Blogovi

SECENJE NA FORMATIZERU :), KATOVANJE NA KANT MASINI,:rtfm:ITALIJANSKI OKOVI I ZICE :ok:IMNOGO TOGA PO IZBORU SLANJE PONUDA MOGUCE JE I ELEKTRONSKIM PUTEM:super: VI NAM POSALJITE CRTEZ PO ZELJI SA DATIM DIMENZIJAMA I MI CE MO VAM POSLATI PONUDU. S POSTOVANJEM ZORAN
U rano predvečerje sedamdeset i neke, Tamara se vraćala iz škole sa dve drugarice. Kao i uvek, prolazile su kroz tašmajdanski park i sasvim namerno skretale pažnju prolaznika. Bile su razdragane, bučne devojčice. Skinuvši tamnoplave školske uniforme, sinule su svežinom svojih četrnaest godina. Proleće je tada već uveliko u nju unelo neki nemir. Nije mogla da se smiri između četiri zida, noge su je nosile same od sebe, kao da stalno plešu. Vozila je rolšue po parku, u nadi da će se umoriti, ali to joj nikako nije polazilo za rukom – umor se nije pojavljivao. Činilo joj se kako će pući od energije i od naleta nepoznate žudnje koju je osećala u srcu. Čitala je, a kada bi zaklopila knjigu, nije se sećala šta je pročitala. Želela je da...
Nisam ja ona , sto ce djecu da ti radja. Nisam ja ona, sto je spremna da ti vjecno ugadja. Nisam ja ona sto uz tebe provodi noci. Nisam ja Ona, i nikad necu moci da zivim u tvojim snovima... Ne, nisam ja Ona...
Pocetka se secam..nekako kroz maglu, blede slike, nepovezane.. Na nekim mestima iskidana traka filma, mozda iz tuge, mozda iz besa, ko ce znati... Znam samo da sam bio sprecen napustiti sobu tu noc. Dogovorili se svi vitezovi sudbine tu noc da iskale svu svoju moc i snagu nadamnom pa umesto sto ce me baciti u kakvu tesku situaciju.. jos gore.. namamise me u nju.]A mene kao tesko namamiti.. ili su pak oni dobro znali sta mi je slaba tacka.Ah…ta svetska mreza…tako je pocelo… Sedio sam u cosku sobe, nekako dusevno laksi nego obicno, um su mi parale srceparacuje balade, napolju poprilicno hladno, ja ni umoran, ni odmoran, ni veseo ni tuzan.. bas onakav kakav covek bude pre nego mu se nesto veliko iznenada desi. Ne mogu se zakleti da...
Za mene se nesto ljudi nisu zaletali Bog zna koliko.Imala sam jednu porodicu koja je zvala iz Atlante,otprilike mesec dana nakon sto sam poslala aplikaciju.Secam se da je bilo dve male devojcice,ne starije od 4 god. Taj razgovor je bio totalni fijasko.U stvari,vise sam bila iznenadjena nego bilo sta jer sam mamu razumela vise nego sto sam mislila da cu,umela sam da joj kazem vise nego sto sam i znala da znam,i naravno,stvari koje sam znala nisu mogle da mi se prevale preko usta. Pricale smo o tome kakve su aktivnosti sa decom,sta rade,koliko su stara,kakve su obaveze roditelja,gde zive i sl. pitanja.Mislim,ceo razgovor je bio vrlo limitiran tako da nije nije Bog zna koliko trajao,ali se zavrsio na tome da cemo da o svemu malo bolje...
Zubima si kidala komade moje duše I sitila se mesa mog i krvi moje Zveri Gladna životinjo, Parala si tkivo moje I sitila se, sitila u izobilju. Orala na mojim leđima ti si I brazde tvoje duboke su bile Gazila i mrvila si me kao sile zla. O čemu li si mislila O čemu li maštala Čemu li se nadala? Zveri ljudskog lika! Mučenjem mojim hranila si se Oštricama zuba tvojih ranjavala me Pokori se, pokori se! Vrisak tvoj je odjekivao Ali ne, moga glasa ti nisi čula. Ćutanjem borila sam se sa tobom Zveri ljudskog lika U meni samo snage ostalo je Da ćutim... I pomalo dišem... Sad sve tiho je u meni I vetrovi zla tvog ne nose me više Moja duša sad spokojno diše I tiho plovi tišina... Zveri ljudskog lika Zaboravljena si Pokopana Tvoji otrovi...
Davno sam, gledajuci neke putopisne emislije I slicno, razmisljao da bi bilo super kad bih mogao da odem u Indiu, da vidim tu zemlju, te hramove, krcate vozove, ulice,… Iako u tim emisijama nista nije bilo lepo osim samih hramova( sve ostalo je nesto skrnavo) I jedne emisije koja je bila posvecena Bollywoodu, gde je moglo da se kaze da je nesto lepo za oko. Cak mi je I jedna koleginica iz banke pricala kako joj je bilo u Indiji na odmoru (hrana najveci problem, jedes samo u McDonalds-u da ne bi zaradio neki virus ili stomacne probleme- led u soku nikako!), pa mi se opet tu nesto svidelo. Dosavsi u Dubai, veoma brzo sam upoznao Indiu- I veoma brzo izgubio zelju da jednog dana odem tamo, cak I da pomislim o tome. Zemlja kao zemlja, nije...
TRAŽI SE KALI
Nije o okultnoj, tantričkoj boginji Kali. Nije ni o romanu 'Pesma boginje Kali', Dena Simonsa. Ovo je ljupka Kali, bengalska tigrica (Panthera tigris tigris), stara 3 meseca, teška oko 20 kg. U uslovima kućne nege dnevno popije 5l punomasnog mleka, obogaćenog AD vitaminom i žumancima, i jede približno 2 kg sirovog mesa. Sa 3,5 meseca počeće da menja dlaku (pa čak i brkove); prvobitno krzno zameniće oštrije i gušće; zubi su već sa 3 meseca dovoljno jaki da samelju kosti manjeg (ali ne i malog) sisara a kandže liče na minijaturne mesarske kuke. Raste brzo. Sa nepunih godinu dana biće dugačka skoro 2m (s repom) i teška stotinak kilograma, a kad dostigne polnu zrelost, njena dužina biće 2,5 a težina nekih 30 kg više. Očnjaci će...

*

ne znam zasto je to tako, ali pored tebe uvek mogu da osetim zmarce. da li je to zbog toga sto se drzis u sebi toliko da izgleda da ne mogu da te dosegnem? sa tobom mi se rasire nozdrve, osetim snagu u sakama, izvije mi se kicma. i dopada mi se smirenost koje imas vise nego ja. nije mi tegoban nacin na koji mislis “ne”. koliko god da bih volela da te zavedem, ne usudjujem se. a ne umem da odustanem.
Jao majko moja znaci predala sam papire na fax,za prijamni ispit,molim Boga da prodjem,neradi mi se vise u mecu,vjeridba je za par dana,jos pola stvari nije odradjeno,ludilo,samo da prodje....uf....:rumenko:
♥***LjUbAvNe♥ PoRuKiCe***♥
LjUbAvNe PoRuKe♥ # Ako je grijeh sto te volim neka mi se to nikada ne oprosti... # Ako je ljubav droga, onda sam ja najveci narkoman! # Ako me ikada budes izgubio, potrazi me u vrtlogu vremena, jer sam se vjerojatno tamo izgubila - trazeci tebe!!! # Ako me ikada budes napustio... smijem li onda poci sa tobom?? # Ako me ikada budes ostavila ostavi me na kisi da ne placem sam. # Ako me ikada zaboravis, ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju one koji su ih zaboravili! # Ako me volis, ne pricaj nikome. Ako me zelis, ne daj me nikome. Ako me ljubis, ljubi me njezno. Ako ni jedno od toga nije, vrati mi srce, oprosteno ti je!!!! # Ako negdje postoji sjaj onda je on u tvojim ocima. Ako negdje postoji bol onda je to...
Dana 29. 07. 2007. posao sam sa drugovima na letovanje u Bugarskoj. Kako smo se priblizavali gradu, u kom smo odseli,zamisljao sam, zatvorenih ociju, kako cu provoditi dane. U mislima bile su devojke. Stigli smo, nisam usao u sobu a vec sam se upoznao, u hodniku, sa nekim devojkama. Nasa soba je bila broj 417 na cetvrtom spratu. Sa terase nam se pruzao pogled na livadu,sumu i hotel do naseg. Oko nas devojke iz poljske. Bile su lepe i zgodne. . Odmah sa moje terase pocese drugovi da pricaju sa njima. Tog popodneva sam se mnogo veselio i napio na terasi. Uzivao sam, tog dana bio sam sam na svetu. Profesorka je naredila da nas premeste na prvom spratu. Dosli smo u nove sobe. Odmah sam pogledao sa terase sta je oko nas jer smo na drugoj...
Rekao je da te woli........ali to nije istina!!!!!!!!! Rekao je da te mrzi.........ali ni to nije istina!!!!!!! Rekao je da te gleda kao prijatelja......ne werujem!!!!!! Rekao je da me woli...e to je istina!!!!!!!!!:lol: :lol::lol::lol:
Sta mislite o spamperima koji pisu po 60-70 poruka na dan(mislim to im je iznos).....owako da budem iskrena ja spadam u spampere.....xexexexe da mi pogledate iznos bio bi mi 73 ako ne i wise....pa dakle sta mislite???:lol::mrgreen::D:)
Posmatraj stablo. Razmisljaj o njemu kroz godisnja doba. Videces kako nailazi na mnoga iskusenja. U prolece, radovaces se gledajuci ga kako mu cvetaju pupoljci. Mozda i neces zapaziti kako tesko podnosi kasne snegove i hladne vetrove koji dolaze sa severa. Svidja ti se stablo kako se lagano njise na toplom letnjem suncu? Ali mozda neces shvatiti kako je zedno u susnim razdobljima. Mozda neces cuti vapaje za toplom letnom kisom kako bi utolilo zedj. Svidjaju ti se sjajne sarene boje njegove jeseni, kad se stapa s drugim stablima kako bi ti mogao uzivati u prelepom predelu? Ali primecujes li njegovo ukoceno telo na hladnoj kisi u ledenom januaru? Uocavas li zebnju kad mu vetrovi odnose list po list ? Zimi ce ti se svideti vijugave...
U ozbiljnom sam problemu. Ne zamerite ako napravim neku gramatičku grešku. Moj muž me izluđuje. On je bolesno pedantan i čim ujutro ustane uhvati se krpice i briska "nečistoću" tamo gde je samo on vidi. On pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja (bolesna pedanterija). Ko god mi uđe u kuću kaže da liči na apoteku koliko je sve uredno, ali njemu nikad nije dosta. Uvek vidi nered. Ja nisam lenja, ali ponekad volim da po sopstvenom stambenom prostoru ne hodam kao na iglama ili kad ulazim u kola da pazim da nešto ne umažem. Samo još fali da kupi posebnu obuću kad sedamo u kola! Svi kažu kako mi je kuća uredna, jedino me on stalno ....u mozak da nije. Ja sam inače drčna i buntovna, ali s njim nisam takva jer neću da se suprotstavljam i...
.................................................................................................................................. "....Andjele moj,nije sve crno ili belo kako izgleda,nijanse sivog su te koje okrecu svet na glavacke, i ne biramo ni ja, ni ti, sa kime cemo da disemo,osmeh da delimo, pogledom da volimo,jednostavno to se desi...i tvoj osmeh ne prija meni slucajno, niti moje reci prijaju bas slucajno tebi...." ..................................................................................................................................
Ispod Duda u omanjoj kafani ... Bilo je jutro kao i svako drugo.... Vikao sam na svog starog prijatelja.. Pa natoči...Jovane ! Prokletinjo. Sećaš se kako sam jurio smiraj,kako sam posle tvog psovanja sto opet pijem, tražio tišinu na vrhu klimave tvrdjave u Baču s koje vidiš poplavljena polja i ogoljene duše. Sećaš se ,kako smo se divili svim onim bradatim propalicama što su ostavili i dom i poso i rotvajlera kojeg su u detinjstvu sanjali da nauče par osnovnih komadi. Sećaš se kako smo naivno postajali oni ,kako smo tužno trošili i zadnju zgužvanu stodinarku za pola leba ,majonez od 100gr i 200gr podriguše. Kako je lepo biti oni. Natoči Jovane,jer ovo je opasan san i mene nema,ovo je šala onog prijatelja što...
Kisa...Volim kisu…Zacudo, iako je bio pocetak decembra,meni je ta kisa licila na jednu letnju kisu koja je davno pala...Secas li se toga dana? Tek smo se upoznali i to je bio nas drugi izlazak sa drustvom. Bio je to najtopliji deo leta i Hvar je pokazivao svoje carolije u najboljem svetlu.Nas klince,jer to smo jos uvek bili iako na pragu prve mladosti, privlacile su plaze i zazanja s`drustvom cega je te godine bilo u izobilju.Oboje smo bili iz Beograda i bilo je normalno da nastavimo da se druzimo.Nakon mora ja sam otisao u skolu u drugi grad i bio sam presrecan kada su tvoja pisma pocela da stizu...Secas li se kako su prva bila tuzna i puna pitanja zasto te je ostavio...Na moru sam ja imao devojku a ti decka.Ona se vratila za Nemacku a...
Poštovana Ti, upravo sam sumirao rezultate koje smo planirali ..... situacija je zabrinjavajuća smatrajući da je jako bitno taj deo iskomunicirati ovom priliko želim ti izložiti sledeće; sve što smo planirali imam osećaj da pada u vodu. Ti znaš ....planirali smo osmehe i prijatno vreme. planirali sladoled i peščaru. planirali smo ili bolje rečeno dogovorili se da ne planiramo..... samo da uživamo ... A ja ,opet izdah,( ti i sama kažeš da nisam normalan)ovako nestrpljiv već sam napravio sve planove ,iscrtao karte na unutrašnjim zidovima sopstvenih vena,spremio kofere ,popio fervex da se ne prehladim,poneo ti šal i pelerinu da pokriješ krsta koja te već godinama bole i stvaraju momente grča na tvom licu,tri kesice crnog...
Sta da radim kada ne mogu da se borim protiv svojih cula.. Sta da radim kad ne mogu da se pretvaram da sam neko drugi, kad sam to samo ja, jos samo jedna u nizu izgubljenih dusa... Sta da radim kad ne mogu da budem pametnija i bolja... Sta da radim kad ne mogu biti neko drugi... Ah , znam sta ces reci... Takva zena, tebi ne treba...
"Nevidljivim prstenom sam zaručen..."
"Film" na svom (za mene) najboljem albumu Signali u noći ima pesmu "Nevidljivi prsten".Niko je nigde ne pušta,nema je na netu,a mene je obeležila od momenta kada sam je čula.Slušala sam je u društvu koje mi je usmerilo život i zaručilo sve moje naredne godine.I "čupam" se ja i glumatam,i donosim odluke i precrtavam,a onda čim se pojavi u vidokrugu ,sledi nastavak stiha : "...vezan zauvjek...". Sve padne u vodu ,ranica opet progleda i proces zarastanja može da počne.. . Pronašla ! http://www.onlinemuzika.com/media/mp3files/Diskografske%20Kolekcije/Zabavno/Film/1985%20-%20Signali%20u%20noci/Film%20-%2007%20-%20Nevidljivi%20Prsten.mp3
NE ZNAM KAKO DA TI PRIDJEM, NI SAMA NE ZNAM STA ZELIM KAD VIDIM OSMIJEH TVOJ, NE ZNAM DA LI DA TUGUJEM ILI DA SE VESELIM, SAMO ZNAM DA SVE STO IMAM ZELIM S TOBOM DA PODIJELIM.
Kada zaspis pruzi mi ruku, ja cu da te uvedem u moju mirnu luku... U snovima cemo barem zajedno biti, kad u stvarnosti nismo i ko zna da li cemi ikada biti...
Da li sam se ja to zaljubila u nekog ko nije tako idealan, ko nije onakav kakvim ga vidim ja, da li sam ja to pogrijesila, to samo ti znas.. a ti samo sutis i ne odgovaras.
Bojim se onog sto donosi vrijeme, plasim se bola i svake promjene, ali te silno zelim da budes tu kraj mene, barem noci ove, dodji, dodji u moje snove, tako mi trebas noci ove, o ljubavi moja , dodji mi u snove...
Zamislicu da si tu kraj mene, zamisli i ti, zamislicu da igram glavnu ulogu u tvom filmu, zamisli i ti, zamislicu da ti srce dajem, zamisli i ti...
Back