Blogovi

Postoji vreme, čas, kada sve shvataš kada se u tebi probude sva čula tela shvataš koliko i kako i čemu težiš sada postoji nešto, pokrene te i radiš, delaš, ne lutaš osećaš tu toplinu kako raste u tebi danom svaki tren svaka sekunda, treptaj oka čini se duži al ipak osećaš kako ti nešto hvali san se pruža na prazno mesto ne osta ni udubljenje tela Postoje dani u kojima oslepiš odjednom, sve se u tma sva ti se čini maglovito i razliveno, nepoznato i ne znaš gde si i kuda te noge nose zastaneš ponekad osluskuješ u strahu tu lomljavu vremenskog stakla i smeh predvečerja Postoje noći u kojima gubimo i dobijamo u kojima nebo držimo u šaci i zvezde na glavi onda se preokrene sve i zemlja nas rođena davi slabe i neposlušne ne znajući kada...
Bila sam spremna da stavim na kocku tvoje srce,tvoje snove,tvoje sve. Kada nismo bili blizu, bez dodira,milovanja,ljubavi, bili smo odjeci u nizu, glasovi u praznom hodniku. Odrekla sam se naseg zivota u svakom slovu, bacila se pod voz vremena spremna da ostarim sama, nisam ni slutila da krijes istinu koja bi mi slomila krila. Poslednji andjela let, poslednji pogled i poziv, poslednji ubrani cvet, nudio si mi sve, nista davala nisam, a uzimala sam ti sne. Bila sam lopov, okrutna zica u tvome stidu, okrenula ti ledja kada si me voleo, kad si gledao kud zaljubljeni idu. Ruku ti nikada pruzala nisam, povlacila sam se na dno. Tu si me trazio i nasao, znao si za laz,znao si to. Sada vise spremna nisam zavoleti drugog,zavoleti tebe, jer...
Svaki zivot prozivim dvaput jednom za sebe jednom za druge kradu mi dusu kradu mi snove i ostavljaju praznu ljusturu koju neko mojim imenom zove. Davno sam napustila ono sto me je vezivalo za sne odlazim sada u maglu ovu i najzad ostavljam te. Ne zelim nista vise reci u ovom trosnom dahu odlazim zauvek i ostavljam te u mraku da trazs razlog tome... Nista ti vise ne zelim poveriti da mi ne bi i ovo srce, kao stranac otrovao...
i padacemo,i lutacemo... izgubljeni u vemenu,u stvarnosti duse... Lutaj,u mojim mislima kao odjek crkvenog zvona, zadrhti i nestani kao senka u svitanje u koju vazda zurim kad obuzme me jad, kad svet postane surov kao inkvizicija, palis moje srce sa istim sjajem s kojim su nekada spaljivali vestice, moje sestre saputnice, vecite pacenice pod djonom blatnjave cipele
Tek da znas...
E sad kad si me ostavio ovakvu da plačem, ovako tužnu, moram ti dati do znanja makar malo, kolki je bol Šapnucu nebu, da place da ti da do znanja koliko ja plačem Reći ću cvetu, koji sam ti dala da pocne da vene, da znaš koliko si mi potreban Potreban kao voda cvetu I vetru da ti prenese moju poruku Poruku, od nekoliko reči Volim te još uvek Pticama da ti prenose pesmu moga srca Svakoga jutra E tako, čisto da znaš Ali ti se neću vratiti
Igra - sastavi priču 3/3
Muzika je nadglasavala moje misli dok sam se približavala granici ali me ta crvena zastava iznenada podsetila na ono što se zbilo u jednom od mojih virtuelnih života, i kao kad ti mačka pređe put, tako se i ona nekako zloslutno ukazala čineći da mi se mišići na vratu i leđima malo zgrče. Nisi sujeverna!, opomenula sam sebe. To na čemu ti je ruka nije miš nego menjač. Da, to je život, a ono sunce na crvenoj podlozi kaže ti da si na dobrom putu. I Makedonija mi je ostala za leđima... Zato i podstičem njihovo naviranje, i sve smo dalje... Ali obzirom da zaboravih šešir, misli su mi nemirne i sve osluškujem da čujem već jednom taj lom sa kraja tunela. Očekuješ li neko povlačenje? Evo ti ga potez, evo ti ga na! I to na tvoj rizik...
... Samo nemoj da pišeš više i ne slinavi. A smanji malo i sa tim utapanjem tuge u čaši. Uostalom, i konopac i pištolj su ti na raspolaganju... Ako ti danas, ipak, nije do samoubistva, mogao bi da posetiš Metro i ostale megamarkete, omiljena ti mesta za izlaske i kupovinu poklona. Ili da malo prošetaš to tvoje ofucano kerče? No, dobro, šta fali da ga bar provozaš... Možda upoznaš i neku, što bi rekao, finu ženu usput. Dosadilo mi je i da te čitam i da te slušam i da ti brišem sline. Dosadilo mi je i da toj kujici ostavljam koske po navici, dok se smuca oko vrata i prozora. Dosadilo mi je da je ćuškam dok je ti prizivaš. Pustila sam je da uđe. Ah, slinavi moj Grujo, trebalo bi da znaš da je pasja vernost, iako ponekad dirljiva, samo...
Vozila je prvi put u pravcu njegovog zavičaja, prvi put posle petnaest godina njihovog zajedničkog života. Prvi put je vozila na nekoj dužoj relaciji uopšte, neki stari pregrejan jugić, ona, i on na suvozačkom mestu, nešto neprijatno prenaglašeno unervožen i osoran. Jeste da je bila taze vozač ali ne toliko nepouzdan da bi se time opravdao. Približavali su se naplatnoj rampi i ona shvati da je prvi put na autoputu u kakvom-takvom automobilu za svojih 35 godina, pokuša da se priseti šta u tim situacijama obično rade one prelepe ribe holivudske produkcije sa rukom ležerno oslonjenom o otvoren prozor kola i upita ga “šta sad?”. Sve da se i čitava vasiona urotila, ne bi, čini se, mogla da prikrije njegovu zaprepašćenost njenim pitanjem, a...
...to što snijeg polja šara ne dajem ni pet para a to što me stara Neman muči jednom će da nauči da Faraonn je tvrd orah i svaka magla s duhovima Tame otići će u p r a h
...riječi otrgnute mislima samooslobadjanje su ali da li ostaje noć u predjelima duše ili se brane pred pucanje ruše Taj ko sebe voli njega ne može ništa da zaboli ali mene ipak boli ova noć i njen mač goli i to još više što ga ne vadi sadistički mi sve to radi samo da mi se čekanje o g a d i
U zadnjih par godina sanjam stvarno cudne snove. Ali da vas ne smaram sa svim tim stvarima, izdvojit cu samo ovaj prvi slucaj. Rodjen sam 19. januara, na Bogojavljenje ( sad cu napuniti punih 25 za 3 dana *** z:cry:). Noc sa 18. na 19., prije 2 godine, sanjam da stojim ovdje u svom stanu u hodniku pred ogledalom. Sve je kao na javi, svaki detalj. I na ogledalu vidim svoj odraz, stojim i drzim svoju glavu u rukama. Ali imam glavu na ramenima, nije odsijecena. I ovu glavu sto mi je u rukama primicem je sebi i okrecem, gledam je detaljno, vidim svoje lice, sve. I nadjem rupu na zatiljku, kao da je probodena necime. Ujutro kad sam se probudio, stvarno mi je bilo cudno. A jos cudnije mi je bilo kad sam se sjetio da je sutra dan Svetog...
Boli me suza jedna U prašini zgasla. Više me peče no i jedna druga, na prevaru oteta. Od srca kap krvi otrgnuta. U njoj je gorčina bola iz grudi iznedrena. Želja i nemir u njoj su okupani. Senka Tvog pogleda u njoj je skrivena. Med sa usana Tvojih zauvek u njoj rastopljen... Neće više biti ni suza, ni smeha. Samo ćutnja, kao kamen teška, da sakrije to što bilo je.
Ја сам издајник, најдражи моји, оставио сам вас туђим рукама и отишао као последњи бедник Тачно је, правдам се увек изнова себи, нисам имао шта да вам пружим нисам имао где да вас поведем али, знам, требало је да будем бољи пре да бих тада могао да будем добар Не заборављам вас, најдражи моји, увек сте ту, увек сте са мном увек ме болите и, данас мање него пре али увек ме болите, надам се, заувек... Често ме добри људи подсете делима својим шта значи бити добар човек и разоре ми срце јер ја сам само издајник који напушта оне које воли Да, ја сам издајник, још један у низу
Једнога дана ти ћеш бити моја цела Ма шта урадила и којим год путевима ишла кроз живот ти ћеш бити моја цела Већ јеси само то не знаш Зато сам ја у предности одавно знам да сам твој И, неће тако бити само у овом свемиру већ у сваком који постоји јер наше је припадање узрок постојања сваке стварности и сви светови о нашој љубави овисе
Kazes "samo tebi mogu verovati" Ne dragi ne mozes Jer ja sam zaljubljena A zaljubljena zena nije od poverenja ona nije u stanju da dugo krije svoja osecanja Zaljubljena zena... duga prica Ali ne mozes mi verovati mogu ti ukrasti poljubac ponekad su strasti opasne iskrice koje mogu da opeku Dragi dragi, zaljubljena sami volim te Mogu biti mazna i nezna srna Ali me mozes slomiti drugom zenom TI jos ne znas, ali ja odavno nisam tvoj prijatelj Ja sam zaljubljena zena
jazz
Neponovljiva Gracija, tj. andjeo sa dva lica, računaj da i tebe ignorišem usput. DakleN, nastavi da se samo re:putiraš i o^ladi od fafanja ;)
Neznam zašto , ali kad sam prvi put čuo ovo imao sam osećaj da ostaje samnom do kraja . Taj osećaj se uvek javljao kad god bih je čuo . Evo večeras slušam ovu stvar po ko zna koji put , i uvek se javlja taj osećaj ... do kraja...
♥

Preslatki štenci se udomljavaju, ima ih 6, trenutno se nalaze u Konjičkom klubu Kremen. Ima više muških nego ženskih imaju oko mesec dana. Majka je niskog rasta i odličan lovac miševa,Ako ste zainteresovani javite se Željku na broj 0637071873 Štenci su divni, jedno ima srce na njuškici, ma preslatko je A mogu da ostanu u konjičkom klubu još samo 2-3 dana Evo ga ''srculence'' Evo još jednog slatkiša
AstrologijaFeng shui simbolifeng šui - simboli sreće Feng shui, pruža mnoštvo potentnih, povoljnih simbola koje možete da upotrebite da biste podstakli dobru sreću u svim oblastima svog života: bogatstvu, dugovečnosti, ljubavi i karijeri. Da bi uspeh bio potpun morate svoj kompletan životni prostor da uredite po feng šuiju, jer ovu ipak samo lekovi koji će podstaći vaš uspeh. Ukoliko ne poslušate naš savet nemojte očekivati ni veće promene u svom dosadašnjem životu. Ako se odlučite da promenite svoj život na bolje uz primenu feng šuija na svoje okruženje i uz upotrebu simbola sreće, u roku od tri nedelje možete očekivati drastične promene. Najpre morate shvatiti da je uredjenje stambenog prostora individualno i da zavisi od ukućana...

...

Вечерас сам тужан болан и сетан вечерас сам слаб уморан и сам Не суди ми строго и имај милости колико ја немам мудрости Вечерас ме само загрли милуј ми косу и љуби лагано у образ тек да осетим усне слушај моје приче слушај моје лажи и веруј да су истина Вечерас буди јака одморна и са мном Вечерас буди радосна здрава и весела Вечерас чувај мој пепео да сутра могу да васкрснем са изласком сунца Ујутро памти за цео живот памти да сам само пред тобом био никакав и слаб
.... Majka Božija sa detetom Isusom u naručju,rešila je da sidje na Zemlju i obidje jedan samostan. Puni ponosa,svi fratri su napravili dugačak red i svako je izlazio pred Devicu da joj iskaže svoje poštovanje. Jedan je recitovao lepe stihove,drugi je pokazao svoje iluminacije kojima je oslikao Bibliju,treći je izrecitovao imena svih Svetih... I tako redom,monah za monahom,iskazaše poštovanje Devi Mariji i detetu Isusu. Poslednji u redu,našao se jedan fratar,najskromniji u samostanu,koji nikada nije naučio mudre stihove i tekstove tog vremena. Roditelji su mu bili jednostavni ljudi,akrobate koji su radili u nekom cirkusu i jedino što su ga naučili je bilo da baca loptice u vis i da izvodi brojne cirkuske veštine. Kada je Deva sa...
... Badnje veče Kao davni greh, uvek mi se ista javljaš. Odzvanja ti smeh, cipele u prozor stavljaš. I vecno sanjaš, svetom putuješ bez putovanja a Badnje veče dolazi. Mogla si mi baš i reći neke reči nagle. Oči su mi,znaš, pune one iste magle. Al' suprotnost sušta, sad u meni tuga koren pušta a Badnje veče prolazi. To je bilo naše zadnje, sad opet zvona zvone - slušam to. Ne,nije svako veče Badnje, al' ovo danas, sasvim slučajno - Badnje je. U poslednji čas, kao uvek na to veče, gospodja do nas unucima kolač peče. U mojoj sobi samo stari veker vreme drobi a Badnje veče prolazi... To je bilo naše zadnje, sad opet zvona zvone - slušam to. Ne, nije svako veče Badnje, al' ovo danas,sasvim slucajno -...
Poslovni informacioni (engleski: Enterprise Resource Planning − ERP) sistem je integrisano poslovno rešenje koje kompaniji ili drugoj organizaciji obezbeđuje obradu poslovnih podataka i alate za donošenje odluka, neophodnih da bi se efikasno upravljalo poslovanjem u skladu sa deklarisanom misijom i postavljenim ciljevima. Ti alati obezbeđuju organizaciji pristup i korišćenje poslovnih podataka koji su tačni, pouzdani, relevantni i pravovremeni, i to u jasnom i svrsishodnom formatu. Poslovni informacioni sistem treba uvek da počne od vrha organizacije, imajući u vidu viziju i dugoročne ciljeve. Sistem sadrži definisane metode za prevođenje strateških planova u taktičke i detaljne operativne planove, i uspostavlja povratne mehanizme...
Kada organizacija sebe prepozna u jednoj ili više navedenih poslovnih situacija, pravo je vreme da se ozbiljno razmotri uvođenje novog, savremenog poslovnog rešenja: Nepoznati, netačni ili neprecizni finansijski i poslovni rezultati, troškovi poslovanja, robna i finansijska stanja, Nemogućnost planiranja i predviđanja, konstantno previsok nivo zaliha u odnosu na proizvodne ili prodajne potrebe, Veliki napor da bi se došlo do podataka, višestruke i nekonzistente evidencije, Često dovođenje partnera i korisnika u zabludu, i Nemogućnost postojećeg sistema da realizuje eBusiness funkcije, integriše poslovanje sa globalnim tržištem, i/ili da prati rast i razvoj organizacije.
Back