Blogovi

Sretna sam bila a zelela sam smrt. Strasno plakala nad tudjim grobovima a danas zelim da budem u njima. Ako strast za smrcu oduzme proleca mladosti moje, prijatelju jedini, nek ti suze ne stvaraju bore, doci ce ljubavi nove, obrisi suze, bit cu zvezda koja ce ti ponekad zalutati u snove... Jer, prosla su proleca moga zivota, prosle su ljubavi mojih snova - ostala je samo bolna dusa skrhano srce i uspomena na jedno vece... vece, kad gresnica sam bila, uz blizinu prijatelja postadoh vila, postadoh vila, a danas i sutra cu biti djavo! Sada prijatelju kasno je sve, casa zuci je ispijena, sto je zauvek izgubljeno, toga nema, nema, odnela ga je zemlja. Zbogom prijatelju, strast za smrcu me zove, bicu zvezda koja ce ti ponekad zalutati u...
Vetar mi mrsi kosu veceri ove snezne, nestase ruke tvoje bele i nezne. Vetar mi mrsi kosu dok mirno sanjas san, umire cvece, umire trava, umire sve zbog nas!:(
"Ovo se ne desava"-"reci to,reci!"I rekao sam.Ali jeste se desilo,i napunilo mi dusu do vrha,do prelivanja...Osjecaj da ce grudi da ti eksplodiraju,ali ti to ne zelis jer je njena glava tu...Prosao je sat vremena od kad je zaspala,ali ja ne mogu,samo posmatram to lice,i volim...Otvorio bih prozor i vikao da svi cuju...ne,ovo se ipak nije ni dogodilo.Jutro,budan sam...otvara oci,proteze se i pripija uz mene...-"Nista ne traje vjecno"-"Tacno"...
Orfej Bolje da pricamo o vremenu ima li tamo kod tebe snega? Ne možemo da ostanemo prijatelji kad sam te voleo više od svega. Ma kakvi crni prijatelji, u samrtnom ropcu ljubav se koprca, za tebe je važilo, za mene nije, daleko od ociju, daleko od srca. Lako se preboli prva ljubav, ima vremena da se ispravi greška, ne možemo da ostanemo prijatelji, poslednja ljubav je suviše teška. Uzmi komade slomljenog srca na zid okaci trofej, bogata zbirka, u njoj je sada i zanemeli Orfej.
Cenjen gospođice ipak kao odraza vaspitanja ja ću ostati na persi. Molim Vas ocene o Miloševiću i Koštunici i nekim njihovim "dogovrima" iznesete uz neki argument,ovako deluje kao"navijačka"propagnda. A ako mislite da mi sada nismo mnogo bliži unutrašnjem sukovu nego SFRJ 1990 varate se,i naravno cenjena gospođice rat ima mnogo oblika u svom oružanom periodu. jedan od generatora sukovs je uvek narodno ne zadovoljstvo uzrokovano socijalnim momentima ,a potom sukob ideologija ,u Srbiji je ekstrmno prisutna podela suprotstavljenibh ideologija a o socijalnim tenzijama koje već preratsju u simptome početnih nemira je izlišno pričati.
]Poštovni članovi foruma .želeo bih da iznesem mišljenje u vezi sa patološkom potrebom nšeg narod da ponižava i da unižava naše heroje Osećaj patriotizma u pojedincima nije motivisan korišću i željom da se materijalizuje patriotsko delovanje,osećaj patriotizma je postao pojam za izrugivanje .Delimičnu zaslugu za to imaju oni koji su patriotske osećaje naroda iskoristili za svoju korist a i dalje je koriste ,što je kod dela pravih patriota izazvalo bes,ali mnogo veći uticaj na stvaranje takve atmosfere u društvu imaju pojedina NVO i strane agenture forsiranjem čisto ekonomsko materijalističkih stavova i proturanjem ideje da samo standard donosi sreću u životu.U našem naroduu je dobro poznato da smo samo zahvaljujući osećajima...
što neko - nešto "nosi sa sobom" ... Kako gledam čoveka (s kojim se vraćam kući s posla npr) koji je po mnogo čemu loš( dosadan ,priča gluposti :)) , ali eto ima i tu jednu dobru osobinu da mi ispriča i malo o nečemu što mene baš interesuje ... sabiram i oduzimam ...u stanju sam da pratim samo ono što mi je dobro u vezi tog "vraćanja kući" ,i dakle to je jedno poztivno iskustvo... Ako ti nisi u stanju da ceniš ono malo dobrog što neko nosi sa sobom (pa neka ima i x drugih mana , koje te ne ugrožavaju- u stvari i od onoga kakav si ti zavisi koliko te ugrožavaju) , onda si ti taj koji je "negativan" , koji traši "krivca" - koga da "kazni" ... to be continued ...
Možda prvih par redova zvuči nepovezano ali to je zbog toga što sam morao nacrtati flomasterom veliko slovo B preko čitavog ekrana pa nevidim dobro. Zašto? Naravno, kao i većina stvari u ovoj priči, ovo izgleda smešno i Vama možda zanimljivo, ali verujte da imam dobrih razloga da to nije. Znači da polako krenemo u ovu avanturu koja će čini mi se potrajati bar još par stranica posle Vašeg zaključka da je konačno kraj. U moru stručne literature kako postati uspešan na poslovnom planu i zaraditi milion eura, evo i jednog priručnika koga treba da se pridržavaju isključivo oni koji već imaju milion eura i imaju ga nameru utrošiti potpuno beskorisno. Nažalost sve ličnosti i događaji iz ovog bloga su istiniti. Reklame... .ilo jednom (nisam...
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9038297&postcount=6733 http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9038149&postcount=6670 http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9038150&postcount=6671 pozz svima :cao:
- Dozvoli mi da jos jednom pogledam u proslost......Dozvoli mi da vrisnem.....Da se kroz suze setim detinjstva i prolecne kise.......Dozvolila si mi da ispisem reci......da ispisem redove,da krvlju i suzama obojim stranice.......Eno ih!Tu su.......tacno u desnom uglu ove sobe,gde ih mozda niko,nikad,nece otkriti,pronaci...tamo.....bas tu.....gde se spajaju zemlja i nebo,dok prestajem ja,uveliko pocinjes ti......Da!.....u tom marginalnom preseku,uprkos gravitaciji i medicinskim sestrama,pisala sam.......pisala sam pesme posvecene tebi,dok kao pustinja zivis u meni,spusta se zavesa suza...klize niz obraze,polako.....oseti ih....ni meni nije lako!........ Necujno,kroz zvuk tisine napustam odaje,kidam sa sebe bolnicke odore....ne vidim,ne...
Molitva za sreću u danima boja bitka za ljubav ti nisi više moja Molitva za radost u danima tuge saznao sam kasno da volela si druge Molitva za zdravlje u danima zla ne voliš me više...
TEBI Ti ne slutiš ništa,gledaš pravo,koračaš svojom stazom života. A nad tobom bdi jedan pogled i kad si budna i kad spavaš,i kad se smeješ i kad plačeš,kada se raduješ i tuguješ. I kada ti svetlost tvoje plave zvezde ne sija jedan bistri pogled te prati i čuva. Kada su tvoje misli okrenute od tebe i uprte ko zna gde moje misli su posvećene samo tebi. Kada tvoji prijatelji zaborave na tebe moja iskrena i dobra osećanja hitaju ka tebi. Kada tvoje srce za drugoga kuca moje srce samo za tebe kuca.
TEBI Ti ne slutiš ništa,gledaš pravo,koračaš svojom stazom života. A nad tobom bdi jedan pogled i kad si budna i kad spavaš,i kad se smeješ i kad plačeš,kada se raduješ i tuguješ. I kada ti svetlost tvoje plave zvezde ne sija jedan bistri pogled te prati i čuva. Kada su tvoje misli okrenute od tebe i uprte ko zna gde moje misli su posvećene samo tebi. Kada tvoji prijatelji zaborave na tebe moja iskrena i dobra osećanja hitaju ka tebi. Kada tvoje srce za drugoga kuca moje srce samo za tebe kuca.
Ponekad se umorim od svega... od osmeha laznih i od traca, od laznih prijatelja, od zlobe... a onda shvatim da sam od svih jaca! Kad prodju dani tuge i placa, kad shvatim da me neko voli, ne moze nista moj svet da srusi, ne moze dusa da me zaboli. Zato prijatelji , ne trosite vreme, zalud sve vase iskrene zelje necete moci mene da slomite, ja pazljivo biram svoje prijatelje!:);):D
Ponekad se umorim od svega... od osmeha laznih i od traca, od laznih prijatelja, od zlobe... a onda shvatim da sam od svih jaca! Kad prodju dani tuge i placa, kad shvatim da me neko voli, ne moze nista moj svet da srusi, ne moze dusa da me zaboli. Zato prijatelji , ne trosite vreme, zalud sve vase iskrene zelje necete moci mene da slomite, ja pazljivo biram svoje prijatelje!:);):D
PVC stolarija se u EU menja jer postoje zakoni kojima se propisuje maksimalna dozvoljena propustljivost toplote (gubitak toplote) Kmax koji za nove objekte može biti najviše k≈1,4 w/m² , a za stare objekte k≈1,8 w/m² i mnoge države finansijski podstiču zamenu starijih PVC prozora savremenijim koji imaju bolje tehničke karakteristike i koji su estetski lepši. Sve to u cilju smanjivanja energetskih gubitaka i rastericavanja energetskih mreza, pa su zato ekonomski jake zemlje u situaciji da dugoročno planiraju i investiraju menjajući PVC stolariju novijom i boljom. O prisustvu svesti o ustedi energije govori i podatak da ce se u EU primenjivati nov zakon o gradnji “pasivnih” kuća koje maksimalno štede energiju. U Nemačkoj je u zadnjih 20...
Жеља Волео бих да те властитим милујем рукама, уместо што ти из даљине пишем безвредне песме кријући ватру што гори у мени листовима беле, безосећајне хартије. Желео бих ми поглед, поново ухвати твој, да видим још једном зашто сам се у твога ока заљубио сјај- из њега да исплачеш и последњу трунку туге да ти уснама скинем и последњу сузу са лица.
" Hleba i igara" Vlada geslo"Hleba i igara" kao u vremena prastara odluka o sudbini gladijatora, bila je volja narodna i samog cezara. Elektronskim porukama danas narod glasa izgleda da nam nema ni života, ni spasa, i dok nova generacija dobrih ljudi ne stasa ostajemo u živom blatu do pojasa. Savremeni život nametnuo nova pravila nežna priroda ljudska to nije prihvatila, druga strana ljudskog bića brzo je shvatila, istorija se unazad vratila. Kao u neka vremena prastara važi geslo"Hleba i igara" a misao začeta u vremena stara i dalje je živa,život nam u bol pretvara.:klap:
Posveceno andjelu....
Nisam sanjao da cu se ovako osecati.Nisam ni mogao sanjati..Zelim da ti kazem da mislim na tebe andjele..Osecam se poletno...Pun sam snage...verujem u nas...i znam da doci ce cas naseg susreta...zelim da ti kazem..da sam tu...i da maleni andjele ja strpljiv bicu...ON mi snagu daje kroz razne nagovestaje...i verujem da doci ce cas..o taj radosni cas,kada cu te zagrliti...i usne tvoje poljubiti...poput starog ratnika..koji se vratio iz dugog boja i ratovanja....moje kise blize se kraju...i zelim da svi to znaju...osecam da promena dolazi...da jako blizu si mi...u mome srcu...u mojoj misli,ti si uvek bila tu...ti...samo ti...a kada te budem uhvatio iz narucja te nikada necu ispustiti...znam da za sve dobro treba vremena...i na prave stvare...
TRAG Zakoračih smelo i bi jak. Poljubac tvoj slomi :heart:moje i ostavi trag za večnost i sećanje na T E B E
Iz velike gradske biblioteke gde su sve knjige o mom zivotu vadim jednu... I opet sam u jezeru.. Vodeni put i samospoznaja.. Proslost.... Lagana igra zvezda u vedroj noci punog meseca... Hod po tananim mesecevim zracima i ispijanje prve jutarnje rose...Lagano njihanje okeana i odsaj sunca o morske talase...Umilna pesma cvrcka u toploj zvezdanoj noci...Sve je to blagostanje Boginjinog uma... Ona uzdize, obrusava, privlaci i odbija, nadahnjuje i prazni, govori pa cuti, da bi odmah zatim igrala ples leptira na zalasku sunca. Tesko je shvatljiva, cesto neuhvatljiva i svaki pokusaj da se pronikne u njenu sustinu zavrsava se s penom talasa odbijenih o morske hridi. Nemoguce ju je precizno definisati bas kao i osecaj blazenstva, srece, ili...
Back