gudra

narkoman...nikad nisam bio u tim krugovima, smatrao sam ih za neke propalice sa dredovima koje ne znaju sta zele od zivota... znao sam nekoliko likova koji koriste travu ali nista vise od toga.

Moja sadasnja dva cimera koriste travu, eksere, djon, spid...vise ne mogu ni da se setim sta uzimaju...spocetka su krili od mene, ali kasnije su shvatili da sam liberalan po svim pitanjima i da nemam problema sa tim pa su prestali da kriju i poceli su otvoreno da pricaju o tome. Jedan je student, drugi radi u jednoj bolnici i sasvim su ok likovi, mozda i bolji od vecine drugih 'normalnih' koje sam upoznao. Neke predrasude koje sam imao su otklonjene...

pre neki dan su upali u sobu iz grada i zamolili me da sklonim neke moje stvari sa stola. Seli su za isti, izvadili su kasiku, spric...pojavila se i mala kesica koja je pazljivo otvorena i ispraznjena u kasiku. Dodali su malo sode-bikarbone u prah, vode i to zagrejali upaljacem, kao u filmovima. Napunili spric i onda je se jedan uradio predamnom. Mirno sam posmatrao taj postupak, sa velikom kolicinom radoznalosti. Prisustvovao sam necemu sto velika vecina ljudi u zivotu nece videti i pomalo sa nevericom upitao cimera sta je to? Odgovor je bio ocigledan, ali sam morao da dobijem potvrdu. HEROIN.

Malo posle toga su otisli da zevaju po kraju. Ostavsi sam u sobi, odjednom mi je bilo jako tesko. Tisina je bila tako ocigledna i glasna da sam skocio, obuko se i izisao napolje. Bez jasnog cilja i plana sam prepesacio strasnu razdaljinu za jako kratko vreme u sred noci. Oko 2 posle ponoci sam bio kod Vuka, sam i sa cudnim osecajem u grudima.

Neke stvari dok se ne vide svojim ocima...nisu iste...

Vidis da te polako navikavaju na sve to, ne kazem da ces postati narkoman, ali skoro sigurno ce nastupiti period kad ce oni uzivati u pozitivnim i negativnim proizvodima takvog zivota, a ti samo u negativnim. Postace u redu i tebi i njima da im pozajmljujes novac, a o uzimanju istog bez tvog znanja da i ne pricamo.
Valjda imas dovoljno problema u zivotu da ti jos i taj ne treba...

Malo sam virila i citala...

Skloni se bez razmisljanja.Droga je djavo, narkomani su izgubili sebe i nece dugo postovati tvoju volju.Tvoja volja nece dugo ostati jaka.
Njima je hitno potrebna pomoc, strucna pomoc.Ti im ne mozes pomoci, ali sebe mozes da sacuvas.Ako vec nije kasno.

Back