Blogovi

Zamisli me veselu i sretnu, zamislicu da se zajedno odupiremo kisi i vjetru, zamisli me kao zvijezdu na svom nebu, zamislicu i ja tebe tako... Odacu ti jednu tajnu malu, da, volim te, jako , jako...
Cas me palis, cas me hladis, igras se sa mnom, eto to mi radis. Cas me hoces, cas me neces ko lutku me navijas, na muke me stavljas. Zato se izjasni sta hoces od mene da odlucim kojim putem da krenem.
U tebi trazila sam oca, ne nadjoh ga. U tebi trazila sam brata, ne nadjoh ga. U tebi trazila sam sina, ne nadjoh ga. U tebi trazila sam spas, ne nadjoh ga. Ti u meni nisi trazio nista... Zato si me izgubio, zato sam te izgubila...
Osjecam nemir , za tobom zudim, zelim kraj tebe da se vjecno budim. Osjecam buru, osjecam tremu zelim da te uvijek imam u svemu. Zelim da te zauvijek volim ovako nemoj da me shvatas olako...
Tačno tri milje...ili ti 10830884.98 cm puštao se srebrni trag tvog bega u sopstveni svet. Na kraju istog ružičasti oblak sitno tkan prašinom tvoje brzine. Potpuno isto kao ona čudna ,prelepa morska bića što nastanjuju peščana dna. Baš kao cvet prelepih boja izranjaju sa dna posmatrajući morski svet svojom fino iscrtanom perfektnošću. Hiljadu puta sam gubio dah u pokušajima da im neprimetno pridjem. Hiljadu puta iznova pokušavao. Hiljadu jedan put se sakrio. Nije vredelo. Sada sam stariji, dah sve manji ,sve redje ronim...ipak i dalje pokušavam. Sada... sveže obrijan kroz prozor svog podruma kao lovački pas držeći u zraku ruku,kojom sam ti pupak tebe same dotakao sobom celim ,pokušavam da krenem za tobom. Centimetar...
Ko crven cvijet ja otvaram se nocu u kasne sate, o ponocnom muku, i zarki plamen prozima me cijelu, a strasti plamte u potmulom zvuku. Tad golo tijelo mi na mjesecini blista kano cvijet lotosov bijeli, i pruzam ruke u besvjesnoj strasti, sto divlje, ludo zagrliti zeli. Krv tvoje krvi tad u meni struji, ti blijed se rusis poput rusevine ja ko taman pozar dalje hrlim, dok nova zrtva na grud mi se vine.
Niko nije savrsen, ipak Kada sam bez tebe , tjesim se Razmisljajuc o nekoj mani Koja jednom otkrivena, moze sve da pokvari Govorec mi da tvoja odsutnost moze zelja postati. Oh, zatim ta prepreka sto postavih je ja Izmedju nas nestaje. I vidim tvoju cistotu, tu , u tvojim ocima. Daljine koje leze izmedju tebe i mene Kao neke dveri otvorene Kroz nase zajednicke uspomene nalaze zelje zdruzene...
Ja cjelova se tvojih bojim Ti mojih se ne boj Pod teskim duhom jedva stojim I sto da mucim tvoj. Tvoj glas me plasi, kretnje ,lice Ti mojih se ne boj Nevinim srcem djecace, Ja slavim drhtaj tvoj...
Ostani u meni, ostani u mom srcu sto jeca, budi u mom srcu zapali vatre u meni nek me obasja poput svjetlosti punog mjeseca..
Drhtim od bola, drhtim od straha, zeljna tvoga dodira, zeljna tvoga daha. Drhtim od ljubavi, drhtim od srece zeljna sam tebe, moje zelje najvece. Drhtim od pozude, drhtim od uzitka zeljna tvoga dodira i tvog ljubavnog krika...
....ja sam trudna.,.... a onda joj je pokazala paju patka...i to je bio po ko zna koji put kraj i poslednje ponizenje.... hm Laku noc jednoj Tebi za kojom sam proklinjao prolajao proplakao... Laku noc Jednoj Tebi koja mozes da zgazis i potom usnis. Sutra je jos jedan od svih novih dana jos jedno jutro u zemunici partizana jos jedan trac u kojem sam precesto statista, a u tracu zvezda... Laku noc Tebi zbog koje sam odlazio dolazio molio cekao lagao lazi trpeo Pago pio opsovan bio bez tebe snio od tvojih opravdanja snove lio Laku noc tebi primeru moje gluposti uzoru devojackih nesvesti Lepo Sni.... labudove na Dunavu i zivi caj na palubi sa nekim pedeset i osmim... jer.. kad se probudis da li ce ona kocka najcrnje...
Nikada do sada... kao sada... kao ovog casa... nisam volela tvoje oci vise... tvoje reci jace... tvoju dusu prisnije... Nikada kao sada... nisam bila vise zena... manje tuzna... vise srecna... manje gresna... Tvoje telo... nago... na mojim dlanovima... leze kao kasmir... Mekane ti usne... kao pamuk... dlanovi ti topli... razlivas ih poput vrelog caja... Nikada do sada... kao sada... nikome do sada... kao tebi sada... ne bih mogla reci... a da nisam lazna... da ljubav tvoja... plodna je i raste... u meni kao bilje... koje sveza kisa kupa... Ti si moje nezno bice... Ti si.... uzdah moj u podne... kada najmiliji golub... kroz moj prozor gleda... (preuzeto) Ne znam ko je napisao ovu pesmu ali mu se u svakom slucaju zahvaljujem.
Nadam se da cete svi ovo uspeti da procitate! Ljudi jeste li vi normalni??? Bavite se nekim tugovankama,bogovima iz vasih smorenih uglova,bavite li se vi necim imate li zivote,prijatelje,momke,devojke,porodicu dajte malo tu tragiku vasih kao "tuznih" zivota ostavite po strani.........ja sam mislila da ovo treba da sluzi za zezanje,a ne smaranje i plakanje nad tuznim sudbinama!!!!!!:confused::roll:
Kako ti je samo palo na pamet, da se tako ušunjaš, koracima tišim od tajne na moje rame se uspentraš, i osluškuješ mi misli. Odakle ti samo hrabrosti, da Kerbere potapšeš po ramenu, pokažeš staru propusnicu, i bez straha se prošetaš zaraslim stazama zaborava. Kako te samo nije sramota, da svilenim korakom odevenim u čizmu ugaziš u sred mog zabrana, i noktima zagrebeš, po patini sećanja. Odakle ti samo pomisao, da ćeš razumeti i reč mog ćutanja, svojim okoštalim prstima, okidati žice mene, i čuti muziku. Kao nekad. (Lučki radnici sa rukama skorelim od užadi, imali bi više osećaja) Hvala nepoznatom autoru za divne stihove.
Ako ja ne želim ono što ti želiš, ne trudi se, molim te, da mi dokažeš da je ono što ja želim pogrešno; ili, ako ne vjerujem ono što ti vjeruješ, zastani malo prije nego što počneš da me ubjeđuješ; ili, ako osjećanja pokazujem jače, odnosno slabije od tebe u istim situacijama, dopusti mi da to ipak učinim onako kako mi odgovara; ili, ako nešto radim na način koji se razlikuje od načina kako ti radiš to isto, dozvoli mi. Ne zahtjevam od tebe da me potpuno razumiješ, bar ne sada; to ću, možda, tražiti tek kad osjetim da od mene hoćeš načiniti kopiju sebe.... Možda sam tvoj bračni drug, možda radni kolega, tvoj roditelj, ili jednostavno, prijatelj.. I dok ostvarujem svoje želje, pokazujem svoja osjećanja ili izražavam vjeru, ti...
Upoznala sam decka koji mi se mnooogo svideo,on tada nije imao devojku videli smo se par puta ali je ostalo da on zeli da ostanemo prijatelji!Posle sam saznala da je imao devojku,sest meseci i da se pomirio sa njom!Skoro smo se slucajno videli poljubili se a posle toga i......znate vec.....Svesna sam u sta sam uletela,ali on prica kako nije srecan sa njom,a samnom zeli strast,a ja se opet bojim da se nezaljubim i na kraju da nista ne ispadne od toga.....a volela bih da ipak bude nesto vise!!!!Sta raditi?Svaki savet je dobrodosao!
Odlazim, odlazim, ostavljam te ali ne kao prije... Ovaj put zauvijek sad plači, nikad više ti neću doć... Ni kada padaju kiše, ni kad me tuga svlada, ni kad mi loše ide, nikad, nikad više! Oprosti mi dane buduće, oprosti mi što ću možda i sretan biti, što ću zaboravit sve ovo što mi u ovom času tako mnogo znači, i ovu posljednju nježnost sto boli i suze i tvoje nevjerstvo sto mi u srcu gori... Došao sam da ti kažem da odlazim, odlazim, odlazim, odlazim, jer srce ne mogu da prevarim! I zato odlazim, odlazim, odlazim... prastat ne mogu jer odveć te volim, odveć te volim....:bye:
Ti i ja na zelenoj travi Gledamo beskraj. Ljubim ti lice, oči Na mestu gde bogovi se sreću Spuštam pogled niže Ljubim te I od sreće plačem Tvoje tamne oči Miluju mi lice. Ljubim te u beskraju... Ljubim te u bezvremenu... Čežnjo moja... Dok topla majska kiša Kvasi mi lice.
Srećna sam I osmeh mi na licu leprša Ponosan kao zastava na vetru U ovaj sivi dan. Sreća- trenutak lepote I života žar, ali... Ja mogu da napišem tužnu pesmu A vesela da budem... Mogu i vedru A da me tuga slama... Mogu da pišem i danju i noću Bez prestanka sa papirom da delim samoću. Ja mogu da napišem tužnu pesmu A vesela da budem... Srećna sam... I osmeh mi na licu sja Kao pečat moga JA... Čudna pesma Čudna Ja....
Hokusai
"Načinio sam nekoliko slika i verovao da su dobre kada mi je bilo 50 godina,ali sve što sam uradio pre svoje sedamdesete,nije imalo nikakve vrednosti.Kada mi je bilo 73 godine stekao sam sposobnost da uhvatim sve pojave prirode: oblik ptica,riba,životinja,drveća - svega.Kada mi bude 80,poći ću još dalje,ali ću pravu tajnu umetnosti osvojiti kada mi bude 90.Kada napunim 100 godina moja umetnost će biti istinski uzvišena,ali svoj krajnji cilj ostvariću oko 110.godine života.Tada će svaka crtica i svaka tačka koju nacrtam biti prožete životom" Katsushika Hokusai ( 1760– 1849) japanski slikar (Prunus serrulata -Hokusai Japanese Flowering Cherry )
Zelja kao svetlost izranja, tebe donosi na oblacima sna, Zelja slovo ljubavi,slovo kojim pocnje tvoje ime, sva sreca sveta. Zelja misao vecna,koja sudbina moja, koja ne pita,jednostavno je tu, Zelja da si sve vazno,ljubav i patnja. Zelja kao talas kao lavina, iz utrobe zelje jedino za tebe znam, ti si jedina moja muzika stih pesme moje, rima srece Zelja kao saptac tebe namece, i nista ne pita talasom bola tebe donosi. Zelja da robujem tebi tebi demonu sa neba kome cu dati sve; korak moci, sve drumove sveta, svu srecu srece sve vazno i lazno. Jacinu sunca,tajnu noci.
Zaviris cesto u moje snove,ostavis trag u nocima dugim,hitro i lako uzimas mi misao po misao,delic po delic mene odlazi tebi kroz tamne noci sapuce ti na jastuku koliko je dusa tebe zeljna... Odkad te nema samo sam senka
Sada znam da ljubav ne postoji sada znam da je samo iluzija da smo bili najjaci i najbolji sada znam da je sve bila prevara i laz sada znam da me nikad volio nisi, a znam da i ti to odavno znas i samo se prljavo pretvaras da ti je stalo i to samo u onim trenucima kad je to u interesu tvom. Sada znam da ti nista znacila nisam i da si samo tjerao po svom. Sada znam da sam bila samo generalna proba tvog zivota sada znam da me je sramota sto sam dozvolila da me zavede tvoja bijedna laz sada znam da me nikad nisi bio vrijedan, a znamn da i ti to odavnoi znas. Sada znam da ljubavi ovdje nema sada znam da sam za tebe bila samo hrpa problema, a znam i to da nas biti nece i da nas vise i nema, aznam da i ti to znas i samo cekas da ja odbacim...
Molitve moje uslisi Gospode Ti , koji si jedini vrijedan Ti , kome se jedino treba moliti Pomozi mi da prevazidjem sve patnje moje Pomozi mi Boze da nadjem pravi put do spasa duse moje. I ne dozvoli Gospode da mi zivot cijeli bude samo patnja i bol Molim te , pomozi mi jer samo si Ti u stanju da mi das pravi odgovor na sva moja pitanja i da me spasis od losih uticaja Da me sacuvas od bola i ociju zlih sto mi zivot kvare i zele da me obesprave Pomozi mi Boze, snage mi daj ne dozvoli samo da za tugu znam.
... пролазим кроз клуб за друговима, и очекујем да си ти иза мене, окрећем се и не видим те, тражим те погледом кроз гомилу... тишина... он стоји испред тебе и умиљава ти се, а ти се смејеш и флертујеш, ја се окрећем и настављам за друговима... стајемо негде у гужви, окрећем се, тебе и даље нема, неможеш се ни наслутити у гомили... Завукао сам руку у џеп, и напипао муњу, нисам ни знао да је ту и да је носим са собом сво време. Бљесак! Кристално ми је јасно да што пре морам да напустим клуб, град, све... Јасноћа какву одавно нисам осетио. Јасноћа која је продрла до дубине, и неописиво брзо одредила курс. Што пре, што брже изаћи из врелог клуба... Поздрављам се са друговима и крећем кући. Приближавам се станици и одбројавам кораке...
Ljubav je slijepa i bolesna, ona prozdire sve moje celije i nagriza moju dusu mladu, ljubav je gresna i smijesna i zalosna, sad kad se zavrsila, ubila je u meni svaku nadu da ce jednom biti bolje i da cu ikada vise imati volje, da se usudim, da se upustim u jos jednu bolesnu ljubav sto mi samo donosi bol i oziljak krvav. Ljubav je samo nespokoj, to je samo srca bol Ljubav je samo nevolja sto skracuje zivot moj, cak brze i od nikotina, ljubav je jedna ogavna laz Ljubav je opasna iluzija.
Back