Blogovi

Als die Nazis die Kommunisten holten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Kommunist. Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Sozialdemokrat. Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Gewerkschafter. Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte. ------------------------------------------------------------------- Kada su nacisti došli po komuniste, ja sam ćutao; jer nisam bio komunista. Kada su zatvorili socijaldemokrate, ja sam ćutao; jer nisam bio socijaldemokrata. Kada su došli po sindikalce, ja se nisam pobunio; jer nisam bio sindikalac. Kada su došli po mene, nije preostao niko da se pobuni.
“Usnio sam san da razgovaram sa Bogom!!” Dakle ti bi hteo razgovaratai samnom? Rece Bog. Ako imas vremena,rekoh. Bog se nasmesi. Moje vreme je vecnost. Sta si me zeleo pitatati? Sta te najvise iznenadjuje kod ljudi? Bog odgovori… Sto om je detinjstvo dosadno. Zele da odrastu,a potom bi ponovo zeleli biti deca. Sto trose zdravlje da bi stekli novac,a potom trose novac da bi povratili zdravlje. Sto razmisljaju teskobno o buducnosti,zaboravljajuci sadasnjost. Na taj nacin ne zive ni u sadasnjosti ni u buducnosti. Sto zive kao da nikada nece umreti, a onda umiru kao da nikada nisu ziveli. Bog me primi za ruku. Ostadosmo za trenutak u tisini. Tada upitah… Kao roditelj, koje bi zivotne pouke zeleo da tvoja deca nauce? Da nauce da nikoga ne...
• UČTIV - prdne i kaže "Pardon!". • CINIK - prdne i gleda te u oči. • KAVALJER - pusti damu da prva prdne. • GURMAN - prdne iz sopstvenog zadovoljstva. • OSEĆAJAN - prdne i kaže "Oohh!". • IDEALISTA - prdne iz uverenja. • VESELJAK - prdne i kaže "Ko prdi zlo ne misli". • SENTIMENTALAN - prdne i misli kako bi bilo lepo da nije prdnuo. • ŠEPRTLJA - prducka po ceo dan. • NAIVČINA - prdne i misli da čini veliko delo. • LEPO VASPITAN - pre nego što prdne, moli za dozvolu. • GOROPADNIK - prdne da se prozori tresu. • REALISTA - smatra prdenje za normalnu pojavu. • NESTRPLJIV - jedva čeka da prdne. • EGOISTA - prdi samo za sebe. • PESIMISTA - jos nije ni prdnuo, a već misli da se usrao. • DVOLIČAN - prdne i pita ko je prdnuo. • DISKRETAN -...
"Posvećeno pismo prijateljima".
Johnny Welch, humorista i trbuhozborac, poznat je po originalnim predstavama i svojoj lutki Don Mofles. Rođen u Meksiku, diplomirao je pravo na kriminologiji. Njegova poezija "Marioneta" koju izgovara lutka, obišla je svet Internetom, pogrešno pripisana Nobelovcu Gabrielu Marquezu sa izmišljenim naslovom "Posvećeno pismo prijateljima". Welch se zaklinje kako ne zna ko je to učinio. Poeziju je napisao 1996.godine i objavjena je u njegovoj knjizi "Šta me je život naučio", originalnog naslovana na špankom jeziku "Lo Que Le He Enseńado a la Vida" por Don Mofles. Marioneta Kad bi Bog na trenutak zaboravio da sam marioneta i darovao mi nešto malo života, iskoristio bi ovo vrijeme najbolje kako znam. Vjerojatno ne bih rekao sve o čemu...
Juče sam na filmskom festivalu na Paliću odgledala dva filma ČOVEK KOJI JE VOLEO INGVEA ( MANNEN SOM ELSKET YNGVE ) Norveška (Norway), 2008 rezija : Stian Kristiansen trajanje : 98 SEDMO NEBO ( WOLKE 9 ) Nemačka (Germany), 2008 rezija : Andreas Dresen trajanje : 98 Nisam stručan filmofil da bih o filmu teoretisala ,samo sam običan u film zagledani gledalac koji voli filmove ,a posebno evropske. Oba filma su sa snažnom pričom, ali šta je to što je ostalo od svega viđenog ,što me još uvek jutros priziva u amfiteatar filmske pozornice - scene vođenja ljubavi.U prvom su to lepršavi kadrovi poletne mladosti,šašavi,zaljubljeni,praznično bezbrižni . U drugom su strasni zagrljaji jednog osamdesetogogišnjeg starca i žene od šezdeset...
Osvrt na izbore 2008
Upravo sam chuo druga Mrkonjica da se '92 zivelo 5 puta bolje nego sada. Razmishljam, majku mu, jel' stvarno neki dasa ili baba gleda to i kao kaze "jeste"..???? Gledam i plakate, bilborde and stuff...I ladno se Toma smeje. Smeje se kao blesav. Vidi mu se na licu da popije grch one sekunde kada se nakezi. A grchi se non-stop.... Boris...Boris...Niti smrdi nit' mirishe....Vishe smrdi nego mirishe, ali lep je. Kao slika. Pegla mi se. Mislim da taj tip ima bar 50% svog birachkog tela zato shto je eto, lep. Ki upisan. Al' ja necu da se upishem pored njega. Velja....Ma dal' je moguce....Dinaroidni kromanjonac, naduven od alkohola. Bio i ja jutros naduven, ali se ne kandidujem. Show program. Tip bez pardona u izbornoj kampanji otvara put...
Da li je moguce da paradajz raste na glavi a novac u cegeru? Poljoprivreda na ex yu prostorima ima potencijal izvoza ali se sve na zalost prodaje jos uvek po niskim cenama. Kada na zapadu probate paradajz ukus ni priblizno nije isti kao u Makedoniji, Srbiji itd... Kako postici vecu cenu paradajza, na taj nacin i posrednici mogu da zarade mnogo vise novca.. Sta mislite na ovu temu? http://www.obogatitesebezpara.com/2
Ne plaćam i ne želim da plaćam Tv pretplatu. Ne želim da finansiram ničiju svadbu na RTS-u i ne želim da finansiram prenos suđenja Šešelju. RTS stalno preti sudom. Da li mogu da ostvare pretnju? :mad:
Te noći, iznenada je ušla u moju spavaću sobu i upalila svetlo. Stajala je na pragu, skupljena od hladnoće, u tankoj ružičastoj spavaćici. „Izvinite što vas budim“, rekla je, „imate divan stan, ali ja ne mogu da pronađem svoj krevet“. Poskočila sam i povela je do njenog ležaja. „Vrlo ste ljubazni, gospođo“, procvrkutala je tuđim glasom, glasom srećne devojčice. Sutradan, i nekoliko narednih dana, vodili smo je od lekara do lekara. Obavestili su nas da za njenu bolest nema leka. Nisu znali mnogo da nam kažu o toj demenciji zvučnog imena, proždiračici sećanja; štaviše, kao da ni oni nisu baš bili sigurni u dijagnozu. Moja mama, tada već praznog pogleda, ličila je na mehaničku lutku koju smo sestra i ja šetale od skenera do...
ova tema je za sve ljubitelje plesa pokreta i igre. Volela bih da cujem vasa iskustva i preporuke u vezi sa otvaranjem skola plesa. da li ste ikada pokusali, ako jeste kako ste se odlucili za taj poduhvat? Sta vam je predstavljalo problem? kako ste se snasli sa uredjivackim delom sale, koliko novca je potrebno za investiranje... ma bilo sta napisite, preporuka, misljenje i saveti su mi bitni... hvala vam unapred!:super:
Na svoj šesti rođendan Maša više nije mogla trpjeti bol Lijeve ruke zbog kojeg je jedina Gologlava na odjelu. Zovnula je Ivana od sadam godina Da joj otkine ruku ili je nekako zadavi. Ivan nije imao bubreg I govorio je Maši da joj ruka treba. Kada su svi došli s Mašinog ukopa Ivan je noću svim lutkama iščupao po Ruku i zakopao Maši u zemlju. Na svoj deveti rođendan Kada je umro Ivan sav ćelav i bez Drugog bubrega. Maša je noću došla. Imala je obje ruke pletenice i dlanove Sa dva dječija bubrega. Ali se nije imala čemu nasmiješiti Niti čim.
Ne mogu da jedem, ne mogu da spavam osjecam se dobro samo kad sa tobom razgovaram. Ne mogu da mislim, ne mogu da ucim, o reci mi samo, da li vrijedi da se i dalje tako mucim.
ona još leži ili već spava.Nejasno i otegnuto.Misao ubodena.Ovako bi to opisao kada bi imao kome: Mongoli su zarobljenike mučili tako što ih ošišaju do kože,obriju glavu i oblijepe je katranom.Počne za sat kosa rasti.Ali iznutra. Tako možeš dlakom do misli. Cijeli je dan bila u crvenoj haljini.Prije sat je uz isti prozor gledala kišu,nešto sasvim drukčije od ove mračne rupe preda mnom. Iscrpljena verzija sebe. Sjedokril angel,nakon nesanice.Nakon žene. Tišina geometrijski objašnjavana kao glečer. Pišem blog,s pupkom punim tek istrešenog pepela s cigarete.Zamišljam kako tvoje oko laaagano klizi preko ovog texta. Ko će od vas osjetiti svu krhkost nervoze na slovima dok ih redam.Ko će svoju tugu vidjeti zaljepljenu na tuđe...
pokušavam odgonetnuti...jutros. moj frend kojem je u ratu metak rasuo glavu. i moj frend koji je neki dan umro od raka mozga. drugi je sve preživio,sav rat,i umro u paklenim mukama. prvi je mlad kao kap poginuo u trenu,ne zinuvši. provirio je iz rova. drugi nije provirio.nisam ni ja. pokušavam odgonetnuti... noćas ih sanjam.u školi smo,zapravo na ekskurziji,u opatiji,skačemo u more-na glavu... budim se,preznojen-sve je to samo u mojoj glavi.
Ko zna ko je i kada posadio ovaj orah pred kucom.Mora biti da je star najmanje 100tinak godina...Kad pomislim,koliko li se mojih predaka po njemu pentralo?Sjecam se da sam,penjuci se i sam po njemu,nailazio na mnoge inicijale chije je prvo slovo bilo Lj...Otkad ga je snijeg obogaljio,ovaj jedan,manji,krak sto je ostao mi se i ne gleda.Razmishljao sam da ga porushim,ali nekako bih se osjecao kao da sijechem porodichno stablo...
opet. presviravanje šutnje nesanicom.šćućurena,kažeš kako spadaš u ovaj svijet.puno artiljerije sada miruje.i bagrem zapanjen smrtovnicom na sebi.miris obustavljen laticu po laticu.režirao sam čehova i milovao kosu snajperistove kćeri na idealnom vjetru.antropičko načelo- da vaseljena nije onakva kakvom je vidimo,nas ne bi bilo da je posmatramo.arsenije tarkovski negdje piše o takvoj tišini u grlu...dlake nakon smrti titovih pionira. odnebuj svoje vrijeme,dno po dno...
1.Zlobno smjeskanje kad on s potpunim ubjedjenjem kaze da su mu se kosulje pokupile u pranju. 2.Dugotrajno spremanje za izlazak 3.Pitanje-Jel ti hoces nesto od mene:?: kad god vam on uputi neki kompliment 4.Upotrebljavanje njegove masinice za brijanje 5.Pitanje- Zar ne mislis da je bilo dosta:?: 6.Pokusaj da ga uvucete u razgovor onda kada on pokusava da cita novine. 7.Da budete neorganizovaniji nego on. 8.Sklanjanje gumene patkice i ostalih igracaka vase djece, ako ih imate, iz kupatila 9.Usisavanje dnevne sobe za vrijeme prenosa finalne utakmice fudbalskog ili nekog drugog prvenstva. 10.Jos samo nesto da uradite, a on je vec spreman da krene 11.Ispravljanje kada grijesi. 12.Pitanje- Znaci , to je sve:?:-upotrebljivo u...
Veče... soba okupana u prigušenoj svetlosti sveća senke se igraju po zidovima na stolu večera postavljena za dvoje... i flaša omiljenog crnog vina lagana muzika čuje se zidni sat otkucava i najavljuje njegov dolazak... Sve miriše ne ljubav na čežnju i onda... zvuk zvona... on na vratima osmeh koji potapa sve tuge sveta osmeh... koji me bez daha ostavlja i zagrljaj... koji obećava koji štiti me od svih mojih strahova zagrljaj... i taj dobro znani osećaj da mu pripadam... da mi pripada... :kiss:
Мрзим да коментаришем политику, видим да се мало ко бакће са тим овде на блогу. Међутим, као неко ко добро познаје историју, могу да тврдим да ће пролеће за нама свакако историја памтити вековима, ма како да се поглавље отпочето њиме заврши. И не само у Србији, већ и у целом свету. Ма колико то можда био препотентан закључак, у овом тренутку. Присталица сам теорије, по којој је све ово што нам се догађало, одокативно, од 17. фебруара до 7. јула део много ширих процеса, који се одвијају у свету, а покушаћу то да образложим кроз наредне реченице. Иако је то кроз мишљења разних аналитичара и политиколога делом и објашњено, сматрам да макар и делић приче недостаје. До расписивања председничких избора, па и реизбора Тадића, чинило се да ће...
Da li ste se ikada zapitali koliko vredi reč jednog političara? Koliko vredi jedno dato obećanje koje je izrekao prekaljeni politički "plivač"? Imali smo nebrojeno primera koji mogu poslužiti kao odgovor na ovo pitanje, ali imamo jedan prilično svež. Naime, lider socijalista Ivica Dačić, novi zamenik predsednika Vlade Srbije (Ivica će verovatno ući i u istorijske anale kao prva osoba koja je u Srbiji imala ovu funkciju) i ministar policije, raskinuo je pređašnje potpisan dogovor sa "narodnjacima" i radikalima u vezi sa vlašću na nivou prestonice. Zašto je to učinio? Zbog pritisaka, obećanja, bolje ponude "tadićevaca", republičke vladajuće koalicije? Nije mnogo ni važno! Bitno je to da se reč pogazila! Nisam simpatizer ni radikala, ni...
Back