Blogovi

Zivot je belo i crno kao i siv pomalo ljut i sladak,dobar pomalo krut Zivot je sve sto imam i u njemu i ljubav bes i sram, zivot je san I bolest i zdravlje i radosti zalost sve je zivot,kao put cas rumen cas zut Krivo i pravo to je sto je traje dok traje gori i gasi se uzima a daje.:worth:
Secanje je parce daske razbijenog broda, na obalu sto izbaci uzburkana voda. Kisa je, a posle kise duga, Ti, a posle tebe tuga... Pozeli da si nada, ja cu se nadati. Pozeli da si zelja, ja cu te zeleti. Pozeli da sve budes, ja cu te voleti. Samo nemoj da pozelis bol, necu te preboleti! Ako se ikada budemo morali rastati, molim te da to ne bude u prolece...jer tesko je gledati kako se druge ljubavi radjaju a nasa umire. Izgubicu te, a unistila bih sve puteve da te zadrzim za sebe! Padaju zvezde na britku ostricu tvog pogleda, okivaju moje srce a usta mi se truju tvojim imenom... Ne znam kad vise boli< da li kad te sretnem pa i ne pogledam ili kad se ogledam u tvojim crnim ocima? I jednom kada u tebi nesto nadraste ceznju za mojim...
Veselje bujno razvejanih leta Sad ko pijanstva čemer duši smeta; A tuga prošlih dana, slično vinu, Sve jača je što dublje dani plinu. I nose puno umora i žali Budućnosti uznemireni vali. Al´ nije smrt to što mi srce moli, Već život, radi misli, radi boli. Ja znam da opet biće naslañenja Da harmonija moj će sadrug biti, Da ću nad bajkom snova suze liti, I možda će na smiraj dana tajni Da pošlje ljubav osmeh oproštajni. ALEKSANDAR PUŠKIN
Мој тренутни поглед кроз прозор: дебели облаци, јако сунце које грије хладне зидове околних зграда, безброј штрикова и клима уређаја, по нека јела заклони те претрпане балконе, неколико барица и јарко зелена трава. Киша често пада, ја изреволтирана њеном појавом покушам да јој пркосим својим осмијехом. Срећна сам, заиста јесам. Испуњена сам неким чудним расположењем, најприје недефинисаним. Он ме чини таквом. Једног дана почеше поруке да се нижу једна за другом, безазлени флерт преко ових електронских уређаја, затим први сусрет... Кад се само сјетим, сад оно стереотипно, али вријеме је било заиста успорено, покрети су били спонтани, загрљај као да се познајемо одавно, погледи се сусрели и бојажљиво скренули да оно скривено не постане...
Nakon dugog razmisljanja o svemu i svacemu: Osjecanje da je resenje za svaki problem tu,negdje u tami ispred nosa,ili na vrhu jezika...Ali ne manje neuhvatljivo nego inace.To sto je blisko samo cini sve gorim,podsjeca na lizanje izloga poslasticarnice...Saznanje: Sve ima vedriju stranu,koliko god to zvucalo nemoguce.I jos nesto:Uviek ce biti problema u zivotu,zato nema razloga za brigu!E,ko shvati i primijeni ovo poslednje,taj je "na konju"...
Slusao sam tvoj glas,ti si bila tog dana moj spas....tog dana pratila me je kisa....ali nisam mario za to....ni sto sam mokar do koze bio....put je bio dug.....moje misli uprte ka tebi...i susretu sa tobom....zeleo sam da ti kazem mnogo toga,ali ostadoh bez reci...samo si me gledala i ja tebe....dok smo setali i drzala si me pod ruku...bilo je tako stvarno...docekala si me sa suncem u ocima.....i pesmom na usnama.....tvoje usne su me mamile na poljubac.....tako pune i nezne.....moje usne ledene,osetile su zar tvojih usana.....mozda sam sve to usnio......dok si mi pevala pesme predivne,glas koji se moze meriti samo sa andjeoskim horom......i dok si mi prolazila kosom....osecao sam se predivno....zivo...tako je verovatno u raju? Kada si...
Uvek kad sama ostanem,neka druga postanem... Svi me pitaju za nas kazu procuo se glas da vise nismo jedno mi...umorna posle dugih laznih nada...puklo srce na komade proklet da je ko ti dade oci carne usne lazljive...ti me u ponor odvede... svako ko je tako srcu drag,kada ode ostavi na njemu trag posle tebe srce jos vise uzdise....jako dobro poznajem te sve sto dodirnes u led pretvori se ,razocarenja posle tebe su navika....dugo mi je trebalo da shvatim to,od boga mi nismo jedno za drugo... SRCE JE NEBITNO!!:heart::heart::heart:
Dok srčem prvu jutarnju kafu .... - Vojo skinite gaće...- reče mi jutros žena koju sam cenio i poštovao kao rodjenu medicinsku sestru, dok je spremala injekciju sa tetabulinom koju su mi prepisali zbog eksera na koji sam juče nagazio... Ne plašim se injekcije ali to nekad stvarno zna da zaboli...i tako...stisnuh zube a razgoračih oči kad sam osetio ubod igle...onako razgoračenih očiju,uspeo sam da pročitam naslov iz današnjih novina koje su stajale na sestrinom stolu...'' SPS će položiti vence i cveće na Miloševićev grob ''....Mislim se stvarno lepo...samo što mene zabole d.pe...I to ovako sabajle... Srk.. Dok sam čekao u hodniku da me malo popusti bol u nozi,reših da prelistam i ostale vesti iz novina koje mi je sestra ljubazno...
Koje vaše žene i deca Miloše Ljubo,koje ,gde su te žrtve Ljubo Miloše gde .patetični jugonostalgičaru,tvoja Hrvatska nije tvoja ,ustaška je Miloše Mali ,i ti znaš da je Ustaška ,bila i biće,rat ne izazivam ja Miloše Ljubo,izazvao si ga ti,problema Ljubo biti neće nikada problema ni bilo nije dok vas na lancu ko kerove drži neko al kad vas sa lanca puste nastradju nevine žrtve ,tvoja Hrvatska tvoja nije ,ono što je Hrvatska to Ustaško je ,a ono što je Srbsko ,doći će oni čije je po svoje,i nikada Miloše vaše kukavičije pleme Iranskih Persijanskih Arijanskih Ustaša milosti imalo nije.Krv nevinih još vapi za pravdom,a pravdu će doneti novi dan Da zakoni "demokracije" ,čudesni zakoni koji nemaju veze sa pravdom i pravomi još mane sa...
Vodka je ucinila svoje Ili mozda kriticna blizina Staro poznanstvo I prijateljstvo Ili moja skrivena zelja za bekstvom Ili sve troje Uglavnom Ta noc je bila kratka Za sve ono Sto je ona znala A da je umela Umela je Od pesnika je napravila razbojnika Mocno je to pice Vodka Razmisljao sam cesto Celu noc sam kao samohotka Ni za vreme regrutacije Nisam imao toliko pogotka Nisam ni slutio Sta sve mogu Dok nisam ostao bez nogu Jutro nas je zateklo Bacene po patosu Bacene i iscedjene Kao kuhinjske krpe Jer krevet je bio mali Za sve njene Akrobacije i inovacije A da je umela Umela je coveka Da iscrpe Ma ne Nije to imalo veze Sa emocijama Sa srcem Vec sa golim seksom Hladnom vodkom I slanim keksom...
православни СРБИН ШЕХИТ циљ изаберите сами ја ћу наранити керове и притиснути дугме спокојан и миран отићи у Небеску Србију поносан пред врата ћу стати и замолити Мајко немој заплакати одлазим сада ја ,а толико бољих од мене већ је тамо
Jamboree – veselje Ebullience - bujnost Dachshund – jazavičar Valetudinarian - hronični bolesnik Abattoir – klanica Calash – vrsta kočije Eract – izbljuvati Kiln – peć za sušenje Abasement – poniženje Maim – osakatiti Debauchery – razvrat Abbess - opatica Tatter - dronjak Ebb - opadanje Varicose - proširen Ignominy - sramota Deft - spretan Imbibe - upiti Mettlesome - odvažan Imp - nestaško Ostracize - proterati Salubrious - lekovit Elate - ushititi Tawdry - nakinđuren Inebriate - pijan Mulct - kazniti Tidbit - poslastica Vial - bočica Oakum - kučina Juniper – smreka Unctuous - uljani Pachyderm - debelokožac Iffy - nesiguran Canaille - ološ Kowtow – ulagivati se Ibex - kozorog Cantilever - nosač Ubiquitous - sveprisutan
Sebi nacinise kule ljusture tvrde ka veri bacaju kletvu Na temeljima od blata kote svoje ime pompezno odaju pocast odbrojavaju nam Poput furije jurisaju poroci i suza lazne stvore Mute duboke vode gde oprati mogu bezbroj listova lazi Neunistivo je bez semena izniklo delo Kao predatori bez zrna milosti vecitom klanicom buducnost kroje Zovu nas da svojom verom otvorimo taj vir
Ne postoji nazad. Niti sam ja ona stara, jaka, odlucna, kojoj niko nije neophodan jer je sposobna sve sama. Ucinio si me slabom. Slaba sam, na tebe. Ne mogu biti odlucna, jer imam sta da izgubim. Ne umem da te se odreknem, jer mi isuvise znacis da bih mogla da nastavim kao da nista nije bilo. Volela bih da opet mogu sama sebi da pokazem da mi niko nije neophodan, da ja i dalje umem sama. Da sutra, kad ti ne budes vise bio tu, i dalje mogu da udisem vazduh bez pritiska samoce, da se ne gusim. A gusim se, sada. Molim te, bar napravi neko sranje da znam da imam zasto da te ostavim. Strepim od kraja. Pozurujem ga, jer mi je lakse da zabu progutam sad, odmah, nema sta posle gore da me snadje. Sve moje silno samopouzdanje me izdaje dok sam...
Slabo ti pisem andjele, Nemam volje, Suvise dugo sam sam, Ne izlazi mi se andjele, Tako mi trebaju dodiri tvoj, Umorni su koraci moji, Moje bice izlomljeno, Moje misli zavijeni u sivilo, Kada je covek sam, On je najranjiviji tad, A samo me tvoj zagrljaj spasiti moze, Moju tugu odagnati snagu on poseduje, Ne zelim vise da budem sam, Zelim da i ja nekome pripadam, Potrebno mi je poput suncevog zraka, Poput davljeniku slamka, Jos uvek sam tu, Jos malo ja izdrzacu......... Tvoj Romanticus
Opet ronim svojim jezerom i pratim svoj zivotni podvodni put .. A ovog puta na njemu... Jutros sam ustala sa prividom neverovatne snage. U svakoj zili kucala je varljivom vrelinom. Pomislih, konacno disem. Zavaram sebe bar na tren.Na tren bude lakse. Onda ponovo stegne. Prohladno jutro. Staklasto prozirno. Posmatram svoj dah u vazduhu. Lelujavo vlazan. Nesiguran . Potpuno sam sludjena..Crno beli svet. Naizmenicno vidis njegove crne i njegove bele nijanse. Zivim crno belo. Nikako tiho. Posveceno nekim stvarima kojima se ne predajem. Ne u potpunosti. Otuda nezadovoljstvo. Zacne se klica. I polako raste. Onda postane toliko jaka da njeno korenje kida iznutra. Cepa utrobu. Bol je nepodnosljiv. Negde, kroz maglu, nazirem gde bi to moglo...
Budi me zvuk telefona... Ko li me zove u ovo doba?! Otvaram ochi i gledam u plafon... ne zelim da se javim... u sobi je mrak... ustajem i odlazim do kupatila... potreban mi je hladan tush... silazim u dnevnu sobu i stavljam kafu... Bacam pogled na sat... 15 do 8... uf,kasnim! Pochinjem uzurbano da se spremam i navlachim farmerke... a onda pomislih: Ma koga je briga? Pushtam radio... Prljavo Kazalishte, jedna od mojih omiljenih... Uzimam vrucu sholju kafe i otvaram prozor... Vetar mi duva u lice... Posmatram nebo dok uzimam prvi srk... prelepo plavo nebo prosharano oblacima iza kojih se sakriva sunce... Sedim na ogradi terase dok pijem kafu i slusham Moody Blues... Sunce se ponovo pojavljuje i obasjava mi lice... a onda pomislih, bilo bi...
ima li vas normalnih ili ste samo izpocaeni ..da li je moguce da ste (a jeste izpoceni svi) da VAs nije sramota kako je moguce da admini i ostali moderatori odavaju tajne bez moje saglasnosti !!!!!!! ????!?!??? znate vi vrlo dobro na sta ja mislim kako je moguce da korisnik GoddessVenus drzi u opciji upisite svoju tren. aktivnost !!!!!!! bez prethodnog gledanja u moj profil i za ostalo sve ;) i sijaset primera..da li to znaci da ima korupcije medju NOVOnastalim moderatorima,da li to znaci da ne mogu da se upoznam s nekim a da mi moderator ne uzurpira na PP ? hm odakle info ostalim 4masima bez mojim saglasnostima pa moderatori! A TV stanice sve te reklame ...od onoga koodrzava sajt Krstarice sta je jel sam politicki obelezen...
ali ja te zelim. puka fizioloska potreba, moze biti i radi navike. pa me zbuni kad si tu, pored. kad me poljubis, i ja tebe, u obraz. proklinjem sve navike. a prijas mi. kao neko ko ume da razume. kao neko ko me izvlaci iz okova. i jos prkosim svim pravilima da nakon ljubavi ostaje samo dim. skoro pa je divno, a i nije, kad umes da ostavis utisak sigurnosti, i zadrzis tu masku ma koliko te ona zuljala i stezala. nadas se da si pobedio iako jos osecas gorak ukus u ustima od reci koje nisu izrecene. ovo nije nastavak dalje. ja te ne zelim zadrzavati ako ti zelis dalje. a ti si tu. smem li se poradovati? ubija me navika...
Пробо ја то да гледам да би схватио на коју фору они узимају паре од народа ,то јест шта је ту занимљиво,ниш ми није било јасно- А једном прилико рано јутарњи сати улазим уа тада омиљени локал ,њих пет седе и гледају ВБ , питам "шта се ради" они ће "гледамо ВБ" па шта раде "спавају" "па јел се крешеду" "не само сапвају" "па шта је ту занимљиво" одговор је био "можда се нешто деси" е то ти је Србија и уопште широке народне масе блеје и чекају да се можда нешто деси
Da li se ikad zapitate na osnovu cega se misljenje stvara? Da li se ikad desi da nesto volite ili ne pre nego sto imate prilike da to vidite/isprobate, zato sto Vam je neko nesto rekao o tome? Desava se svakome da price o necemu (nekome) stvore misljenje koje je tako jako da pomucuje pravu sliku. Desilo mi se da sam upoznala decka (nazovimo ga Milos) i pre nego sto sam ga upoznala cula sam od nekih poznanika da je on veoma dvolican. Kad sam ga upoznala, izgledao je OK - stvarno nista lose o njemu ne mogu reci... ali ta ideja da je dvolican je bila jaca od bilo cega sta je on uradio/rekao... i ja sam postavila zid medju nama. I mozda se nesto i moglo desiti medju nama (neko prijateljstvo ili ko zna...?), ali moje misljenje o njemu (da...
...u sjećanju na neku provincijsku stanicu..oživiš ti...putujući u život kolosijekom koji baš i nema odredište...bez voznog reda..bez prtljage...sam... uvijek se u ovo doba vrati sjeta i poneka suza zamagli pogled..uvijek u osvit jutra..dok magle putuju iznad našeg grada..i po koja kap rose zacakli se na crnom mramoru...uvijek u ovo doba..poneka pjesma spomen blijed...uvijek kada se osvrnem oko sebe, sjenke prošlosti lutaju po zidovima moje sobe, neizgovorene riječi..neizrečene priče...ja sam tek vlat, tek šapat u krošnjama breza, šumor sam šuma..šapat daljina...
Svitanje, gde sam proveo noc i jos jedno pitanje kada cu u sledecu poc. Rasejan kao lisce zuto sa bolom u glavi mojoj ne secam se sta je bilo u noci ovoj Kao stena da me gura bezbojne filmove vidim amnezija stoji necu li opet da se stidim Muka,ruke mi drhte sinoc se popilo mnogo jos jedna noc bez svesti jutro me gleda strogo. :mrgreen:
Sumorni decembar, ja sama sedim kuci i bolesna sam.. Vazduh u Beogradu je te veceri posebno mirisao, na sneg, caroliju i magiju .. Kosava je naslucivala bajku i pricala je svojim krosnjama... I mesec pun.. a oko njega u sirokom krugu oreol.. Kao opomena ili mozda tajni znak, kao predznak ili mozda losa sreca.. Bio je to jedan od onih intuitivnih perioda kojih se treba plasiti... Kao i uvek kad sam neraspolozena krenuh da slazem svoje kutije sa cipelicama.. To mi uvek vraca osmeh na lice, prokleto zensko zaljubljeno u modu.. Pustih neku radio stanicu nasumicno, mrzim tisinu.. Lady in red.. Hm.. Red!! RED!!! "Tacno, gde li su mi crvene Doroti cipelice koje sam donela iz Tunisa letos?!?" Poceh ko pomahnitala da otvaram svoje savrseno...
Back