Blogovi

Dq, Разумем да си у време када си писао ово био уморан, изнервиран, па си реаговао како си реаговао ... danas, 02:42 - danas, 02:48 Али ова изјава ми није јасна : "E, sad mi je dosta. Nekim ljudima ne vredi ništa govoriti. Ovo nemam običaj da radim, ali ovaj put ću uraditi, da svima bude jasan razlog, kada pobanujem neke nazovi patriote, a u stvari zagovornike fašističke ideologije." Тема се зове : "ZLOČINI KOMUNISTA" Пандан Комунистима су били четници, недићевци, љотићевци, усташе, домобрани ... Истицање злочина које су чинили ови остали је чиста и провидна (транспарентна) дигресија, скретање са теме, пребацивање тежишта на други тас ваге !!! И ти си се примио ... Ево, ја себе сматрам патриотом, (сада би требао са неке...
Ovo je sa drugog bloga, nekima se tamo svidelo, pa prenosim ovde. A sve je počelo tako što sam blogo-kolegi zamerio što stalno pljuje po Rusiji, a on rekao zašto to radi: "Zato što je Rusija velika sila, istorijski ništa manje nemilosrdnija od SAD" Pre svega treba reći nešto o svi su oni isti filozofiji. Primera radi Čerčil je huškao na Burski rat, slao ljude u klanicu na Galipolje, učestvovao u politici koja je streljala stotine Iraca i hiljade Indusa, zabranjivala Jevrejima naseljavanje u Palestini dok su bili žrtve progona nacista, zakuvala sukobe u Palestini, Indijskom potkontinentu i na Kipru... Delio je Evropu sa Staljinom, sakrivao istinu o zločinu u Katinskoj šumi. U dovođenju Tita na vlast nije bio nevinašce... Pa ipak, da li...
Pogledajte nase lekare! Sta je to u njihovom obrazovanju ili odabiru sto ih natera da se uzdignu iznad zemlje i ne mesaju se sa obicnim smrtnicima? Zasto jedino ta profesija zeli da sto vise mistifikuje svoj nacina rada krijuci od ostalog sveta koliko zaista (ne) zna? Zasto jedino u sirotinjskim zemljama kao sto je nasa, ova humana nauka zeli da njeni puleni budu posebno cenjeni i vredniji od ostalih ljudi? Da li Vam se desilo da u nekom drustvu cujete da je zivot lekara mnogo vredniji od nekog drugog zivota? O cemu je rec? Zasto je jedino diploma medicinskog fakulteta zavetni kovceg za razgovor sa Svevisnjim? Ko daje pravo tim ljudima da sirotinju nabija u cosak i osudjuje ih na tiho umiranje?NJihov jedini greh je to sto nemaju novca...
У последње време сведоци смо неколико констатација у стилу ШББ КББ (шта би било, кад би било). Ове констатације, изречене кроз реторичко питање (постављач питања већ зна одговор, као што иначе све зна) или кроз колумну некога ко живи у „алтернативној историји" слажу се у једноме - да нисмо бомбардовани Милошевић би био и даље на власти. Онда следи суморно портретисање живота под Милошевићем. Не улазећи у истинитосну вредност (или да будем прецизнији вероватноћу) таквих исказа, о чему би се свакако имало доста рећи, понукан сам да и сам напишем алтернативну повијест. Не једну, него чак три. Па, кренимо... ALTERNATIVNA ISTORIJA I Радојица Аздељковић, разочарани припадник Друге Србије Данас се мало ко сећа онога што је било пре десет...
Uznemirena saznanjem da zivot prolazi pokusavam da ga zadrzim sto duze... svesna koliko trnja na putu treba da prodjes ali ipak sta je trnje u odnosu na miris ruze? Uplasena stihijom koja me hvata, lagano pokusavam doznati kako je izbeci... i kako vrata zatvoriti smrti i bolu a okrenuti se novoj ljubavi i sreci? Uznemirena dolaskom istih dana i noci, prolaskom burnih dogadjanja... shvatila sam da mi sa zivotom ne mozemo imati nikakvih pogadjanja. Uplasena monotonijom svoga zivota pronalazim nacine da je izbegnem... pa iako to nikad ne uspem bar cu u pesmama u snove da pobegnem.
Evo sta je njesra. Njesra je kad treba rano da ustanes a ne mozes da zaspis do tri, pola 4. Zvuci izuzetno dekadentno i uzbudljivo, ali i nije nesto. Da bar to vreme provedes radeci... nesto (bilo sta). Neeee... Nema nista na TVu, nema nista na netu, nema nista ni na gajbi. A posto si, jelte, fino dete, ti se nedeljom ne opijas po klubovima. Tako da je insomnia poprilicno zaebana stvar. Ujutru si ko da te je nko ispovracao. Predosecam da ce isto biti sa mnom za kojih 7 sati, kad ustanem. Javicu vam....
Uopšte je nebitno ko je kome dao novac ,pitanje je ko je pokrao državni novac,ko je pokrao naš novac? Sve stranke su krale koliko su mogle,sistem krađe naših(državnih) para je doveden do perfekcije,sada su sve pokrali i treba nam novo sveže nešto na sceni da očisti Srbiji od ovog mulja i taloga,od ovog ološa i šljama http://forum.krstarica.com/threads/266220 http://forum.krstarica.com/threads/276419 I poruka svim našim političarima . Zapamtite ,i vi ste samo ljudi. Ne možete da istovremeno jedete tri ručka,nosite pet odela ,vozite četri automobila, idete na šest mesta na letovanje,živite u deset stanova . Čemu sva ta alavost?Zar ministar ne znači sluga naroda?Zar vi niste tu da na lice naroda vratite osmeh? Zašto nas terate da se sve...
White Stripes su rock,blues i garage rock grupa iz Detroita,u njihovom sastavu su Meg White(bubnjevi i prateci vokal) i Jack White(gitara,klavir,bas,metalofon i vokal).Oni su formirani 1997,a prvi album su izdali 1999,i nazvan je po grupi.Kasnije,2000 godine su izdali drugi album koji ima veoma cudno ime ,a zove se "De Stij".Treci album,"White Blood Cells",izdat 2001 godine je doneo veliku popularnost grupi.Onda su ucestvovali po mnogim emisijama,a jedna od njih je popularna emisija "letterman".Cetvrti album "Elephant"(2003) je doneo bendu jos vecu popularnost.U tom albumu je bila njihova najpoznatija pesma "Seven Nation Army",posle tog albuma su postali poznati po celom svetu.Te godine su osvojili i Grammy nagradu,za najbolju grupu...
Otici cu... Putem zelja,putem snova Da je nadjem,ja to moram Dugo je vec samo san,ta ljubav mi mora postati java Oticu cu.... Jednom dugom u krivudavom ulicom u surov svet Ostavicu daleko za sobom miris jorgovana i tresnjin cvet Ostavi cu i tebe,znam da mi nece biti lako Ali sta mogu kada me malo vise nisi voleto znao Oticu cu..... Koracacu dugo sama nepoznatim cestama U sebi cu zaliti sto sam toliko dugo cekala O ljubavi sam mnogo toga slusala Ali je nikada nisam stvarno dodirnula Oticu cu.... Jedne tople noci u tisini Reci cu zbogom svakoj svojoj iluziji Ti se za mnom neces ni okrenuti,mada cu ja to u sebi zarko zeleti Ne,necu ti to pokazati,trcacu u susret ljubavi Mozda ce biti kasno kada krenem Mozda ce mi vreme reci da je...
Cao... Interesuje me studiranje u Becu ali geografija. Ja sam ovde u Nišu upisala prva sam god... Zanima me prebacivanje i priznavanje ispita, koji su uslovi i naravno cena od prilike. Unapred hvala ...:D
Браћo ,другови ,господо ,сестре,другарице,госпође СУНАРОДНИЦИ ОВО ЈЕ НАША ДРЖАВА У ЊОЈ ЖИВЕ НАША ДЕЦА У ЊОЈ ТРЕБА ДА ЖИВЕ НАШИ УНУЦИ АКО СЕ НЕ ОДЛУЧИМО ДА ПРОМЕНИМО СИСТЕМ КОЈИ НАС КИДА И УНИШТАВА НАША ДЕЦА И НАШИ УНУЦИ ЋЕ ЖИВЕТ ПО КАРТОНСКИМ НАСЕЉИМА ,ЖИВЕ ЋЕ КАО ПО ФАВЕЛАМ У БРАЗИЛУ. НЕ МОЈТЕ СТРАНЧАРИТИ, БОРИТЕ СЕ ЗА СЕБЕ, ЗА КОМШИЈЕ, ЗА ДЕЦУ, ЗА НАРОД ПОКАЖИТЕ ПОЛИТИЧАРИМА ДА ВИШЕ НЕМОГУ ДА ВАС ЛАЖУ НАТЕРАЈТЕ НЕКОГА ДА ОЧИСТИ СИСТЕМ ОД КОРУПЦИЈЕ И НЕСПОСОБНИХ СТРАНАЧКИХ ДИЛЕТАНАТА
Kada bih ti rekla jednom koliko te volim, u ocima bi ti sijale zvezde umesto suza... Kada bih te poljubila jednom lanci oko tvog srca bi se odmah otkljucali... Kada bih ti rekla jednom koliko te zelim nasa planeta bi bila mala za kolicinu strasti u nama... Jednom...:heart::cmok2:
Nase oci gledaju u istom pravcu ali su udaljene kao istok i zapad planete... pa ipak znamo kada jedne od njih placu... Nase usne su dva cveta bez vode, ako se uskoro ne zaliju, nece moci vise nikad da procvetaju i uvenuce... Nase ruke su toliko hladne, kao da grade svoje igloe i u njima zive... moramo ih spojiti da jedne druge zagreju...
Morem plove oblaci tisine galebovi traze svoje zrtve a brodovi plove lagano u luke, sve je ko i uvek na moskoj pucini, a meni kisa dobuje oluke... Sanjam setnje po obali mora, tuzna danas placem usamljena, kad bi sama na obali bila... Morem plove oblaci tisine, a ja sanjam usamljene plaze i na njima lezim kao vila...
Ona kada mi okrene ledja i dalje cu je ljubiti misliti o njoj,cekacu i onako prazne dane nosi Na prvu rec,dogovor da zvezde na nebu ne puste suzu za nama.. neka me i slomi... ostavicu zeleni plod nasega sna.. Cekacu pa neka to i bude kraj i kada me ne bude vise ostace odsjaj na nebu beskonacnosti...ljubav.
Vreme je za njih Sto su u zaborav bacili ne tako davna vremena da ne sale se sa zokonima da ne igraju se sa ljudima vesanje prvo pocinje.. Da ne prave nas ludima, jer ce na svojoj kozi da osete nespokoj,strah i krizu dok prave moderne robove i poje svoje snobove jer kraj je suvise blizu.... Cuvajte se....nepromisljenosti tu je na vasem pragu bol koji se radja ostavite se gluposti,krize.. posle ce biti kasno kada bes pocne da grize.
pozdrav ,to se drugacije zove dizna za slaganje torti.Ima ih jako puno a to u kompletu nece ti biti od velike koristi bolje ti je da ti to kupi na komad.Treba ti dizna list,zvezda,pisaljka,karnir .To ti je sasvim dovoljno veruj mi.U N.S imas komplete i kostaju oko 9000 hiljada
Ovaj zivot draga nema milosti.. evo... poceo sam da te zaboravljam moje misli sta god hoce rade ne mogu ih savladati Ako te zaboravim.. cemu sam tezio,cemu ziveo ako ljubav tvoju zamenim prolazom... bolje da ga nije ni bilo. Placem,ali sta to vredi meni moj cvet vene,tugaljivo.. nestaje.. A ja gde da odem vec sam u ocajnike posao draga zalud sve moje,kada naseg nema, zalud suza i vapaja. Ovaj zivot..milosti nema.. zaboravljam.
Zasto nebo ognjem propoveda malo pre je plavo more bilo kao da je nesto tugaljivo plac deteta za majcinim krilom Kako vetar mlado granje kosi a starina navek odoleva topot konja plavo oko nosi tu nad nama vecnom vatrom seva A te vode potopom nam daje zasto zemlja sad je njemu kriva plavim nebom besne horde kruze zasto plava boja sad je siva.
Ponekad me njeno ćutanje brine kako to da satima može ništa da ne kaže na šta se sprema zagledana u daljine šta tamo njene oči i misli traže Zašto me ostavlja samog na korak od sebe da se jedem ko mlad mesec nad ravnicom koja je želja greje dok ja zebem kako da saznam to pre nego što krenem stranputicom Uvek je bila pažena i mažena znam da me voli i da me neće slagati ali me strah da je pitam jer će biti iskrena I ne znam hoću li ovoga puta sve to izdržati
Zoves me u zoru zoves me po danu, kada smirim strasti otvaras mi ranu... Kada vece padne tvoj glas srce cuje, zadrhti ko struna koja ne miruje... Na mom licu tada sve se vidi jasno, ne mozes da shvatis da je za nas kasno... Odavno smo, dragi shvatili nas dvoje, da bi bilo previse, da patimo utroje... Tesko je i meni i senke me prate, volela bih da mi se tvoje oci vrate... Boris se sa sobom isto ko i sama, i kad sija Sunce i kad padne tama... Zoves me u zoru, zoves me po danu, kada smirim strasti otvaras mi ranu... :telefon::think::heart:
Back