Blogovi

Rezgnirani TV gledalac polako dovršava svoja sećanja. Poslednji dosadašnji, jedanaesti Mazelov Novogodišnji Koncert, proticao je u znaku dva lična jubileja i jedne velike prirodne katastrofe, praćene ogromnim ljudskim i materijalnim žrtvama. Naime, Lorin Mazel je 6. marta 2005. godine proslavio svoj 75 rođendan, a na Bečkom Novogodišnjem Koncertu 25 godina od prvog nastupa. Nekoliko dana pre Koncerta, 26. decembra 2004. posle zemljotresa sa epicentrom u njemu, kroz Indijski Okean je prostrujio snažan cunami talas, koji je opustošio obale Indonezije, Tajlanda, Indije i njihovih priobalnih suseda i odneo više od 160 hiljada ljudskih života, među njima je bio i znatan broj stranih turista koji su u tom kraju...
Najzad i po četvrti put, maestro Muti diriguje Novogodišnjim Koncertom, za 2004. godinu. Nakon što je njegov ''milenijumski'' Koncert oborio sve rekorde u gledanosti, na ovom Koncertu su u interpretativnom pogledu u svemu preuzeta Mutijeva ustaljena koncepcijska rešenja: program Koncerta je predstavljen u autentičnom zvuku bečke muzike za igru. Nije bez značaja detalj da je maestro Muti neposredno pred ovaj Koncert, 14. decembra 2003. godine, otvorio obnovljeni operski teatar ''La Feniče'' u Veneciji, dirigujući horom i orkestrom ovog teatra dela Betovena i Stravinskog (da podsetim: teatar ''La Feniče'' je stradao u požaru januara 1996.godine). Drugo značajno obeležje ovog Koncerta jeste da je marta 2004. godine obeleženo 200...
I drugi dosadašnji Harnonkurov Novogodišnji Koncert. Pored koncepcijskih rešenja iz prvog Koncerta, kojima valja dodati i to da je Harnonkur oba svoja Koncerta dirigovao bez palice, čime se posebno razlikovao od svojih prethodnika, drugi je dao svoj doprinos obeležavanju dve značajne muzičke godišnjice: 200 godina rođenja proslavljenog francuskog kompozitora i dirigenta Ektora (Hector) Berlioza i 170 godina rođenja kompozitora Johanesa Bramsa. U programu Koncerta, našle su se njihove popularne minijature. Prvi deo Koncerta, počeo je maršem ''U slavu caru Franji Josifu'', Johana Štrausa-mlađeg. Usledile su zatim tri Štrausove kompozicije: 1) impozantni valcer ''Blago''; 2) polka ''Niko'', sa karakterističnom završnicom za...
Novogodišnjim Koncertom za 2002. godinu, dirigovao je proslavljeni japanski dirigent Seidži Ozava. Do sada, to mu je jedini Bečki Novogodišnji Koncert. Rođen je u Kini 1935. godine, gde su mu u to vreme živeli roditelji. Nakon studija u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je pohađao letnji muzički kamp u Masačusetsu, najuspelije dirigentske interpretacije ostvario je u saradnji sa Bostonskim Simfonijskim Orkestrom, čiji je dugogodišnji umetnički rukovodilac. Poslednjih petnaestak godina pre ovog Koncerta, nastupa sa Bečkom i Berlinskom Filharmonijom. Aktivno se bavi i pedagoškim radom, mnogi mladi dirigenti, pre svega rodom iz Japana, potekli su iz njegove pedagoške klase. U interpretativnom pogledu, na ovom...
Prvi deo Novogodišnjeg Koncerta za 2001. godinu, prvog koji je dirigovao ovaj poznati stručnjak za staru muzičku klasiku, počeo je originalnom verzijom legendarnog marša, koga je Johan Štraus-otac komponovao u čast pobede grofa Radeckog nad italijanskom vojskom. Odmah je palo u oči ono što je činilo suštinsko obeležje ovog Koncerta: osnovno interpretativno težište kod maestra Harnonkura, postavljeno je na sporijem to jest, umerenijem tempu i punijem to jest, bujnijem zvučnom koloritu. Time je dat još jedan značajan doprinos približavanju autentičnog zvuka i stila klasične bečke muzike za igru današnjem auditorijumu. Tome u prilog ide i činjenica da je uloga baletskih tačaka značajno umanjena u korist zvučnog kolorita: sve se, koliko je...
Bio je to Koncert baziran na relaciji Porodica Štraus - Evropa .Milenijumskim Novogodišnjim Koncertom, za 2000. Godinu, po treći put je u svojoj karijeri dirigovao Rikardo Muti. Pored osnovnih koncepcijskih rešenja postignutih na prethodna dva Koncerta (partitura za pultom kao podsetnik u izvedbi, nov i neobično bogat zvuk orkestra, izrazito uspravno držanje dirigenta sa uzdignutim rukama pri dirigovanju završnih zamirućih akorada i naglašavanje poslednje ritmičke dobe pri briljantnim završnicama), realizovana su i nova (dirigovanje brzih tempa jedva primetnim pokretom ruku i obogaćivanje izvedbe vizuelnim efektima). No, osnovno idejno i muzičko rešenje, realizovano specifično na ovom, u mnogočemu prelomnom Koncertu...
USNE Prepoznah te po usnama. Dugo te nije bilo. Verujem da se i poljubaca vise ne sećaš. Voleo bih da grešim. Mozda to i nisu bili poljupci… …pre bih rekao hrana za dušu… A tako sam ste strasno ljubio, donju pa gornju… Igrali smo igru čulima dodira. U jeziku sam tražio nektar, da udovoljim srcu, oplemenim dušu. Sve si to imala i davala. Nisi stedela na cežnji. A meni nektara nikada dosta. Mogao sam minutima, ma čini mi se satima, samo da te ljubim. U trenucima transa, DA, baš tako, poželeo sam da te vodim na kraj sveta Da učinim nemoguće mogućim A sve zbog poljupca Strasnog, dugog, iz srca, iz dubine duše. Ne. Nisi lagala. Nisam ni JA. Dok sam te milovao po kosi, nabreklim grudima, predivnim nogama poželeo sam da si moj rob… …i sve...
Ne gledaj me! Prelep, kakvog me zamišljaš, nisam, a voleo bih Mlad, ma ne, prošlo je to a voleo bih Školovan DA, al' ne po tvom ukusu, a voleo bih. Bogat, jesam (voljena), al' ne bogatstvom kakvo ti želiš a voleo bih Avanturista, (ma) ne u onolikoj meri, kakvi su tvoji snovi a voleo bih Da dosegnegnem do zvezda, i to bi ti bilo malo a voleo bih U mom srcu je snaga LJUBAV V O L I M al' ljubavi u tebe nema ZBOGOM!!!!!!!
Eh...kako bi lepo bilo,da si sada tu...pored mene! Ove hladne noci,da me ugrejes svojim toplim pogledom.Da te mogu posmatrati dugo,dugo...toliko dugo dok se sva toplina i sjaj tvojih predivnih toplih,tamnih okica ne stopi sa mojima! Da svu ljubav koju osecam prema tebi u ovom casu,mogu videti u njima... Prepustiti se tvom vrelom pogledu,da me greju te dve iskrice! Tvoje su oci carobne...kao dva draga kamena,kao dve najsjanije zvezde,kao dva zara u rasplamsaloj vatri...te oci,tako mile i drage...tvoje divne oci...ogledalo tvoje duse,njima si me naprosto opcinio! Pozelim samo da ih gledam...dugo,dugo...bez prestanka,bez treptaja,bez daha... da me probude svojim milovanjem u ranu zoru,dok se sunce na istoku pomalja...Zasenile bi i samo...
21 U san mi se često javi to pitanje što me budi Kaкo osmeh neba plavi odgovor mi skrito nudi.?......... Gde su oči što su bile i nestale tako naglo Ne znajući da su skrile moje duše ogledalo........... Pa mi tada lakše bude sa pitanjem odgovora Da sagledam što mi nude skrite reči mog govora.......... A...koferi, tu su gde su i ova će pesma stati Sа trajanjem u svom plesu nepoznato prepoznati. ZK
SANJAJ Noć, duga, nemirna i bolna. Na izgužvanoj postelji JA i TI – u mislima. Oko nas, mrak i tišina, na uzglavlju (naš) jastuk, u rukama praznina, u srcu tuga. Otvorim jedno, pa drugo oko, prošaram tminom i gle… Tamo daleko tvoj lik. Stojiš na prozoru uprta pogleda. Da li me to traziš? …poželeh da čujem tu reč. Ne mičes se, ćutis. Nada splasnu, kad blesnu munja, i TI nesta u tren, sa prozora moga sna. Izgubi se i moj pogled. Besana noć zameni čeznju, a TI… …sanjaj kraljice moja… …JA dolazim.
Hocu da oslusnem tvoje srce, dok pored mene mirno spavas. Hocu da celu noc bdijem nad tobom i da te ljubim dok sanjas! Jutrom ranim,kada se budis, da vidim tvoje tople oci,snene! Da mi kazu treptajem jednim, da zelis se buditi,samo kraj mene. Zelim tvoj osmeh...u carobno jutro... postelju meku u njoj nas dvoje! U sami osvit,ruzicaste zore, da predas mi telo i usne svoje! Cim progledas,da svoje usne, prislonis lagano na moj vrat. Tek lagano,kao dasak vetra..da osetim tvoj dah... Da se sklupcam u tvoj zagrljaj i zaboravim na sav strah! "Malena".da mi sapnes...nezno... dok smeskam se od tvog glasa opijena. Da ti se predam,svim svojim bicem... tako ocarana...tako snena...
Naucite da zaradjujete pametno Velika je zelja ljudi da zaradjuju vece sume para...Šta treba da uradimo kako bismo zaradjivali dobro? Vecina ponuda je instant varijanta zarada, vecina njih uloze a zarada koja je bila primamljiva uglavnom odleprsa u vidu magle. Kako da se izadje na kraj sa informacijama kojih ima toliko mnogo, kako da znamo šta da odaberemo i koji je posao koji će nam doneti dobru zaradu. Znanje kosta a ne znanje se placa ceo zivot... Moras uraditi nešto za sebe, posvetiti se ucenju kako da poslujes, da biras i da te izaberu. Imate besplatne izvore poslovnih informacija i marketinskih detalja koji su jako korisni za poslovni uspeh. Znanje je besplatno samo je potrebna odluka i volja da se krene. z:dm3:
Nisam te snio, ali sam te noćas poželeo. Tražio sam te u sobi, kuhinji, kupatilu. ...otkud mi to...tražio sam te i u imeniku. Mislio sam da ću tvoj lik prepoznati na nekoj od slika u albumu. Hteo sam da te baš noćas imam. Tumarajući u prostoru želje, nesvesno sam širio ruke. Nadao sam se da ćeš mi krenuti u susret. Budan sam, čini mi se i svestan, a oko mene i u meni )(ne)stvarnost Zašto baš noćas da poželim tebe, tvoje usne, oči koje me gledaju, poljubac, zagrljaj... ...i lupih glavom u bar. Među flašama pića-sat. Ponoć tek što je prošla. ...ko li je zaboravio da ugasi televizor(?) ...možda je ONA tu negde (!!!???)... Raširi ruke PRINCEZO, ote se u tužnoj noći--- ...ja odoh da te dočekam u snu.
Otkud TI na vratima moga srca...? Zabezeknut, začuđen, ma iznenađen, gledam kroz špijunku zaboravljenih osećanja. U viziru lete minuti lepote doživljenog, dani ljubavi, ali i patnje, a eto i godine se nanizale. OTKUD TIMolim te ne otvaraj ih, ne ulazi... Pokušavam da oolim znatiželji, uznemirenom srcu. Činim sve da zamaglim pogled, da istinu učinim lažnom... OTKUD TIDa li me čuješ-devojko, ženo, lepoto, prošlosti moja. Idi, molim te. Ne diraj mi ranu... ...pokušah da vrata srca još jače poduprem sećanjem na prošlost, napreživljeni bol i tugu, na ostavljenost ,,bez zbogom,,, na... ma neću da se sećam, boli. U tren mi prolete reč-orevarila si me. Oprosti luda glavo, nije jedna, tri su... Ma isto je to, srce moje. Grozna je ta reč. A ko...
Pre neki dan stojim strpljivo u redu za narudzbinu u costa kafeu i posmatram ljude ispred i oko sebe. Red je veliki, pije mi se ona njihova kafa, ne vidim na oci. One su inace gladne i upijaju svaki detalj sa sarenila izlozenih slatkisa. Vikend je, dugo ocekivani i hocu bas malo da blejim. Ljudima ispred mene se zuri, ne kapiraju da je bas sad vreme da se izadje iz svakondevne frke i otkulira makar jedno prepodne. Opija me miris, upijam zvuke, sve mi je zanimljivo kao da sam prvi put tu. Volim taj usporeni ritam kafea, volim cak i tu guzvu za sankom, volim onaj zamor u pozadini i ocekivanje. Ispred mene devojka, lazem, starija malo zena stavlja na posluzavnik dva velika kapucina, svaki sa po jednom velikom zvezdom od cokolade u...
Jutro u ranu zimu devedeset četvrte, maglovito, hladno. Dugo se rasanjujem uz kafu. Teško mi je da se pomerim. Dan izgleda negostoljubivo, čini mi se da bih se radije vratila u krevet. Ali moja keruša Šiva gleda u mene, puna očekivanja; već je uzela povodac u zube i tiho cvili, nakreće glavu levo-desno. Razmažena je, htela bi uvek biti u centru moje pažnje. Proganja me do kupatila, upliće mi se o noge, nestrpljiva da izađe. Još uvek imam jutarnje mučnine, mada sam u šestom mesecu. Uverena sam da Šiva, od prvog trenutka, zna za moju trudnoću. Postala je, nekako, zaštitnički nastrojena: ne dozvoljava nepoznatima da mi priđu, stalno je pored mene. Naslanja mi svoju glavu na stomak, kao da osluškuje život unutra. Moja kuja je rasna, lepa...
Dok srčem prvu jutarnju kafu ... Srk... Hvala jednoj blogerki što mi je poklonila sat, pa sad svaki čas ( a i minut ) proveravam koliko je još ostalo do njenog dolaska, a po ovoj maloj skazaljci izgleda još tačno pola sata...bar su tako najavili.....Naime, čitam u današnjem Blicu da će zima kod nas stići danas u 13.04 č., i da će trajati 89 dana...ili preciznije ( za one koji kao ja imaju sat...88 dana,23 sata i 40 minuta )...tj. završiće se 20.marta u 12časova i 44 minuta ( što možete i proveriti ako još uvek budete imali sat )... Srk... I tako...naoružan ovim saznanjem (da me ne bi iznenadila), rešio sam da založim ovu moju nisku peć i spreman je dočekam... Srk ... Za razliku od mene, čitam kako će u Smederevu ( i to baš sad kad...
...polako idem i nikako da usporim oko cilja koji moj bjese. Nikako da nadjem drvo zivota pa neka je i drvo , sa zivotom svakako i ne-umijem . Udrvenim se kad cvjetanju je vrijeme, a proljece ne oprasta kad je cvetanje a mi se upupoljcimo i ni-makac. A kako ici naprijed kad mirise na vec poznato i znamo kako ce se odvijati pa makar najljepse bilo jer isti krug nikad nece sebe prosiriti i da moze.Tamo gdje je zaspalo dijete srece, tamo se stici nece jer spavanje u budjenju nema velicinu a kad se oporaqvimo od sna , sve je ,...i nema nista novo, pod kapom nebeskom ." ...moses me naci ali to nijesam ja kojeg si ostavila kiso proljetnja... plase me samo prijatelji'kad ih nema da li je to lose popodne ili su prijatelji sebi prijatelje...
Noc je lagana,malo pospana, Zvezdani u ochima sjaj. Dve senke na mesechini, U zagrljaju,cute i dishu i za ruke se drze. Noc je lagana,malo pospana, Milion snova je ispunjava. Dve senke na mesechini, u zagrljaju zivot tvore, tishinu meku srca cute, beskrajna zelja ih spaja. Lishce u lahoru shumi, i ona ga nezno ljubi i njishe. Pesniku nadahnucu svom, ljubavne stihove nize, dok mu u dushi blista, milion zvezda sjaj.
U snu sam s Tobom na javi uvek sam u dve drame junak, tragicar nema tog bola sto nisam probao crnom sam tintom zivot pisao prolazim Tvojom ulicom sa mokrim obrazom... Kada nisi pored mene kao da nikog nemam na ovom tuznom svetu postoji jedna zena o Boze, zasto bas nju volim ja.. Samo je nebo dom tu ću se vratiti tamo se nećemo nikada rastati samo je nebo dom tu ću te čekati pred rajskim vratima srce ti doneti Da mi je samo jedan dan da kroz tvoj sokak prošetam da mi se nasmeješ od svih sakriješ na prozor izađeš dušu da mi ogreješ... Jer u meni ti jos uvek goris, o tebe bicu vecno bolestan..
Dani was born to Susan Janet Moore and Lawrence John Davey and is the oldest child of four. Dani has two sisters; Amanda (b. 1975) and Rachel (b. 1978); and a brother, Phillip (b.1981).[1]. In his youthful years, Dani took his education very seriously, until he started gaining an interest in music (upon the first incarnation of Cradle of Filth, he drew out the band's logo on a piece of notebook paper)[citation needed]. His earliest bands were Carnival Fruitcake, The Lemon Grove Kids, PDA and Feast of Excrement,[1]and he named Judas Priest, Venom, Emperor, Destruction, Slayer, Iron Maiden, Sabbat, The Misfits, Paradise Lost and Tim Burton's The Nightmare Before Christmas among his major influences.[1] At the age of eighteen, Filth took...
Godine 1989. Brajan Vorner bio je student na koledžu u potpunosti posvećen sticanju diplome iz žurnalistike a zanat je pekao pišući muzičke tekstove za magazin "25-ta paralela" iz Južne Floride. Na taj način se upoznao sa grupama i muzičarima sa kojima će kasnije njegova grupa često biti poređena, a u koje spadaju grupa Maj lajf vid d tril kil kalt te Trent Reznor iz grupe Najn inč nejls. Potom upoznaje gitaristu Skota Puteskija i predlaže mu da zajedno oforme muzičku grupu. Vorner, Puteski i basista Brajan Tutunik pod imenom Merilin Menson i jeziva deca prave svoj prvi demo snimak 1990. godine uzimajući pseudonime (redom) Merilin Menson, Dejzi Berkovic i Olivija Njutn Bandi. Uskoro im se pridružuje Stiven Bir, sa pseudonimom Madona...
Ponekad pomislim da sam koza ili ovca.Ima tih nekih zivotinja na koje tice duzina dnevnog svetla pa dobijaju prinovu samo jednom godisnje. E bas se tako i osecam,kako krene dan ,svane tako se i moje lice ozari ,spreman sam na sve ,dodjem na posao samo ferceram ,osmeh osmeh stize,i najgore preguram,a onda posto mi je kancelarija sva u prozorima kako naidje oblak ,a sve ih je vise tako i ja klonem.Dok dodjem kuci budem kao mokra carapa, sav se skupim kako me bacis tako i ostanem. A onda zadnjim snagama nabacim poslednji osmeh za taj dan posto znam da se sakrio iza teskih belih vrata kada je cuo kako auto prolazi na kapiji,cuci i ceka ,a svu svoju decacku energiju je cuvao za to kada udjem BUU!!! I onda skocim ,jako se uplasim ,a on...
Ne mogu a da se ne zapitam često... Ima li još negde prave iskrene ljubavi..? Ljubavi koja ne obavezuje. Ljubavi koja ne guši. Ljubavi koja ne očekuje. Ljubavi koja ne traži. Ljubavi koja se ničemu ne nada. Ljubavi koja jeste sama po sebi. I ništa više. Nikakve njene prateće pojave. Samo ljubav. Gola. Čista. Možda kao majčinska u prvim danima detetovog života, ako je i tada čista, jer majka nisam. Ali, i majke svašta očekuju još pre nego što se junior ili juniorka i rodi. Postoji li jednostavna, osnovna ljubav? Da li je to ljubav prema Gospodu? Mada, ne lažimo, od njega svi nešto očekuju... Da li je to ljubav prema dragoj osobi? To, sigurno, ne.. Ona je praćena, na početku, uzvišenim emocijama, i nadom, i čežnjom, i bolom zbog odsustva...
:pop2:Vencali smo se sa puno problema, moji nisu dozvoljavali da se udam a da ne zavrsim fakultet, njegovi su bili takodje protiv ali manje nego moji. Kad je doslo vreme za svadbu obe strane su bile za to da se napravi velika pompa, osim mene i njega, ali s obzirom na to da je to bio uslov da nas finansiraju jos neko vreme mi smo pristali. Svima se svadba dopala osim nama jer je bila tipicna Velika,Mrsna,Pravoslavna svadba. Da bi se odmorili od silnog ljubljenja sa dlakavim tetkama i babama mi smo posle svadbe izasli u grad i super se proveli dok su drugi sedeli kuci i jeli ostatke pecenja i torte. Moram priznati da smo bili prilicno naivini sto smo mislili da ce uslediti ispunjenje obecanja. Pa naravno da nam nisu pomogli vec smo sve...
:rotf:zaista je za smejanje. Strudije su prilicno cudan fenomen zivljenja u XXI veku. Na nekoga uticu tako sto se njegova seksualna zelja vine do nebesa a nekoga spusti i ispod proseka. Taj problem ostvarivanja seksualnih odnosa u uslovima studiranja mene prilicno drma pred pocetak roka. Kako ostvariti bilo kakav seksualni kontakt u vreme kada se jedino razmilja o kolokvijumu za koji naravno postoji milion i jedno pitanje koje treba da se nauci, a da ne pricam o tome da u isto vreme treba redovno posecivati i predavanja i raditi seminarske radove od kojih vas zaboli glava. Gde u svemu tome ima mesta za sex? Pitam se da li je mozda nekako moguce da se preplitanje potreba i interesovanja nekako smanji? Kako jedna seksualno zdrava osoba...
Back