Blogovi

MA GLEDAO SAM LJUDI JESENAS KAKO JEDAN KORMORAN NA DVADESETAK METARA OD MENE TJ. OD MESTA PECANJA ZA NEKIH POLA SATA ULOVIO I POJEO 5 BABUSKE , OD PRILIKE 300 - 500 gr . JA I MOJ KOLEGA SMO BILI FRAPIRANI KAKO JE MOGAO DA GUTA ONOLIKE KOMADE. MOJE LICNO MISLJENJE JE DA TREBA DA SE PREDUZMU MERE U CILJU SMANJENJA OVIH PTICA BAR ZA 50%,NISAM ZATO DA SE 100% UNISTE.RIBLJI FOND SE SMANJUJE ,TREBA RAZMISLJATI O TOME.
Do pada imuniteta dolazi usled nepravilnog nacina zivota.A to znaci vase telo je najbolji lekar ono vam uvek kaze sta treba da radite samo treba da budete pazljivi i da slusate ,on reauguje na promene u organizmu i kaze "preterali ste "sada treba da obratite paznju i da promenite nacin zivota u protivnom dolazi do pada imuniteta sto je naravno jedan od signala da treba nesto preduzeti.Ukoliko se oglusite i nastavite sa dosadasnjim nacinim zivota ono se opet ljuti i reaguje na jos grublji nacin,pokusava da vam da do znanja da treba hitno nesto uraditi inace ce biti kasno. Da se sve ovo nebi dogodilo promenite prvo naci misljenja o sebi i o svom telu.Ono je tu da vam sluzi a vi ste tu da ga slusate. bavite se fizickim aktivnostima ako...
Datum je 17. Gledam vaznu koja mi cuci pored monitora zaklanjajuci broj metaka kada igram kanter i casovnik pri normalnom koriscenju.Ebga,donela mi neka mnogo fina tetka sto me mnogo volela oba puta kad sam je video i kad sam se selio keva mi uvali.I gde cu sad s njom. Flasa vina flasa vina. Kako je lako upasti u konflikte sa kucnim savetom. Radi covek posteno u Industriji motora Rakovica 45 godina,zaradi vikendicu pored Obrenovca i prosirene vene,kad ono eto mladjeg narastaja da mu se ruga svojim kasnim dolascima kuci. -Dobar dan komsija! -Mmm izvolite? -Zamolio bih te da vise ne dolazis kuci onako kasno,kaze mi Radmila sinoc si u 4:15 dosao i..... -To zavisi iz koje vremenske zone gledate -Gledaj mali..... -Super su vam papuce Pozovu...
Coram Populo! De Creatione et Sententia Vera Mundi: A Mystery August Strindberg LIKOVI Večni, nevidljivi Bog, zli Duh, uzurpator, vladar ovog sveta Lucifer, Lučonoša, svrgnuti Arhanđeli Anđeli Adam i Eva PRVI ČIN NEBO Bog i Lucifer svaki na svom prestolu. Okruženi su anđelima. Bog je starac sa strogim, bezmalo zlim izrazom lica; ima dugu belu bradu, i roščiće, poput Mikelanđelovog Mojsija. Lucifer je mlad i lep, sa nečime od Prometeja, Apolona ili Hrista; ten mu je beo, svetao, oči vatrene, zubi beli. Oko glave mu je oreol. BOG Neka bude pokret pošto nas je počinak iskvario! Hoću da se okušam u još jednoj manifestaciji, pa makar se rasprsnuo i izgubio u prostoj svetini! Pogledajte! Tamo dole itmeđu Marsa i...
Nije me bilo dosta vremena, izgubih sebe u tuđem svetu. Stigoh slučajno na venčanje tvoje, nekada moj najlepši cvetu. Slala si pisma nisam ih čitao, niti sam ti odgovore slao na njih. Uvek bude po zloj sudbini, nisam znao, danas te ja stvarno zauvek izgubih. Ostaše mi samo slike tvoje, a njih ću da čuvam večno. Drugome sad daješ srce svoje, jedino što mogu ti reći je "srećno" Neka te sreća sa njim prati, i snove tvoje ispuni sve. Uspomene naše sačuvat ćeš znati, budi srećna, al ne zaboravi me. Vraćam se tamo u tuđem svetu, živeću samo od uspomena. Izgubih te moj najlepši cvetu, a jedina za mene ti beše žena. Vreme će moje zalečiti rane, pomiriti se moram sa sudbinom. Neka sreća na tvoju stranu stane, a ja ću sa tugom stvoriti svoj...
БИЋЕ ТУМБАЊЕ ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ ВОЈВОДИНА ЈЕ ПРВА НА МЕТИ Децембар 1992. - Југославија никада није ни била циљ да је растуре. Од првог дана циљали су на Србију. Нас 'оће да растуре. Начисто. 'Оће да не затамане. Покушавају да нас врате тамо ди смо били пре I свецког рата. 'Оће да пониште обадва рата и обадве Југославије... То је важно зато што ако пониште први и други свецки рат могу да ураде свашта од Србије. - Шта, на пример? - К'о прво да узну Војводину. Она је постала наша тек деветстоосамнесте. Пре тога је била окупирана од Мађара. - По теби, Војводина је први циљ? - Јакако. - А после? - После би све било лако... - Да ли се због тога прича да ОВАЈ хоће пошто-пото да одвоји Црну Гору од Србије? - Да. Ако се одвоји Црна Гора, онда...
Nikako da umres!Nema plana za tebe a ti ne mozes da ga smislis.Uporan si samo kada odustajes...Bez hrabrosti,bez resenja,samo sa snovima koji cak i niesu nerealni,samo su za tebe i zbog tebe neostvarivi.Pipas,umjesto da otvoris oci.Gledas,umjesto da zivis.Ne poznajes tugu,ali ni radost.Prazan si,a iz tebe jos nista nije ni poteklo.Bice nesto od tebe!
10 разлога због којих ћу искористити своје законско право и узети личну карту без чипа: Зато што знам да је и без личне карте са чипом могуће електронски комуницирати и унапредити државну управу и администрацију, као и да не сме бити било чије дискриминације - нисам против модернизације, али јесам против манипулације. Зато што знам да је лична карта са контактним чипом само прелазно решење - сутра ће то вероватно бити универзални документ са даљинским очитавањем, а прекосутра биочип под кожом. Зато што у свету постоји велики отпор чипованим личним документима од стране људи који мисле својом главом и организација које се боре за приватност. Зато што и убудуће желим приватност новчаних трансакција - не желим да се пробудим у друштву...
Moj deda po majci, hercegovački Hrvat je sa svojih 16 godina uhapšen od strane Italijana samo zato što je bio iz Partizanske kuće. Italijani su ga predali ustašama, a ovi strpali u konvoj za Jasenovac. U Jasenovcu je vršena prozivka. Srbi su upućivani u logor, a njega su kao Hrvata, sa ostalim Hrvatima i muslimanima, vratili u voz koji je produžio za Zemun. Nakon nekoliko dana provedenih u logoru u Zemunu, tu grupu zarobljenika su preuzeli Nemci i uputili u radne logore u Nemačku. Toliko o ubijanju Hrvata u Jasenovcu. Ne tvrdim da baš niko od Hrvata tamo nije stradaoi, ali očito da se vodilo računa da baš ne idu sa srbima pod kamu, iako su ih mrzili kao komuniste, nergo na "prevaspitavanje" u radne logore. A, što se tiče kačenja mačku...
Србија је држава нешто мања од Јужне Каролине, која је независност добила 2006, у којој можете лако умрети од неке опаке болештине. То је земља коју потресају и чести и опасни земљотреси!Овако је представљена Србија на сајту "ЦИА Фектбук", који даје основне информације о свим земљама света, њиховој историји, географији, економији и политици. На истом сајту стоји и да је Централна обавештајна агенција ЦИА "независна агенција америчке владе, чији је циљ да влади пружи оперативне податке за безбедност земље". Уредници сајта били су, с друге стране, прилично ажурни када је Косово прогласило независност, па су муњевитом брзином направили сајт о "Републици Косово", чију историју прате од средњег века. Историја Србије за...
Већ неко време је главна теза у „политичкој“ Србији да је председник Тадић од средине прошле године најмоћнија политичка фигура у Србији. Да је ДС доминантан у медијима знали смо и раније када је рецимо као опозициона странка имао повлашћену позицију у свим медијима, па и на јавном сервису. Да је ДС предвођен председником Тадићем већ и у претходној влади држао кључне ресоре, било је јасно свима који нису подлегли тадашњем спиновању о некаквој „жртви“ и „попуштању“ коју Борис Тадић чини према Војиславу Коштуници, тадашњем премијеру. Кад се узме у обзир такав „низак старт“, заиста се чини да су ДС и његов председник дошли преко ноћи до „хегемонистичке позиције“ у политичком животу. Када имамо на уму склоност опозиције и неких...
Хоће ли Русија признати независност српске покрајине Косово? То наизглед реторичко питање последњих дана активно разматрају светска јавна гласила. Као повод су послужиле нашироко преношене изјаве шефа владе самопроглашене државе и бившег главешине терористичке „Ослободилачке војске Косова“ Хашима Тачија који је позвао Москву да призна косовску независност после признања Абхазије и Јужне Осетије. „Зашто Русија не би признала Косово, кад су већ у Москви уверени да је читава ствар у „косовском преседану“? Јер иначе испада да су последице преседана легитимне, док сам он није“ -- тако гласи једноставна логика косовског премијера 1. „Мислим да г. Тачи издаје пожељно за стварно. Свакако да г. Тачи не може иступати у име Руске...
Tamo u snu vecnih tajni Povrh rumenih voda u smiraj Zvonkim smehom nekadasnjih lipa Cvetovi kazu zbogom ostaj Crveno vece, zamisljen put, vlaga... Ne tugujem, ne zovem, ne placem Mozda kasno, a mozda zarana U tom svetu prolaznik sam samo Meseceva noc, sav svet modar... Da, tuzno me je pogledati Zvonkim smehom nekadasnjih lipa Cvetovi kazu - zbogom ostaj! od naslova pesama Sergeja Jesenjina:)
Dižem ruke k Tebi,Pastiru moj,no ruke moje ne dosežu daleko. Zalud se ovca u rupi propinje k vrhu;ako se pastir ne sagne k njoj,neće se spasti. Blagodat Tvoja doseže dalje od sunčanih zraka. Dohvati se ruke moje i izvedi me iz tamnice. Samo jedan zrak Tvoje blagodati i dići ću se na krilima orlovskim. Zaludu ja sabiram drva na gomilu,da ogrejem dušu moju,ako ti ne pustiš nebesko oganj. Zaludu ja trčim,ako sam pogrešio put. Sav trud moj i znoj moj,žrtva je tebi.Ako je Ti ne primiš biću kao penjač uz planinu zatrpan lavinom pred samim vrhom. Jer Ti ne gledaš na množinu trudova,nego na žudnju srca. Za čim imaš da žudiš na ovom svetu dušo moja? Kuda oko pogleda vidi smrt. Čega god se ruka dohvati,oseća grob. Što god obrneš, obrneš u strah...
Одлучио Бил Гејтс да организује конкурс за избор новог председника европског огранка Мајкрософта. У огромној спортској дворани скупило се 5.000 кандидата, међу којима је и Пера Петровић, погадјате - Србин. Гејтс захвали свим кандидатима што су се пријавили, али одмах замоли све оне који не познају програм Јава 8000 да напусте испит. 2.000 кандидата устаје и излази из дворане. Пера Петровић размишља: „Па не знам бас тај програм, али шта могу да изгубим ако останем – ништа! Што да не покушам?!" И остаје у сали. Бил Гејтс затим замоли да сви који никада нису руководили тимом од најмање 100 људи устану и изађу. Још 2.000 кандидата устаје и излази. Пера Петровић опет размишља: „Ја никад нисам био шеф ником осим себи, али шта могу...
Близанци у материци разговарају: - Да ли верујеш у живот после рођења? - Наравно, сигурно постоји нешто након рођења. Можда смо овде баш зато да се припремимо на живот после рођења. - То је глупост. Нема живота после рођења. Како би тај живот уопште изгледао? - Не знам тачно, али уверен сам да ће бити више светла и да ћемо моћи ходати и јести својим устима. - То је потпуна глупост. Знаш да је немогуће трчати. И јести својим устима, па зато имамо пупчану врпцу. Кажем ти, после рођења нема живота. - Пупчана врпца је прекратка. Уверен сам да постоји нешто после рођења. Нешто сасвим другачије него ово што живимо сада. - Али нико се није вратио од тамо. Живот се после рођења завршава. Осим тога живот није ништа друго него постојање у уској...
Шта је сада? Опет тишина, браните се, дајте ваше аргументе! Сунце ли вам је6ем калаисано, па зар мислите да су баш сви Срби кратког памћења? Па зар мислите да ја не знам ко сте? Дошли сте на Балкан из неке Азијске припиздине и сада ми продајете неку памет и неку историјску правду! Куш бре и м`рш у рупу, боље да ћутите него да булазните, па чија бре гробља и црквишта преоравате сада? Трагове чије културе? Ваше? Па каква је то ваша баштина на Космету, је ли? Па јесам ли вам онолико пута постовао да када су Турци дошли у Рашку и на Космет 1450. да ниједне шиптарске куће није било. А? То не знате? И не знате да сте спалили Богородицу Љевишку која је стара 1100 година, која када је изграђена то твоје племе није знало ни за ватру него сте...
Пише: Ана Радмиловић Ако би неко данас желео да напише један колико – толико истинит текст којим би обухвато што је могуће више сегмената живота на Косову и Метохији и тако омогући читаоцу са стекне неку општу слику – требало би да тај текст назове по Борхесовој збирци прича ''ОПЋА ПОВЈЕСТ ГАДОСТИ''. И требало би да задржи хрватски превод. Адекватнија је ‘’повијест гадости’’ од наше ''Опште историје бешчашћа'' без обизра на то што и један и други превод одговарају истини. Много тога што човек овде може да види голим очима јесте бешчашће. Али већина слика које ћете видети већи су атак на стомак него на осећање части, а ви шпартајући Косовом уздуж и попреко нећете ни помишљати да у уста узимате реч ‘’част’’. Ако сте новинар који је овде...
Mit Sarah ist es jetzt vorbei. Aber ich hab ne Neue,sie heißt Carmen! Aber Carmen mag auch kein Hip Hop. Carmen steht auf Stil und Beat. Hey Girl, ich weiß noch als ich dich das erste mal sah. Ich kam in dein Geschäft und du warst da an der Bar Mit einer schönen roten Rose im Haar, standst du da. Uh Girl, damit ich deinen Namen weiß, hast du gesagt das du Carmen heißt. 2,3 Piccolo lügen nicht. Du hast gesagt das du mich magst das du nicht fragst nur handelst auch wenn´s dir nicht gefällt und das ist ganz bestimmt nicht wegen dem Geld. Such dir `nen Stern aus ich besorg ihn für dich. Du bist das ein und das alles, für mich. Für dich würd´ ich sterben Carmen. Glaub mir eines Tages hol ich dich daraus. Für dich würd ich sterben Carmen...
Пре годину дана, када су силе зла насилно отргнуле од Србије свету земљу -- Косово и Метохију, у Србији и Русији је започела борба за територијалну целовитост Србије, за праведно решавање „Косовског питања“. Већ 18. фебруара, сутрадан после извођења незаконитог чина „независности“ Косова, у Русији је образована друштвена организација „Косовски фронт“ са задатком обједињавања свих здравих православних родољубивих снага ради борбе за Српско Косово. Организација није настала на празном месту -- у Русији су братска осећања према православном српском народу традиционално снажна, а посебно снажно су се испољила у тешка времена за њега: током 1990-их -- 2000-их година. Одмах су постављени задаци који су изражени у основном програмском...
Back