Blogovi

Dostojan je gorkoga ridanja prizor: hrišćani koji ne znaju šta je hrišćanstvo. A sa ovim prizorom sada se skoro neprestano suočavamo. Pogledi retko nalaze suprotan, zaista utešan prizor. U mnoštvu onih koji sebe nazivaju hrišćanima oni retko mogu da se zaustave na hrišćaninu, koji je to i imenom, i na samom delu. Pitanje koje vi postavljate sada postavljaju svi redom. "Zašto se ne spasavaju", pišete vi, "neznabošci, muhamedanci i takozvani jeretici? Među njima ima tako dobrih ljudi. Pogubiti te tako dobre ljude bilo bi protivno milosrđu Božjem... Da, to je protivno čak i zdravom razumu čovečijem. A i jeretici su takođe hrišćani. Smatrati sebe spasenim, a pripadnike ostalih verovanja izgubljenim, to je bezumno i krajnje gordo!" Postaraću...
Kažete: "Jeretici su takođe hrišćani". Otkud vam to? Zar će se neko ko naziva sebe hrišćaninom a ništa ne zna o Hristu, zbog krajnjeg neznanja svoga rešiti da sebe smatra isto takvim hrišćaninom kao što su i jeretici, a svetu veru hrišćansku neće razlikovati od poroda prokletstva: bogohulne jeresi? Drugačije rasuđuju o ovome istinski hrišćani. Mnogobrojni zborovi svetih primili su venac mučenički, smatrali za bolje najžešće i najdugotrajnije muke, tamnicu, izgnanstvo, nego da pristanu da saučestvuju sa jereticima u njihovom bogohulnom učenju. Vaseljenska Crkva svagda je smatrala jeres smrtnim grehom, svagda je uviđala da je čovek, zaražen strašnom bolešću jeresi, mrtav dušom, dalek od blagodati i spasenja, da je u opštenju sa đavolom i...
Некада људи имају тако необична (а тако честа) понашања да негативно повезују ствари у име неке назови праведности где увек виде себе као жртву под другима или пак истичу своју пожртвованост над другима. Игра разочарења није потребно помињати јер је то једини проговор код таквог слоја људи. Само они не желе ближњега који би их разумео, желе да обнављају изнова своју причу без покајања и промене, и да изнова проналазе кривца или нову сумњу у онога ко их је једном разуверио. Ако притом, саговорник не служа пажљиво, брзо ће од њега увредљиво да направе таоца своје агоније. Неретко су то људи којима ништа не недостаје од материјалних добара, али се понашају као да им увек треба више него што имају, те ропћу у страху од сутра као да ништа...
TEK ĆE….
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) TEK ĆE…. Ruke tamne..... ne od tamne puti već od zla što sluti meseca nema da osvetli bar malo nade na nebo da zakači. Cerek i reči u glasu crnom misao grozna požude puna i sve puca u glavi i telu dok ruke kidaju kožu belu. Tražiš kučko..... pijani dahtaj udara u telo balavi poljubac grize vrat udaraca udar u telo čuje se bat. Mesec se stvori al sjaja nema već samo smrdi na očaj i bol užasom modrim utroba gori a dušu žare nesnosne boli. Tek će da boli...... PS Samo zapis jedne životne priče kojoj sam ne želeći prisustvovala
Posle duže vremena evo me sa nekoliko stihova o rastanku, čežnji, samoći i snovima. Sanjam poljupce, tople, meke, predivne poljupce tvoje. --------------------------- Nedostaješ mi k'o julu kapi kiše da moć mi daju. --------------------------- Uspavan čovek na pola puta do sna sanja zagrljaj. -------------------------- Nemoćni moćnik nudi ti srce svoje da igraš se s njim. -------------------------- Postelja hladna još uvek čeka tebe da je ugreješ. -------------------------- Budan se brinem, noću te zovem u snu, čekam te, dođi. --------------------------
Prozivka za najnovije tač skrin telefone velikih dimenzija, koji podsećaju na onu stvarčicu sa kojom radnici parking servisa vitlaju oko automobila. Uporedo sa tehničkom evolucijom mobilnih telefona evoluirale su i prozivke na račun istih. Od onih prvih: "Daj der mi taj Erikson, da poturim pod točak slaba mi ručna na Yugu" do ove današnje. Baja ponosno nasred ulice, iz omanjeg ranca, vadi poslednji urlik tehnologije sa tač skrin ekranom, osetljivijim od vrha penisa. Iz njega poteže omanji kolac kojim treba da učuka SMS. Utom ga neko hvata za rukav: -Nemoj rodjače nisam odavde, sišo sam sa Maljena, ne znam ti ja ove zone. Nemoj prijatelju, imam četvoro dece, jedno drugom do uva, tri rekreativne plaćam...!!! preuzeto sa...
Svaki roditelj zna koliko je čitanje značajno i da je ono temelj svakog budućeg samostalnog učenja. Nije potrebno dodatno ubeđivanje. Često čujem rečenicu : "Moje dete ne voli da čita", koja može da ima mnogo značenja. Ako dete ne može da nauči da dobro čita i zbog toga i ne voli čitanje, treba se odmah obratiti stručnjaku. Rečenica može da znači da dete zna da čita, ali nerado čita uopšte, ili samo određenu literaturu, najčešće školsku lektiru. Pošto sam i ja izgovarala ovu rečenicu, opisaću njeno značenje na primeru mog sina. U predškolskom uzrastu se jako interesovao za brojeve, u petoj godini je na primer delio 500 dinara na 4 dela, ali ga slova uopšte nisu interesovala. Njegova sestra je sa 6 godina...
Ovo je adresa mog bloga.Pisem o teorijama zavere,religiji i politici,ko je zainteresovan neka ukuca ovu adresu.saljite mi savete,materijal,kritike,svaka pomoc je dobrodosla. http://zaverenik.blogspot.com/
Z O D I J A K
Zodijački znakovi i govor tijela... Zodijački znakovi mogu da se prepoznaju po izgledu i karakterističnom držanju, ali i govoru tijela koji je povezan s četiri elementa , vatrom, zemljom, vazduhom i vodom. VATRA... Ovan... Nastup im je siguran i odlučan. Pokreti su živahni, sigurni i spretni, gledaju sagovornika u oči i bez izvinjenja ga prekidaju. Uvek se guraju ispred drugih, hodaju brzim i žustrim koracima, često glavom prema naprijed. Lav... O sebi stvaraju sliku uzvišenosti, posebnosti i autoriteta. Taština i istančan smisao za lijepo vide se u strasti sa kojom brinu o svom tijelu. Ljepota muškarca Lava, koji ima gotovo manijakalnu potrebu da bude u odličnoj formi, proporcionalna je izuzetnoj senzualnosti i gipkosti...
Kad volim ja VOLIM kad volim dajem se sva osecam,ceznem.lomim se gorim,drhtim,letim tonem i padam.... Kad volim ne postoji granica rasipam ljubav zagrlila bih ceo svet pevala od srece... Kad volim oci mi se sjaje osmeh mi ne napusta lice srce mi je na dlanu uzmi ga... Kad volim sumnje me muce i srecna sam i tuzna u isti mah jer cini mi se smesna sam zbog koga ja to gubim dah? Kad volim ja se smejem i placem ljubim i ceznem i letim ka nebu i padam na tlo i htela bih sve a imam malo.... Kad volim ja sam naga ne mogu sakriti nista sve se vidi na mome licu i sreca i tuga i smeh i suze Kad volim dete sam trazim paznju i neznost, a i zena daj mi sve dacu ti se sva...
''Zena je stvorena od muskarceva rebra, ne od pete da bi bila gazena,niti od glave da bi bila superiorna, vec sa strane da bi bila jednaka, ispod ruke da bi bila zasticena i pokraj SRCA da bi bila voljena" Drage moje budite srecne i voljene,mazene i pazene i svih ostalih 364 dana u godini...a ne samo danas...Srecan nam praznik...♥
A SAD.....
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) A SAD..... Čudna je snaga... Zavisi od mentalnog sklopa Od života i još mnogo toga Što nam sudba donese Na poslušavniku prinese I to može tako da nas uznese Divovsku snagu da nam da U svaki dan da nas ponese. ***** Maco.....hajde.....znam.... Zelena noć presvlači odoru Tišinom bruji novi dan Misli mi umorne s bolom se bude Osmeh k’o sat u zoru tamnu Korača moranjem u novi dan. Lajavi osmeh seče noć I šolja kafe sa mirisom doma Samo da danem dušom malo Dan je počeo previše rano. Ma samo malo..... Da podignem kapke i pogledam u dan Nek snaga ga naša pretvori Bar na trenutke u željeni san Jer samo tako mogu Da pogledam u oči ovaj dan. A sad…… Ispruži dlan...
Moć Moć je čudna boljka, nezasita ala, uvek u vlasništvu opasnih budala. Moćne su budale svetom zavladale. Moć je opak virus, strašniji od side, i tek kad je prekasno ljudi to uvide. Svi sastojci moći prave se od noći. Od prvoga koplja do zadnje rakete o velikoj moći sanja svako dete. Pa se posle čudimo što svi skupa ludimo.
Kazi, Kazi to sto imas Spremas me predugo za to Mnogo otezes bolno je Kazi, Kazi, pljuni to, reci, vikni Samo ne otezi Nemoj me voditi kroz trnje tvoje cutnje i nagovestaja Kazi Kazi, ne lazi dovoljno je sto boli kad te neko ne voli bar ne vise Kao nekad Kazi Kazi, samo brzo Ne otezi, ne pripremaj me samo reci, bice mi lakse Da ne osetim bol daj izgovori tu rec mnogo vise boli kad je nisi rekao i cutanje mnogo vise govori, a i boli I OPET KAZEM OVO NISU MOJA OSECANJA VEC... PA, PROCITAJTE BLOG IVET:lol:
Знам, умрећу једног дана али моје ће речи остати да сведоче о другима и мени да сведоче о најлепшим женама мог времена женама вредним љубави моје вредним сваке речи и сваке сузе сваког бола који и нехотице нанесу Знам, умрећу једног дана али бићу срећан јер најлепше жене мог времена остаће бесмртне у мојим речима сачуване за историју и време И, не мислите сада да ја мислим само на тело кад кажем "најлепше" Онај који ме зна посведочиће да моје очи виде и желе да виде више од неба и сунца и да моје очи гледају иза обзора Знам, умрећу једног дана срећан јер сам волео најлепше жене свог времена и јер су оне волеле мене
ZAPIŠI ME
(ili neka moja razmišljnja o životu inspirisana ko zna čime) ZAPIŠI ME Da li da počinjem da radim ovo što sam donela.......da li da kvarim dan....deca su gore, Maca je otišao u noćnu....pijem kafu...ma neću da radim....da spremim večeru posle i uživam danas...pišem....neću da znam ni za šta.... Pa ceo dan sam nekako....ovako Raduckam...... mrzi me da radim i uživam u tome što sam napokon opuštena.... smirenost je kada mi je u duši lepo... kad ne strepim..... ne juri mi ništa po telu... nema nervoze...... čak je i mirno u kanc..... u glavi mi je komotno ... ima mesta za sve misli ne guraju se i ne brinu lagano idem kroz sunčan dan prosto kao da me sve nešto mrzi..... a ne mrzi me nego imam neku malo drugačiju listu prioriteta...
Samo kad bi znala kako mi je...... samo kad bi znala !!!. Gorak je osecaj chekati poruku, i kada ona stigne, razochara te........ali ne padnesh, nego chekash novu ili poziv...ali ne dochekash ih.... ni u ove kasne ili rane sate, nazovi ih kako ti je milo..... ali chekacu.... Mozda me se setish..... Volim te ! ******************************************************************* Dushu mi razjedaju bol, tuga i patnja.... kidaju na komade, i u svakom tom komadu si Ti ! U svakom mom dahu, koraku.... u svim mojim mislima i cheznjama- samo Ti ! ******************************************************************** Vazduh je drugachiji nocas.... teshko se udishe... U venama krv kljucha, jer od tebe nema porukice ni poziva.... Ah, bash sam se...
Muke Tamnog vilajeta
Isterivač požude... osvajač i besramnik... crvotočina jebozova kroz njega vrišti i lepi sve živo za libido. Sodoma i Gomora svrabež neizdrža. porobljavač šarmom pa se i Don Žuan prevrće u grobu od zavisti. Zamislite voajera, paklenog obljubljivača najvećeg kreatora potreba ŽENE kada pomrači i namerači da osvaja i ljubi ? DA li su neophodne imitacije i glume.. kada se ponuda nezaborava oslikava u lucidnom osmehu i razvratnoj misli.. to lovčeve cakleće oke i iskeženi zubi ID.a parališu svest nastaje pomor zvezda.... pa ti sad misli ako umeš.. vrišti ako imaš glasa.. nemoj drhtati za još ako smeš i želiš... stenji za pomoć ljubavnika iz prošlih života kada ti je mleko majčino popijeno za sva vremena... Ajd'...
VECHERAS JE DUSHO RODJENDAN TVOJ......:heart: PROKLETA NEK' JE, DALJINA KOJA NAS DELI, A MOJE SRCE SAD TE TAKO ZELI, DA OVE NOCI UZ ZVUKE GITARE, PEVAMO ONE NASHE PESME STARE, DA SHETAMO PORED REKE, I DOK JE MOJA RUKA U TVOJOJ RUCI, DA NAS OPIJU TI NEZNI ZVUCI, DA SAMO ZNASH KOLIKO TE SRCE ZELI, IZBRISAO BI DALJINU KOJA NAS DELI.....
Ovo je zuti dan
Cula sam negde ili procitala da Japanci imaju svaki dan u drugoj boji, mislim da im je ponedeljak -zuti dan, pa...da ne bih kopirala Japance, ja se odlucih da ovaj moj cetvrtak meni bude zuti dan-zuta minuta.. Zuti dan zapocinjem obicno ovako.... Nekada mi bude draga zvonjava, ali cesce mi dodje da ranim jutrom ne cujem ovo sokocalo a kakav bi to zuti dan pocinjao, bez suncokreta i cveca Imamo i dva nova papagaja, doduse nisam mogla da ih slikam, ali docaracu vam ih...muski se zove Djole, a devojcica Lola...kao lahor su lagani, umiljati kao mace i kuce...i zato ih ucim da laju Prvi nam je dosao Djole...mala maza jedna... a onda smo ga nicim izazvani...ozenili sa Lolom... Lola je bila naprasita i ljuta...a mi smo jadnog...
I opet Mika...Mesecevo srebro
Ne priznajem rastanke i nikad necu Suviše boli kada se grubo otkine cvet koji tek nice Kada na samom pocetku price vreme zatreperi i stane baš kada bleda još prazna zora mesecevo srebro ucuti i kada zamre let povetarca što dahom sluti uzdahe nove, nasmejane Ja želim da još s tobom gledam kako se bude zlatasta mora da s tobom dišem i da te volim i vatrom noci i zore sjajem I zato ne dam, i zato necu i zato rastanke ne priznajem Želim da živim tvojim dahom i da se smejem osmehom tvojim želim da bolujem tvoje boli i da strahujem tvojim strahom dokle me ima dok postojim Želim da sanjam tvoje snove i da kroz virove tvoje reke ponovo osetim prste u kosi da razvejano seme maslacka tvoj vetar nosi i sipa u šarene misli neke u žute duge na...
Čudo je jedno ovaj čovjek sto žuri sto hrli sto grabi dvadeset cetiri sata mu malo a nije mu na umu da dovoljno ce mu biti samo jedan sa dva i vjecnost cijela da se zapita u sta zivot proskita ako uopste bude imao prilike da se pita....
Mobilni telefon je zvonio... -”Zdravo Kris. Samo da te obavestim da ćerka ne može da ti uzvrati pozive. Tako mi je rekla da prenesem svima. Na predavanju je, samo to i ništa više, ćao!!!”. Veza je ostala da visi u etru. Mrtva linija. Ne čuje se ništa. Muk. Nisam progovorio ni reč. A hteo sam. Bila je to moja ex-supruga. Superiorna kraljica. Remek delo sadašnjice. Ćerka je u Petnici kraj Valjeva. Istraživačka stanica. Zabavljaju se deca. Valjda će i ponešto naučiti. Njen rad je bio dobar (ćerkin).Uspela je da prođe konkurs. Molekularna bio medicina. Jedava da sam uspeo da izgovorim. Neka je, nek dete ide samo napred. Cena nije bitna. Osećam gorčinu. Ne zbog ćerke, već zbog ex-supruge. Kratki pozivi. Saopštenja. Muka mi je ovoga...
Back