USPOMENE JEDNE MLADOSTI

Secanje je parce daske razbijenog broda, na obalu sto izbaci uzburkana voda.
Kisa je, a posle kise duga, Ti, a posle tebe tuga...
Pozeli da si nada, ja cu se nadati. Pozeli da si zelja, ja cu te zeleti. Pozeli da sve budes, ja cu te voleti. Samo nemoj da pozelis bol, necu te preboleti!
Ako se ikada budemo morali rastati, molim te da to ne bude u prolece...jer tesko je gledati kako se druge ljubavi radjaju a nasa umire.
Izgubicu te, a unistila bih sve puteve da te zadrzim za sebe!
Padaju zvezde na britku ostricu tvog pogleda, okivaju moje srce a usta mi se truju tvojim imenom...
Ne znam kad vise boli< da li kad te sretnem pa i ne pogledam ili kad se ogledam u tvojim crnim ocima?
I jednom kada u tebi nesto nadraste ceznju za mojim telom i to se spoji u jedno<setices se mojih dugih cutanja i pogleda uprtih u tvoje oci. Mozda ces tada shvatiti sta sam trazila u njima?
U zivotu je kao na maskembalu<kad svi skinu maske, prestaje veselje.
Kad bih mogla da te dotaknem, sunce bih ti u oci uselila, u kosu ti vetar uplela, na dlan bih ti suzu kanula, u srcu bih ti ljubav rascvetala...Kad bih mogla? ...a ja sam tako nemocna!
Ja sam samo sanjar u klancu zivota bezdusnog i jako velikog...zivotarim s idealima i...volim te usput.
Moj zivot kao rusevina bednog zivljenja, moj zivot kao gorka suza u prepunoj casi...Moj zivot kao bol, kao sena tvoja. Moj zivot si ti, ali sta vredi, kada tebe nemam!
Kada ponovo zasumi leto i sunce se zasmeje u tvojim ocima, dodji da vidis da li sam odrasla!?
Tvoj pogled je tracak svetlosti u beskrajnoj tami mojih iluzija.
Svi mi kazu da sam luda, da se ponasam ludo i smeju mi se, kazu da sam preterala, a ja...sam samo pokusala da ti se dopadnem!
Utehu trazim u ljubavi novoj a nalazim u njoj nezrelo voce. Tek duge besane noci mi kazu - to je samo novo carstvo samoce!
Smej se i kad bi plakati htela, osmehom sakri sto ti dusa skriva, jer tako se mora pred ovim svetom koji u tudjim suzama uziva!!!

Citaoce, cuj na drugi nacin, banalnu pricu o samoci. Mozda je i ti sretnes u nekoj dosadnoj, vrlo dosadnoj noci...

Mnogo je ovako lepih stihova posveceno ljubavima i ne mozes reci koji je stih od kojeg lepsi. Zapravo, lepa je ljubav a pre svega osecaj zaljubljenosti !
Hajde da nastavimo :
Postoji mesto gde ljubav pocinje i
mesto gde ljubav prestaje.
Postoji dodir dve ruke
koji se opire svim recenicama.
Postoje cipele koje ljubav nosi
i njen dolazak je tajna.
Postoji upozorenje koje ljubav salje
i njena cena zna se tek mnogo docnije.
Postoje tumacenja ljubavi na svim jezicima
i nije nadjeno nijedno mudrije od ovog:
Postoji mesto gde ljubav pocinje i
mesto gde ljubav prestaje - a ljubav ne trazi nista !

Back