Осмомартовск

Знам,
умрећу једног дана
али
моје ће речи остати
да сведоче
о другима и мени
да сведоче
о најлепшим женама мог времена
женама вредним љубави

моје

вредним сваке речи и сваке сузе
сваког бола који и нехотице
нанесу

Знам,
умрећу једног дана
али
бићу срећан
јер најлепше жене мог времена
остаће бесмртне у мојим речима
сачуване за историју и време

И,
не мислите сада
да ја мислим само на тело
кад кажем "најлепше"
Онај који ме зна
посведочиће
да моје очи виде
и желе да виде
више од неба и сунца
и
да моје очи гледају иза обзора

Знам,
умрећу једног дана
срећан јер сам волео
најлепше жене свог времена
и
јер су оне волеле мене

Moram opet da komentarišem. Moj lični dojam je u pitanju.
Uz tvoj stil pisanja mi nekako ne ide izostavljanje znakova interpunkcije, bez zapete, tački, uzvičnika. Negde ih koristiš, negde ne. Tvom preciznom izrazu mislim da treba znak interpunkcije. :)

*moonlight*;bt132573:
Moram opet da komentarišem. Moj lični dojam je u pitanju.
Uz tvoj stil pisanja mi nekako ne ide izostavljanje znakova interpunkcije, bez zapete, tački, uzvičnika. Negde ih koristiš, negde ne. Tvom preciznom izrazu mislim da treba znak interpunkcije. :)

Хвала на коментару.
Не знам зашто, у песмама их стављам само тамо где морам...
Кад могу, избегавам да их икако ставим...

Не знам да ли је то добро и да ли може тако.
Шта ти мислиш?

imaginacija*;bt132590:
Super ti je ovo....

@*moonlight*: To je umetnička sloboda... I, pesme čini posebnim, kao što je i sam pesnik.

Хвала...

Да, и ја то доживљавам као песничку слободу...

Сад, да ли може тако или не...
Видећемо кад будемо спремали штампу...

Naravno da može, koliko pesnika upravo izostavlja potpuno znakove interpunkcije. Naročito u savremenoj književnosti.
Međutim, uz tvoje pisanje, kao što rekoh, nekako mi se ne uklapa potreba za težim razumevanjem, i jačim razotkrivanjem tekstova kao što je recimo cilj savremenim stvaraocima.
Kažem ti, moj je lični dojam da uz tebe, i tvoj način pisanja svakako više paše upotreba interpunkcije. Potpunije mi je. Uz saznanje o tebi, i uz same stihove.
Ali, svakako da možeš da pišeš po vlastitom nahođenju, i da koristiš svu raskoš umetničke slobode. :))

I nemoj mi se neizostavno zahvaljivati na komentarima. Skroz je nepotrebno. "Hvala pa hvala". Opusti se malo. Ovo je tvoj mali zabran, i nema potrebe za tolikim indikatorima dobrog vaspitanja. Znamo mi to već vrlo dobro. :))

Добро.

Ради се о томе што сам кад сам почео поштовао интерпункцију, али она се некако у мом изразу свела само на неопходну кад су песме у питању. Можда у њима бежим од неких норми и стандарда, пројављујем дивљу страну своје природе... :) :) :)

Али, зато у причама све поштујем... :)

Back