Blogovi

Kroz tminu zivota prosla sam sama. I cudne senke su me pratile. Lavez pasa sa svih strana, jauci, oci koje me bole, one su najzad tajnu shvatile. Zivot je borba, neprekidna i duga. Bijemo nekad izgubljene bitke. Cesto nas zaud obuzme tuga, reci nam postanu necujne, a ipak u tami britke. Covek je bice ranjivo a snazno. Cudan je njegov mehanizam. Biti snazan, mnogo je vazno, utihnuti jauk, sakriti suze i zaboraviti na cinizam... Kroz zivot i dalje prolazim sama. Ponosno dignem glavu i plutam. Nekad zasija cak i tama, rasirim oci, zastanem malo, samo pazim da ne zalutam!;)
Da li je ljubav potreba? Da,u mah jedan da sa rastopim,da... Strah,jedina da mozda ostanem sam... Nije ljubav! Ne znam..ako je prah kao delici nasi sto rastaju se.. Znam vetrova dah to osecam. Ljubav-ne osecam Krah,izmedju nas krenulo je... Pad..za jedan mah. :(
...pamtim to..davno je bilo...buketi cvijeća..parfemi..večere uz svijeće...nestalo...hrabro ću priznati..sjedim sama za kompom..bez cvijeta..bez tebe...hrabro ću priznaati...sama sam i danas..a kažu..bar danas..za ženu...natoćit ću si čašu vina..poslušat Šerbeđiju...pomisliti, ima još godina..valjda će biti drukčije..pa nekad mora..hrabro ću podići ovu čašu, sama u svom kučerku..sama na ovoj mjesečini..nazdraviti svim hrabrim ženama, majkama..kčerkama..sestrama..prijateljicama..vama koje ste temelj obitelji..koje ste nekad bile sretne..same..zaljubljene..uplakane..vama koje za ljubav dajete dušu..borite se s porazima..vedre nasmiješene..razigrane u svojoj viziji..u svojem slatkom bunilu..koje se zove ljubav..nazdravljam Ženi...koja je...
,, I kada te zivot bolno razocara, i kada prestanu i zelje i snovi, ono sto nam vrati jedna suza stara, vredi jedan zivot neznani i novi. Pamti sta je proslo, s puno vere neme, kroz sve dane drugih stradanja i mena, cuvaj svoju proslost za sumorno vreme kad se zivi samo jos od uspomena. Pa ces da zapitas jednom i nenadno- nasto samo suze, nasto boli samo? I sta da ikad zali srce jadno, kada je sve nase, sve sto osecamo!* Jovan Ducic:super:
Wing Chun je učinkovita metoda samoobrane koju je, prema legendi, osmislila budistkinja iz hrama Shaolin prije 200-300 godina. Wing Chun je jedan od nekoliko stotina stilova Kung Fu-a poteklih iz Kine. U usporedbi s drugim stilovima Kung Fu-a, Wing Chun ima nekoliko tehnika koje se mogu koristiti u neograničenom broju kombinacija i mogu se prilagoditi bilo kojem stilu borbe. Sve tehnike Wing Chuna sadržane su u jednostavnim „formama"; Forme su fiksni setovi pokreta koji omogućavaju vježbanje vještine i kordinacije pokreta. Prve tri forme (Siu Lim Tao – forma mala ideja, Chum Kiu – u potrazi za mostom, Biu Ji – udarajući prsti), čine okvir cjelokupne vještine. Na njih se nadovezuje dopunska forma na spravi koja se naziva «drvena lutka.»...
-Nemojte se bojati sutrašnjeg dana koji ništa ne obećava, jer takvi dani uvek najviše daju. -Ima kod nas čest tip ljudi koji iz svoje nemogućnosti da prihvate pravu istinu svega što ih okružuje beže u lažne svetove i okruženja, umišljaju, ali kada dođe čas istine, koji uvek dolazi, oni su sposobni samo da se ljute i prete- čemu čovek poput mene može samo da se nasmeje, a to je njima najgori neprijatelj- Smeh. Stoga, nasmejsmo se gluposti koja nas okružuje. -Strahovi u ljudima, uvek ih navedu da rade ono čega se najviše boje. -Vrtim se okolo, gledam svuda, zavirujem u sve, i nigde onoga što tražim, a ni sam ne znam šta tražim. Uglavnom, toga nigde nema. -Truditi se neprestano, ostaviti na papiru neki dobar otisak ponekada...
1. Sledi ih svuda po kući! 2. Muči kao krava kada kažu tvoje ime! 3. Pravi se da imaš amneziju! 4. Govori sve naopačke (unazad)! 5. Zabijaj se u zidove! 6. Govori da se nošenje odeće protivi tvojoj religiji! 7. Uđi u njihovu sobu u 4 ujutro i govori: "Ah, dobro jutro! Kakav divan dan!" 8. Glasno hrći dok se smeješ i onda se smej još jače! 9. Dok gledaš film čitaj tekst naglas! 10. Iščupaj nekome vlas kose i vrišti :"DNK"! 11. Nosi bedž na kojem piše " ja sam retardiran"! 12. Pričaj s olovkom! 13. Imaj 20 izmišljenih prijatelja s kojima pričaš svaki dan! 14. Pokušaj se popeti na zid! 15. U javnosti viči :" NE MAMA, NEĆU TE OPLJAČKATI"! 16. Guraj olovke u uši i nos! 17. Neko vrijeme isključuj i uključuj svetlo i onda uzvikni:" Aha, sad...
Dok srčem prvu jutarnju kafu ... Srk ... Razmišljam jutros kako sam zakasnio da se prijavim za Beoviziju, pa samim tim neću moći da učestvujem ni na Evroviziji...a imam dobru pesmu...( nosi neku viziju )...osećam da bih pobedio... Srk ... Ako vas ne mrzi voleo bih da danas zapevate sa mnom ovu pesmu...To su moji stihovi na pesmu Indijanci od grupe Familija...ako se toga neko još seća...Ja im se familije setim nekoliko puta na dan...zato sam i napisao ove stihove...a pesma počinje ovako... Srk ... *** ( Prvo ja solo....) Mi smo indijanci, kao Žalosna Sova, kao kuća bez krova, kao ljudi bez snova... Mi smo indijanci, kao Dača i Cvetko, kao gusto i retko, ko Robinzon i Petko... ( Sad i Vi.... ) Mi smo indijanci, kao Velja i...
Tvoji poljubci vatreni i strastveni,zelim da ti kazem da sam zeljan tvojih dodira i nocima mi prolazis kroz misli.Nezno skidas svoju haljinu,gledas me vatrenim ocima,punim strasti i ljubavi...Muzo moja...Tvoje telo je barsunasto meko,ti znas koliko sam te zeljan...Miris lavande..pomesan sa parfemom...Noci mi prolaze brzo dok gledam tvoje lice...dok u vrtlogu strasti,stvaramo nasu magaiju...predivna si...poput sna...nezna..i vatrena u isto vreme...toplinu tvog tela osecam..zeljan tvojih dodira...usana vatrenih...svaki put zelim da ti kazem,koliko sam te zeljan...malo mi je zivot jedan sa tobom....ponekada pomislim da je sve samo san?iluzija....ali ti si tu....cujem glas tvoj....u mislima...zelim da ti kazem toliko toga,a opet pricamo...
Ja ne znam mozda nisam hteo tolikom istine da prihvatim. Pokloni me nekom da me cuva,pazi.. sutonom....... da mi oci sklopi. Nisam mogao dalje gorcina se izlivala iz mene. Neka me uzme ko hoce!! Kako god bude prihvatam.. neka odem i sada!, sa prvom jutarnjom rosom. :heart:
srcem ja razumem dobrotu snagu razum drzi. A mrznja... Previse ocekivanja! Hladno vodom zapljuskujem uzavrele misli. Tugu mocnim vetrom razbijam.... A prolaznoost..osecam!!! Lose dane,suncem drazim... Kao dete zaplacem ponekad-zivot spiram suzom. Dok zemlju kvasim... nesebicno dajem. :heart:
Ostani na kisi nije u redu da suvih misli prolazis Javi mi se kao da osecas da teska jesen stize Ponesi koju kap poslednje tople vode nestaje... I ako odes sada zaboravices me nije u redu. :heart:
Trosim dane jer im zao nije pored mene protraciti. Moj andjele teske bitke bijes Ja ne mogu sebe obuzdati!!! Vec ja mogu grehom govoriti ja ne mogu do vek robom biti!! :heart:
Dole sluze sveze meso! Ne razlikujem duse uspavane.. Gora! Mi smo isti, istupamo na terasu njegovu... Dok tvoja mladost pruza svezinu na stolu istine. Seti se! Posle ponoci obecanja, da pocistimo gresne! :heart:
Молба за спонзорство за X Међународни фестивал дечјег стваралаштва „Деца у Лужници“ Поштовани, Молимо Вас да својим средствима помогнете реализацију X Међународног фестивала дечјег стваралаштва„Деца у Лужници“. На фестивалу учествују ученици основних школа из наше земље,балканских , европских и ваневропских земаља. Можете нам уплатити новчана сртедства на следећи жиро рачун школе,број: 840-449666-12 ОШ „Светозар Марковић“- Љуберађа,са назнаком за Фестивал. Можете бити и наш Генерални спонзор ако је то у Вашем интересу. Молимо Вас да нам до 25. марта одговорите мејлом или у неком другом облику да ли и шта бисте прихватили из ове наше понуде. Организатор Фестивала је ОШ“Светозар Марковић“-Љуберађа у сарадњи са Учитељским друштвом Ниш...
Vece u tudjem, nepoznatom gradu, neprijateljsko sunce nisko nad horizontom; čini se kao da će sumrak uskoro progutati ceo svet. Još jedna kafa na obali, vetar, ljudi, galebovi.. Pustos vode. Secanje je neumoljivo u ovakve nedeljne veceri. Trebao sam reci - kajanje, ali se na trenutak nisam usudio. Još jedna kafa, cigara, casa vina, konjak, svejedno. Odlazim, da ti kažem... Tebi, nekome, ne znam kome, svim prijateljima koji ne znam gde su sada i svim ljubavima koje nikada nisu bile. Sve ono sto nisam rekao - koliko mi je zao, koliko te volim, koliko se bojim. Neko ce razumeti... Oni koji su lutali, koji su vidjali sumrake nad tmurnim obalama, koji su osetili tegobu golih brda i puste vode. Putnici koji su naucili da nema stizanja, samo...
cao sledece godine planiram da upisem VA...zanima me nekoliko stvari.. Svestan sam da se mora uciti i biti disciplinovan i na to sam spreman.. Zanima me i druga strana..koliko su cesti izlasci u grad ( u prvoj godini, a i dalje ), do koliko sati je dozvoljen izlazak, ima li mogucnosti izlaska preko dana.. i dali je tacno da dobijes odecu, pare za kartu kuci itd...???????
Airbourne!!
Ako ste voleli AC/DC, sigurno će vam se svideti Airbourne!! Australiji izgleda nije biJo dovoljan jedan AC/DC ili su se zasitili ostarelih Brian Johnsona i Angus Younga, pa je 2003 oformljena mlađa varijanta, što se ne dvojbeno može videti iz prvog albuma!! Pa kao i Aerosmith (nastali kao kopija Rolling Stounes-a, što po stilu, što po ružnoći :D ), dodŽe vreme da se preseče pupčana vrpca od svojih uzora, tako da je i Airbourne to uradiJo albumom Runnin' Wild!! Stil je ostao i dalje isti, međutim na, bar za mene, potpuno svež način!! Naravno, prepoznaČete skoro sve rifove Angus-a, ali Bože moj i onako ih ima sve ukupno 4-5 :D !! Zaista mi je teško da odaberem i jednu pesmu sa drugog albuma koju, eto ne mogu da slušam...
Ulicna svetla bojena staklom rasprseni delici senki u okviru tog malog skupa okupljaju se cuda Granice obelezavaju putevi daljine tami sto odolevaju toj iskri sveta sto se tajno iskrada U redosled postrojene svoje izvore stite jos samo malo dok ih ne pokose jutra. :heart:
Zagrli me nocas i pusti da cutim! Ne govori nista, vec dovoljno slutim! Privij me samo,cvrsto ...tu na grudi! Ne pitaj me nista, pored mene budi! Ne pitaj me sada, kako docekacu dan. Ni koliko boli me, dok rusi se san. Ja u oku skricu, sve sto zelim reci. Dok ti lazno pricam , sad o svojoj sreci! Ne pitaj me...nista! Sada cuti samo! Suvisne su reci, kad sve dobro znamo. Samo budi tu, zagrli me jako! O ljubavi cuti, najbolje je tako!
Ti sto mi svicima obasjavas lice ti si mi najdraza Telo na pocinak spustas da srce umiris ti si mi potreba Sto zatvaras teske dane mojoj dusi odmor saljes ti si me spasila Kad jutra rodis i nestanes a znam da ces mi se vratiti najdraza. :heart:
КОМПЈУТРСКА ЗАРАЗА Ухваћена сам у компјутерској зарази не покоравам се обичној фрази, омамлјена сам екраном који светлуца срце и душа ми се од милине разбуца. Свакодневно се у екран гледа понекад се на њему укаже слика бледа препуно је складних анимација као резултат успешних креација. Врте се екраном разни садржаји компјутерска ера светом завладала, мојим телом управљају разни надражаји мисао свежа нову снагу ми је дала. Стална припадност људској врсти мисао моју води ка новом сазнању, пружа ми осећај сталне смирености и одржава увек у лепом расположењу.
"Potrazi me...tamo,iza olovnog zida! Cuces moj glas,kako te tudjim imenom zove! Ne govori nista,pusti me samo, da jos malo sanjam,neodsanjane snove. A onda cu,zureci polako, na pola koplja crvene zastave spustiti! I one crne vrane iz mojih ociju,zauvek na slobodu pustiti! I zaboravicu sve sto si rekao... Zaboravicu sve sto si ucinio... Ali nikada necu zaboraviti,osecanja koja si u meni probudio! Jer toliko si me visoko digao, da dok budem padala,nazivecu se! Ionako vise ne brojim sate, po suncevom vrelom hodu! dane je kad tvoje mi se oci vrate, a noc pocinje kad ponovo od mene odu! I gde smo sada mi? Ja koja cuvam tudji san? I ti koji nesebicno trajes? I otkud ovaj hladan vetar u nasim grudima i otkud u nasim srcima toliko plavih...
Back