesni Energetski Vampiri najčešće ne napadaju osobu koja poseduje prirodno jaku ili vežbom ojačanu auričnu odbranu, već pronalaze žrtvu čiju je auru vrlo lako razbiti i čiji će otpor pri tome biti beznačajan.

Ukoliko ste i sami žrtva Svesnih Energetskih Vampira, u određenoj meri vam može pomoći razumevanje i prihvatanje činjenice da ono što se dešava sa vama nije proizvod vaših umišljenih halucinacija ili početak mentalne bolesti, već stvaran energetski napad usmeren na vas, sa namerom da vam se nanese zlo i otme deo vaše životne energije.

* * *

Spisak Energetskih Vampira koji su ovde prikazani nije konačan, a oni su radi lakšeg razumevanja opisani kao čisti tipovi, dok se u prirodi to retko sreće, jer svaki vampir ima svoj osnovni tip energetskog vampirisanja, ali vrlo često kombinuje i druge.
Ovo se naročito odnosi na Psihokinetičkog Vampira, čije zajedničko korišćenje psiholoških manipulacija i psihokinetičke moći, često dovode do ozbiljnih bolesti i smrtonosnog ishoda kod žrtve.

Nažalost i pored toga što smo već zakoračili u 21. vek, svaki razgovor o energetskom vampirizmu i sličnim temama od strane većine ljudi doživljava se sa blagom nevericom, a osoba se - bez obzira na stepen obrazovanja, etiketira kao sujeverna.
Pa i pored toga, u zadnjih 15-ak godina u svetu se sve više senzitivaca i duhovnih iscelitelja bavi problemom energetskog vampirisanja, a sve je veći broj lekara ( M.D. Judith Orloff, Dr. Bruce Goldberg...) koji su imali dovoljno hrabrosti da svoje karijere posvete objašnjenju ovog fenomena.

Na kraju da napomenemo da je vrlo teško proniknuti u motive i pobude koje nagone Energetske Vampire na svoje delovanje. Možda moguće objašnjenje predstavlja prekid veze sa energijama Duše, praćen iskonskim ciljem svakog Ega - potrebom za Moći, Večnom Mladošću i Besmrtnosti.

Kraj

Vrlo dobar i iscrpan tekst

Zastita koju si naveo je veoma pouzdana i efikasna iako jednostavna i besplatna sto nekima mozda smeta. Jedini nedostatak joj je, da ne moze da deluje, ako se ne primenjuje, ako se samo misli o njoj i filozofira.

na ejdetskoj sposobnosti zamišljanja svih pet čula

Sposobnosti poput ove omogucavaju daleko siri opseg primena, ali u svrhu pomoci drugima, nego u svrhu koju ovde pominjes
Iz razloga koje navodis pri samom kraju teksta, danas ima mnogo onih koji posezu za tudjom energijom, srecom po sve nas, velika vecina njih to cini nesvesno, a i dobar deo toga je relativno bezazleno otimanje oko simbolicnih komada, ponekad cak i dobro dodje osobi koja pri tom ostade uskracena. To mobilise odbrambene sposobnost, kojima zdrav covek itekako raspolaze, iako je vecina totalno nesvesna stvari koji im se dogadjaju, deluje kao sto su nekada lekari pacijentima pustali manje kolicine krvi, da se telo malo prodrma i digne na uzbunu. iako ego toga nije svestan, sve ono iza njega na taj nacin uci odbranu.

Zivot zna da se stara o sebi od samog pocetka, jedino mu je mnogo lakse ako mu se pomaze ili bar ne odmaze.
Neso, prijatno si me je iznenadio.

NeshaDeBeli;bt112534:
Hvala, ali zasluge ne pripadaju meni.
Ne znam ko je napisao ovaj tekst, ali sam rešio da ga podelim sa vama jer je jako poučan.

treba ih prepoznati!
00000139.gif

Ups, malo sam se istrcao.
Prvo sam reagovao na poslednji peti deo, mislio da je jedini, nisam primetio prva cetiri
Ovo je ozbiljan prikaz i jako je dobro sto si to ovde stavio, nije ni vazno na kraju ko ga je pisao, tekst je poucan.
Citajuci ga, proveo sam misaoni eksperiment, pokusavsi da se uzivim u ulogu svakog od pomenutih karaktera.
Ej neverovatno, koliko je uzasno lako, biti bilo koji od ovih vampira, misaono barem. Sat ipo posle jos uvek sam pod utiskom.
Treba samo jednostavno ne verovati u ono sto je u coveku duhovno, jednostavno ga precrtati i otkaciti se.
Sta ostaje?
Zverina, koja se prilagodjava zakonu dzungle, koristaci se svim sredstvima da se nahrani, ne prehrani, nego utoli glad i zadovolji sve ostale nagone. To je toliko jednostavno da ne poverujes.
Svi mi padamo u takva stanja dublje ili plice.
Ja prvi.
Lako sam prepoznao u nekim svojim postupcima iz proslosti, mnoge od opisanih metoda. Jedino kad sagledam razloge zasto sam to cinio, citava stvar mi se ne cini toliko zlocudna, tracak nade , da ja mozda ipak nisam vampir, ali i to je odavno znana tehnika ega da umanjuje svoju zlocestost, razloga i izgovora do neba i nazad.
Ne, svako od nas je ponekad nekakav vampir.
Ali ponekad i ne.

Jos kako, takvi smo Procitah li ovde negde:
<<Covek je bice koje ponekad zna da zaseni Boga
ali i da posrami djavola.
Ponekad >> ?

Samo se jako nadam, da znam, u buduce, da prepoznam vecinu situacija, koje me u tako nesto guraju i da mogu da ih eskiviram.

Sada znam gde sam gresio
I gde sam nazalost bio gad
A gde nazalost ne ....
Balasevic

Razne vrste jacih ili slabijih stresova, ili bilo sta, sto potakne osecaj u coveku da je ugrozen, lako okidaju mehanizme ego zveri, neverovatno lako. Znam, da nisam rekao nista novo, ali neposredno, licno iskustvo pri laboratorijsko cistom prisustvu duha, malo jace me je protreslo.
U zivotu ipak postoje i druge sile koje se ovom protive, ali na svakom od nas, naravno koliko se svako od nas oseca samostalnim i samosvesnim, je da sam uvidi kad, kako i kom ce se carstvu vise priklanjati Zato smo ovde valjda?
Opet nista novo, ali neka, valja se podsetiti.
Nekad se zbog toga islo u crkvu/dzamiju/uciliste etc a danas onima koji misle da mogu bez toga, ne preostaje nista drugo, no da se podsecaju na neke svoje nacine ili otplivaju nizvodno.
Izvini Neso sto udavih na tvom blogu.

Back